Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשישי האחרון עליתי על מדרכה תוך כדי נסיעה ושני הצמיגים הימניים נקרעו. כיום כל צמיגי הרכב הם מישלן 245/45/17 SupertSport 5 ואני זקוק לשניים חדשים (בדרך כלל מחליף רביעייה כל 3-4 שנים). למרבה הצער מחירם היום הוא כ 900 ש"ח והייתי רוצה למצוא את הפתרון הטוב ביותר.

ישנם צמיגים אחרים ברמת האיכות של ה SP5 אך במחיר זול יותר? הכוונה היא בעיקר מבחינת אחיזה וקשיחות דופן, רעש ואורך חיים פחות חשובים לי. אם אין, אז מה הצמיג הכדאי ביותר ברמת מחירים של כ 900 ש"ח?

פורסם (נערך)

מאחר והתקינים שנשארו הם קדימה-אחורה, מה הבדלי השחיקה ביניהם? בני כמה הם?

Pilot Sport 5, לא Super Sport 5. וניתן להשיג בפחות ממה שציינת, באזור ה-800. והפתרון הטוב ביותר הוא זוג זהה.

הם עם קוד עומס ומהירות 99Y, נכון? עדיף שהתחליפיים יהיו זהים (ההמלצות שונו קצת עם הזמן, בעבר קוד עומס גבוה יותר אם נתקיים נדרש בכל הצמיגים ובהמשך שונה להמלצה רק לזוג מאחור שמספיק בדומה לקוד מהירות), ואם אתה רוצה משהו אחר חוץ מהמישלין, אז בסכום נמוך יותר תמצא גודייר אסימטריק 5 (אולי אפשר למצוא את ה-6). בסכום דומה אולי קונטיננטל ספורט-קונטקט 5 (לדעתי מקומות שמציינים את ה-6 טועים והכוונה לפרימיום-קונטקט 6, אבל אולי).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 41 דקות, Tom_22 כתב:

מאחר והתקינים שנשארו הם קדימה-אחורה, מה הבדלי השחיקה ביניהם? בני כמה הם?

אפסי, אני מצליב כל 15 אלף. הצמיגים בני פחות משנתיים.

image.thumb.jpeg.96d99a8c5c77270b133fd52d995600a2.jpeg

צודק, הם אכן 245/45R17 99Y PILOT SPORT 5 XL

ראיתי את הפנצ'רייה בבת ים שמתמחרת ב 799 ש"ח אבל כל השיחות לפנצ'רייות מראות מחיר הקרוב לאלפייה. בכל מקרה הם לא חזרו אלי. אני מאוד מקווה כי הם לא השקרנים מלפני מספר שנים שהופיעו הכי זולים ב"זאפ" אך אחרי ההתקנה עידכנו כי התשלום עבור הפו"ה והאיזון הם בנפרד...

פורסם

^ מה שהוא כתב.

כמו כן, הגודייר מופעים אצל היבואן אפילו תמורת 538 ש"ח לצמיג. אבל לכאורה מתאריך ישן (אמצע 2021), אז צריך לברר מה בדיוק מקבלים שם. אם יש משהו קצת יותר רענן, אולי משתלם. יש מחירים דומים גם ב-tires4u ששם אני מניח נבדק גם לגבי המישלין.

פורסם (נערך)

https://tires4u.co.il/tire/21265/245-45r17-99y-pilot-sport-5-xl
מה ההבדל בין גודייר אסימטריק 5 ל Michelin מדגם 245/45R17 99Y PILOT SPORT 5 XL?

בשיחה עם הפנצ'ריה נאמר כי הצמיגים תוצרת איטליה, לא צרפת. הגיוני?

בדקתי קצת ומתחיל להיות מעניין...

בהתאם לקופיילוט,  ה Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 MO FP XL 99Y 245/45R17 עדיף להיגוי מדויק יותר ואחיזה על יבש, המישלין עדיף באחיזה/בלימה רטובה ושחיקה נמוכה יותר. המחיר הנמוך ב 25% מפתה אבל האם היגוי/בלימה יפגעו כתוצאה של שני סטים שונים?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 56 דקות, Haim_gds כתב:

מה ההבדל בין גודייר אסימטריק 5 ל Michelin מדגם 245/45R17 99Y PILOT SPORT 5 XL?

מ'ז'תומרת? 

זה שני דגמים שונים משני יצרנים שונים 😂 

וכן, ארץ הייצור אפשרית. לכל יצרן מפעלים במספר מדינות. כל עוד הייצור אירופאי, אפשר להיות רגוע בגדול. 

עזוב את צ'ט. 

כנס לאתר כמו tyrereviews.com ותקרא מבחנים. 

לפעמים יש שם השוואות בין צמיגים, הבעיה שבמקרה הנ"ל, אסימטריק 5 דור אחד אחורה ומושווה שם ישירות ל-PS4 ולא PS5. חשוב גם להתעמק ולהבין עד כמה הבדלים כאלו או אחרים, גם במבחנים אובייקטיביים (ולא רק האחוזים הכללים שם שמבוססים על משתמשים) משמעותיים או לא ובכלל מה ואיך נבחן. לעיתים הגרפים גם נראים מבהילים, אבל מספרית ההבדלים קטנים. 

שימוש בשני סטים שונים ישנה את האיזון בין הצירים במידה מסויימת. בכמה, לחיוב/שלילה וכמה זה באמת יהיה רלוונטי ליומיום, קשה לענות. 

פורסם

החלטתי על PILOT SPORT 5.

אני מעדיף לשלם עוד קצת ולצאת עם צמיג המוכר לי, אם לא אעלה שוב על מדרכות אחליף את כל הרביעייה עוד 3 שנים😉 

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...