Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 20.12.2025 בשעה 14:39, razi_pazi כתב:

ייתכן שאם תשקלל עלות ביטוח לעשור הקרוב בין סוזוקי למזדה/טויוטה תגלה שהסוזוקי אולי יקרה מידי ברכישה אבל משתלמת בשורה התחתונה

יתכן. גם יש תביעה טריה (בגלל זה הרי הרכב מוחלף) אז מראש מכינים את עצמנו לקבל בראש.

בתאריך 20.12.2025 בשעה 15:39, איציק נ. כתב:

ממליץ לך על מה שהומלץ לי ללכת לראות, ATTO 2. במקרה שלכם ATTO 2 Dm-i (היברידית). מדובר בדגם חדש שעוד אין על הכביש ותתחיל לראותו מ 2026.

SUV-B גבוה שיתן להם את האפשרות להיכנס ולצאת בקלות עם מרווח מצויין ל-2 מבוגרים נוספים מאחור (או 3 ילדים, פחות רלוונטי במקרה שלהם - אלא אם לוקחים בחשבון נכדים וכו'), תא מטען סבבה לגמרי (כ 430 ל') והמון פיצ'רים ומערכות בטיחות שמעניקות לו בישראל ציון בטיחות 8/8 [בדגם ה EV, ה Dm-i צפוי להיות זהה או 7/8].

לא עולה כסף להיכנס לסוכנות ולראות. נסיעות מבחן למיטב ידיעתי יש רק על ה EV אבל מבחינת ביצועים זה דומה מאוד (7.5-7.9 שניות ל 100 קמש אם זה מעניין אותם).

סדר גודל של 150K שח על הכביש ל EV וכ-155K שח להיברידית.

לדעתי התמורה והחבילה הכללית הן לאין שעור טובות מויטארה (כבודה במקומה מונח) - וכשלעצמה מדובר בחבילה בשלה, נעימה, לא מקושקשת ולא מצועצעת עם VFM מצויין (בטח אם לוקחים בחשבון אחריות מלאה של 6 שנים\150K קמ ו-8 שנים\200Kקמ על הסוללה)

איציק

האמת אתה צודק, אחרי שבדקתי זה הרכב עם התמורה הכי טובה לכסף. הוא מאובזר כמו ה CX5 ברמת הגימור הגבוהה שעולה 230 אלף מינוס פלוס וגם פלאג אין שזה מסתדר כי יש לנו שקע ביתי בחניה וגם הגודל מתאים. הבעיה שזה סיני ואבא שלי יעשה חראקירי לפני שהוא יתן לרכב סיני להיכנס אליו הביתה וחבל על הזמן עם השכנועים. האמת חשבתי שתציע משהו קוריאני/אירופאי כלשהו כשאמרתי לא יפני אבל סיני לא יקרה למרות שיש מצב שאם זה היה הכסף שלי ואני בא מעמדה נטו של תמורה לכסף אז היה הרכב המנצח. אולי כשיגיע הזמן להחליף את הפיקנטו של האישה לרכב משפחתי משהו כזה יהיה אופציה מובילה.

——————

כמו שזה עומד כרגע יש נסיעת מבחן מתוכננת ל 3 בחמישי הקרוב וכרגע זה הכיוון:

אם ה 3 נופלת אז היא תבחן שוב אם כדאי בכל זאת ללכת על ה 5 ברמת גימור קומפורט שעולה כמו ה 3 ספיריט האצ׳בק, אם תחליט שלא מתאים לה הגודל האופציה הבאה היא סוזוקי או סובארו מנוע 2 ליטר אם יסכימו בהתמקחות לרדת במחיר עקב קניה של מנוע יוצא מספר שבועות לפני הגעה של החדש (הם לא באמת צריכים בתכלס 2.5 ליטר)

הימור שלי - בסוף סוזוקי יתנו קווץ׳ קטן במחיר שעדיין יהפוך את הרכב ללא כדאי בעליל וקרוב מדי ל CX5 אבל זה ישכנע אותם והם יקנו את הרכב. אעדכן

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 18 דקות, Doron_Z כתב:

האמת אתה צודק, אחרי שבדקתי זה הרכב עם התמורה הכי טובה לכסף. הוא מאובזר כמו ה CX5 ברמת הגימור הגבוהה שעולה 230 אלף מינוס פלוס וגם פלאג אין שזה מסתדר כי יש לנו שקע ביתי בחניה וגם הגודל מתאים. הבעיה שזה סיני ואבא שלי יעשה חראקירי לפני שהוא יתן לרכב סיני להיכנס אליו הביתה וחבל על הזמן עם השכנועים.

העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, אחרי שהוא כבר ראה את ה-3\CX5, היא פשוט לקחת אותו פיזית ל BYD שישב ויראה את האוטו - ורצוי גם לעשות לו נסיעת מבחן (גם בתור נוסע זה בסדר) בשביל שיקבל את ה"כאפה המחשבתית" שמלווה לא רק אותו - אלא כמעט את כולנו (צעירים ומבוגרים כאחד).

תעשה לו את הטיזינג שהיו עושים מוכרי השטיחים הפרסים בשנות ה-80: "גברת, רק תיגעי בשטיח תראי איזה עבודת יד, אל תיקני לא צריך, רק תראי איזה איכות". יכול להיות שזה יעבוד עליו :-P 

איציק

• מצחיק 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמה עדכונים לפני הסגירה שנראית די צפויה:

1) המאזדה 3 ירדה מהפרק אחרי נסיעת מבחן למרות שבמבחן הישיבה באולם היא הרגישה לאמא שלי בסדר כשהכסא גבוה. בנסיעה עצמה הפריע לה שהיא צפופה מדי מבחינת מרחב מחייה בפנים ושהראות החוצה לא נוחה לה עם החרטום הארוך של הרכב, וגם - ש״מרגישה כמו חללית״ ומסובכת לה מדי. המראה המשוכללת נגד הסינוור הרגישה לה כהה מדי וקטנה. ללא ספק זה הרכב הכי איכותי מבין כל המועמדים בפער אבל כנראה שלא מתאים לאישה בת 70 פלוס שרגילה לסוזוקי כמו שרובכם פה אמרתם.

2) מאזדה CX5 - הרכב עם התמורה הכי טובה לכסף. רמת קומפורט שמכילה את כל מה שחשוב (אז לא יהיה גג שמש וזכרונות לכסא החשמלי ועוד כמה קטנות) עולה 175 אלף. כמו הסוזוקי, פחות מהסובארו. התמורה - פי כמה בין אם ביופי/עיצוב/איכות חומרים ואיכות. אבל - מבחינתה ענקית מדי, היא לא צריכה כזה טנק בשביל השימושים שלה. רכב גם עם צמיגים ענקיים והבלאי בטח לא זול. אוכל גם הכי הרבה דלק בפער מהשאר עם המנוע 2.5 על משקל כזה, וכן היא לא נוסעת הרבה וזה לא סופר מהותי אבל זה מחזק את העניין של ״יותר מדי״ לשימושים שלה. ללא ספק הרכב עם התמורה הכי מרשימה לכסף מבין כולם.

3) עשתה נסיעת מבחן על הסובארו קרוס טרק (למרות שהביאו לה בפועל XV אבל מילא) - מאוד אהבה את הרכב ואת תחושת הביטחון שנתן לה. המחיר של מעל 180 אלף למנוע 2.5 קצת פחות. המנוע 2 ליטר עם טווח מחיר שיותר מתקרב למה שרוצה להוציא אבל ההנחה לא מספיק משמעותית מה 2.5 וזה מרגיש נו בריינר להוסיף את ההפרש ולקנות חדשה מהאוניה עם 2.5.

בנוסף נרתעת מהרעיון של רכב 4 על 4 - למה צריכה את זה? היא לא תעלה בחיים לשטח ולכן היתרונות של המערכת אפסיים. אם יש תקר בגלגל צריכים להחליף את כל הארבעה בגלל זה והרכב אוכל יותר דלק. אם היתה גרסת הנעה קדמית במחיר מוזל הסובארו היתה מנצחת.

3) קיה סלטוס נכנסה לעניינים. עשתה נסיעת מבחן והרגישה לה נוח. לצערנו אין רמת גימור פרימיום (משלוח הבא עוד חודשיים - שלוש) והיא לא יפנית כמובן. על רמת הפלוס שזמינה הם מבקשים 160 אלף שקל (על הכביש) כולל 2 טיפולים ללא עלות, מדרגה לרכב (אולי כרגע לא רלוונטי אבל עוד כמה שנים לאדם מבוגר זה יכול להיות שימושי בפוטנציה) ועוד כמה פיצ׳קעס ששווים בסכ״ה בשקלים 2000-3000 שקל קל. הבעיה העיקרית - השד היפני. המחסום לקנות לא יפנית בעייתי יותר ממה שחשבתי, לא סומכים על האמינות כמו עם היפני וגם - שאין רמת גימור פרימיום שברכב הזה היא נו בריינר כי הפער מהפלוס זה איזה 2000 קדימה במחירון אבל האיש מכירות מבטיח שבניגוד לרכב שמציעים (שעליו קיבלו 7000 שקל הנחה פלוס הטבות משמעותיות כמו הטיפולים חינם וכו׳) - בפרימיום אין שום הנחה ככה שהפער משמעותי יותר בהרבה. אבל לך תסמוך על איש מכירות ואיזה מחיר היה מציע אם היה פרימיום במלאי.

4) הסוזוקי. אחחח הסוזוקי. האויב המושבע שלי. ההורים הלכו לשם אחרי שביקרו בשאר המקומות, אמא שלי התיישבה בפנים ואפילו היא שלא מבינה בכלום אמרה לאבא שלי - וואו זה כמו ברכב שהיה לנו (2015 כאמור) בדיוק, כמעט כלום לא השתנה, על מה הם מבקשים 175 אלף?

אחרי שראו רכב כמו CX5 מהודר ומרשים פי כמה המחיר היה נראה מגוחך. 

בכל זאת עשתה נסיעת מבחן, כצפוי הרגיש לה כמו בית. ההנחה שעשו - 1500 שקל מעליבים. זה מה שיש להם. לא ברור לי מי קונה עוד רכב עם תמורה כזאת מעליבה (תשובה צפויה בהמשך כנראה) אבל כנראה ליבואן יותר אכפת מלהעיף סיניות בשלב הזה.

בכל אופן בהמשך לשאלה שלי - כנראה זה מה שההורים יסגרו תוך כדי מרמור שהרכב הזה לא היה אמור לעלות כמו סובארו 4 על 4 במנוע 2 ליטר או כמו המאזדה או 15 מעל הקיה. אבל זה יפני, זה בטוח, אין סעיפי דיל ברייקר ואין ברירה. זה עדיין לא סופי במאה אחוז כי באמת גם להם קשה לבלוע את המחיר הזה ביחס לתמורה אבל הם יחשבו על זה עוד קצת ויעברו את המחסום הזה כנראה.

אם יש למישהו עוד תובנות או דעות בנושא אני אשמח. אני מעביר להם את מה שנאמר פה (בגלל זה לדעתי גם המאזדה נפלה, היא הושפעה מזה שכולם פה אחד אמרו שזה לא מתאים) וזה בהחלט יהווה משקל לקראת הכן הסופי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 36 דקות, Doron_Z כתב:

אם יש תקר בגלגל צריכים להחליף את כל הארבעה

ממש לא צריכים ולא חייבים. אפשר לתקן ואפילו להחליף צמיג אחד מתוך 4.

להנעה כפולה יש יתרונות גם לא בשטח.

אפשר לחשוב על זה כעל מערכת בטיחות ונוחות נוספת.

• אהבתי 1
פורסם

תראה, בהינתן שהדרישה היא לרכב יפאני ושמדובר באנשים שמרנים מאוד הבחירה הגיונית מאוד. וכיוון שכנראה מדובר ברכב לטווח ארוך אני לא מוטרד מאותם 10,000 ש״ח שלדעתך הם גוזמה במחיר, בחלוקה על פני שנות החזקת הרכב הצפפויות זה מסתכם ב-700-1,000 ש״ח לשנה, שחלקם יחזרו במכירת הרכב.

אני מדבר כעת כמי שהיו ברשותו ב-25 השנים האחרונות לא פחות מ-6 רכבי סוזוקי (אם כי רק שלושה באמת מבחירה. אחד היה רכב שקנינו מאבי במחיר של משפחה ושניים ליסינג ללא אפשרות בחירה) - אבל לפני כמה שנים - כשהיינו כנראה צעירים בכ-10 שנים יאו קצת יותר מכפי שהוריך כעת - אפילו לא טרחנו לבדוק את המותג, ובסופו של דבר רכשנו סיאט ארונה. רכב מודרני, יחסית גבוה (נוח לכניסה ויציאה וגם להובלת הנכדות. לצערי סטייל ולא FR), ועד כה לא עשה צרות. לשמרנות של הוריך יש מחיר - התחושה של תמורה לא טובה לכספם.

אגב, אני לגמרי מסכים עם אימך לגבי חוסר ההתאמה של ה-CX5. הרכב ארוך בכמעט 30 ס״מ מהסוזוקי, ואם אין להם שימוש לנדל״ן הזה הוא מהווה מעמסה על הנהיגה. ואישית אני גם לא סובל גג שמש (ניסיון מועט מרכבים שכורים), אבל זה אני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צא מהבועה , יונדאי קונה יכולה להיות אחלה עיסקה , רכב איכותי מאוד חסכוני מאוד ונוח מאוד לכניסה ויציאה.

לשלם על סוזוקי 175K ... מעורר חלחלה...

פורסם

כן, אבל זה לא יפאני. והמוצא הוא דרישה בסיסית של הרוכשים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, BoazB11 כתב:

ממש לא צריכים ולא חייבים. אפשר לתקן ואפילו להחליף צמיג אחד מתוך 4.

להנעה כפולה יש יתרונות גם לא בשטח.

אפשר לחשוב על זה כעל מערכת בטיחות ונוחות נוספת.

האמת אין לנו הבנה בנושא. ככה הבנו שחייבת להיות שחיקה שווה. ומה היתרון של המערכת על הכביש מחוץ לשטח?

לפני 42 דקות, sperial כתב:

תראה, בהינתן שהדרישה היא לרכב יפאני ושמדובר באנשים שמרנים מאוד הבחירה הגיונית מאוד. וכיוון שכנראה מדובר ברכב לטווח ארוך אני לא מוטרד מאותם 10,000 ש״ח שלדעתך הם גוזמה במחיר, בחלוקה על פני שנות החזקת הרכב הצפפויות זה מסתכם ב-700-1,000 ש״ח לשנה, שחלקם יחזרו במכירת הרכב.

אני מדבר כעת כמי שהיו ברשותו ב-25 השנים האחרונות לא פחות מ-6 רכבי סוזוקי (אם כי רק שלושה באמת מבחירה. אחד היה רכב שקנינו מאבי במחיר של משפחה ושניים ליסינג ללא אפשרות בחירה) - אבל לפני כמה שנים - כשהיינו כנראה צעירים בכ-10 שנים יאו קצת יותר מכפי שהוריך כעת - אפילו לא טרחנו לבדוק את המותג, ובסופו של דבר רכשנו סיאט ארונה. רכב מודרני, יחסית גבוה (נוח לכניסה ויציאה וגם להובלת הנכדות. לצערי סטייל ולא FR), ועד כה לא עשה צרות. לשמרנות של הוריך יש מחיר - התחושה של תמורה לא טובה לכספם.

אגב, אני לגמרי מסכים עם אימך לגבי חוסר ההתאמה של ה-CX5. הרכב ארוך בכמעט 30 ס״מ מהסוזוקי, ואם אין להם שימוש לנדל״ן הזה הוא מהווה מעמסה על הנהיגה. ואישית אני גם לא סובל גג שמש (ניסיון מועט מרכבים שכורים), אבל זה אני.

10,000? הרכב הזה היה צריך לעלות 160 כמו הקיה ולא שקל יותר. אפילו 155 בתכלס כי היא מרגישה לי אפילו יותר זולה מהסלטוס שגם מחלקים עליה הטבות נוספות בשווי אלפי שקלים בכיף. 

בנוגע למאזדה אני גם מסכים עם ההיגיון שלהם אבל זה יותר בא להמחיש איך בכסף של סוזוקי מקבלים משהו עם רמת פוזה ויוקרה עדיפים פי כמה. רק להמחיש עד כמה התמורה שם מגוחכת. אגב בגימור קומפורט של ה CX5 אין גג שמש. 

לפני 34 דקות, 3n כתב:

צא מהבועה , יונדאי קונה יכולה להיות אחלה עיסקה , רכב איכותי מאוד חסכוני מאוד ונוח מאוד לכניסה ויציאה.

לשלם על סוזוקי 175K ... מעורר חלחלה...

מסכים איתך. רכב יותר יפה מאובזר ונעים וחסכוני וכו וכו וכו מעל הסוזוקי. אבל הוא היברידי (לא צריכים מבחינתם לנסועה שלהם) ולא יפני ולכן לא סומכים עליו לטווח ארוך. 

גם אני מתחלחל מהמחשבה שהם קונים בגדול את אותו הרכב שהיה להם ב 2015 ב 175 אלף שקל. לא רק אתה. 

פורסם (נערך)

כאמור - זה מחיר ההתקבעות. היה לבן שלי סיפור דומה עם אישתו - אתה יכול להבין שהיא בקבוצת גיל אחרת - שהתקבעה על קורולה, ולא עזר כלום - קנתה קורולה (יוצאת ליסינג, אבל אני מדבר על העקרון). אז לא שהרכב רע, אבל התחזוקה (בעיקר ביטוח) יקרה, ואני לא בטוח שהרכב אופטימלי לצרכים. כך גם ההתייחסות שלי למה שעשו הוריך, קנו מה שמתאים להם, גם אם לך נראה שהמחיר מופרז. וסביר שמדובר ברכב האחרון שלהם (למרות שאבא שלי נהג עד גיל 91, זה לא שגרתי) - אז שיהנו ממה שנראה להם נכון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, Doron_Z כתב:

עשתה נסיעת מבחן על הסובארו קרוס טרק (למרות שהביאו לה בפועל XV אבל מילא) - מאוד אהבה את הרכב ואת תחושת הביטחון שנתן לה. המחיר של מעל 180 אלף למנוע 2.5 קצת פחות

התחילו להביא גם את הקרוסטרק עם 2.5 ליטר? יפה. גם בישראל שאין בה שלג יש יתרונות להנעה כפולה בכביש, בעיקר לבטיחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 דקות, Doron_Z כתב:

מסכים איתך. רכב יותר יפה מאובזר ונעים וחסכוני וכו וכו וכו מעל הסוזוקי. אבל הוא היברידי (לא צריכים מבחינתם לנסועה שלהם) ולא יפני ולכן לא סומכים עליו לטווח ארוך. 

גם אני מתחלחל מהמחשבה שהם קונים בגדול את אותו הרכב שהיה להם ב 2015 ב 175 אלף שקל. לא רק אתה. 

שמע , אני יודע שקשה עם מבוגרים , הקיבעון וכדומה .. אבל לקנות רכב כאילו יפני (למיטב ידעתי הסוזוקי מיובאת מהמפעל בהונגריה) מיושן גם מבחינה בטיחותית נשמע לי קצת מוגזם.

הקונה מודרנית , מצוידת וניתן להשיג את הרכב במחיר טוב במסלולי יד 2 0 ק"מ .

מעבר לזאת המערכת ההיברידת אמינה מאוד , מנסיון משפחתי עם נירו אשר עברה 150Kב 4 שנים עם אפס תקלות .

במיוחד בעיר אין קושי להשיג צריכת דלק אמיתית של 20 ק"מ לליטר.

כדאי להיכנס לרכב ואפילו לבצע נסיעת מבחן לפני שמשלמים 175K על ענתיקה מוטורית מיושנת.

פורסם
לפני 35 דקות, SlowRide כתב:

התחילו להביא גם את הקרוסטרק עם 2.5 ליטר? יפה. גם בישראל שאין בה שלג יש יתרונות להנעה כפולה בכביש, בעיקר לבטיחות.

כן מגיעה בינואר. היתרון שעולה לי לראש זה אולי במזג אוויר גשום כשהכביש חלק, עוד משהו?

לפני 26 דקות, 3n כתב:

שמע , אני יודע שקשה עם מבוגרים , הקיבעון וכדומה .. אבל לקנות רכב כאילו יפני (למיטב ידעתי הסוזוקי מיובאת מהמפעל בהונגריה) מיושן גם מבחינה בטיחותית נשמע לי קצת מוגזם.

הקונה מודרנית , מצוידת וניתן להשיג את הרכב במחיר טוב במסלולי יד 2 0 ק"מ .

מעבר לזאת המערכת ההיברידת אמינה מאוד , מנסיון משפחתי עם נירו אשר עברה 150Kב 4 שנים עם אפס תקלות .

במיוחד בעיר אין קושי להשיג צריכת דלק אמיתית של 20 ק"מ לליטר.

כדאי להיכנס לרכב ואפילו לבצע נסיעת מבחן לפני שמשלמים 175K על ענתיקה מוטורית מיושנת.

הסוזוקי עדיין מהונדסת ומתוכננת ביפן. הם לא מקובעים לאיפה ייצרו בפועל, גם הקודמת שלהם יוצרה בהונגריה. 

יש בה חלק מהמערכות הבטיחות וגם יש אבזור סביר, כאילו היא מאוד מיושנת וזאת אותה פלטפורמה מ 2015 אבל עם השנים עברה עדכונים ומתיחות פנים כולל באבזור. זאת לא הבעיה שלה אלא יותר איך נוסעת ומרגישה. 

בנוגע לקונה - העברתי אותם את המחסום (בערך) של רק יפני עם הסלטוס אבל זה עבר בגלל מערכת הנעה מסורתית שיש לרכב. אז מילא כל זה ולמכור להם היברידי עוד ננסה אבל גיר רובוטי?  שם אני מרים ידיים. 

וחייבים רכב חדש מהיבואן בלבד שלא שולמו עליו מיסים. 0 קילומטר לא אפשרי

פורסם

תשמע, נראה שעל פניו עשית את המקסימום,

בסופו של דבר זה הכסף שלהם וההחלטה שלהם.

אין ספק שהמחיר הזה מעליב, ככה זה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 42 דקות, Doron_Z כתב:

הבנו שחייבת להיות שחיקה שווה. ומה היתרון של המערכת על הכביש מחוץ לשטח?

לדעתי בכל רכב צריכה להיות שחיקה/אחיזה שווה בכל 4 הגלגלים.

בסובארו שלי החלפתי רביעייה כשקניתי אותו לפני כ-5 שנים.

אחרי כשנתיים צמיג אחד התפנצ'ר בדופן והוחלף לאחד זהה חדש.

מבחינת שחיקה לא נראה הבדל בינו לבין השלושה הוותיקים יותר.

גם כיום, אחרי כ-40K ק"מ ו-2-3 פנצ'רים שתוקנו כרגיל, לא נראית שחיקה משמעותית או יובש כלשהו,

ומדי פעם אני בודק ומחפש סיבה להחליף, אבל לא מוצא...

כנראה שלקראת החורף הבא אחליף באופן יזום את כל הארבעה.

לפני כשעה, Doron_Z כתב:

מה היתרון של המערכת על הכביש מחוץ לשטח?

היתרון של הנעה כפולה יבוא לידי ביטוי במצבים של אחיזה ירודה (גשם ראשון, חול/בוץ, כתם שמן וכדו')

היכן שרכב עם הנעה רגילה יפרפר בנסיון למצוא אחיזה, הנעה כפולה תמשיך בלי דרמה.

גם מערכות בטיחות כמו ABS , ASP ושות' באות לידי ביטוי במצבי קיצון/חירום.

בנוסף - בהנעה כפולה קבועה כמו בסובארו יש יתרון באחיזה והתנהגות כביש,

כאשר בפניות למשל יש תחושה של נסיעה על מסילה... בלי לוחמת הגה או 'התחפרות' של הקדמי הפנימי לפנייה.

יתרון נוסף שאני נהנה ממנו יום יום הוא החוסן והאיכות של המתלים

שמגהצים כל מיני בורות ותחלואי אספלט נפוצים, ומתקלים באמפרים עירוניים בקלילות.

זו אחת הסיבות שבחרתי בסובארו הזו (אאוטבק) אחרי קורולה שהייתה מתנפצת על כל סדק וגבשושית.

• אהבתי 1
פורסם

מציע שתבדוק בכמה ניתן לרכוש היום לקסוס LBX.

תנסה לקבל הצעה כמה זה בנטו, לאחר ההנחה על המיסים כדי לראות מה ההפרש בפועל. 

אגב, היברידית. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...