Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ההורים התחדשו בסובארו קרוסטרק חדשה שמגיעה בתקן אמריקאי. משום מה המראה בצד נהג מגדילה את העצמים שעל הכביש בעוד שהמראה בצד נוסע סטנדרטית. מה המטרה של השיטה הזאת? 

זה נראה מטומטם וחסר היגיון ורק מקשה בנהיגה. 

אפשר להתרגל אולי אבל כרגע רוצים כנראה להחליף למראה סטנדרטית, העניין זה שהיא מגיעה במקור עם מפשיר אדים. זאת לא אמורה להיות בעיה מבחינת האלקטרוניקה של המראה החליפית נכון?

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 25 דקות, Doron_Z כתב:

היי ההורים התחדשו בסובארו קרוסטרק חדשה שמגיעה בתקן אמריקאי. משום מה המראה בצד נהג מגדילה את העצמים שעל הכביש בעוד שהמראה בצד נוסע סטנדרטית. מה המטרה של השיטה הזאת? 

זה נראה מטומטם וחסר היגיון ורק מקשה בנהיגה. 

אפשר להתרגל אולי אבל כרגע רוצים כנראה להחליף למראה סטנדרטית, העניין זה שהיא מגיעה במקור עם מפשיר אדים. זאת לא אמורה להיות בעיה מבחינת האלקטרוניקה של המראה החליפית נכון?

דבר ראשון בקשר למראה עצמה אז זה לא מדויק, המראה בצד הנהג היא שטוחה כדי לאפשר דיוק בתפיסת המרחק כי היא מציגה את גודל ומרחק הרכב בצורה מדויקת יותר, אך החיסרון הוא שזה יוצר עודף שטחים מתים שממש יכול להפריע.

ובקשר לשאלה שלך אם אפשר להחליף אז אתה יכול להחליף כל דבר שמותר בתקינה, ואני חושב שזאת לא אמורה להיות בעיה מבחינת האלקטרוניקה של המראה החליפית.

פורסם

לך לזגג שישיםמלך זכוכית בקינה אירופאית.

אין צורך להחליף את כל המראה.

אפשר גם להזמין מחו"ל זכוכית כזאת.

• רעיון טוב! 6
פורסם

לא ללכת לסתם זגג!

סתם זגג פשוט לא יודע לעשות חימום נגד אדים.

אצלי באלנטרה לא ידעתי שיש חימום מראות והחלפתי אצל סתם זגג.

המראה השמאלית היא עיקר הבעיה. חושב שגם הימנית שונה, פחות הפריע לי.

אין לך נורת שטח מת? 

אם כן, צריך הכנה או נורה במראה החדשה, לא סגור על זה.

ההמלצה שלי - חפש באינטרנט מראה אם הרכב נמכר באירופה. אם לא,  הפתרון שלך כנראה אצל הרקולס מראות בתל אביב ממה שיצא לי לבדוק בזמנו בקשר לאלנטרה שלי.

הוא אז טען שהוא יכול לעשות לי מראה ב300 שח עם פוטוכרומטי. קצת מוזר כי ברכב אין חיישן ואף מראה פוטוכרומטית. בסוף לא עשיתי אצלו, סתם נכנסתי לאיזה מישהו רנדומלי ברחוב אחרי שכמעט נכנסתי בעוד מישהו בגלל המראות.

אני אסביר משהו - לא סגור על העניין של נורת שטח מת, אבל החימום מראות זה שני חוטים סהכ. אני מניח שזגג יותר רציני , יש לו אולי מדבקות של החימום מראות שהוא גוזר, או מדבקות בכמה גדלים, לא חושב שבאמת אפשר לגזור כי אתה צריך מעגל סגור, מה שמחזיר אותי למראה מקורית אירופאית.

אצלי החליפו את הזכוכית מראה עצמה כאשר הדרך הכי פשוטה זה להוציא אותה מתוך המסגרת הפלסטיק שלה עי חימום קל ולהעביר אותה למסגרת פלסטיק חדשה. המסגרת פלסטיק הזאת נכנסת בקליק לתוך המנוע המראות. 

אם אי אפשר להעביר את המסגרת פלסטיק, פחות יודע מה עושים.

אני מאוד מאוד ממליץ להחליף את המראות האלה. הן לא מתאימות לישראל. ואגב, כשיש יותר מנהג אחד, זה מצריך כיוון מראה תמיד וקשה מאוד לכוון אותה טוב, בכל מצב יש שטח מת.

ואגב2 כמות האלנטרה שראיתי מרוסקות בצד שמאל שלהן לא קטנה בכלל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קיפוד ים צודק בהנחה ויש לכם חימום והתראה על שטח מת במראה.

אם אכן זה המצב, 2 אופציות אפשריות : לראות איפה הרכב הזה משווק בתקינה אירופאית בעולם ולהזמין זכוכית.

אופציה נוספת, אם הרכב לא קיים בתקינה אירופאית, לחפש מראה שמאלית במדינה שבה ההגה בצד ימין ( אוסטרליה, קפריסין, יפן, אנגליה ועוד) ולהזמין את הזכוכית.

במידה ואין חימום ו/או התראה על שטח מת אפשר להחליף זכוכית אצל כל זגג.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם על התגובות. 

כמובן שיש התראת שטח מת (לא חושב שקיים רכב חדש בסגמנט הזה ללא הפיצ׳ר הזה היום) והפשרת אדים. 

אז אני מבין שזה הרבה פחות פשוט ממה שחשבתי. ממש הזיה המראה הזאת לא ברור איך האמריקאים אוהבים לנהוג ככה ולמה שם זה מסתדר איכשהו בניגוד לישראל. זה מרגיש כאילו יש זום לא רצוי על כל הסביבה ומאבדים המון פרטים, האמת לא יודע איך זה חוקי לשווק את הרכבים האלה ככה. 

לפני 29 דקות, KipodYam כתב:

המראה השמאלית היא עיקר הבעיה. חושב שגם הימנית שונה, פחות הפריע לי.

כן ככה גם אצלי. מניח שזה התקן שלהם. מראה ימין נראית סטנדרטית לגמרי כמו שאנחנו רגילים. רק בשמאל יש את כל העיוות הזה

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

הרעיון של המראות בתקינה האמריקאית להראות גם את המרחק האמיתי ( המראה השמאלית) וגם בצורה פנורמית שמראה יותר מידע ( המראה הימנית) להבדיל מהתקינה האירופאית שלא מראה את המרחק האמיתי.

דרך אגב, בתקינה האמריקאית ( והקנדית) חל איסור שהמראות יתקפלו חשמלית ואין רכב בתקינה אמריקאית ( יקר ככל שיהיה) שיש לו קיפול מראות חשמלי. הסיבה - שחס וחלילה המראה תתקפל באמצע הנסיעה.

פורסם
לפני 14 דקות, asix כתב:

אין רכב בתקינה אמריקאית ( יקר ככל שיהיה) שיש לו קיפול מראות חשמלי. הסיבה - שחס וחלילה המראה תתקפל באמצע הנסיעה.

זה פשוט לא נכון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, eladts כתב:

זה פשוט לא נכון.

צר לי, אבל אתה טועה. טסלה היא בתקינה אירופאית ולא אמריקאית ולכן יש לה קיפול מראות חשמלי.

Screenshot_20260117_131514_ .jpg

Screenshot_20260117_131520_ .jpg

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, asix כתב:

אין רכב בתקינה אמריקאית ( יקר ככל שיהיה) שיש לו קיפול מראות חשמלי.

סובארו אאוטבק מגיע בתקינה אמריקאית וכולל מראות מתקפלות חשמלית.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
בתאריך 16.1.2026 בשעה 16:21, KipodYam כתב:

אם אי אפשר להעביר את המסגרת פלסטיק, פחות יודע מה עושים

מדביקים עם סיליקון/דבק לבסיס של המראה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 59 דקות, BoazB11 כתב:

סובארו אאוטבק מגיע בתקינה אמריקאית וכולל מראות מתקפלות חשמלית.

מלבד זה שהאאוטבק איננו משווק בישראל, סובארו אאוטבק הוא יפני בתקינה אירופאית ולא אמריקאית.

לפורסטר יש גרסאות אמריקאיות שבהם אין קפול מראות חשמלי.

למרות זאת, ראיתי שיש דגמים של סובארו איבולטיס, פורד אקספלורר וכו' שכן יש להם קיפול מראות חשמלי בגרסאות המפוארות אז אני מניח שאין איסור לקיפול מראות חשמלי לפי תקינה אמריקאית.

סורי על ההטעיה. 

פורסם
לפני 12 שעות, asix כתב:

טסלה היא בתקינה אירופאית ולא אמריקאית ולכן יש לה קיפול מראות חשמלי

לישראל היא אכן מגיעה בתקינה אירופאית אבל במקור בארה״ב היא משווקת בתקינה האמריקאית ולפי הבנתי בשני הגירסאות יש לה את האופציה לקיפול מראות אוטומטי.

פורסם

אני הזמנתי בזמנו ל ASX מראות מאלי אקספרס. יש גרסאות עם חימום ויש גרסאות עם התראה לשטח מת. זה היה הבדל מטורף! 

הבעיה היא שעכשיו משרד התחבורה עוצר את המראות לבדוק שיש להם תו תקן והסיכוי שיהיה להם קצת יותר נמוך מאפס.

אז אל תזמין מאלי אקספרס! כי שם הדיווח על הפריט וסיווגו מגיע מהמערכת ולא מהמוכר. מכיר כמה שניסו להתחכם עם המוכר ולא עבד להם!

תזמין מאיביי ממוכר פרטי. כן... יותר יקר, אבל שם יכתוב מראות איפור ורוב הסיכויים שזה יעבור.

המראות בתקינה אמריקאיות הם סיוט. לא מבין איך זה בכלל חוקי

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

האם הגודל מראות השתנה בין הvx לקרוסטרק?

אני רואה שהרכב מיובא לגרמניה ואנגליה ובטח עוד מדינות.

כלומר יש רכב כזה עם תקינה אירופאית.

ההמלצה שלי - דבר עם הרקולס מראות בתל אביב , בדוק מה הם יכולים להציע.

אני הצטערתי שדחיתי ואז נשברתי ועשיתי אצל זגג רנדומלי, אפילו לא זגג, סתם מקום פצפון שמתקין רק פנסים ומראות.

כמות הרכבים עם הנורת שטח מת ועם חימום היא כבר ענקית. מניח שיש למישהו פתרון לזה, מניח שחברת ביטוח לא ששה לשלם 1000שח על חתיכת זכוכית.

בנוסף, הייתי יוצר קשר עם היבואן. דורש לפחןת מקט של חלק אירופאי , שיביא הצעת מחיר. עם מקט יש מצב שתוכל להזמין באירופה, אבל צריך שמישהו יביא את זה במזוודה.

אני חושב שמשרד התחבורה צריך לדרוש מראות בתקינה אירופאית.

האמריקאיות פשוט לא מתאימות לתנאי הנסיעה בישראל.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...