Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שזה יגרום לנזק לבוסטר, זה רק ירוקן אותו מאד מהר ולא יניע את הרכב. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Buki כתב:

בהנחה שיש שני מצברי 12V מחוברים בטור, זה יכול לעבוד רק אם מצבר אחד חלש  והשני תקין.

אם שניהם חלשים, זה לא יעבוד. 

נכון מאוד, הבוסטר כן מסוגל להתניע גם שני מצברים כאשר אחד חלש. זה בהנחה ששניהם תקינים כלומר אין להם קצר שמונע מהם לאגור מתח. זאת כאשר מדובר על מצברים 12 וולט. כאן המצברים הם תקינים רק ששכחו את האורות דולקים. הבעיה היא שכאן שני המצברים מחוברים בתור 24 וולט.

לפני 18 שעות, Pavlik כתב:

יש בוסטר שמתאים ל- 24V. כשעמדתי בתור לקופה בחמות ל.כ., הלקוח שלפני בדיוק קנה בוסטר נוקו GB500.

יש לו בורר מתח שמאפשר לבחור 12/24. הדבר הזה פשוט מפלצת.

הבוסטר שאתה מדבר עליו עולה כמה אלפי שקלים, אם אני לא טועה קרוב לעשר אלף שקלים. זה מתאים רק לבעלי כלים כבדים כמו משאיות, שופלים וכיוצא בזה. לי בתור אדם פשוט אין צורך לקנות כזה דבר. למרות זאת כן קניתי את הבוסטר הכי גדול של נוקו "למטרות אזרחיות" ולכן רציתי לדעת אם אני יכול לסייע למישהו בעבודה ששכח את האורות דלוקים במשאית.

לפני 14 שעות, Camaro 92 כתב:

לדעתי גם אם אתה מחבר את הבוסטר “רק על מצבר אחד” בפועל הוא למעשה חלק ממערכת שלימה של 24V ככה שהסיכוי שזה יניע נמוך יחסית והסיכון לנזק לבוסטר די גדול.

נכון מאוד, זה החשש בדיוק. מבחינת ההיגיון זאת מערכת סגורה של 24 וולט (שני מצברים של 12 שמחוברים כך שהם יוצרים מתח של 24 וולט).

לפני 13 שעות, גולדן191 כתב:

אבל גם אפשר להגיד שמצבר אחד זה מערכת שלמה של 6 תאים של 2 וולט כל אחד.. כשאתה רוצה להניע מצבר אחד מהשניים, אתה מניע רק 6 תאים של 2 וולט ז"א 12 וולט ולכן לא חושב שיש בעיה.

אתה הרי מחבר בוסטר לפלוס ולמינוס של 12 וולט, לא 24.

אבל לא לקחת את מה שאני אומר בוודאות כי יש לפות"ש בוסטר יקר אם זכור לי נכון. שלי עלה סביב 50$ , UTRAI, ושלו לפחות 100$ אני חושב.

הבוסטר שלי זה הנוקו GBX155 שעלה לי בזמנו קרוב ל 2000 שקלים ולכן אני חושש לשרוף אותו. 

לפני 4 שעות, Jack457 כתב:

איזה רכב? אם החיבור הוא במקביל (כמו בטרופר דור 2 שיש בו 2 מצברים סטנדרט), המתח נשאר 12V לא משנה כמה מצברים תחבר. רק מתח ההתנעה עולה. לא יקרה כלום לבוסטר 12V. 

אם בטור -- שיענה מישהו אחר...

מדובר במשאית חלוקה 12 טון עם מנוע דיזל של כמה ליטרים. אבל הנפח של המנוע זה לא מה שמשנה כאן כי מהבחינה הזאת הבוסטר מסוגל להתניח נפח של מנוע דיזל עתיר סמ"קים. העניין הוא שיש למשאית שני מצברים והמתח שלה הוא 24 וולט. 

לפני שעה, Tom_22 כתב:

לפי שרשורי עבר שלו מדובר ככל הנראה במלגזה במקום העבודה שלו. ובוסטר מדגם נוקו GBX155. 

היי, מדובר במשאית 12 טון עתירת סמ"קים. לא יודע בדיוק מה נפח המנוע. בשירשורי עבר היה מדובר על מלגזה בעבודה עם מנוע של 3 ליטר וקצת עם שני מצברים אבל 12 וולט. שם הייתה בעיה של אחד המצברים שהוא תקול כלומר לא מסוגל לאגור ולספק זרם. לכן לא משנה באם משתמשים במצבר תורם או בוסטר המצבר הדפוק מנטרל את היוכלת להתניע.
כאן מדובר במשאית עם שני מצברים אבל במתח של 24 וולט. ולכן השאלה היא באם אני מחבר בוסטר 12 וולט לפלוס והמינוס של מצבר אחד כאשר הוא מחובר לעוד מצבר שהם יוצרים ביחד 24 וולט אני עלול לדפוק את הבוסטר שלי?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אפשרי ועושים את זה בידידים.

פעם אחת הצלחתי על ידי חיבור נוקו GB150 למצבר אחד וחיבור כבלים מהמצבר השני לרכב שלי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 28 דקות, amosbmw כתב:

אפשרי ועושים את זה בידידים.

פעם אחת הצלחתי על ידי חיבור נוקו GB150 למצבר אחד וחיבור כבלים מהמצבר השני לרכב שלי.

ברכב עם מערכת של 24 וולט?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה שאני הנעתי היה עם 2 מצברים של 12 במקביל, כלומר מערכת של 12.

אבל אני יודע שמתנדבים אחרים הניעו עם בוסטר משאיות 24 כשמצבר אחד היה חלש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אין כל בעיה לחבר בוסטר 12V למצבר 12V שנמצא במערכת 24V, בכוונה כתבתי כך כי מה שהבוסטר רואה בצורה שאתה רוצה לחבר זה 12V, הצלחה בהתנעה היא עניין של מצב המצברים והמתח שנותר בהם. אם היה לך מולטימטר צמוד, אז היה אפשר למדוד את מתח ההדקים של כל מצבר ולחבר את הבוסטר לזה החלש יותר. 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, madmaxx כתב:

אין כל בעיה לחבר בוסטר 12V למצבר 12V שנמצא במערכת 24V, בכוונה כתבתי כך כי מה שהבוסטר רואה בצורה שאתה רוצה לחבר זה 12V, הצלחה בהתנעה היא עניין של מצב המצברים והמתח שנותר בהם. אם היה לך מולטימטר צמוד, אז היה אפשר למדוד את מתח ההדקים של כל מצבר ולחבר את הבוסטר לזה החלש יותר. 

גם עם מולטימטר הוא לא יעשה את זה עם בוסטר של 2000 ש"ח

זה מלחיץ

עדיף שיקנה בוסטר מקומי בגג 250 ש"ח ויתניע איתו, לנו ברור שזה סה"כ 12V ולא 24V במצבר אחד כי יש פלוס ומינוס לסה"כ מצבר 1 = 12 וולט = 6 תאים של 2 וולט.

הקושי פה זה העניין שאם חלילה יקרה משהו הלכו 2000 ש"ח שזה סכום אסטרונומי לבוסטר, וחבל לסכן, גם אם יש סיכון מזערי או אפילו ללא סיכון.

@Cerebral Cortexאתה לא מחזיק גם UTRAI בגג 50$ למקרים כאלה? שאתה לא רוצה לסכן את הציוד היקר?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

בחיבור כזה הנוקו לא רואה 24V.

ההתנעה עשויה להצליח אם המצבר השני תקין.

image.jpeg.eda9c8cc0abd581bca975420c9465e7a.jpeg

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
בתאריך 24.2.2026 בשעה 01:45, Camaro 92 כתב:

לדעתי גם אם אתה מחבר את הבוסטר “רק על מצבר אחד” בפועל הוא למעשה חלק ממערכת שלימה של 24V ככה שהסיכוי שזה יניע נמוך יחסית והסיכון לנזק לבוסטר די גדול.

תוכל בבקשה להסביר למה אתה חושב שייגרם נזק לבוסטר? 

במונחים פשוטים- אולי יהיה קל להסביר: 

אתה לוקח מנורה שצריכה לעבוד עם 5 וולט, בכוונה מתעלם כרגע מהאמפר. אתה נותן לה מתח של 2 סוללות, 3V. היא תדלוק אבל חלללללללש - והסוללות יפרקו מהר מאד. אבל לא ייגרם לסוללות נזק. 

פורסם

ההסבר הזה לא נכון. כלומר הוא נכון פני עצמו אבל לא רלוונטי למקרה המדובר.

במערכת 24 וולט שמוזנת משני מצברים 12 וולט מחוברים בטור, המצברים מחוברים כך:

פלוס של המצבר הראשון מחובר למינוס של המצבר השני ושני הקטבים הנותרים זאת אומרת מינוס של ראשון ופלוס של השני מחוברים לרכב בינהם יהיה מתח 24 וולט.

בין פלוס למינוס של כל אחד מהמצברים בנפרד עדיין יהיה 12 וולט. 

נגיד מצבר אחד תקין והשני חלש.

אם אנחנו מחברים בוסטר 12 וולט בין פלוס למינוס של המצבר החלש, זה כאילו החלפנו את המצבר החלש באחד תקין, והרכב יניע. 

בחיבור כזה לא יגרום נזק לשום דבר. 

אנחנו לא מחברים בוסטר 12 וולט בין הפלוס של המצר הראשון לבין המינוס של השני איפה שיש 24 וולט אלא בין פלוס למניוס של מצבר אחד בלבד, איפה שיש 12 וולט.

פורסם
לפני 40 דקות, Buki כתב:

נגיד מצבר אחד תקין והשני חלש.

אם אנחנו מחברים בוסטר 12 וולט בין פלוס למינוס של המצבר החלש, זה כאילו החלפנו את המצבר החלש באחד תקין, והרכב יניע. 

בחיבור כזה לא יגרום נזק לשום דבר. 

השאלה הייתה לגבי 2 מצברים חלשים...

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

אפשרי

פשוט לנתק את הראשון לגמרי,  ולחבר לפלוס ולמינוס של השני.. גם בוסטר שעולה 50$ של UTRAI אם הוא על 70% אפילו, יכול להתניע לפחות 3 מצברים בממוצע.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

אם שני המצברים רקים לגמרי לא יעזור בוסטר 12 וולט אחד, אם שניהם "ככה ככה" אז  אם נתגבר אחד מהם עם בוסטר בצורה שכתבתי, אולי זה יניע.

אותה שאלה אפשר לשאול אחרת - אם שני המצברים חלשים ונחליף אחד מהם בחדש, האם הרכב יניע?

לפני 8 דקות, גולדן191 כתב:

פשוט לנתק את הראשון לגמרי,  ולחבר לפלוס ולמינוס של השני.

מה, לנתק מצבר אחד לחלוטין ולחבר בוסטר במקביל למצבר השני? ישאר מתח 12 וולט ולא 24 ומעגל פתות...שום דבר לא יניע. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...