Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב היברידי אחריות סוללה

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם

אני עם פריוס פלוס 2015 180 אלף ק''מ שמבוטחת בשנה האחרונה באחריות סוללה לפי דברי המורשה

עוד חצי שנה וכל דמי הביטוח ששילמתי עד עכשיו הולכים לפה ואני נשאר עם סוללה ישנה וחלשה

יש מה לעשות? 

עוד שאלה- ניקוי רכב במכונת שטיפה שצריך לשים על ניוטרל יש דרך לעשות זאת עם היברידי ללא דפיקת האחריות?

תודה לעונים

הקבוצה שלי לפרסום מוצרים מאלי אקספרס https://chat.whatsapp.com/HFkGjqQd22jG4tz2wxiylp

פורסם

1. לא. תבדוק אפשרות להארכת אחריות או בטויוטה או במעבדות פרטיות. 

2. למיטב ידיעתי יש ממש איסור להשאיר רכבי טויוטה היברידיים ב N לאורך זמן. זה דופק את הסוללה. איך שטפת את הרכב עד היום? מן הסתם יש מצב ייעודי לשטיפה. 

אם מחברים את 2 ו 1, אז לא הייתי יוזם השארה של הרכב לאורך זמן ב N כדי לדפוק את הסוללה בכוונה, ואז לממש את האחריות.

כי:

3. אני לא נוכל. ביני לבין עצמי. עוד לפני שאני מרמה אחרים. אז לא.

4. לרכב יש לוגים, וזה הדבר הראשון שיוציאו ויראו מה עשית, ויצאת גם שקרן, גם נוכל, גם טיפש, גם עם סוללה דפוקה וגם ללא אחריות. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

1. לא. תבדוק אפשרות להארכת אחריות או בטויוטה או במעבדות פרטיות. 

2. למיטב ידיעתי יש ממש איסור להשאיר רכבי טויוטה היברידיים ב N לאורך זמן. זה דופק את הסוללה. איך שטפת את הרכב עד היום? מן הסתם יש מצב ייעודי לשטיפה. 

אם מחברים את 2 ו 1, אז לא הייתי יוזם השארה של הרכב לאורך זמן ב N כדי לדפוק את הסוללה בכוונה, ואז לממש את האחריות.

כי:

3. אני לא נוכל. ביני לבין עצמי. עוד לפני שאני מרמה אחרים. אז לא.

4. לרכב יש לוגים, וזה הדבר הראשון שיוציאו ויראו מה עשית, ויצאת גם שקרן, גם נוכל, גם טיפש, גם עם סוללה דפוקה וגם ללא אחריות. 

היש מה לעשות שכתבתי הוא איך אפשר להאריך אחריות ולהגן על הזכויות שלי, לא איך לרמות

בנוגע לשטיפה שטפתי בידני, רציתי לדעת ממישהו בעל רכב היברידי אם שמע על פתרון כל שהוא גם לשטיפה במכונת שטיפה...

הקבוצה שלי לפרסום מוצרים מאלי אקספרס https://chat.whatsapp.com/HFkGjqQd22jG4tz2wxiylp

פורסם

לגבי אחריות - ממה שידוע לי בדגם הזה חבל על הכסף של האחריות, יש 2 דגמים היברידיים בטויוטה שהסוללות שלהם פשוט ממשיכות לחיות, פריוס פלוס, וקורולה סטיישן,

אני מכיר אישית רכבים כאלו עם מעל 800 אלק"מ וסוללה שעובדת מעולה,

לגבי מצב ניוטרל - אני כותב כאן מידע לא מבוסס, רק בשביל לקבל תגובות מאלו שכן יודעים טוב יותר - הבנתי שהבעיה היא שהסוללה מתרוקנת והמנוע לא נכנס לפועלת הטענה בניוטרל, הבעיה מוכרת בעיקר בטסטים, הפתרון שאני מכיר - להגיע עם סוללה מלאה (ליסוע כמה דקות קודם על מצב B) ואז לכבות את כל צרכני החשמל המשמעותיים, וכך אתה לא מגיע לריקון סוללה בכמה דקות עמידה בניוטרל,

• רעיון טוב! 1
פורסם

עד כמה שידוע לי לפריוס פלוס ולקורולה סטיישן יש אותה מערכת היברידית בדיוק כמו לקורולה הצ'בק וסדאן, פריוס לא פלוס, CHR וגם אוריס מהדור האחרון שלה.
אז מה מיוחד בקורולה סטיישן ובפריוס פלוס?  ההרגשה שלי היא שנוטים לנסוע איתן יותר בממוצע.

לגבי הניוטרל - הבעיה היא בעמידה ממושכת בניוטרל. לא חושב שמעבר של כמה דקות במכונת שטיפה משמעותי, אלא אם הסוללה בסוף דרכה.
מצאתי גם שרשור ישן בנושא -

ולגבי המשפט מהשאלה המקורית - 

לפני 10 שעות, נתנאל1 כתב:

עוד חצי שנה וכל דמי הביטוח ששילמתי עד עכשיו הולכים לפה

המחשבה הראשונה שלי הייתה - "אני בן 69.5, שילמתי ביטוח חיים כל הזמן ועוד חצי שנה כל דמי הביטוח ששילמתי הולכים לפח".... (אני יודע שזה לא בדיוק אותו דבר אבל יש דמיון)

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

עד כמה שידוע לי לפריוס פלוס ולקורולה סטיישן יש אותה מערכת היברידית בדיוק כמו לקורולה הצ'בק וסדאן, פריוס לא פלוס, CHR וגם אוריס מהדור האחרון שלה.
אז מה מיוחד בקורולה סטיישן ובפריוס פלוס?  ההרגשה שלי היא שנוטים לנסוע איתן יותר בממוצע.

תתפלא לשמוע שיש הבדל, לא יודע לגבי מערכת ההנעה, אבל הסוללה ממש לא אותו דבר,

ההבדל בין קורולה סטיישן להצ'בק הוא מדינות ייצור שונות, ולכן גם מפרט שונה כולל סוללה שונה.

קשה מאד למצוא תלונות ברשת על סוללות ב-2 הדגמים הנ"ל, בדוק.

• מעניין 1
פורסם

מבדיקה קצרה ברשת נראה שרוב  הקורולה הצ'בק והסטיישן שיובאו לארץ יוצרו בבריטניה ורוב הפריוס והפריוס פלוס ביפן.
מבחינת המפרטים נראה שהם זהים
בכל מקרה קשה לי להאמין שטויוטה ייצרו סוללות שונות במדינות שונות לאותו רכב
ורוב התלונות על סוללות של טויוטה היברידית שמצאתי ברשת הן על דגמים ישנים (בעיקר על אוריס ישנות)

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בפריוס פלוס, וגם בקורולה סטיישן השתמשו בסוללות ליתיום במקום הניקאל שהייתה בקורולה סדאן.
הן מחזיקות בפער עצום.
אגב מ2023 וצפונה גם גרסאות הסדאן צויידו בליתיום.
זה כמובן מייתר את בייטוחי הסוללה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 13.7.2026 בשעה 12:43, motior כתב:

לגבי הניוטרל - הבעיה היא בעמידה ממושכת בניוטרל. לא חושב שמעבר של כמה דקות במכונת שטיפה משמעותי, אלא אם הסוללה בסוף דרכה.

פעולה כזו יכולה לגרום להסרת האחריות על הסוללה 

במקרה של כשל בודקים אם הרכב עמד על ניוטרל ואם כן אם אחריות על הסוללה 

לכאורה הפיתרון הוא לכבות את הרכב

להפעיל בלי ללחוץ על הברקס שאז הרכב נכנס למצב חצי סוויטש 

ואז להעביר לניוטרל ובעצם אז מערכות הרכב עובדות על המצבר ולא על הסוללה

אני משער ככה ולא אומר את זה מידיעה כלשהי

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...