Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור כפול

פוסטים מומלצים

פורסם

סקודה פאביה 2017 1.2 ישנם שתי רדיאטורים אחד מעל השני, אחד גדול ואחד צר וארוך (חוץ משל המזגן) והוא נזל וביטלו אותו במוסך ואמרו שלא נצרך, שאלתי את הAI והוא טען בתוקף שזה מקרר את המים שמקררים את האינטרקולר וזה יכול לגרום להרס הטורבו ואפי' נזק למנוע,

אשמח לשמוע מידע

פורסם

למה אתה צריך לשאול את AI ?

לא יכולת לשאול את מי שביטל לך את הרדיאטור, מה התפקיד שלו ומדוע הוא לא הכרחי להמשך השימוש ברכב?

זה מאוד מוזר (אפילו חריג)  שמוסך מרשה לעצמו להחליט במקום הייצרן מה נדרש ברכב ומה אפשר לוותר.

אתה סומך על המוסך הזה?

יש לך נסיון קודם איתו?

אם כן, האם זה היה נסיון חיובי?

• רעיון טוב! 3
פורסם

סומך מאוד, יש לי איתו ניסיון רב, והוא מומחה לרכבי וואג, הוא טוען ששניהם מיועדים לקירור המנוע 

לי זה היה מוזר כי אם כן למה עשו שניים ולא אחד גדול

ועוד סיבה שהקטן עולה פי 2 ויותר מהגדול אז ניסתי להבין את העניין והAI טוען שהקירור של מי הטורבו צריך להיות יותר חזק ולרדת לטמפ' יותר נמוכה ואם אני מבין נכון זה רדיאטור שונה שמצליח להוריד את הטמפ' יותר נמוך 

למעשה הייתי שמח לשמוע מהציבור אם מכירים את העניין

פורסם

בדר"כ, מוסכים שעושים דברים כאלה, מנסים לחסוך כסף ללקוח תפרן שלא רוצה (או שפשוט אין לו) לשלם הרבה כסף.

אם לא ביקשת דבר כזה.

מדוע שהמוסך יעשה דבר כזה מיוזמתו?

יש לי דווקא השערה מה קורה כאן.

אבל אני לא מומחה לפאביה-טורבו ולכן לא רוצה (הפעם) לזרוק השערות סתם באויר.

פורסם (נערך)

אתה לא צריך AI, ואתה לא צריך את הציבור. יש לך ראש על הכתפיים, לא צריך להיות מומחה למכונאות כדי להבין שיש כאן שתי אפשרויות:

1. היצרן יודע מה הוא עושה, והמוסך חוסך לך כסף בטווח הקצר וזה ייגמר בהתחממות ונזק יקר בעתיד

2. היצרן תקע רדיאטור נוסף ללא שום צורך כדי להפוך את הרכב ליקר יותר עבור משתמש הקצה, והמוסך עושה עבודת קודש בלחסוך לך הוצאה מיותרת.

מה נראה לך סביר יותר?

אם תרצה, אמליץ לך גם על פנצ'ריה שתחסוך לך כסף על תקרים בטענה שיש לך עוד 3 צמיגים תקינים.

נ.ב.: אם אתה חושב שיש כאן איזה מקרה ביניים, שהרדיאטור הזה נדרש בחלקים מסויימים בעולם אבל היצרן לא רוצה לעשות התאמה אזורית ובונה אותו רכב לכל העולם (לא סביר, אבל אפשרי), אז נדרש להפעיל שיקול דעת. לשם כך, תיזכר באיזו מדינה אתה חי, ומה הטמפרטורות בחוץ היום ובתקופה הקרובה בכלל. נראה לך שאנחנו באזור שבו תפוקת מערכת הקירור הנדרשת היא בטווח הנמוך?

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אומנם מדובר בקוד מנוע שונה (דור לפני זה של פותה"ש), אבל הבלוג של הישראלי הזה (באנגלית), מסביר לגבי מערכת הקירור, שכנראה דומה למצב אצל פותח השרשור: 

https://skoda-fabia-israel.blogspot.com/2013/04/cooling-system.html

וכאן יש הסבר בצ'כית לגבי אותו רדיאטור שני:

https://www.aeroweb.cz/clanky/4445-vyrabime-letecky-motor-8-popis-zapojeni-chladici-soustavy

לא קראתי מילה במילה, אבל להבנתי מדובר ב רדיאטור שעוזר לקרר את מעגל המים שמקרר את הטורבו מחד ואת האינטרקולר (מובנה בסעפת היניקה) מצד שני. 

אם אמשיך ב"להבנתי", ביטול של אותו רדיאטור יפגע בביצועים (בשל טמפ' אוויר יניקה גבוהה יותר) ואף עשוי לגרום להתחממות יתר של הטורבו עצמו. מצד שני, חום המנוע לא יושפע כנראה ישירות. 🥳🫤

במקרה זה נראה שה-AI צודק. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שכתבו לך, אם המוסכניק מסביר למה למרות שהרדיאטור הזה נדרש בד"כ, אבל במקרה שלך הוא מיותר - יש הגיון להאמין לו אם יש לך נסיון טוב איתו.

אבל כל זמן שהוא מסביר לך שהוא חכם והיצרן מטומטם - אני נוטה להאמין שההפך הוא הנכון.

• רעיון טוב! 1
פורסם

המוסך הזה נקרא ב"שכונה" צמפיון ... כלומר כל בעלי הוואג בפרט והאירופאיות בכלל מטפלים אצלו הוא 30 שנה מתעסק רק בהם והוא אחד המיקצוענים שפגשתי ואני בעקרון הייתי סומך עליו אבל זה מוזר לי מאוד 

פורסם

במידה ולא תחליף , עלול להיות מצב שהנזק יהיה כבד הרבה יותר.

זאת כמובן החלטה שלך, אבל לא סתם היצרן ייצר והשקיע בעוד רדיאטור.

ממליץ שתלך למוסך "רון" בתל אביב שמתמחה ברכבי VAG, או לפחות תדבר איתם.

זה לא מוסך מורשה יבואן, אבל מקצועי ומומלץ פה בפורום.

מציע שתקבל חוות דעת שניה ממנו, ואז תחליט.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

או לקנות בחו"ל ולהתקין בכל מוסך.

ככל הנראה (לא בטוח, וחובה לוודא) מדובר במק"ט 6R0145805H שנמכר בחו"ל (חברות שונות, לא מקורי) בין 60 ל-120 יורו לערך. מקורי סביב 200 יורו.

אפשר לבדוק אולי גם מול בשן רדיאטורים, אולי יש לו חלק תחליפי תואם.

או למצוא מקום שמסוגל להלחים את הסדק.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 שעות, chrono כתב:

אתה לא צריך AI, ואתה לא צריך את הציבור. יש לך ראש על הכתפיים, לא צריך להיות מומחה למכונאות כדי להבין שיש כאן שתי אפשרויות:

1. היצרן יודע מה הוא עושה, והמוסך חוסך לך כסף בטווח הקצר וזה ייגמר בהתחממות ונזק יקר בעתיד

2. היצרן תקע רדיאטור נוסף ללא שום צורך כדי להפוך את הרכב ליקר יותר עבור משתמש הקצה, והמוסך עושה עבודת קודש בלחסוך לך הוצאה מיותרת.

מה נראה לך סביר יותר?

אם תרצה, אמליץ לך גם על פנצ'ריה שתחסוך לך כסף על תקרים בטענה שיש לך עוד 3 צמיגים תקינים.

נ.ב.: אם אתה חושב שיש כאן איזה מקרה ביניים, שהרדיאטור הזה נדרש בחלקים מסויימים בעולם אבל היצרן לא רוצה לעשות התאמה אזורית ובונה אותו רכב לכל העולם (לא סביר, אבל אפשרי), אז נדרש להפעיל שיקול דעת. לשם כך, תיזכר באיזו מדינה אתה חי, ומה הטמפרטורות בחוץ היום ובתקופה הקרובה בכלל. נראה לך שאנחנו באזור שבו תפוקת מערכת הקירור הנדרשת היא בטווח הנמוך?

בול !
אבל אני ממש לא סגור שלא נזרק המשפט הכל כך שכיח "...יש לך פתרון זול...לא רוצה להשקיע...ממילה מוכר את הרכב..." עדיין זה לא תירוץ למוסך פח אשפה, כנראה 10 שנים יותר מדי בתחום, או באצם בזכות 20 שנה ניסיון/מוניטין "דואג" לעבודה אינסופית עם תקלות חוזרות/משונות ברכיב אחר עקב תגובת שרשרת.אני לא סגור ש"המקצוען" הזה פתח ספרות מקצועית בעשור האחרון.

Fa_2.thumb.jpg.f9a74e36230db49d43356bcff6d90212.jpg

משאבה חשמלית V188
Fa_2b.thumb.jpg.f091bb6a3a5b3559098e2a86658d38fc.jpg

זה בטח סתם צורך חשמל...לפרק....כל הצינורות "ירוק" זה סתם משקל...ולקראת הסוף אני משוכנע ליטף את מחשב ניהול מנוע ECU, ועשה וודו למפות IAT וטרשהולד (Threshold) של עוד כמה מאות מפות :silly:

ואני משוכנע שהוא מכיר הוראה כזאת, לעבוד עם 2 מכונאים
 Fa_2a.thumb.jpg.732ce035ecf9b454cdce135c0ae67730.jpg
בקיצור אל תבלבל "מקצועיות" של 30 שנה, שאנשים נוהרים אליו...עם עובדות !

בקיץ ישראלי, בעליות/עומס, מזגן, בכלל נסיעה בחום סביבתי גבוה , IAT גבוה, הורדת הצתה, הורדת בוסט, LIMP, אוויר חם = פחות חמצן, יותר נטייה לנקישות, פחות יעילות ופחות כוח, צריכת דלק גבוהה יותר בגלל כל זה. ועוד לא דברנו שלאורך זמן ביטולו מעלה עומס תרמי על הטורבו, סעפת היניקה, שסתומים וממיר קטליטי....כל זה "שטויות יפות"...כי זה חלק לא נצרך :rofl:

פורסם

לפני 20 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אבל אני ממש לא סגור שלא נזרק המשפט הכל כך שכיח "...יש לך פתרון זול...לא רוצה להשקיע...ממילה מוכר את הרכב..." עדיין זה לא תירוץ למוסך פח אשפה, כנראה 10 שנים יותר מדי בתחום, או באצם בזכות 20 שנה ניסיון/מוניטין "דואג" לעבודה אינסופית עם תקלות חוזרות/משונות ברכיב אחר עקב תגובת שרשרת.אני לא סגור ש"המקצוען" הזה פתח ספרות מקצועית בעשור האחרון.

אין לי עניין, וגם לא סיבה, ואפילו לא דרך.. להתווכח אם נתונים ונראה שהציבור פה צודק בעניין...

אם כי אני עדיין חושב שהוא מקצוען על.. אם כי קצת חפפן.

מי שלא ראה את המקצוענות שלא יבא ויצעק סתם אנשים טועים לפעמים.

מי שמסוגל פה להרכיב ראש מנוע ב45 דקות משלב האטם ראש עד שהרכב נע על הכביש שירים אצבע.. ואת זה ראיתי בעינים וזה רק דוגמא.

פורסם
בתאריך 28.6.2026 בשעה 02:27, גרנד פריקס כתב:

והוא נזל וביטלו אותו במוסך ואמרו שלא נצרך, שאלתי את הAI והוא טען בתוקף שזה מקרר את המים שמקררים את האינטרקולר וזה יכול לגרום להרס הטורבו ואפי' נזק למנוע,

מקצוען שמדבר על נזילת אויר.  די נו.

לפני 52 דקות, גרנד פריקס כתב:

מי שמסוגל פה להרכיב ראש מנוע ב45 דקות משלב האטם ראש

מקווה בשבילך שלא תצטרך להרכיב ראש מנוע מחדש בגלל המקצוען הזה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...