Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פסי האטה מוגזמים


פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש מה לעשות מול רשות שמבצעת פסי האטה בכמות ובגובה מוגזמים ברמה שהורסת את הרכב ושלא עומדים בהמלצות.

כפי הבנתי אין תקן מחייב אלא רק המלצות, מה אפשר לעשות נגד זה?

  • מבאס 2

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

לפנות לנציג שאתה מכיר במועצת העיר או לוועד השכונה, באם יש לו קשרים בעירייה. 

  • אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה שיש לעשות - לבחור רכב נוח, לשנות מסלול, לודא שהבולמים תקינים, לחץ אוויר לא גבוה מדי, וגם לסגל טכניקת מעבר יעילה.

 

מבאס אבל בחלק מהמקרים יש הגיון.

 

סטיה מהנדרש - נאמר מעליי.

פורסם

לפני כמה שנים, שמו פסי האטה חדשים ברחוב שאני עובר בו כל יום לפחות פעמיים. גבוהים בצורה כמו שאתה מתאר. 

פניתי לעירייה לגבי הנושא, והקפדתי לציין רחובות שבהם יש פסי האטה שלא גורמים לחבטה ברכב (כלומר, לא מורגשים בכלל והם שם סוג של ליופי, פלסבו ואפקט פסיכולוגי- אבל את זה לא אמרתי להם...) באותה שכונה. 

אני לא יודע אם זה עזר או לא (קרי: התלונה שלי בלבד או שהיו עוד תלונות או מה בדיוק קרה שם), אבל לאחר זמן מה העירייה תיקנה את הגישה לפסי ההאטה ועכשיו רובם (למעט אחד או שניים) סבירים לחלוטין. אחד נותר בעייתי (בכיוון אחד יותר מאשר בכיוון השני) ואחד, לא סגור על "תקין" או "לא תקין". 

לפני 24 דקות, מיץ פטל כתב:

לשנות מסלול

LOL, לא תמיד אפשרי. במקרה שלי למשל, אם אני מחליט לשנות מסלול, יש לי יותר באמפרים בדרך :lol: או מעקף ענקי שצורך הרבה יותר דלק ועובר בתנועה בעייתית שאני מעדיף להימנע ממנה (מוסיף צמצומי מסלול\נתיבי "נדחפים ברגע האחרון" או דברים כאלו). 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מניסיון בירושלים אם העייריה החמודה שלנו אם היא תחליט להקטין את הפסי האטה יבוא הקבלן ששובר ויעשה בור 

והקבלן שבונה את פסי האטה  יבוא 10 שנים אח"כ 

ולכן השירשור צריך להיות כזה "מה עדיף פס האטה גבוה או בור עמוק?" 

  • מצחיק 2

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 19 שעות, GREEN. כתב:

כפי הבנתי אין תקן מחייב אלא רק המלצות, מה אפשר לעשות נגד זה?

 

זאת מלחמה אבודה מראש. העיריה לא תתאים את עצמה אליך אלא אם כן קורה נס גלוי.

תקנה SUV מהצד הרך של הסקאלה עם חתך גבוה מהממוצע ואתה תשכח באותו הרגע שאי פעם סבלת מהם.

אם לא בא לך להשקיע ולהתאים את עצמך לסביבה אתה תמשיך לסבול.

 

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

 

פורסם

אני גר ביישוב קטן עם מחזור כספים לא גדול+מועצה קמצנית שסדר העדיפות שלה הוא קודם קופה מלאה ואחר כך רווחת התושבים.

זה גדול עליהם לשנות עשרות פסי האטה, כמו"כ אין לאיפה לשנות מסלול, כל דרך שאני אבחר מלאה בהם.

בנוסף גם בדרך הגישה ליישוב יש פסי האטה הזויים כי יש שם פיתולים חדים, הם לא שמעו על תמרורים שמזהירים מפני סיבובים חדים, מבחינתם הגישה מול האזרח זה רק בכח ולכן שמו פסי האטה ולא תמרורים.

זה מאוד מבאס שאין תקן מחייב איך צריך לבצע פסי האטה. זה גם מאוד מוזר כי הרי ככל הידוע לי במידה ויש משהו לא תקין על הכביש שגורם לנזק אפשר לתבוע את הרשות ואם פסי האטה מזיקים אי אפשר לתבוע כי אין תקן מחייב.

אני כרגע עם וולבו s60 ישנה (2009) וכבדה, זה הרכב הכי פחות מתאים למצב הזה במיוחד שמהירות הנסיעה הנדרשת על פסי האטה כאלו והמרווח ביניהם זה בדיוק בסלד של ההחלפת ההילוכים כך שכל הזמן ההילוכים מוחלפים הלוך חזור.

 

זהו פרקתי 🥱

 

  • מבאס 1

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

המיושבים והעדינים סובלים

והכמה צעירים ומתפרעים שבגללם זה נעשה גם כך דופקים גז לפני הבאמפרים ועוברים אותם בריחוף

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

הבמפרים הכי גרועים בהם נתקלתי נמצאים בקיבוצים. קצרים וגבוהים, ורכב שאינן מינימום ג׳יפון מתגרד עליהם.

 

מצד שני, הולנד - אומת המהנדסים. ניסיון מלפני שנים רבות: כל הבמפרים עשויים באותו שטנץ - רמפת עליה, משטח אופקי מספיק ארוך לסטיישן משפחתי ורמפת ירידה. אין הפתעות.

 

וכמובן הבמפרים הקטנים בחניונים. בחניונים. מיוצרים לפי המהירות המבוקשת - במפר ל-10 קמ״ש, במפר ל-20 קמ״ש וכו׳.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

צריך להבין את סיבת קיומם של הדברים האלה. כל מטרתם היא להאט את מהירות הרכב המגיע אליהם, הבעיה אינה גובהם, אין במפר שנסיעה מספיק איטית לא תסתדר אתו, אבל חלק גדול אינו מסומן כמו שצריך, אין התראה על קירבה למכשול כזה והבמפר עצמו לעיתים מזומנות לא מסומן כך שניתן יהיה לראות אותו, במיוחד בחשיכה. 

  • אהבתי 1
פורסם

בעיית הסימון היא בדרך כלל בעיית דהיית הצבע, מחלה כללית בישראל.

 

הבעיה היא שבארץ אין תקינה לבמפרים (או שיש, אבל מתעלמים ממנה), וגם רכב שמקפיד על המהירות הנכונה עלול להינזק. למשל מבמפרים קצרים כאשר הגלגלים במפלס הכביש והבמפר מגרד את הגחון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

 

אם יש במפר ספציפי שמתעלל ברכב:

1) פנייה לעירייה

  • לבקש בדיקה האם עומד בתקן ת״י 437.

  • לדרוש בדיקה הנדסית.
    הרבה פעמים מורידים גובה אחרי תלונה מסודרת.

2) לצלם ולמדוד

אם המפגע מעל 10–12 ס״מ → זה כבר לא חוקי.
ואפשר לחייב את העירייה לתקן.

3) הגשת בקשה ב"נתיבי ישראל" או במוקד 106

יש סיכוי מפתיע טוב שיטפלו בזה כי זה זול לתקן.

 

זה מה אומר הGPT 

 

מסקנה: כנראה באמפר אחד אפילו לא עומד בתקן  בישראל 😕

 

עריכה אחרונה על ידי nimo

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...