Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להחליף את הגומיות והגריז בציריות שלי.

רציתי הפעם לעשות את זה לפי הספר, אז קראתי את ההוראות וכתוב להדביק את בית המיסבים על הצירייה עם לוקטייט, את הצד המתכתי של הגומיה החדשה על בית הפעמון עם דבק גומי מיוחד, ולסגור את המכסה עם חומר אטימה מיוחד, עמיד בשמן ודלק, שאינו מתייבש. מצאתי בעזרת AI שווי ערך לשלושת החומרים שנמכרים בארץ ורכשתי ב210 ש"ח.

נדמה לי שפעם קודמת שעשיתי את העבודה הזאת על הציריות האלה לפני שנים, לא הדבקתי עם שום חומר. גם הסתכלתי בכמה סרטונים ביוטיוב ואף אחד לא טרח להשתמש בדבקים בכלל. פשוט סומכים על זה שהברגים שמחברים את הציריות לדיפרנציאל כבר סוגרים את הכל ביחד.

יחד עם זה, כל האיזור נהיה מטונף בגריז ושמן ויש מצב שאם עושים את ההדבקה כמו שצריך זה יחסוך חלק מהליכלוך.

עד כמה אחרים מקפידים להדביק עם חומרים לפי ההוראות? שווה את השלבים הנוספים בעבודה?

boot.pdf

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא יודע באיזה רכב אתה מדבר, אבל מעולם לא ניתקלתי בדברים האלו, אנשים לפעמים נהנים להגזים כשהם עושים דברים לבד.. אני מאמין שברוב ככול המוסכים לא היו חושבים בכלל על הרשימה היפה הזו, שמים גריז סוגרים עם בנד במקרה הטוב ובפחות עם אזיקון. 

פורסם

הפטנט שעובד אצל כולם זה אזיקון מתכת עם כלי ייעודי (אליאקספרס) שמותח אותו בקלות וחותך אותו.

השתמשתי בו לראשונה ממש לפני חודשיים והיה קל ופשוט (ברלינגו 2006 עם 452K קמ, גומיה מקורית).

לא ברור למה צריך להשתמש בחומרי אטימה בין הגומיה, פעם ראשונה שאני נתקל באירוע כזה...

האם יש משהו מיוחד בגומיה או בשאפט שדורשים שימוש בחומר נוסף לאטימה מעבר לגומי האלסטי של הפעמון\קרדן ?

איציק

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.21.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.21 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.22.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.23.jpeg

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.23 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-06-19 at 18.16.23 (2).jpeg

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור שהגומיות מגיעות עם בנדים ברזל חדשים, את הכלי שלוחץ אותם יש לי גם. לא פעם ראשונה שאני עושה את העבודה.

השימוש בחומרים מופיע בהוראות יצרן הרכב, לכן אני מתלבט.

מדובר בBMW E30.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לוקטייט 270 זה דבק הברגות אנאירובי בחוזק גבוה.

הוא גם דיי דליל ומגיע לכל מקום.

כלומר כאשר אתה מורח אותו בין 2 איזורים שנלחצים אחד כלי השני, לאחר שהוא יתיבש הם לא יזוזו.

אני לא מצליח להבין מהמסמך שצירפת איפה בדיוק יש בספליין משהו שנכנס ומתיישב מול חלק נגדי, וצריך למנוע תנועה ביניהם.

תוכל למצוא תמונה ולהעלות? (או להצביע על משהו זהה בתמונות של איציק)

אחר כך יש ציון של חומר הדבקה בסגנון דבק מגע שמתאים היטב לגומי bostik כנראה מונע תזוזות בין הגומי למתכת, מעבר ללחיצה של הגומיה על ידי הבאנד.

ובסוף חומר אטימה.כנראה לוודא שהכל נשאר אטום גם אם הגריז מתחמם ומנסה לנזול החוצה.

פורסם

גם הייתי צריך לקרוא הרבה פעמים עד שהבנתי, אני חושב שהלוקטייט בין הכלוב של המיסבים לציריה עצמה.

לפני 30 דקות, אביתר א. כתב:

עמוס איך לא קנית קיט שמגיע עם הכל?

כבר אין קיטים כאלה. זכור לי שבעבר היה מגיע עם הלוקטייט, אבל עכשיו בקושי נשארו יצרנים לקיטים. 

מצאתי גומיות לצד הפנימי של GKN, אבל לצד החיצוני רק של Vaico.

עמוס

פורסם

עשיתי אתמול את העבודה, השתמשתי בכל הדבקים על פי ההוראות. באמת לא נראה לי קריטי, כי המיסב מאובטח על הציריה גם על ידי circlip בנוסף ללוקטייט.

עבודה לא קלה, במיוחד הקטע שאתה מצליח לסדר את 6 הכדורים בתוך ה"כלוב" וחושב שסיימת, ואז מגלה שבנית ציריה נטולת כל גמישות. עוד פעם לפרק ולהרכיב בכיוון הנכון.

לא צילמתי בזמן העבודה, קצת קשה עם כפפות מלאות גריז.

PXL_20260622_115450412.jpg

PXL_20260621_171912236.jpg

• אהבתי 5

עמוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...