Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל ואבהיר: זה לא אחד השרשורים שבהם פות"ש כבר קיבל החלטה ואז בא לחפש חיזוקים. להפך - עלתה בפניי הצעה, והיות והידע שלי בתחום מוגבל, אני כאן כדי לשמוע דעות מנומקות שיעזרו לי לקבל החלטה מושכלת.

רקע קצר: אני גר כבר שנים רבות בספרד, מטייל בעולם עם דרכון ישראלי בלבד, אבל לא ממש "ישראלי קלאסי" כלפי חוץ. אני לא דובר עברית ביומיום, לא נראה או נשמע מקומי, ובגדול יכול לעבור כתייר מזרח אירופאי ממוצע. נוסע לבד - אין בתמונה בת זוג, ילדים או מחויבויות אחרות.

אחד הקולגות שלי נתקע עם חבילת נופש בריזורט כלשהו בשארם אל שייח', והציע לי אותה בהנחה משמעותית משום שחשב שאולי אנצל את ההזדמנות ואשלב את הנסיעה עם ביקור בארץ. כאן מתחילות השאלות שלי, משום שלפי המטה לביטחון לאומי קיימת אזהרת מסע לאזור:

image.png.6d57b20971a000d7e0d2f571fb5d49ff.png

במקביל, שמתי לב שטיסות ישירות בין היעדים פשוט נעלמו מהאינטרנט. מצד שני, יש מי שטוען שחצי האי סיני מתנהל מעט אחרת משאר מצרים בהיבטי תיירות וביטחון, ובכל זאת מדובר במדינה שנמצאת בהסכם שלום עם ישראל. לשם השוואה, גם לגבי דובאי קיימת אזהרת מסע ברמת איום בינונית, וזה לא מונע מאלפי ישראלים לטייל ואף לעבור לגור שם.

מה שלא ברור לי הוא מה אופי הסיכון בפועל. האם מדובר בעיקר באיום של טרור או אלימות כלפי תיירים, או יותר בחשש מהתנכלות בכניסה או ביציאה בשל דרכון ישראלי? בהנחה ואגיע בטיסה מאירופה לשארם בעוד כשלושה חודשים, עד כמה לדעתכם הסיכון יהיה ממשי? 

אני מניח שלשלב את הנסיעה עם ביקור בארץ בכל אופן לא יצא לי, אלא אם כן יש איזה שאטל פרטי המנוהל ע"י ישראלים שיכול לשנע אותי לטאבה ומשם כבר אמשיך למרכז דרך אילת. 

בכל אופן, כרגע אני בשלב איסוף המידע. אשמח לשמוע תובנות, במיוחד ממי שביקר שם בשנים האחרונות ויכול לשתף מניסיון אישי.

פורסם

יש אנשים שנוסעים לסיני ובדרך כלל חוזרים משם בלי אירועים מיוחדים, להגיד לך שזה 100 אחוז? לא.

בסוף אם בנסיעה לברצלונה אזרח ישראלי יכול להיתקל בתומך טרור מקומי או מהגר, תהיה בטוח שזה יכול לקרות במדינה כמו מצרים שמתחברת יותר ויותר למחבלים מטורקיה.

פחות הייתי חושש ממעברי גבול והצגת דרכון ישראלי, למעט נסיונות לבקשיש בקטנה.

פורסם

עד לפני המלחמה הייתי נוסע לסיני פעם או פעמיים בשנה.

באיזור הצפוני של סיני, עד נואיבה בערך - אפשר למצוא את "סיני של פעם".

שקט ושלווה ובדואים שחיים בסלואו-מושן שמנהלים עשרות של קאמפים בכל מיני רמות,

מחושות קש ממש על שפת הים, ועד צימרים ממוזגים ובתי מלון *3 .

איזור ביר-סוויר למבוגרים יותר, וראס-שטן לצעירים עם יותר רעש ובלגן. רוב התיירים ישראלים.

מביקור של שבוע בדהב - האווירה שונה וזה כבר מרגיש מצריים.

הרבה תיירות זרה והתמסחרות של כל המסביב.

לשארם לא טרחתי להגיע כי הבנתי את העקרון וזה לא מה שחיפשתי שם.

ב-6 לאוקטובר (2021) כשהייתי בדהב היו שם מלא מסיבות שחגגו את "הניצחון הגדול",

אז יצאתי לטיול לילי בהר הגבוה כדי לא להתערבב עם החוגגים שם. לא הרגיש נעים...

למיטב ידיעתי, נכון ללפני 3 שנים ואחורה, המצרים לא מאפשרים לישראלים להיכנס בטיסה לשארם

ולצאת במעבר קרקעי בטאבה חזרה, אלא דרשו כניסה ויציאה באותה דרך.

לא יודע מה הנוהל אם אתה מגיע בטיסה שלא מישראל, שווה לברר לפני כן.

אזהרות מסע לסיני היו קיימות מאז שאני זוכר. 

הכבישים מלאים מחסומים של צבא/משטרה, ויש תחושה שהם מקפידים על בטחון הנופשים ככל יכולתם.

כל זה נכון ללפני המלחמה. בתחילת הקיץ או בסופו כנראה אסע שוב לאיזור הצפוני.

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי מי שיראה אותך לא ידע שיש לך קשר לישראל אם לא יראה דרכון.

שארם עצמה די מאובחת ובוחה אבל עם המצב היום אין 100% בשום מקום.  נכון שבאירופה הסיכוי שלך להיתקל במישהו שישנא אותך על היותך ישראלי הרבה יותר גדול אבל אם הוא יחליט לפעול אז באירופה פוטנציאל הנזק שתספוג הוא יותר קטן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

לדעתי מי שיראה אותך לא ידע שיש לך קשר לישראל אם לא יראה דרכון.

לפני שעתיים, avngas כתב:

האם יש מצב לנסיעה עם דרכון ספרדי? עם ישראלי לא הייתי נוסע.

הבדואים וגם המצרים מזהים ישראלים גם ללא דרכון. 

כמו שאנחנו נזהה ערבי גם אם יש לו דרכון אחר, אלא אם יש לו שפת אם אחרת.

חוץ מזה, כמעט בכל מחסום ויש הרבה כאלה, מבקשים לראות דרכון,

ובכל מלון או קמפ או סיור תיירות מבקשים ומצלמים את הדרכון.

הנוכחות של צבא ומשטרה שם היא גדולה מאוד.

וטיפ קטן,

לעולם לא לשאול מקומי אם הוא בדואי או מצרי. עצם השאלה מעליבה את שני הצדדים...

פורסם
לפני 19 דקות, BoazB11 כתב:

הבדואים וגם המצרים מזהים ישראלים גם ללא דרכון. 

כמו שאנחנו נזהה ערבי גם אם יש לו דרכון אחר, אלא אם יש לו שפת אם אחרת.

הוא לא יליד הארץ. היה פה תקופה והמשיך הלאה.

בוא נגיד שאנחנו היינו מזהים אותו לפי הטרנינג והכפכפי אדידס עם הגרביים.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ברוסית נהוג לומר שאת הכאפה מביאים לך לפנים ולא לדרכון... התהייה העקרונית שלי היא אם למישהו בכלל אכפת והם רואים אותנו כגורם בעייתי, או שעל הזין שלהם מאיפה התיירים באים כל עוד הם משלמים כראוי. 

כשקוראים את החדשות בעברית, נשמע שלכל העולם יש איזו אג'נדה אישית נגדנו, ממש מסתובבות כנופיות ברחוב ומחפשות יהודים או ישראלים רנדומליים להרביץ להם. מנסיון של עשרים שנה בכל מיני חו"לים, אני מבין שלא כך הדבר ובגדול לאיש לא אכפת מאיפה באת כל עוד אתה מתמזג עם הסביבה ונוהג בכבוד כלפי המקומיים. אבל במקרה של סיני, לא הייתי רוצה ליפול על איזה פקיד או שוטר בגבול שבן דוד שלו נהרג בעזה והוא יחליט לעשות לי בעיות, או להתקשר לבן דוד אחר שלהם שעובד בשארם ויתחיל לחפש אותי שם.

כפי שנאמר פה, באירופה כולנו אורחים ולכן יודעים לשמור על התנהגות מכובדת ואת הדעות שלנו לעצמנו. אבל אם אני נכנס לשטח שלהם, לא הייתי רוצה לגמור באיזה צינוק עקב 'אי הבנה' ושהמשפחה שלי תצטרך להתקשר לקונסוליה כדי להוציא אותי משם. בחרתי לחיות מחוץ לישראל, איבדתי זה מכבר את התושבות ואני לא משלם שם מיסים, לכן גם לא מצפה לשום הגנה או ערבות רק בגלל שהדרכון שלי במקרה נופק בהרצליה. 

פורסם

מנסיון של חברים קרובים שהיו בסיני בשנה האחרונה, כל עוד אתה לא "מחצין" את הישראליות שלך, כלומר הולך ברחוב עם כיפה ומגן דוד תוך צעקות בעיברית בדציבל לא הגיוני, הכל בסדר. 

החוויה שלי בירדן אגב הייתה מאוד דומה. 

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

להבהרה, שרם אלשיח' שונה משאר החוף בסיני. אין דינה כדין דהב ושאר החושות החביבות על הישראלים. מדובר בעיר תיירות סגורה ומאובטחת שיש בה מלונות ברמות שונות, הכל כלול והכל על החוף. ככלל, לא משנה להם מי התייר. לגבי הגעה לארץ, הנסיעה דרך טאבה באמצעות שאטל או מונית מקומית. עניין של שעתיים וחצי עד שלוש לכל כיוון. אין כיום טיסות בין שרם לתל אביב. הייתי בודק אם קיימות טיסות שכר מספרד לשקם.

• אהבתי 1
פורסם

הטיסות מפה לא פשוטות כמו שחשבתי. בגדול, אפשר לטוס דרך טורקיה או מצרים עם חברה נורמלית או דרך איטליה עם אחד הלואו-קוסטים (במוד סלף-טרנספר). איך שלא יהיה, זה יקר למדי (סביב ה-600 יורו הלוך ושוב) ויוצא בשעות מפגרות, מה שיגרום לי לאבד יום או לשלם על עוד לילה במלון.

צרות של עשירים, אבל עדיין - להתחיל ככה חופשה זה לא לעניין. הצ'ארטרים לצערי אינם אמינים במיוחד וקשה למצוא אותם, מה גם שמדובר באמצע מאי ולוחות הזמנים הרלוונטיים מתפרסמים רק מספר שבועות לפני. גם אם שארם בטוחה לגמרי, בין זה לבין הספק בדבר אפשרות הגעה לישראל בהמשך, אני נוטה לוותר על ההצעה. 

תודה למגיבים!

פורסם

תלוי. אם אתה ערבי אזרח ישראל, סיני תמיד היתה ועדיין נשארה מקום נופש מאוד פופולארי וכך גם טורקיה. אם אתה יהודי אזרח ישראל, קח בחשבון שגם היו פיגועים שביצעו אנשים של כוחות הביטחון המצרים שלכאורה אמורים לשמור עליך.

• תוכן חדש...