Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור נער לאמא שלי היה E350 Avantgarde וזה היה הרכב הראשון שנהגתי עליו אחרי שקיבלתי רישיון נהיגה.

בתור בעלים לשעבר של אבארת לדעתי היא לא תתאים לנסיעות ארוכות כמו שלך, בכל מקרה סתכל פה דיברנו קצת על האמינות שלה.

גם גולף GTI לדעתי לא מספיק מוזרה/מעניינת בשביל לקלוע לטעם שלך.

כיוון מעניין בשבילך, במוו 220 או 225, מאוד מאוד כיפית לנהיגה (עם ניחוח של מכונית מפעם) מצד אחד, מצב שני יודעת לתת את התחושה של "יושבת על הכביש" שאתה רגיל אליה מהמרצדס.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רואה סתירה בין

"רכב רביעי בבית" לבין "נסועה של 80 קמ ביום" 

כמה נוסעים אלה שהם ראשון עד שלישי בבית?

פורסם

אני לא רואה סתירה. הרכב הראשון יכול להיות עם נסועה יותר נמוכה אבל הסעת יותר נוסעים/מטען. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, IsraCar כתב:

קשה לייעץ, משהו כאן לא סגור על עצמו. (תקציב גבוה מידי, רכב ישן מידי, קטן מידי, בן 10 ?)

בטח אני טרול... יש לי כסף, אני לא מחפש משפחטומטית ואני לא עושה את הקניות בסופר. הרבה יותר קל להתאים לי רכב מאשר למי שמחפש "אוטו ביצועים שלא רואה מוסך בכלום כסף"

תוסיף לזה גם מרצדס ישנה, שרק לאחרונה הלכו שני צמיגים (ג'אנטים?), פתאום גם שתי דלתות?

תאונה, אם לא סיפרתי. 

משהו כאן ... מה?

ה E350 היא רכב כמעט מושלם בשבילי. חזקה, אמינה למדיי, מפנקת ועלות תחזוקה שפוייה. אלא מה, אחרי המכה בדלת הופתעתי בכך שהרכב עדיין במוסך (לא מוצאים לו דלת) והשווי שלו מגוחך (פחות מ 20 אש"ח). כתוצאה מכך מסוכן לי להעלות אותו לכביש אם עלות "נשיקה" מאחורה תגרום לרכב להחשב כאובדן לכאורה...

אחרי כמעט 30 שנה עם רכבים גדולים של מרצדס אני חושב לנסות משהו חדש. סיגנון שונה, נהיגה שונה ותפיסה שונה. בכל מקרה אני בכיוון של תקציב דיי גבוה, רכב שיכול להיות ישן, קטן ולא חייב להיות סטנדרטי. זה סגנון חדש לי שאפילו אין לי כיוון....

ציטוט

אני רואה סתירה בין

"רכב רביעי בבית" לבין "נסועה של 80 קמ ביום" 

כמה נוסעים אלה שהם ראשון עד שלישי בבית?

שתי מכוניות מיני של האשה והילדה. האשה עושה 60 ק"מ והילדה כ 20 ק"מ (לתחנת רכבת) ה E350 היא השלישית.

במקרה של רכישת רכב רביעי אני שוקל להקפיא לה את הרשיון באופן זמני.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

מרצדס A קלאס מספיק ישנה כדי להכנס בתקציב?

מצד שני, תיקון ה E350 והחזרתה לכביש, בטח לא יגיע לחמישית מהתקציב.

השיקול של שווי נמוך במחירון ומכאן סכנת אובדן להלכה בכל תאונה קטנה, לא צריך להיות שיקול מכריע לדעתי. 

אם אתה מבסוט מהרכב, אז הוא שווה תיקון.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ה E350 היא מה שאני מכנה, רכב לנשמה. החזקתי 190 מודל 1993 שנפגעה בעודה חונה בחניון 🥺 . ערכה היה באותו הזמן 17 אלף שקל. עקב המכה בפינה השמאלית האחורית לא ניתן היה ליישר את המרכב על מנת הציר האחורי יחזור למקומו במדויק ונאלצתי להורידה מהכביש  (הרכב שבסמליל שלי) , עד היום כואב הלב כל אימת שחולפת לידי 190E. 

אני הייתי מקפיא רשיונות ומחזיר לאספנות בבוא העת. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אנסה לזרוק לאויר ואולי אפילו אקלע לטעם שלך :-) :

1. (לדעתי) גולף GTI שכבר הוזכרה כאן, יכולה להתאים.

2. פוקוס ST-LINE 1.5T

3. וולבו V40 R-DESIGN או שווה ערך עם המנוע המומלץ (2.0 ל')

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 שעות, IsraCar כתב:

מרצדס A קלאס מספיק ישנה כדי להכנס בתקציב?

לא בטוח. לפני שנתיים התחלתי להרגיש קצת מתוסכל מהמחסור בכוח וחשבתי להתקדם ל E500 או משהו דומה עם יחס משקל/כוח עדיף. ה A45/35 עלו גם כן כאופצייה אבל בזמנו מה שמצאתי בסדרה הקטנה היו שתי מכוניות ושתיהן היו לא משהו...

מצד שני, תיקון ה E350 והחזרתה לכביש, בטח לא יגיע לחמישית מהתקציב.

אולי, אך כפי שכתב zaf זה רכב יחודי שאין יותר כמוהו במצב טוב ובשבילי אין לו תחליף. 

השיקול של שווי נמוך במחירון ומכאן סכנת אובדן להלכה בכל תאונה קטנה, לא צריך להיות שיקול מכריע לדעתי. ממש לא, הייתי שמח להמשיך לנסוע איתו גם בשנים הבאות. מכל בחינה מעשית הוא מצויין, הוא חזק מספיק, מפנק, מכובד ועם התנהגות כביש טובה (לרכב כזה גדול). אלאמלא החשש שתיקון "נשיקה" קדימה/אחורה יעלה לתיקון יותר מהשווי כאובדן לכאורה הוא מה שגורם לי להפסיק להשתמש כרכב יום-יומי.

אם אתה מבסוט מהרכב, אז הוא שווה תיקון. הוא עדיין בתיקון...

לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

2. פוקוס ST-LINE 1.5T

3. וולבו V40 R-DESIGN או שווה ערך עם המנוע המומלץ (2.0 ל')

תודה איציק.

הוולוו היא מעין ג'יפון ואני ממש לא אוהב את הסיגנון הזה. בנוסף, אני מעדיף יחס משקל/כוח לפחות כמו מה שיש לי היום והוולוו הזו קלה רק בפחות מ 6% וחלשה בהספקה ב כ 30%...

מקריאה ברשת, ה ST-LINE 1.5T לא נחשב ממש למציאה גדולה.

פורסם (נערך)

זורק רעיון, מניסיון של אחרים, *לא שלי*, זה גם לא רכב מיני.

קדילאק ATS.

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
בתאריך 2.2.2026 בשעה 14:21, zaf כתב:

משהו אחר, מחוץ לקופסא, תקציב זעום יחסית - יאריס T ספורט

קצת TLC , והרכב מהנה למדיי. למרות הקילומטרז׳ , מנוע 1.5 אמין. חלקים זולים. כל מוסך כללי מתמצא בהן, ניתנת לתחזוקה עצמית. 

ולטעמי מעלה חיוך יותר מאשר פיאט 500.

גם אני שמתי עליה עין אבל... אוטו רביעי בבית, כמה טסטים אתה רוצה שהוא יעשה בשנה... (זו שנת 2003).

חוזר על הצעתי לגולף GTI (הידד גם איציק בענין!)

בתאריך 3.2.2026 בשעה 12:41, Haim_gds כתב:

והשווי שלו מגוחך (פחות מ 20 אש"ח). כתוצאה מכך מסוכן לי להעלות אותו לכביש אם עלות "נשיקה" מאחורה תגרום לרכב להחשב כאובדן לכאורה...

אתה ממשיך לבטח אותה? כי אם לא, מה איכפת לך. 

אבל זה לא נושא השרשור אין חובה להגיב, פשוט תפס לי את העין.

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 6 שעות, Haim_gds כתב:

תודה איציק.

הוולוו היא מעין ג'יפון ואני ממש לא אוהב את הסיגנון הזה. בנוסף, אני מעדיף יחס משקל/כוח לפחות כמו מה שיש לי היום והוולוו הזו קלה רק בפחות מ 6% וחלשה בהספקה ב כ 30%...

מקריאה ברשת, ה ST-LINE 1.5T לא נחשב ממש למציאה גדולה.

על איזה ג'יפון אתה מדבר ? זה רכב בגובה של כ- 1.42 מ'.... זה אפילו לא "קרוסאובר". רחוק מלהיות גבוה.

אני חושב שהסינון רק לפי יחס הספק\כ"ס הוא לא תמיד נכון ולכן צריך לראות את האוטו, לשבת, לעשות סיבוב ולראות אם מתאים.

אם הרכב רק בשבילך, אתה לא צריך אוניה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המעבר ממרצדס מהווה אתגר.

מכונית של פעם ומהנה זה BRZ ו MX5. סיכוי קלוש...

מכונית באמת מהנה מגאן RS. לא דווקא דור אחרון (שבו אין ידני).

מכאן נכנסים לפשרות הגיוניות כמו GTI, ST, CUPRA LEON שיתנו הרגשה ספורטיבית אמיתית ויכולת ביצוע גבוהה בלי פשרות גדולות מדי בבטיחות ונוחות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...