Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לנהג חדש

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עשיתי את זה עם הבכור שלי, אם כי כבר לא היה נהג חדש והרכב היה על שמי (אם כי בשימוש שלו). הבעיה היתה שהנוהל אצלנו התמסמס, וכשקנה רכב על שמו הוא איבד את הוותק שצבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה בכלל לא ללכת על ביטוח לפי קילומטרים? אם אתה נהג חדש שלא נוסע כל היום זה יכול לצאת הרבה יותר זול ומשתלם מביטוח רגיל. וגם לדעתי עדיף מסלול חודשי לפי שימוש מאשר ביטוח יומי, פחות התעסקות ויותר מתאים למי שכן משתמש ברכב באופן קבוע אבל לא עושה המון קילומטרים.

פורסם

אין ״ביטוח לפי קילומטרים״ אמיתי. יש ביטוחים המתומחרים לפי תחזית נסועה שנתית. אני, למשל, מבוטח לעד 9,000 ק״מ בשנה - אם כי אף אחד לא בדק לי את מד האוץ.

ויש, כמובן, ביטוחים יומיים. אבל אלה ״רוכבים״ על ביטוח קיים ומרחיבים אותו לכיסוי זמני לנהג חדש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

@דוד495לא ראיתי שכתבת את זה, אז אני שואל כדי לוודא:

דיברת עם לפחות 4 חברות ביטוח שנתנו לך את המחיר הזה?

לא סתם ניסית את WOBI ונתנו לך מחיר כזה מטורף נכון?

זה חובה לדבר עם כמה חברות.

גם לי בהתחלה WOBI נתנו איזה משהו פסיכי כזה.

פורסם

חברים: לא לענות לו תשובות הזויות. הוא נהג חדש עם 3 חודשי ותק על הכביש. זה נחשב ל"סיכון גבוה מאד" אצל חברות הביטוח. זול זה לא יהיה. כפי שכתבתי אםשר להוזיל אם הרכב לא יהיה רשום על שמו.

וזאת כנראה הדרך היחידה להוזיל את המחיר.

לפני יותר מ-40 שנה שכרכשתי את הרכב הראשון שלי כמוגבל בניידות דרך ביטוח לאומי הרכב היה רכב מנהלים (פיג'ו 505) הרכב היה חייב להיות שמי בגלל ההטבות מביטוח לאומי. עלות הביטוח היתה הזויה לחלוטין סדר גודל של 15% ממחיר הרכב כולל מיסים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

@דוד495לא ראיתי שכתבת את זה, אז אני שואל כדי לוודא:

דיברת עם לפחות 4 חברות ביטוח שנתנו לך את המחיר הזה?

לא סתם ניסית את WOBI ונתנו לך מחיר כזה מטורף נכון?

זה חובה לדבר עם כמה חברות.

גם לי בהתחלה WOBI נתנו איזה משהו פסיכי כזה.

דיברתי עם מספר חברות ביטוח , כולם באיזורים של 9 ו10 וגם למעלה יותר חלק מהחברות (כמובן אני מדבר על חובה+מקיף ) ,הכי זול שמצאתי היה 8500 דרך סוכן ביטוח לחובה+מקיף , וכן גם בדקתי עם wobi ושם באמת המחירים היו יותר מידי גבוהים

עריכה אחרונה על ידי דוד495
פורסם

פות״ש - החזקת רכב היא עניין יקר, ובנתונים שלך הביטוח יהיה רכיב גדול בהוצאה זו. אם אתמול כתבתי 2,000 ש״ח בחודש יתכן שזו הערכת חסר, כי רק רישוי וביטוח הם 1,000 ש״ח לחודש - לפני שמילאת מיכל דלק ונסעת להחליף רפידות בלמים.

בנוסף - אתה מתעניין במאזדה, שככל הידוע לי היא רכב יקר לביטוח (אם כי איני מעודכן לגבי ה-2). שאלתי כעת את אחד הבנים שלי - פרמיית הביטוח לקורולה 2019 של אישתו היא בערך פי 1.5 מהפרמיה לארונה 2024 שלו (שניהם רשומים כבעלים בשתי המכוניות). ייתכן שאתה צריך לחפש רכב זול יותר לביטוח, אם כי, לדעתי, חיסכון של 1,000-2,000 ש״ח בטלים בשישים יחסית לעלויות החזקת הרכב (כאמור - אצבע ברוח - 25,000 ש״ח בשנה). בשנה הבאה כבר לא תהיה נהג חדש (לצורך הביטוח זה שנה מקבלת הרישיון) ובתקווה שתצבור שנת וותק ללא תביעות מחיר הביטוח יירד משמעותית (כמובן שזה תלוי בהתנהגות מחיר הבסיס לביטוח בדגם זה).

עוד הערה: כשאתה משווה מחירי ביטוח עליך להתחשב גם בתמורה. למשל היקף ביטוח צד ג׳, גובה ההשתתפות העצמית, מי מוסכי ההסדר באיזור מגוריך, היקף ותנאי כיסויים נלווים כמו שפ״מ*, גרירה ורכב חלופי. אני, למשל, שילמתי השנה כמה מאות שקלים יותר מממצעה הזולה ביותר כדי שמוסך ההסדר יהיה המוסך בו אני מטפל ברכב, ולא מוסכים שמעולם לא שמעתי עליהם בהצעה הזולה. לא תמיד תמיד צריך לבחור בהצעה הזולה, אלא בזו הנותנת את התמורה המתאימה לכספך.

*שפ״מ = שמשות, פנסים ומראות. ביטוי צבאי ישן.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

פות״ש - החזקת רכב היא עניין יקר, ובנתונים שלך הביטוח יהיה רכיב גדול בהוצאה זו. אם אתמול כתבתי 2,000 ש״ח בחודש יתכן שזו הערכת חסר, כי רק רישוי וביטוח הם 1,000 ש״ח לחודש - לפני שמילאת מיכל דלק ונסעת להחליף רפידות בלמים.

בנוסף - אתה מתעניין במאזדה, שככל הידוע לי היא רכב יקר לביטוח (אם כי איני מעודכן לגבי ה-2). שאלתי כעת את אחד הבנים שלי - פרמיית הביטוח לקורולה 2019 של אישתו היא בערך פי 1.5 מהפרמיה לארונה 2024 שלו (שניהם רשומים כבעלים בשתי המכוניות). ייתכן שאתה צריך לחפש רכב זול יותר לביטוח, אם כי, לדעתי, חיסכון של 1,000-2,000 ש״ח בטלים בשישים יחסית לעלויות החזקת הרכב (כאמור - אצבע ברוח - 25,000 ש״ח בשנה). בשנה הבאה כבר לא תהיה נהג חדש (לצורך הביטוח זה שנה מקבלת הרישיון) ובתקווה שתצבור שנת וותק ללא תביעות מחיר הביטוח יירד משמעותית (כמובן שזה תלוי בהתנהגות מחיר הבסיס לביטוח בדגם זה).

עוד הערה: כשאתה משווה מחירי ביטוח עליך להתחשב גם בתמורה. למשל היקף ביטוח צד ג׳, גובה ההשתתפות העצמית, מי מוסכי ההסדר באיזור מגוריך, היקף ותנאי כיסויים נלווים כמו שפ״מ*, גרירה ורכב חלופי. אני, למשל, שילמתי השנה כמה מאות שקלים יותר מממצעה הזולה ביותר כדי שמוסך ההסדר יהיה המוסך בו אני מטפל ברכב, ולא מוסכים שמעולם לא שמעתי עליהם בהצעה הזולה. לא תמיד תמיד צריך לבחור בהצעה הזולה, אלא בזו הנותנת את התמורה המתאימה לכספך.

*שפ״מ = שמשות, פנסים ומראות. ביטוי צבאי ישן.

תודה על ההסבר הארוך , לקחתי לתשומת ליבי, למה דווקא מאזדה 2 ? קודם כל עיניין האמינות , זה דבר ראשון , בסטנדרט יפני ,

2.הsky activ קנה אותי לגמרי ,

3.המערכות בטיחות שיש ברכב הזה , שנת 2018 דגם pure white עם מערכות בטיחות מתקדמות , אני לא יודע אם אותם מערכות בטיחות היו באותה שנה כבר לרכבים אחרים , אבל זה הרכב ששמתי עליו דגש בעיקר בגלל מה שכתבתי.

לקח לי מעל לחודש למצוא את המאזדה הזו , להמון אנשים פניתי , 98 אחוז סיננתי כי לא טיפלו ברכב כמו שצריך , ולפני שבועיים ראיתי מודעה של הרכב הזה ואחרי בירורים עם הבן אדם הוא שלח לי הוכחות שבמשך כל השנים טופל רק במורשה ועוד כל מיני סיבות וסגרתי איתו .

סגרנו על 5 אלף מתחת למחירון(חצי מזה היה בגלל ירידת ערך שהרכב עבר בגלל תאונה) , שזה נדיר כי ראיתי המון מאזדות שהציעו עליהם הרבה מעל מחירון כשהרכב במצב גרוע ...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, גולדן191 כתב:

לא לקחת את הרכב לבדיקה במכון כלשהו? 

לקחתי , יצא במצב טוב , חוץ מעניין של החלפות כנפיים וכו(שכולם אגב במשמעותית שולית ונמוכה),יש נזילות שמן מנוע בגלל בלאי של האטם , התייעצתי עם מוסכניק שאני מכיר שהעלה את הרכב על ליפט אצלו במוסך , הוא אמר לי שזה סך הכל הזעת שמן בגלל בלאי של האטם , חוץ מ2 הדברים האלה , הכל תקין

סליחה אבל אין לי מושג למה זה כתב לי את אותו תגובה פעמיים

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

לא לקחת את הרכב לבדיקה במכון כלשהו? 

לקחתי , יצא במצב טוב , חוץ מעניין של החלפות כנפיים וכו(שכולם אגב במשמעותית שולית ונמוכה),יש נזילות שמן מנוע בגלל בלאי של האטם , התייעצתי עם מוסכניק שאני מכיר שהעלה את הרכב על ליפט אצלו במוסך , הוא אמר לי שזה סך הכל הזעת שמן בגלל בלאי של האטם , חוץ מ2 הדברים האלה , הכל תקין

פורסם

פות״ש - אני לא רואה פסול ברכב שבחרת, וציינתי כי לדעתי הפרש מחיר הביטוח אינו סיבה לפסול את הדגם. אבל הערתו של @גולדן191 חשובה - האם ביצעת את כל הבדיקות הנדרשות ובמיוחד  דו״ח הסליקה של חברות הביטוח (או, בהשקעה קצת יותר גדולה, דו״ח בלק״ר), וגם בדיקה טכנית במכון לבדיקה לפני קניה? אתה טירון בנושא רכב, אתה לא סובל מעודף תקציב, חבל לא לעשות את כל האפשר כדי לא ליפול בפח. יש סיבה שבגללה המוכר ירד במחיר, אני מקווה שזו לא איזו עז.

ושתי הערות לדבי הפורום:

1. יש כאן שרשורים נעוצים, למד אותם ותחכים.

2. אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. זה מכביד, ומומן שאתה מתייחס אליה.

ובכל מקרה - אתה מוזמן להנות מהפורום ומהידע של חבריו גם בעתיד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הוצאתי בלקר , הכל תקין , ובעל הרכב לא הסתיר ממני דבר(כן אני יודע שזה נדיר בימינו).

גם בדיקה במכון לבדיקה לפני קניה עשינו , כמו שפירטתי בדיוק הודעה אחת מעליך .

תודה רבה

אשמח לדעת מה זה פות״ש שאני רואה שמוצמד לי לכל הודעה .

פורסם

אתה יודע מה לבדוק, בדקת מול כמה חברות ביטוח, אתה יודע מה זה בלקר, אתה עם מעט הודעות אבל חבר מעגל ראשון, יכול להיות שאתה בן של חבר פורום ותיק ולא אומר לנו??

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בימים הראשונים אחרי שקיבלתי את הרישיון חקרתי את כל האינטרנט על מה עושים ואיך עושים וגם קיבלתי המון עצות מהאתר הזה גם בלי שאני רשום , אז כשהחלטתי להרשם ולהתייעץ איתכם כבר הרגשתי שאני חייב לתרום לאתר כי עד עכשיו עזרתם לי מאוד .

ולא , אני לא בן של חבר פורום ותיק .

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...