Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

זוג מבוגרים במשפחה, הם מסתדרים עם רכב אחד וקרובים לפנסיה. הצרכים שלהם די פשוטים ואני מחפש פתרון יצירתי. כרגע הם על קורולה ישנה שחלאס. 

קודם כל התקציב הוא עד 120 לרכב יד שנייה, אולם לא אשקר שהם מתלבטים לרכוש רכב חדש אם יענה על הצרכים עד 150 (לדעתי מהלך כלכלי מאוד שגוי) בעיקר בגלל שחיפושי יד 2 גרמו להם לזעזוע עמוק.

הם מסיעים 2 נכדים אז צריך שלא תהיה סופר מיני. או ג'יפון או משפחתית. רכב גבוה זה בונוס בגלל ענייני גב זקן.  

חובה שכרית האוויר מקדימה תתבטל (כן יודע שזה לא מומלץ). אם יש איזופיקס מקדימה זה בונוס נפלא, אבל מתנגש עם הדרישה החשובה ביותר שלהם. אמינות. יפניות לא אוהבות את זה. הצעתי להם סקודה כמו אצלי אבל הם נבהלו ממחירי האחזקה וחוששים מטכנולוגיות. 

הדרישה הכי חשובה היא אמינות ואחזקה קלילה של פעם (פעם בשנה טיפול הכנה לטסט וזהו, פחות או יותר).

הדרישה השנייה היא לרכב מודרני יחסית (נגיד 2020 וצפונה), בכדי שתהיה אפשרות לאנדרואיד אוטו למשל ומערכות בטיחות יחסית טובות, אבל לא חייב עכשיו מיליון פיצ'רים. 

והדרישה האחרונה היא שיהיה רכב נוח לנסיעה, מושבים, שלא ירגיש התרסקות על כל באמפר. 

בונוס נחמד זה סחירות, קרי רכב שיהיה סביר למכור בעוד 5 שנים נניח כשיהיה בן 10+-, למרות שהנבואה ניתנה לשוטים. 

מה לא חשוב? יכולות דינמיות, מהירות, צריכת דלק, פיצ'רים מיוחד, חלון בגג וכל אלו. לא קריטי בכלל. 

הייתה להם סובארו XV והם היו מרוצים ממנה. האמת שאין לי שום מושג על XV מודרנית אך ראיתי שהיא לגמרי עמוק בתקציב, אפילו דגמים מ2023. מה הקאץ'?

חשבנו על מאזדות, אך מחירן גבוה מאוד. 

ראב 4 - וואו המחיר וגם הביטוח יקר. 

הקוריאניות, יש לי ספורטאז' ישנה והיא אחלה אבל לא ניתן לבטל כרית אוויר נוסע, מה לגבי החדשות? אודה לכל רעיון ועצה ואשמח לשמוע רשמים מבעלי ניסיון. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהחלט אופציות ראויות, מתלבטים כי המחיר פשוט מאוד גבוה ביחס לשנתון, כמעט כמו טויוטה. 

יש מחלות? לאחותי יש מאזדה 3 2020 ואין בעיות בכלל אבל אם יש מחלות לcx אשמח לשמוע. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

רעיון מעט שונה. סיטרואן c3 חדשה.

הרכב גבוה, נוח מאוד, אפשר לבטל כרית, ולגבי אמינות יש אחריות ל 5 שנים.

ביטוח זול, לי עלה 3950 מקיף עם חובה.אנדרואיד אוטו אלחוטי.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תרגיע אותם עם עלויות האחזקה של הואגיות. עלויות הביטוח של יפאניות רבות מגמדות אותן (אם כי השנה כנראה חל שיפור מה). וגם מבחינת טכנולוגיות, אתה יכול לספר על חבר פורום בן גילם שמסתדר מצויין עם סיאט מודרנית.

רכב שעשוי להתאים הוא סוזוקי קרוסאובר (בניגוד לטוייוטה, למשל, ביטוח זול).

אגב, לגבי רכב חדש - אני כלל לא בטוח שזו שגיאה, אם מדובר באנשים שמחזיקים ברכב שנים רבות ושרוצים ביקור שנתי במוסך.

@yulianx ביקשו רכב מקטגוריה C לפחות, ואתה מציע סופרמיני עם מערכת הינע לא מוכרת מבית עם מסורת בעייתית?

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

C3 עם מרווח גחון של 19.7. יותר מכול סופר מיני והרבה גיפונים.

מבחינת אמינות יש 5 שנים של אחריות.

מאחור יש הרבה מקום לילדים.

וזה חדש, אז אין כאבי ראש בחיפוש יד 2.

כמו שאמרתי, זאת אופציה שונה אבל עונה על הרבה דרישות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי על ההסיטרואן כי יש אותן במבצעים (נגיד C4X) ב135. אבל קשה לי להאמין שיסכימו לרכוש רכב צרפתי בשל מחשבה על בעיות אמינות עתידיות. 

דווקא הסוזוקי נשמעת כרעיון שעשוי בהחלט להתאים, אם כי מרגיש לי שבמחיר שמבקשים עליהן הן לא מצדיקות את התמורה אל מול תוצרת אחרת מהמזרח. אבל זה רק מתחושה ראשונית, אני צריך עוד לגשש. 

תודה אבל על הרעיונות זה מאוד מקדם. 

פורסם

תשמע, אני תמיד חוזר לשיטה שהצליחה לי (ובוריאציה - לאחד הבנים) - הקדשה של בוקר לסיור בריכוז סוכנויות הרכב (או מגרשי הליסינג). גם אני וגם אחד הבנים מצאנו כך רכבים שכלל לא הבאנו בחשבון, ומרוצים מהרכישות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה בתהליכים, אבל זה לא מאוד רלוונטי כי:

1. סביר להניח שלא יהיה מדובר ברכב חדש

2. במקרה שיירכש רכב לא חדש, רוצה גם לשמוע על חוויות אמינות/אחזקה של חברי פורום

פורסם

רק שים לב שמרווח גחון של ה c4x נמוך כ 15.6.

סוזוקי s cross גם אמינה מאוד מנסיון של מישהי שאני מכיר, אבל כמו סוזוקי מרגישה פשוטה.

פורסם

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

אני לא מוצא סיבה שלא "להרגיע" אותם עם רכב יפני, בטוח מאד, מספיק גבוה, אמין ונוח (מאד) שהם כבר מכירים... סובארו XV/קרוסטראק כפי שנקראת היום...

נראה לי שהיא ממש תפורה עבורם.

• אהבתי 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 19 שעות, ניקו פ. כתב:

קודם כל התקציב הוא עד 120 לרכב יד שנייה, אולם לא אשקר שהם מתלבטים לרכוש רכב חדש אם יענה על הצרכים עד 150 (לדעתי מהלך כלכלי מאוד שגוי) בעיקר בגלל שחיפושי יד 2 גרמו להם לזעזוע עמוק.

יש אופציה שלישית בין רכב חדש ובין להסתדר לבד ביד 2 והיא לקחת מישהו שיעשה את זה בשבילך, כמו שיש בפורום.

אין לי ניסיון אישי בזה אבל נשמע שלאחרים פה היה ניסיון חיובי.

חוצמזה, אם הם היו מרוצים עם סובארו XV, זו נראית לי אחלה אופציה בשבילם.

לא חושב שיש פה קאץ'.

פורסם (נערך)

תודה לכולם. עוזר מאוד. לדוגמה, לא היה לי מושג שיש גיר דו מצמדי שעושה בעיות לחלק מדגמי הספורטאז'ים. זה מאוד עזר לי וזה בדיוק סוג הדברים שאני מחפש לדעת. 

אני אעזור להם לחפש רכב ובסוף כנראה שנלך על מה שנמצא שמור ונתרשם שתוחזק היטב. מניח שפחות ישנה להם אם זה ספורטאז' או סובארו או מאזדה. 

מודה שוב לכולם, על הקדשת הזמן והמענה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם (נערך)

אם כבודו חושב שליפאניות וקוריאניות אין תקלות, מוזמן להיכנס לכתבות הבאות:

בעיות בגיר סובארו

תיבת ההילוכים הדפוקה של סוזוקי ניסאן וסובארו

וכמובן המנוע 1000 סמק של הונדה

מערכת האוריאה של פיג'ו שמסבכת את טויוטה
תקלת משאבת דלק ביפאניות

מדוע שילמה כלמוביל 175,000 ש"ח לבעלים של יונדאי סנטה פה שנשרפה?

בעיות בגיר קיה

יונדאי סונטה היברידית

ויש עוד,

פשוט רוב האתרים שקוראים לעצמם "עיתונות רכב" מסתירים את התקלות ולצערנו לא כל ה recalls מחו"ל מגיעים גם לארץ...

אגב יש מישהי שעובדת איתי שבבעלותה סקודה פאביה 1000 סמ"ק טורבו DSG שנת 2018 כמדומני, הרכב נסע כ 120000 ק"מ ולטענתה ללא תקלות.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...