Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשיחת מסדרון בעבודה מישהי מהעבודה סיפרה לי שהיתה לה בעיה עם סגירת דלת הממ"ד, והיא הזמינה את ידידים. כשהבחור מידידים הגיע הוא פשוט הוריד את הגומיה מסביב לדלת, והופ - הדלת נסגרה בקלות. היא אמרה שהבחור אמר לה שאין צורך בגומיה הזו, כיון שהיא מיועדת לענות על איומים של מלחמת המפרץ, לוחמה כימית, ושממש אין בה צורך. עד כמה שאני יודע, המטרה של גומיית האטימה היא לוודא שהדלת סגורה כמו שצריך, למנוע חדירה של אבק, עשן וכדומה, ובאופן כללי בלי גומית אטימה הממ"ד לא תקני ואסור להוריד אותה.

וזה גרם לי לחשוב שידידים זה פרויקט נפלא, אבל בסוף כנראה שאם כל אחד יכול להיות "ידיד", רמת הידע וההבנה לא תמיד אחידה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי יש נסיון לא טוב עם ידידים. כנראה שזה תלוי על מי נופלים. לפני כמה שנים באחד הסבבים מול חמאס, פתחתי שם קריאה בגלל סגירה בעייתית של לוח מתכת בחלון ממ"ד. כשראיתי שאף אחד לא בא, התקשרתי שוב והתברר שקריאה שלי נעלמה. רשמו קריאה חדשה ואז מתקשר אליי מישהו ושואל מה הבעיה. הסברתי לו, מה הוא אומר לי? אם אתה לא הצלחת לסגור, איך אני אצליח? יותר לא פניתי אליהם. 

פורסם

אין מה להסיק מהתנהגות של שני אנשים על התנהגותם של היתר. 

מסכים עם הבעיתיות בכך שאין תו"ל קבוע וכתוב, שחל על כולם, אלא מדובר בעיקר בתורה שבעל פה, ורכז מסניף חיפה לא יעביר את אותה הדרכה שהרכז בסניף דימונה יעביר. 

יחד עם זאת, צריך להבין שמדובר במקרים בודדים, ושהרוב כן מיישרים קו ויודעים מה צריך לעשות ומה לא, גם אם הם לא יודעים לעשות זאת. 

החוכמה היא לזהות מתי אתה לא מצליח לתפעל את האירוע, ותמיד עדיף להחזיר למוקד מאשר להגדיל ראש ולטעות. 

גילוי נאות- מתנדב בידידים.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שכן שלי קרא להם על דלת ממד שלא נסגרת הדלת נטרקה אבל הבריח לא נסגר..
הבחור מידידים אמר להם שזה לא כלול בשרות של ידידים

ועשק אותם ב 500 ש"ח על השחזת הבריח שלקחה לו 35 שניות.

כנראה שהם לא חזקים בממדים, כי אני מכיר סיפורים טובים עליהם

בנושא של חילוצי דרך.

• מבאס 1
פורסם
לפני שעתיים, Fazer כתב:

היתה לה בעיה עם סגירת דלת הממ"ד, והיא הזמינה את ידידים.

נדמה לי שלבחורה יש בעיה בהבנת ה-scope והמטרה של הארגון. התקלה שלה דרשה בעל מקצוע (נקרא לזה רופא מומחה) ולא שכן עם ארגז כלים (באותה אנלוגיה - פרמדיק), לכן כשהיא לא קיבלה שירות מקצועי בחינם והבעיה שלה לא נפתרה במאה אחוז היא הרגישה שהתמורה לא מספקת.

מבחינתי, כל עוד הוא לא גרם נזק בלתי הפיך ולא השאיר את המכלול התקול במצב גרוע יותר משמצא אותו, אז אין מה לבוא אליו בטענות. אולי זו הנטיה האנושית לקחת דברים כמובנים מאליהם ואולי זה הארגון עצמו שמבטיח דברים שהוא לא תמיד יכול לקיים, אבל די ברור שרף הציפיות מהם בחברה הישראלית נמצא קצת גבוה מדי.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, teyal כתב:

ועשק אותם ב 500 ש"ח על השחזת הבריח שלקחה לו 35 שניות.

אז שהשכן ידווח לידידים וה"מתנדב" יועף לאלתר. 

חל איסור גם לקבל כסף ‏(אנשים רבים שואלים "מה מגיע לך על העזרה? וקרה שדחפו לי שטר של 100 ליד‏), ומי שמתגלה שלקח - מסולק מהאירגון. 

עריכה- יש בידידים פעילות שנקראת "זמן לחימה", שכוללת עזרה בסגירת דלת או חלון הממד. 

בדיוק כמו תפעול פנצ'ר או סיוע בהתנעה, מדובר בתפעול תקלות בדרג א' או ב', וכשמזהים שהאירוע הוא מעבר לטווח היכולות, צריך לדעת לשחרר ולהפנות לבעל מקצוע. 

ברוב המקרים מה שנדרש זה כן בסה"כ ארגז כלים פשוט ‏(פטיש, wd40 וקצת התחרעות ברברית 🤪‏).

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמתנדב אני יכול להגיד לך שבסניף שלנו אין דברים כאלה.

אמרו מפורשות לא מורידים גומיות ואין דבר כזה שבעל מקצוע שהוא גם מתנדב יקח קריאה ויגיד זה לא כלול. 

אחרי ה 7.10 השתתפתי הישרות קריאות ממד. אם אתה לא מצליח אתה מתייעץ בקבוצת הווצאפ והרבה פעמים יקפצו עוד מתנדב או שניים לסייע.

צריך להבין שאנחנו לא בעלי מקצוע אלא הנדימנים. מרגיבים ידיות מנד שנפלו, מנקים את החורים של הבריחים, משחררים חלון תקוע וכו אבל לא מכוונים צירים של דלת מנד ודברים בסגנון.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

נדמה לי שלבחורה יש בעיה בהבנת ה-scope והמטרה של הארגון. התקלה שלה דרשה בעל מקצוע (נקרא לזה רופא מומחה) ולא שכן עם ארגז כלים (באותה אנלוגיה - פרמדיק), לכן כשהיא לא קיבלה שירות מקצועי בחינם והבעיה שלה לא נפתרה במאה אחוז היא הרגישה שהתמורה לא מספקת.

דריש, פיספסת את הנקודה, מבחינתה השירות היה מושלם והיא היתה מרוצה בטירוף - היא סיפרה לי את זה כי היא היתה מרוצה ושיתפה בזה. כשאני שמעתי את זה נחרדתי, אבל מבחינתה זה היה מדהים והבעיה נפתרה לגמרי כי עכשיו היא יכולה לסגור את דלת הממ"ד.

לפני כשעה, שביט כתב:

כשמזהים שהאירוע הוא מעבר לטווח היכולות

פה, לדעתי, הבעיה היתה פשוט חאפריות ישראלית טיפוסית, כלומר המחשבה ש"אני יודע יותר טוב מהמהנדסים שתכננו את זה, הגומי שם סתם בשביל כסת"ח, ולכן אפשר להוריד את זה". זו היתה הסיבה שהוא לא הפנה לאיש מקצוע.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
פורסם

טוב, זה לא חדש ולא ממש סיבה להזדעזע. טמבלים כאלה יש בכל מקום, ו'ידידים' לא התיימרו להיות מומחים באף תחום טכני - כך שהיעדר חשיבה ביקורתית לא פוטרת את הקולגה שלך מאחריות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 שעות, Fazer כתב:

המטרה של גומיית האטימה היא לוודא שהדלת סגורה כמו שצריך, למנוע חדירה של אבק, עשן וכדומה, ובאופן כללי בלי גומית אטימה הממ"ד לא תקני ואסור להוריד אותה.

לדעתי גם למנוע הדף. שעלול לפגוע. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ידידים אחלה וגם עוד ארגון חילוץ חברתי שפניתי אליהם היו נחמדים ועזרו אבל ברגע שנתקעתי והם לא הגיעו מהר, לקח לי יותר מדי זמן לבטל אבל הבחור היה לא בדיוק מרוצה שלא הודעתי לו על כך לפני זה.

למרות הכל תרמתי ל2 הארגונים כמה שקלים בשביל להרגיש טוב.

אבל אם מבינים את הרמה והיכולות של הארגונים הללו, אפשר להתאים את הציפיות בהתאם, כי שאר האופציות יכולות להיות יותר יקרות וגם יקחו יותר זמן בשביל להילחץ מסיטואציה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני כמה חודשים עברתי בעצמי את ההדרכה הראשונית (הנעה ופנצ'ר) והתחלתי להתנדב בקטנה.

נכנסתי לחדר בייראת כבוד מתוך מחשבה שצריך להיות מינימום ברמה של מוסכניק בשביל להתנדב והופתעתי שרמת הכישורים שלי והניסיון שלי היו מהגבוהים.

בסוף צריך לראות את ידידים כמו זה שעוזר לזקנה להעלות את המצרכים הביתה - אחד יותר זהיר וסבלני ואחר קצת יותר פזיז ואולי ישבור צנצנת בדרך. זה לא שירות מקצועי (למרות שיש חבר'ה מקצוענים ממש).

הרוב המכריע מבינים מה הם עושים, אצלנו בסניף יש קבוצת ייעוץ מאוד פעילה ואין בושה להגיד זה גדול עלי ואני מחזיר את הקריאה למישהו אחר.

באופן אישי, אני לא מספיק הרבה, ועדין חושש שלא אתן מענה נכון - ולכן יוצא רק לדברים שאני יכול לסייע בהם (למשל זמן לחימה אני לא לוקח)

• אהבתי 1
פורסם

סיפור שקרה למכרה השבוע, תסיקו מזה מה שבא לכם.

היא נזקקה לבוסטר להנעה כי המצבר שלה נכחד. בהצעתי היא התקשרה לידידים והנציג שענה לה ישר מיהר לדחוף לה מצבר "חדש" מאיש שטח שהוא שולח. אמרה לו "לא, תודה. רק צריכה שמישו יעזור לי להתניע". אמר לה שאין בעיה וניתק את השיחה. תוך דקה מקבלת טלפון ממספר נייד של אותו איש שטח שאומר לה שקיבל את הטלפון שלה מהנציג בידידים ושהוא כבר בדרך עם מצבר "חדש".

א. זה שהטלפון שלה הועבר ללא הסכמתה לאותו מעכר זה כבר לא תקין.

ב. זה לא מה שהיא רצתה. לא התנהלות מקצועית ולא לעניין.

בסוף היא נעזרה באחד השכנים וקפצה לאוטודיפו להתאפס על ווארטה דנדש.

• מבאס 4

• תוכן חדש...