Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, שתי שאלות, סיאט מיי 2014 רובוטית של חבר צורכת דלק יותר מהרגיל, ברמה שמיכל אמור להיות 800 קילומטר בערך ואצלו הצריכה היא 550/600  למיכל, יש למישהו רעיון?  דבר שני אין לרכב זינוק בעלייה, צריך ללחוץ ישר על הגז בשביל לא להתגלגל אחורה, אני לא בטוח אם זה קשור לרובוטי או לסיבה אחרת, אם יש למישהו ידע על הרכב הזה  אשמח אם יוכל לכתוב, תודה

פורסם

לפי מה קבעתם שמיכל אמור להספיק ל 800 ק״מ?

הוא נוסע בעיקר בעיר? נוסע בצורה חסכונית?

בשביל לחשב צריכת דלק צריכת למלא מיכל מלא, לנסוע נגיד חצי מיכל, ואז לחלק את כמות הק״מ שנסעת בכמות הליטרים שצריך למלא עד מיכל מלא.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יתכן וזה בלאי טבעי של מצמד, בפרט אם נוסע רבות בפקקקים  ניתן לנסות לבצע כיול ממוחשב [כמה גרושים במוסך] וייתכן ויתן שיפור מסויים.

לגבי דלק- יש הרבה כיוונים, פלאגים ישנים, חיישן חמצן עייף, פיח במזרקים, פילטר אויר מלוכלך, בכל אופן הייתי מתחיל עם תוסף דלק K44 על חצי מיכל ונסיעה מהירה בטורים גבוהים להשגת יעילות ניקוי טובה.

אם אכן הקלאצ' גמור ומחליק ייתכן וגם הוא משפיע על צריכת הדלק

נסעות טובות!

משתדל לעזור

פורסם

איפה בתל אביב יש עליות?...

נשמע שהרגלי הנסיעה השתנו, כולל יותר נסיעות באזורים עם עליות. זה די זוועתי לצריכה. 

תלוי בכמה העלייה גרועה, לא מחייב שיש פה בעייה ויש לא מעט רכבים שמתדרדרים מעט אחורה בעליות קשות עד בינוניות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 11 שעות, ברווז כתב:

איפה בתל אביב יש עליות?.

נדמה לי יש כמה גשרים, למשל ברח' סלמה (וגם פקוק אז מרגישים דרדור..)

משתדל לעזור

פורסם

שיטת המדידה של ״קילומטרים למיכל״ לא שווה כלום. כפי שכתב יוליאן צריך למדוד את צריכת הדלק ״במשאבה״ ולרשום (בפנקס או טבלת אקסל או אפליקציה), ורצוי על פני כמה תדלוקים, כדי ״לגהץ״ הבדלים בשימוש ברכב בתקופות שונות. למשל - תקופות בלי או עם שימוש במזגן, או תקופות עם פחות או יותר פקקי תנועה.

@ברווז בשביל זינוק בעליה לא צריך את בלפור. מספיקים שיפועים קטנים.

@אטלנטיקה-תל אביב נראה לי שאתה צריך השלמה של לימודי הנהיגה. לא בכל רכב יש hill hold, לא לכל רכב יש מומנט מספק כדי לזנק בשיטת העברת רגל מהירה. יותר מזה, כנראה שבשיטה בה אתה מזנק בעליה אתה הורס את המצמדים. הגיע הזמן ללמוד להעזר בבלם היד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

בשביל זינוק בעליה לא צריך את בלפור. מספיקים שיפועים קטנים.

בלפור, הציונות, נחל הגיבורים, פרויד ושות' אלו עליות קשות שבהן אני מתדרדר גם כן. 

לעומת זאת, העלייה לגשר פז למשל, הרכב מחזיק את עצמו למרות שזו נראית עלייה קשה. יש עוד כאלו. אני נעזר בתנאי השטח להאטה כשצריך\ניתן (הרבה עליות זה יעיל להאטה :lol:) אז אני יחסית מודע לאיפה אני עלול להידרדר ואיפה לא. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מעבר לעובדה שלא כך מודדים צריכת דלק, אני מניח בהתחשב בגודל הרכב הזה שתכולת מיכל הדלק שלו הוא סביב 30 -35 ליטר. אם כך הוא, צריכת הדלק המתבטאת בקילומטראז' למיכל אותו ציינת, בהחלט טובה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...