Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, נירו72 כתב:

לאדם מבוגר ואפילו צעיר שלא מבין, גם החלפת וישרים עושים במוסך. הדברים "הקטנים" בשבילך, או הדברים שלא תתייחס כי יש לך את הידע להבין שזה לא רציני, יכולים להריץ בהיסטריה אדם מבוגר ששם יספרו לו סיפורי אלף לילה ולילה וישחטו אותו. טויוטה לא רואה מוסך זו עובדה וכמעט כל מוסך בארץ יגיד לך. כשיש ריקול לוקחים אחריות ומחליפים, וכשיש בעיה מקבלים שירות. בדיוק השירות שנתנו לבעלי מנוע פיורטק, נכון?

כיום הקוריאניות מתקרבות ליפניות ולכן אמרתי כפול 15.  תקן אותי אם אני טועה אבל אתה קונה מכוניות ישנות כעיקרון או שטועה? יצא לך לקנות רכב חדש להחזיק אותו לפחות 10 שנים ולראות איך הוא מתיישן?

יצא לי להחזיק פיג'ו דווקא בימים שזה היה רכב מהנה באמת, פיג'ו 205 1.4 הזרקה שקיבלה עוד קצת בוסט ממני. רכב חביב מאוד, שהפלסטיקה שלו התחילה להתפורר כמעט מהיצרן. היה שלב אפילו  שחשבתי לקנות RCZ בגלל העיצוב. היו לי לתקופה עוד כמה פיג'ו, ביניהם 508 רכב מרשים על הנייר, יפה, נתונים טובים, מקרקש ומתתפרק כולו עם הילוכים דופקים. והוצאתי מהחברה גם מגאן דור ראשון, מהשבוע השני התחילו הבעיות.

בנוסף מכיר אנשים מהמשפחה הפחות קרובה, שכנים, מכרים וכו' שהיה להם פיג'ו. מכיר אנשי מקצוע מהתחום, ויודע דעתם,  או בערך כל מי שזה המקצוע שלו. זה לא "סטיגמה", אלו רכבים מפוצצים תקלות חשמל ותקלות "קטנות" שהופעות את חיי הנהג לסיוט. אבל זו פיג'ו מאז ומעולם. מתלים טובים, היגוי טוב, פה ושם עיצובים מיוחדים ויפים, אבל "תקלות קטנות" שהופכות את חיי הנהג לסיוט. ולמי שמבוגר ופדנט, קונה רכב חדש וכל קירקוש ומנורה מריצים אותו למוסך הוא יראה מוסך משמעותית הרבה יותר מרכבים אחרים.

ושתדע, עידן התקלות "הגדולות" לפחות חשבנו שעבר מהעולם עד שנכנסו הגירים הרובוטיים ומנועי הפיורטק, אבל בגדול רוב הבעיות שרכבים מושבתים בגללם או סובלים אלו בעיות חשמליות. ומה לעשות שאצל הצרפתים זו מסורת כבר 50 שנה לייצר מערכות חשמל דפוקות. מסורת לא שוברים.

אני לא אשלח אדם מבוגר למוסכים בישראל על כל מנורה שנדלקה וקירקוש, או אתן לו להתמודד מול השירות של לובינסקי. ובנוסף להתמודד עם מוסכים בארץ שלא לצורך גם אם יתנו 20 שנה אחריות, באותיות הקטנות בערך כמו כל הרכבים זה טוב לכלום. זה מכסה מנוע בערך, אפשר למצוא סיבות למה לא לתת שירות, גיר בערך, וזהו בגדול. זה יותר שיווקי מאחריות אמיתית.

לפני 21 שעות, נירו72 כתב:

לאדם מבוגר ואפילו צעיר שלא מבין, גם החלפת וישרים עושים במוסך. הדברים "הקטנים" בשבילך, או הדברים שלא תתייחס כי יש לך את הידע להבין שזה לא רציני, יכולים להריץ בהיסטריה אדם מבוגר ששם יספרו לו סיפורי אלף לילה ולילה וישחטו אותו. טויוטה לא רואה מוסך זו עובדה וכמעט כל מוסך בארץ יגיד לך. כשיש ריקול לוקחים אחריות ומחליפים, וכשיש בעיה מקבלים שירות. בדיוק השירות שנתנו לבעלי מנוע פיורטק, נכון?

כיום הקוריאניות מתקרבות ליפניות ולכן אמרתי כפול 15.  תקן אותי אם אני טועה אבל אתה קונה מכוניות ישנות כעיקרון או שטועה? יצא לך לקנות רכב חדש להחזיק אותו לפחות 10 שנים ולראות איך הוא מתיישן?

יצא לי להחזיק פיג'ו דווקא בימים שזה היה רכב מהנה באמת, פיג'ו 205 1.4 הזרקה שקיבלה עוד קצת בוסט ממני. רכב חביב מאוד, שהפלסטיקה שלו התחילה להתפורר כמעט מהיצרן. היה שלב אפילו  שחשבתי לקנות RCZ בגלל העיצוב. היו לי לתקופה עוד כמה פיג'ו, ביניהם 508 רכב מרשים על הנייר, יפה, נתונים טובים, מקרקש ומתתפרק כולו עם הילוכים דופקים. והוצאתי מהחברה גם מגאן דור ראשון, מהשבוע השני התחילו הבעיות.

בנוסף מכיר אנשים מהמשפחה הפחות קרובה, שכנים, מכרים וכו' שהיה להם פיג'ו. מכיר אנשי מקצוע מהתחום, ויודע דעתם,  או בערך כל מי שזה המקצוע שלו. זה לא "סטיגמה", אלו רכבים מפוצצים תקלות חשמל ותקלות "קטנות" שהופעות את חיי הנהג לסיוט. אבל זו פיג'ו מאז ומעולם. מתלים טובים, היגוי טוב, פה ושם עיצובים מיוחדים ויפים, אבל "תקלות קטנות" שהופכות את חיי הנהג לסיוט. ולמי שמבוגר ופדנט, קונה רכב חדש וכל קירקוש ומנורה מריצים אותו למוסך הוא יראה מוסך משמעותית הרבה יותר מרכבים אחרים.

ושתדע, עידן התקלות "הגדולות" לפחות חשבנו שעבר מהעולם עד שנכנסו הגירים הרובוטיים ומנועי הפיורטק, אבל בגדול רוב הבעיות שרכבים מושבתים בגללם או סובלים אלו בעיות חשמליות. ומה לעשות שאצל הצרפתים זו מסורת כבר 50 שנה לייצר מערכות חשמל דפוקות. מסורת לא שוברים.

אני לא אשלח אדם מבוגר למוסכים בישראל על כל מנורה שנדלקה וקירקוש, או אתן לו להתמודד מול השירות של לובינסקי. ובנוסף להתמודד עם מוסכים בארץ שלא לצורך גם אם יתנו 20 שנה אחריות, באותיות הקטנות בערך כמו כל הרכבים זה טוב לכלום. זה מכסה מנוע בערך, אפשר למצוא סיבות למה לא לתת שירות, גיר בערך, וזהו בגדול. זה יותר שיווקי מאחריות אמיתית.

שמע, כמי שטוען לאג'נדות אצל מי שרואה את הדברים באופן שונה ממך, מענין איזו הגדרה היית נותן ללהט הזה שבו אתה תוקף את אלו הראשונים ובמיוחד את דעתם. זכותך כמובן, גם זכותך לקרוא לכל מיני מספרים חסרי שחר וחסרי ביסוס "עובדות", אחרי הכל לא אתה ולא אני כותבים כאן תצהירים. אבל קצת הגיון והבנת הנכתב והנקרא לא יזיקו. אני בדעתי אתה בזו שלך, יופי. לאמא שלך יש וניו וזה נהדר, גם יופי, אבל אפשר להרגיע. אני נשאלתי, כמו שאר החברים כאן, מה דעתי לגבי כלי רכב שיתאימו לזוג בעל דרישות מסוימות ולכך נידבתי את דעתי בהתבסס על נסיוני והיכרותי. לא צריך לצאת למלחמה. ובשולי הדברים קצת נמאס לראות כאן את קשקושי האין כמו טויוטה, אין כמו יפן וצרפת זה זבל. מיליונים נוסעים על מכוניות מכל מיני מדינות, לו באמת כולם, אבל כולם, חוץ ממני ועוד שלושה, היו מודעים כפי שאתה טוען לנחיתות המובנית של כלי רכב שמייצרים אוכלי באגטים, סטלאנטיס היה מזמן בית חרושת לשוקולד ולא מכוניות. מבחינתי הדיון מוצה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

הדיון קצת התפתח למקומות אחרים ומעניינים, אבל רק רציתי לעדכן שאחרי התלבטויות רבות, ונסיעות מבחן, הזמנו הבוקר קיה סטוניק חדשה. בסוף זה נפל בין היתר על מראה חיצוני, מחיר, והרחבת אחריות ל-5 שנים בלי עלות. תודה רבה לכולם!

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תתחדש, מעניין לשמוע התרשמות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

שמע, כמי שטוען לאג'נדות אצל מי שרואה את הדברים באופן שונה ממך, מענין איזו הגדרה היית נותן ללהט הזה שבו אתה תוקף את אלו הראשונים ובמיוחד את דעתם. זכותך כמובן, גם זכותך לקרוא לכל מיני מספרים חסרי שחר וחסרי ביסוס "עובדות", אחרי הכל לא אתה ולא אני כותבים כאן תצהירים. אבל קצת הגיון והבנת הנכתב והנקרא לא יזיקו. אני בדעתי אתה בזו שלך, יופי. לאמא שלך יש וניו וזה נהדר, גם יופי, אבל אפשר להרגיע. אני נשאלתי, כמו שאר החברים כאן, מה דעתי לגבי כלי רכב שיתאימו לזוג בעל דרישות מסוימות ולכך נידבתי את דעתי בהתבסס על נסיוני והיכרותי. לא צריך לצאת למלחמה. ובשולי הדברים קצת נמאס לראות כאן את קשקושי האין כמו טויוטה, אין כמו יפן וצרפת זה זבל. מיליונים נוסעים על מכוניות מכל מיני מדינות, לו באמת כולם, אבל כולם, חוץ ממני ועוד שלושה, היו מודעים כפי שאתה טוען לנחיתות המובנית של כלי רכב שמייצרים אוכלי באגטים, סטלאנטיס היה מזמן בית חרושת לשוקולד ולא מכוניות. מבחינתי הדיון מוצה.

זה לא להט, זה עייפות מהלהט של חובבי הצרפתיות שמנסים לשדל שזה רכב מצוין ונטול בעיות מיוחדות. כי ברור שזה רק נירו חושב כך, אני בדעת בודדים בעולם. אני לא אכנס למספרים למרות שיכול. אבל זה דיון כ"כ ממוחזר, לעוס ונטול טעם ואף צד לא יזוז מ"מ שלא אכנס לזה בכלל כי זה מיותר. אבל אם אתם כ"כ מתגעגעים לדיון הזה, תפתחו חדש "רכבים צרפתיים בעד ונגד". הפורום קצת מת כרגע, יש מצב שזה יעורר אותו.

נ.ב

סטאלנטיס באמת בדרך לזבל. אם החברות היו כ"כ מוצלחות,   לאחר חיבור כולן יחד הן לא היו מפסידות. 

לפני שעתיים, nVIDIA כתב:

הדיון קצת התפתח למקומות אחרים ומעניינים, אבל רק רציתי לעדכן שאחרי התלבטויות רבות, ונסיעות מבחן, הזמנו הבוקר קיה סטוניק חדשה. בסוף זה נפל בין היתר על מראה חיצוני, מחיר, והרחבת אחריות ל-5 שנים בלי עלות. תודה רבה לכולם!

תתחדש. תעלה רשמים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם
בתאריך 27.5.2026 בשעה 18:26, נירו72 כתב:

לא מצליח להבין למה למרות המוניטין המוצדק של רכבים צרפתיים דרעק שתחת הערך חוסר אמינות יש תמונה שלהן בויקיפדיה, אנשים ממליצים לזוג מבוגרים בלי הבנה מכנית שמחפשים רכב אמין צרפתיות. באיזה יקום בדיוק רכב צרפתי נכנס לקטגוריה אמין? מי רוצה לשלוח את ההורים המבוגרים שלו להתמודד עם קרסו לובינסקי ושות' בלי הבנה מכנית. לא מישהו שאוהב את ההורים שלו כנראה.

תגיד לי , איפה היית בזמן ש- צ.ה.ל.  הזמין כמעט 600 אופל פרונטרה בעסקת ליסינג ?

בזכותך יכלו לגלות שהרכבים הללו לא אמינים, והם פח זבל מוטורי ...

יכולת להציל את כל העיסקה.

עכשיו כבר מאוחר מדי .

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, yossiaviel כתב:

הם הזמינו את זה כי הם מחפשים הכי זול אבל בהכרח לא סיני, לא?

אז זה האופציה הכי טובה 

וגם אחרי 3 שנים הרכבים חוזרים לחברת הליסינג לא? אז הם ימנעו מהתקלות אולי שיהיו אחר כך

• אהבתי 1
פורסם
לפני 51 דקות, yossiaviel כתב:

עכשיו כבר מאוחר מדי .

אל תדאג לצה"ל. יש מדינה שלמה שמשלמת על הטעויות שלו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

עכשיו כבר מאוחר מדי .

על צה"ל אחרי ה 7.10 לא הייתי סומך יותר מדי בשיקול הדעת. אבל רכבים יותר קל להחליף.

רשימת הכשלים "הקריטיים" של חברה סטלנטיס עד כה:

1. פיורדרעק. אין צורך להרחיב.

2. מנוע 1.5 ליטר BlueHDi. מנועים נהרסים, כשל בתכנון.

3. פיורדרעק החדש היברידי 48V חשש להתלקחות. תענוג. מומלץ בחורף.

4. אלפא רומיאו טונאלה. כשל בתכנון המנוע וסכנת שריפה.

5. תקלות ברכבי ג'יפ ורכבי PHEV (פלאג-אין היבריד) - דגמי ג'יפ רנגלר וגרנד צ'ירוקי בגרסאות פלאג-אין סבלו מריקולים מסיביים עקב פגם פנימי בתאי הסוללה שגרם לקצר חשמלי ולשריפות ספונטניות (היצרן אף הנחה בעבר לחנות מחוץ למבנים).

6. שבבים וזיהום במנועי ג'יפ. ריקולים רחבי היקף בשל הימצאות שאריות מתכת ("גרד") בתוך המנוע שגרמו לכשל מכני מוקדם.

7. מיכלי אוריאה ברכבי דיזל. אחת התקלות היקרות והנפוצות ביותר בדגמי הדיזל של פיג'ו וסיטרואן בישראל ובעולם.

8. בעיות חשמל ומולטימדיה: תלונות סדרתיות על קפיאת מסכים, התרוקנות מצברים מהירה ותקלות במערכת המולטימדיה והחיווט. עוד לינק של מעבדת רכב חשמלי שמפרקת לגורמים ומנתחת את מערכת החשמל. בגדול אומרת שאם אתה נוסע ברכב של סטלנטיס, שאלוהים יעזור לך. 

כן, סתם אנחנו הייטרים, ואני סתם נגד ולא ממליץ כי פעם הם היו דרעק. היום הם מצוינים. אפס תקלות אומרים לך.

פורסם
לפני 29 דקות, נירו72 כתב:

רשימת הכשלים "הקריטיים" של חברה סטלנטיס עד כה:

השקעת.

הבעיה שלך היא שאם תחפש רשימת כשלים קריטיים גם אצל, סתם לדוגמא, קוריאניים - גם כן תמצא רשימת כשלים כאורך הגלות.

לא כולם רצים לדבר על כל דבר - אבל כשמדובר בצרפתיות האצבע על ההדק הרבה יותר קלה (בגלל הסטיגמה). היתר פוחדים על ה"מחירון".

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

השקעת.

הבעיה שלך היא שאם תחפש רשימת כשלים קריטיים גם אצל, סתם לדוגמא, קוריאניים - גם כן תמצא רשימת כשלים כאורך הגלות.

לא כולם רצים לדבר על כל דבר - אבל כשמדובר בצרפתיות האצבע על ההדק הרבה יותר קלה (בגלל הסטיגמה). היתר פוחדים על ה"מחירון".

יש כשלים של ריקול ונגמר, ויש כשלים קריטיים כמו שהדגשתי. אין אף חברה אחרת בעולם עם כ"כ הרבה כשלים *קריטיים* בכזה טווח קצר. סטלנטיס גורמת לסינים להראות יפנים, ולא רק בגלל העיניים.

אם לחברה אחרת היו כאלו תקלות אנשים היו נתקלים בזה כמו בקיה שנתת דוגמה.  אתה יכול לציין על תקלה קריטית שקראת או שמעת בארץ לקיה כמנהל פורום רכב?

אנשים לא מחפשים, הם מוצאים בעל כורחם. 

פורסם
לפני 1 דקה, נירו72 כתב:

יש כשלים של ריקול ונגמר, ויש כשלים קריטיים כמו שהדגשתי. אין אף חברה אחרת בעולם עם כ"כ הרבה כשלים *קריטיים* בכזה טווח קצר. סטלנטיס גורמת לסינים להראות יפנים, ולא רק בגלל העיניים.

זה אתה אומר. יש כשלים גם אצל הקוריאנים שהולכים מנועים והעולם שותק, נו אז ?

מה זה "יש כשלים של ריקול ונגמר ?"

יש כשלים של ריקול שזה לבדוק שהצמה נמצאת במקום, ויש כשלים של להחליף קמשאפט.

בשניהם זה "ריקול ונגמר". זה שאתה אומר שאין אף חברה אחרת בעולם עם כ"כ הרבה כשלים קריטיים בכזה טווח - וואלה, לא בדקתי.

אני בטוח שגם אתה לא בדקת מותג מותג לכל הריקולים שלו ועשית השוואה, אתה פשוט ניזון - כמו כולנו - בעיקר מהתקשורת וממה שומעים או קוראים בפורום או ברשת בכלל.

אתה ממשיך לחלק את מפת עולם הרכב בצורה גזענית אבל שוכח שגם ליפאנים המהוללים (כדוגמא) יש בעיות עם אוריאה בדגמי דיזל. זה שאתה לא שומע לא אומר שכל היום הם רק מחליפים שמנים וסננים.... :-) 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אתה מדבר כאילו תקלות סדרתיות בעשרות אלפי או מאות אלפי או מיליוני מכוניות זה משהו חבוי ששומעים רק אם מחפשים, לא בגלל שקשה לעצור כ"כ הרבה בעלי רכב ואנשי מקצוע מלהביע דעה מנומקת ועובדתית ברשת.

אם היו כ"כ הרבה תקלות  סדרתיות כולם היו שומעים, אנחנו לא חיים בעידן ערוץ 1 וידיעות אחרונות. העובדה שלא שומעים ולא נתקלים בשאר אומר שאין. עובדה שעל גיר dsg  כולם ידעו.

בחיי אנשי הצרפתיות מזכירים לי כת. לא משנה גם אם אוכיח לך חד משמעית שסטלנטיס החברה עם הכי הרבה תקלות סדרתיות בעולם עדיין לא תהיו מוכנים לקבל ותמצאו נימוקים ללמה זה לא נכון.

מוכן להכין טבלת השוואה בתנאי שאם יוצא שסטלנטיס החברה עם הכי הרבה תקלות תתחייבו שאתם מודים שזו חברה מחורבנת.

אני בתור חובב איטלקיות ואלפא רומיאו כשעוד הייתה קיימת מוכן להודות שזה היה רכב מחורבן ברמת האיכות בניה, אבל זה היה המחיר לחוויית הנהיגה. לא יודע למה הצפרדעים מסרבים. כנראה החימום האיטי וכל זה 🙂

• אהבתי 1
פורסם

אם הכול היה כול כך נוראי כמו שאתה מייצג המכירות היו לקראת 0.

אני נהנתי מהקקטוס, מי שמכר לי  קנה 2008 חדשה ונהנה.

אישתי אוהבת את c3  שלה מודל 2024.

אני אוהב את הc3 החדשה שלי.

עוד מישהו במשפחה קנה קקטוס לפני 3-4 שנים ונהנה.

חמי מחזיק גרנק קופה 2019 כבר 3 שנים ולא עושה בעיות.

אתה פשוט חושב שכול בעל  רכב צרפתי מבלה במוסכים. זה לא ככה.

והנה למשל בעיה בתיבה הרציפה של יונדאי וניו.

התיבה הבעייתית של יונדאי

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 דקות, נירו72 כתב:

אתה מדבר כאילו תקלות סדרתיות בעשרות אלפי או מאות אלפי או מיליוני מכוניות זה משהו חבוי ששומעים רק אם מחפשים, לא בגלל שקשה לעצור כ"כ הרבה בעלי רכב ואנשי מקצוע מלהביע דעה מנומקת ועובדתית ברשת.

אם היו כ"כ הרבה תקלות  סדרתיות כולם היו שומעים, אנחנו לא חיים בעידן ערוץ 1 וידיעות אחרונות. העובדה שלא שומעים ולא נתקלים בשאר אומר שאין. עובדה שעל גיר dsg  כולם ידעו.

אתה משכנע את עצמך בשביל לשכנע את הקהל להסכים עם הטיעון שלך.
אין ספק שלסטלנטיס (אחרי האיחוד עם PSA וכו') יש הרבה ריקולים. קונצרן שאסף מלא מותגים סופר בעיתיים עם לא מעט בעיות קיימות (ג'יפ, פיאט, קרייזלר...) , והוא רק בתחילתה של הדרך לשיקום. לקחת רק את המספרים של סטלנטיס ולהשליך אותם על כל התוצרת הצרפתית - לא הגיוני - וזה מה שאתה עושה בשביל להעצים את המנטרה שאתה מנסה להעביר.

בשורה התחתונה אתה יכול לפנות לגוגל AI ולשאול אותו.
כל קמפיין מגיע בשנה שונה ומשפיע על כמות רכבים שונה.

אתה תגלה ש FORD היא שיאנית הריקולים BY FAR. ואם תיקח ממוצע שנתי ( 3 שנים אחורה) אתה תראה שבאמת לסטלנטיס יש פי 2-2.5 ריקולים יותר ביחס לממוצע של האחרים (להוציא טויוטה, סובארו)

האם זה של VW יש רק 24 ריקולים בשנה וליונדאי יש 21 ריקולים בשנה - יהפוך את "מר ישראלי" למאמין ש VW אמינה כמו יונדאי ?

ומה הקשר, בסופו של דבר, בין הריקולים לאמינות של הרכבים ?

יש קשר, אבל כנראה שהוא לא כזה "קו ישר" כמו שנהוג לצייר אותו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...