Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חימום מקלחת

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במסגרת השיפוץ שאנחנו עושים בימים אלה, עלתה שאלת חימום המקלחת.

מדובר בחדר בשטח של בערך 5 מ"ר.

עד עכשיו השתמשנו בתנור סליל תלוי רגיל, שסה"כ עשה את העבודה אבל לקח לו קצת זמן לחמם את החלל.

נתקלתי במפזרי חום תלויים למקלחת כדוגמת זה:

https://www.ebath.co.il/product/מפזר-חום-חכם-למקלחת-דיגיטל-שחור-hotbox-digital

יש למישהו ניסיון עם דבר כזה? איך החימום? נעים? אין בעיה עם לקבל רוח לפנים או משהו כזה? יתרונות? חסרונות?

עריכה: שיקולים של חיסכון בחשמל לא רלוונטים. הוא ישמש רק את אשתי ואותי, כמה דקות ביום.

עריכה אחרונה על ידי memilavi
פורסם

לא מזמן היה כאן דיון דומה.

אישית אני מעדיף מפזר חום, שמחמם את החלל. יש המעדיפים את הספירלה, שמחממת את מי שמולה.

חשוב לחווט שקע כוח (16 אמפר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאילוצי מקום, המפזר חום / תנור יהיה תלוי בנקודה מאוד גבוהה במקלחת, הבנתי שזה גם שיקול עם מפזר חום, כי החום עולה למעלה. 

האם זה משהו שצריך לחשוב עליו?

פורסם

חימום תת-רצפתי גם הכי נעים בעיניי ולחדר של 5מ''ר מספיק לפי כלל אצבע מערכת של 500ואט. התקנה די פשוטה בעיקר עם השיפוץ כולל החלפת אריחים ברצפה.

הבעיה היא שבשביל שחימום כזה יהיה אפקטיבי צריך בידוד טוב גם מתחת לרצפה וגם בשאר הקירות ובארץ הקודש לא תמיד יש בידוד בכלל.

בנוסף המערכת צריכה לעבוד קבוע או כמעט קבוע כי לוקח לה משמעותית יותר זמן לחמם.

פורסם

שקלנו חימום תת-רצפתי, והחלטנו שזה מסובך מדי, יקר מדי, דורש זמן רב מדי להתחמם, ומורכב מדי לתחזוקה בשביל הצרכים שלנו.

פורסם

התקנתי לחברים מחמם ספירלה הלוגן, עם שלט . עושה עבודה מצויינת בחלל קטן כמו חדר אמבטיה אין צורך במפזר.

https://ksp.co.il/web/item/178825

או זה 

https://shop.super-pharm.co.il/electricity-and-electronics/air-conditioning-ventilation-and-heating/furnaces-and-heat-rays/תנור-חימום-הלוגן-לתלייה-Electro-Hanan-2000W-אלקטרו-חנן-EL-28-כרום/p/mp-00293942

וגם משוכלל 😉 כמו

https://ksp.co.il/web/item/75497

image.thumb.png.8800bdf3271fdb2293965092b25cd668.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, דג כתב:

חימום תת-רצפתי גם הכי נעים בעיניי ולחדר של 5מ''ר מספיק לפי כלל אצבע מערכת של 500ואט. 

מן הסתם חלק מהשטח יהיה תפוס ע"י אסלה, ריהוט וכד' - כך שלדעתי 300 וואט יספיקו. ואתה צודק לגבי זמן ההתחממות, אבל קל מאד לתזמן את זה עם תרמוסטט על הקיר (עם או בלי שליטה מרחוק) ולתכנת שידלק שעתיים לפני המקלחות של הבוקר ושעתיים לפני בערב. 

לפני שעה, memilavi כתב:

שקלנו חימום תת-רצפתי, והחלטנו שזה מסובך מדי, יקר מדי, דורש זמן רב מדי להתחמם, ומורכב מדי לתחזוקה בשביל הצרכים שלנו.

יש לי תחושה שאתה מדבר על חימום מים, בעוד שאנחנו מדברים על חשמל (שלא דורש שום תחזוקה מלבד תכנות חד-פעמי של התרמוסטט). 

כמו כן, שים לב שהזכרתי גם מייבש מגבות - שהוא למעשה רידאטור קטן ומאד יעיל. אם החדר הוא פנימי ולא חשוף לרוחות או טמפרטורות קיצוניות, השילוב בין השניים יכול לתת לך את כל החום הנחוץ מבלי להכניס תנורים של שני קילוואט עם איכות יצור שמוטלת בספק.

פורסם

אצלנו אמבטיה של 7 מ״ר - אנחנו משתמשים במחמם מגבות גדול (בחורף הזנה עירונית, בקיץ חשמל) ומדובר בחימום הכי נעים שיש (שלא נדבר על זה שהמגבת גם חמה וזה הרגשה פשוט מדהימה אחרי מקלחת - שלא נדבר על זה שהיא אשכרה מתייבשת). אבל כמו שנאמר, יש לנו בידוד באמת טוב בדירה, וזה רוב המשחק.

פורסם
לפני 5 שעות, memilavi כתב:

במסגרת השיפוץ שאנחנו עושים בימים אלה, עלתה שאלת חימום המקלחת.

מדובר בחדר בשטח של בערך 5 מ"ר.

עד עכשיו השתמשנו בתנור סליל תלוי רגיל, שסה"כ עשה את העבודה אבל לקח לו קצת זמן לחמם את החלל.

נתקלתי במפזרי חום תלויים למקלחת כדוגמת זה:

https://www.ebath.co.il/product/מפזר-חום-חכם-למקלחת-דיגיטל-שחור-hotbox-digital

יש למישהו ניסיון עם דבר כזה? איך החימום? נעים? אין בעיה עם לקבל רוח לפנים או משהו כזה? יתרונות? חסרונות?

עריכה: שיקולים של חיסכון בחשמל לא רלוונטים. הוא ישמש רק את אשתי ואותי, כמה דקות ביום.

יש לי כזה דומה של חברת MyUbi (קניתי מהאתר של סופר פארם) נראה אחד לאחד כזה.

שמתי אצלי ב 2 המלקחות ואחותי קנתה לדירה שלה בעקבותיי.

הוא מחמם ממש מהר (וגם אפשר להפעיל אותו רק לאוורור אם אין חלונות) וסה"כ עושה עבודה יותר טובה מספירלות.

מרגיש אבל מוצר סיני מאוד זול, השלט סופר בסיסי כמו שלט של תוארת לד ב 4 ש"ח מ TEMU ועכשיו אחרי שנתיים אחד מהם התחיל ממש להרעיש.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

אבל קל מאד לתזמן את זה עם תרמוסטט על הקיר (עם או בלי שליטה מרחוק) ולתכנת שידלק שעתיים לפני המקלחות של הבוקר ושעתיים לפני בערב. 

אני פשוט קם, מדליק את מסר החום ועד שאני מסיים לארגן את הדברים המקלחת כבר רותחת אבל אופציה שאני יותר אוהב זה פשוט לפתוח מים רותחים וללכת לארגם הכל. אתה נגנס לאמבטיה חמה ומלאה אדים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

מן הסתם חלק מהשטח יהיה תפוס ע"י אסלה, ריהוט וכד' - כך שלדעתי 300 וואט יספיקו. ואתה צודק לגבי זמן ההתחממות, אבל קל מאד לתזמן את זה עם תרמוסטט על הקיר (עם או בלי שליטה מרחוק) ולתכנת שידלק שעתיים לפני המקלחות של הבוקר ושעתיים לפני בערב. 

יש לי תחושה שאתה מדבר על חימום מים, בעוד שאנחנו מדברים על חשמל (שלא דורש שום תחזוקה מלבד תכנות חד-פעמי של התרמוסטט). 

כמו כן, שים לב שהזכרתי גם מייבש מגבות - שהוא למעשה רידאטור קטן ומאד יעיל. אם החדר הוא פנימי ולא חשוף לרוחות או טמפרטורות קיצוניות, השילוב בין השניים יכול לתת לך את כל החום הנחוץ מבלי להכניס תנורים של שני קילוואט עם איכות יצור שמוטלת בספק.

לגבי המייבש מגבות - לא הזכרתי, אבל יש לנו מייבש מגבות. באמת משפר את החוויה :-)

פורסם

נראה שהבעיה העיקרית עם מפזרי חום ותנורים תלויים בגובה זה שהחום עולה למעלה ולכן רק מול המכשיר נעים. 

בחורה אוקראינית אמרה לי שבבתים באוקראינה יש גופי חימום בתוך הפאנל בין הרצפה לקיר, בכל הבית אגב, לא ספציפית במקלחת. 

היא קראה לזה בשם ששכחתי. 

כשחושבים על זה, זה הגיוני, גם החום עולה למעלה וגם הקירות מתייבשים ולא נוצר עליהם עובש. 

אין לי מושג אם זה קיים בארץ, אבל זה סיקרן אותי מאוד. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אתה מתאר מערכת סטנדרטית של הסקה מרכזית עם רדיאטורים, שבד"כ מריצים מים מחוממים בגז. קיים גם בארץ, אם כי לא נפוץ במיוחד. 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 9 שעות, memilavi כתב:

מאילוצי מקום, המפזר חום / תנור יהיה תלוי בנקודה מאוד גבוהה במקלחת, הבנתי שזה גם שיקול עם מפזר חום, כי החום עולה למעלה. 

האם זה משהו שצריך לחשוב עליו?

אז למה לא דקו-היט ודומיו?

בולט כ-5-7 ס''מ מהקיר וגם אם בטעות תיצמד אליו עם ישבן חשוף, זה לא יגמר בהשתלת עור.

יש לנו כזה במקלחת של 10 מ"ר, משתלט על החלל אחרי כ-20 דק' (יש בכמה הספקים בהתאם לגודל החדר).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...