Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת פיג׳ו 208 Allure 2025

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשמח לייעוץ בנוגע להצעה שקיבלתי, ברכישת 208 allure 2025 הדגם עם הרצועה
הציעו לי:

• 5 שנות אחריות על הרכב

• 10 שנות אחריות על הרצועה

• הכול בכפוף לטיפולים במוסך מורשה ובתדירות של שנה/15K ק״מ לפי הוראות היצרןץ

אשמח לדעת מה דעתכם על ההצעה ובמיוחד על עניין האחריות על הרצועה:

1. האם ה־10 שנים על הרצועה באמת “שקט נפשי”, או שיש חריגים קטנים שעלולים להפיל את האחריות?

2. מה בדיוק התנאים שחשוב לקבל בכתב? (למשל: מרווחי טיפולים, סוג שמן/תקן, קילומטראז׳ מקס’, מי נחשב “מורשה”, מה קורה אם פספסתי תאריך/ק״מ).

3. האם יש תקלות/סיכונים נפוצים סביב הרצועה בדגם הזה שצריך לקחת בחשבון למרות האחריות?

4. אילו מסמכים/התחייבויות הייתם דורשים לפני חתימה? 

תודה 🙏

פורסם (נערך)

לא הייתי הולך על זה כי זה יכול לצרוך הרבה שמן בשלב כלשהו כנראה, אבל אחרי כמה שנים טובות, ואז יכול להיסדק או ללכת ממיר. כמה שנים אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

במידה וכן תלך עם הרכב:

במקומך, אם הייתי הולך על זה, הייתי מחליף רצועה 10-15K ק"מ לפני מה שמומלץ, ולא מפספס תאריך/ק"מ. לוקח את זה ברצינות הכי בעולם.

מה הכוונה 10 שנות אחריות על הרצועה? הם משתתפים בהחלפת הרצועה או מה? אתה אמור להחליף רצועה כל בערך 50K ק"מ.

תבדוק שאין לך חיובי יתר אם אתה בא לפני הזמן. ז"א אם היצרן אומר 60K ק"מ אם זכור לי נכון, אתה מגיע אחרי 50K ק"מ ולא 60K.

לגבי מוסכים מורשים, אם אתה מירושלים, מנסיון של חברים שאני מאד סומך עליהם, לובינסקי בירושלים מעולים. ועליהם אפשר לסמוך. מבחינת טיפולים, הם מורשים והכל.

סוג שמן זה כמובן אתה לא מתעסק כל עוד אתה חייב ללכת למורשה, אבל בעקרון זה 5W30 בתקן של פג'ו ובלובינסקי כמובן ישימו לך את של QUARTZ המפורסם שעומד בתקן.

דיברתי לא מזמן עם מישהו שיש לו את הדגם עם הרצועה והוא אמר שכל עוד ומחליפים בזמן אין בעיות. הוא עם הרכב 4 שנים ואין לו בעיות. (פיורטק פג'ו 208 שנת 2018)

אבל יש פה כאלה שהחזיקו יותר מ 4 שנים ומתישהו יש אכילות שמן ובלגן. תלוי בך כמה שנים תרצה להחזיק את הרכב.

ויהיה לך גם קשה למכור אותו אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

לא הייתי הולך על זה כי זה יכול לצרוך הרבה שמן בשלב כלשהו כנראה, אבל אחרי כמה שנים טובות, ואז יכול להיסדק או ללכת ממיר. כמה שנים אתה מתכנן להחזיק את הרכב?

במידה וכן תלך עם הרכב:

במקומך, אם הייתי הולך על זה, הייתי מחליף רצועה 10-15K ק"מ לפני מה שמומלץ, ולא מפספס תאריך/ק"מ. לוקח את זה ברצינות הכי בעולם.

מה הכוונה 10 שנות אחריות על הרצועה? הם משתתפים בהחלפת הרצועה או מה? אתה אמור להחליף רצועה כל בערך 50K ק"מ.

תבדוק שאין לך חיובי יתר אם אתה בא לפני הזמן. ז"א אם היצרן אומר 60K ק"מ אם זכור לי נכון, אתה מגיע אחרי 50K ק"מ ולא 60K.

לגבי מוסכים מורשים, אם אתה מירושלים, מנסיון של חברים שאני מאד סומך עליהם, לובינסקי בירושלים מעולים. ועליהם אפשר לסמוך. מבחינת טיפולים, הם מורשים והכל.

סוג שמן זה כמובן אתה לא מתעסק כל עוד אתה חייב ללכת למורשה, אבל בעקרון זה 5W30 בתקן של פג'ו ובלובינסקי כמובן ישימו לך את של QUARTZ המפורסם שעומד בתקן.

דיברתי לא מזמן עם מישהו שיש לו את הדגם עם הרצועה והוא אמר שכל עוד ומחליפים בזמן אין בעיות. הוא עם הרכב 4 שנים ואין לו בעיות. (פיורטק פג'ו 208 שנת 2018)

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת :)
הרעיון להחזיק אותו כמה שיותר/ עד שהזקנה תשפיע עליו.
מבחינתם ה10 שנים אחריות על הרצועה זה 100K ק״מ או 7 שנים או אם מתפוררת..

פורסם

פיגו פיורטק 2018 יש מצב שזה עוד רצועה דור1, מצב טוב אפילו.

רכב שנסע הרבה?? 

לא יודע מתי היום אומרים להחליף רצועה. יש טענות שהגומיות של הרינגים לא משהו, לי לא ברור אם זה אכילת שמן מהרינגים בגלל חתיכות גומי מהרצועה או שזאת בעיה נפרדת ושונה.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Yair951 כתב:

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת :)
הרעיון להחזיק אותו כמה שיותר/ עד שהזקנה תשפיע עליו.
מבחינתם ה10 שנים אחריות על הרצועה זה 100K ק״מ או 7 שנים או אם מתפוררת..

היא לא אמורה להתפורר לך אם תחליף רצועה כל 50K ק"מ להבנתי ותשים שמן בתקן המתאים.

תבדוק אם יש הרחבות אחריות למקרה ויקרה משהו.

למשל מכיר מישהו שנסע על ברלינגו (גם לובינסקי) 120K ק"מ בשנתיים וחצי

והלך המנוע. הוא נהג המון. אבל בעיקר בינעירוני.

ולמרות שהאחריות הייתה עד 100K ק"מ או 3  שנים הם החליפו לו מנוע בחינם.

האחריות על המנוע היא 7 שנים או נטו עניין הרצועה?

כמה הרכב נסע עד היום?

פורסם
לפני 43 דקות, Yair951 כתב:
  • 5 שנות אחריות על הרכב

• 10 שנות אחריות על הרצועה

• הכול בכפוף לטיפולים במוסך מורשה ובתדירות של שנה/15K ק״מ לפי הוראות היצרןץ

כל עוד הרכב עונה לצרכים שלך ואהבת אותו, יש לך 5 שנות אחריות מלאה שזה שקט נפשי לכל התקופה הזו (ו-10 שנים למנוע - שזה אחלה בונוס).

תטפל במוסכים המורשים ברשת היבואן ולא תצטרך לדאוג לתקן של השמן וכו', זה באחריותם לא באחריותך. 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 45 דקות, KipodYam כתב:

פיגו פיורטק 2018 יש מצב שזה עוד רצועה דור1, מצב טוב אפילו.

רכב שנסע הרבה?? 

לא יודע מתי היום אומרים להחליף רצועה. יש טענות שהגומיות של הרינגים לא משהו, לי לא ברור אם זה אכילת שמן מהרינגים בגלל חתיכות גומי מהרצועה או שזאת בעיה נפרדת ושונה.

רכב שנת 2025 :)

לפני 45 דקות, גולדן191 כתב:

היא לא אמורה להתפורר לך אם תחליף רצועה כל 50K ק"מ להבנתי ותשים שמן בתקן המתאים.

תבדוק אם יש הרחבות אחריות למקרה ויקרה משהו.

למשל מכיר מישהו שנסע על ברלינגו (גם לובינסקי) 120K ק"מ בשנתיים וחצי

והלך המנוע. הוא נהג המון. אבל בעיקר בינעירוני.

ולמרות שהאחריות הייתה עד 100K ק"מ או 3  שנים הם החליפו לו מנוע בחינם.

האחריות על המנוע היא 7 שנים או נטו עניין הרצועה?

כמה הרכב נסע עד היום?

לא נסע, רכב 0 ק״מ יבואן
האחריות היא נטו על הרצועה

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Yair951 כתב:

לא נסע, רכב 0 ק״מ יבואן
האחריות היא נטו על הרצועה

מקווה שאתה מקבל מחיר טוב כי אתה תיאלץ למכור בזול את הרכב עוד 5-8 שנים

תחליף רצועה כל 50K ק"מ או קצת פחות וכנראה שאתה מסודר

כמובן טיפולים בזמן, ונוזל קירור לפי התקן כחול PSA לפי התקן 50:50 מים:אורגניקה לא 30:70 , שיהיה לך נוזל קירור שיקח כמו שצריך את החום מהמנוע כמה שיותר

להחליף נוזל קירור כל 5 שנים או אפילו פחות

פורסם

מה המחיר?

כי ב 115 אלף יש לך c3 חדשה.

אם בכול זאת לך על הפיגו, מומלת לבצע החלפות שמן כול 10 ורצועה כול 3 נים או 60 אלף. נכון שיש אחריות, אבל כן תהיה בעיה, ובמקרה הכי גרוע יחליפו מנוע, במכירה זה יהיה פחות ארקטיבי.

לכן תקפיד להחליף לפני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

מה המחיר?

כי ב 115 אלף יש לך c3 חדשה.

אם בכול זאת לך על הפיגו, מומלת לבצע החלפות שמן כול 10 ורצועה כול 3 נים או 60 אלף. נכון שיש אחריות, אבל כן תהיה בעיה, ובמקרה הכי גרוע יחליפו מנוע, במכירה זה יהיה פחות ארקטיבי.

לכן תקפיד להחליף לפני.

נושק לc3.
הסתכלתי עליו גם, העניין שעל מנת להגיע למחיר הזה, הוציאו לו את כל האיבזור.. ובנוסף הוא רובוטי דו מצמדי
זה באמת שווה יותר מה208?

לפני 13 דקות, גולדן191 כתב:

מקווה שאתה מקבל מחיר טוב כי אתה תיאלץ למכור בזול את הרכב עוד 5-8 שנים

תחליף רצועה כל 50K ק"מ או קצת פחות וכנראה שאתה מסודר

כמובן טיפולים בזמן, ונוזל קירור לפי התקן כחול PSA לפי התקן 50:50 מים:אורגניקה לא 30:70 , שיהיה לך נוזל קירור שיקח כמו שצריך את החום מהמנוע כמה שיותר

להחליף נוזל קירור כל 5 שנים או אפילו פחות

למה בעצם 5-8? הוא לא יכול לשרוד בטיפולים לפי הספר 10 ומעלה?

פורסם

תבדוק ב 208 שההגה לא מסתיר לך את לוח המחוונים.

לגבי c3 יש פה שני נעלמים, אמינות התיבה החדשה והשרשרת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי הייתה קקטוס 2016 עם 100 אלף ק" מ ולא היו בעיות.

את עניין הרצועה אפשר לפתור על ידי החלפה מוקדמת.

יש עוד עניין זה טבעות בוכנה שנסתמות וגורמות לצריכת שמן, אני זוכר שאחד המוסכים שמתמחים ברכבים הללו אמר שהחלפות שמן כול 10 אלף עוזרות בעניין הזה. אפשר לבדוק עם מוסך אורן לגבי העניין הזה.

פורסם

במקומך לא הייתי שובר את הראש. 

רכב נהדר למעט האמינות וירידת ערך גבוהה יחסית ליפנית / קוריאנית מתחרה. 

את ירידת הערך אתה מקבל בצורת עלות רכישה נמוכה.

את האמינות הייתי פותר בכך שהייתי מחזיק ברכב 3-4 שנים ומוכר עם אחריות. מציע שתנסה לקבל 3 טיפולים חינם במוסכי הרשת כך שלמעשה לא תהיה להם כל סיבה להתנער מאחריות ולחילופין מבצע טיפולים לפי הוראות יצרן ולא יותר. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...