Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי רכשו דירה ב-1955. אין לי מושג מה היו התנאים.

אני רכשתי דירה ראשונה ב-1990 - ועל התנאים האלה אני מדבר.

אבל קוריוז מתחילת שנות ה-60 שסיפרה לי אישתי: ההורים שלה מכרו את הדירה שלהם וקיבלו את תמורתה (כנראה במזומן). יומיים אחר כך הממשלה הכריזה על פיחות הלירה - והכסף איבד עשרות אחוזים מערכו. נאלצו לגור כמה שנים עם הדודה שלה בדירה ששכרה בדמי מפתח. שוב. מהלכים שאפילו בני הדור שלי מתקשים להבין, אבל כך פעלה הכלכלה הישראלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, Jack457 כתב:

מצד שני סיפרת שהוריך בצעירותם רכשו דירה ללא כל עזרה משפחתית, דבר שהיום הוא לחלוטין לא אפשרי למי שלא גבוה בהייטק (לכן פעם היה קל לקנות דירה). 

יש פעם של ההחרים שלו (שנות השישים והשבעים), יש פעם של הדור שלי (אמצע שנות התשעים) ויש היום.

בשנות השישים היה קל לקנות ואז בשנות התשעים היה שילוב של קפיצה במחירים בגלל העלייה יחד עם ריבית מאוד גבוהה. כשאני קניתי את הדירה הראשונה שלי ב 98' על משכנתא של 420,000 ל 25 שנים שילמתי כ 3000 ש"ח לחודש (מאז השכר הממוצע עלה כמעט פי 3).

לגבי היכולת לקנות דירה בלי עזרה, אם תקנה דירות שמו של ההורים שלנו תוכל בקלות לקנות בלי עזרה אבל היום כולם רוצים 4-5 חדרים בבית חדיש עם מעלית ובמיקום הכי טוב ואין מה לעשות, אלה דברים שעולים לא מעט.

אתה יכול לקנות דירת 4 חדרים במגדל חדיש או לקנות בבניין הישן ליד דירת 4 חדרים בכ 20% פחות (שלא לדבר על 3 חדרים ואחר כך לשפר כשבינתיים אתה חוסך את הפרש המשכנתא והפרש עלויות האחזקה).

לפני 4 דקות, sperial כתב:

אבל קוריוז מתחילת שנות ה-60 שסיפרה לי אישתי: ההורים שלה מכרו את הדירה שלהם וקיבלו את תמורתה (כנראה במזומן). יומיים אחר כך הממשלה הכריזה על פיחות הלירה - והכסף איבד עשרות אחוזים מערכו. נאלצו לגור כמה שנים עם הדודה שלה בדירה ששכרה בדמי מפתח. שוב. מהלכים שאפילו בני הדור שלי מתקשים להבין, אבל כך פעלה הכלכלה הישראלית.

מצד שני ההורים שלי קנו וילה בראשון בשנת 83 כשהתשלומים היו לא צמודים. בסיום התשלומים נשאר להם עודף מדירת ה 2.5 חדרים ברמת גן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

מצד שני ההורים שלי קנו וילה בראשון בשנת 83 כשהתשלומים היו לא צמודים.

הפספוס הגדול של ההורים שלי הוא שרכשו בשנות ה70 דירת 3.5 חדרים בקומה ג׳ בלי מעלית, במקום וילה גדולה. אם רק היו יודעים שהאינפלציה תמחק להם את המשכנתא...

לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

אם תקנה דירות שמו של ההורים שלנו תוכל בקלות לקנות בלי עזרה אבל היום כולם רוצים 4-5 חדרים בבית חדיש עם מעלית ובמיקום הכי טוב ואין מה לעשות, אלה דברים שעולים לא מעט.

בשנות ה70 רכב חדש היה עם גיר ידני וללא מזגן, עם רדיו תדיראן רועש. הטלויזיה היתה שחור לבן. וראה איזה פלא, אנשים צעירים היום עם שכר ממוצע יכולים לקנות טלויזיות ורכבים בסטנדרט של היום ולא של שנות ה70.

בשנות ה90 כשהייתי חייל משוחרר עם קצת חסכונות משנת קבע, התלבטתי אם לרכוש דירה חדשה מקבלן במערב ראשון לציון. זה לגמרי היה בהישג יד (ולא הלכתי על זה).

בשביל הקטע מצאתי ביד 2 דירה באיזור שגדלתי בו. בבניין שלא עבר תמ״א. 3 חדרים, קומה ג׳ בלי מעלית. דומה למה שההורים שלי קנו, רק שהבניין כבר בן 50. והיום האיזור כבר ממש לא אטרקטיבי לזוגות צעירים, אוכלוסיה מבוגרת.

המחיר המבוקש 1.8 מליון שקל. בערך 120 משכורות ממוצעות, כעשר שנות עבודה. כשההורים שלי קנו את אותו מוצר בדיוק (פלוס חצי חדר נוסף), שאז היה חדש ומבוקש, זה היה סביב 4 שנות עבודה (לפי ויקיפדיה).

https://www.yad2.co.il/realestate/item/wawxo0yz?opened-from=feed&component-type=map&spot=standard&location=999

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בשנות ה-80 הבנקים רדפו אחרי הלווים משנות ה-70 שלקחו משכנתאות לא צמודות, וכנראה שעלויות התפעול שלהן היו יותר גבוהות מהרווחים. היה לי חבר שסרב לפרוע את המשכנתא כדי לדמר את התנאים של הביטוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בשנת 1985. עברו משקל ישן לחדש. ממה שאני זוכר. ושטר של 1,000 שקל ישן. נהפך ל 100 שקל חדש.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

החלפת הלירה לשקל בשנת 1980 (10 לירות הפכו לשקל אחד) ואחר כך השקל לש״ח ב-1985, במסגרת ״תוכנית הייצוב״ (1,000 שקל הפכו ל-1 ש״ח) היו עניין של נוחות. האחות שעבדה איתי דיברה על משכורת של ״6 מיליון לירות״ שהיו, בעצם, 600 ש״ח). הצעדים הכלכליים לא היו תלויים בספרות על השטר.

פיחות היה מהלך של הפחתת ערך הלירה (ובהמשך השקל והש״ח) מול מטבעות זרים - אאל״ט תחילה הייחוס היה לליש״ט ובהמשך לדולר. ואחריו לסל מטבעות. בדרך כלל היה מדובר בצעד דרסטי שבוצע בלי התראה ביום שישי בצהריים, כדי שאף אחד לא יוכל להתכונן אליו. אני אבקש אולי עזרה של @ישה שאני מניח שבקי בנושא.

בשנוות ה-80 הונהג ה״פיחות הזוחל״ שבמגרתו התאפשר לממשלה לבצע פיחות של 2% אחת לשבועיים. אחר כך נוצרה ״רצועת ניוד״ שבמסגרתה בנק ישראל פרסם כל יום את ערך השקל, בהמשך הרצועה הורחבה וערך השקל נקבע בשווקי ההון הבינלאומיים ומ-2005 השקל הוא מטבע בר המרה ללא הגבלות של בנק ישראל, המצב המוכר לנו היום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אני רכשתי דירה ראשונה ב-1990 - ועל התנאים האלה אני מדבר.

השאלה היא האם הבן שלך יכל לקנות באותו גיל שבו אתה רכשת את הדירה הראשונה שלך, את אותה דירה במחירים של היום?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

שניהם קנו. עם סיוע. הבכור עם סיוע משני הצדדים קנה דירה ברמה הרבה יותר גבוהה מהראשונה שלי (זו של 1990), אפילו מזו שרכשתי ב-1995. . השני, עם סיוע מצד אחד (הצד השני סייע בהיקף יותר קטן) קנה דירה די מקבילה לראשונה שלי. מה שחשוב הוא שקיבלו משכנתאות בתנאים מעולים - במיוחד הבכור - והם כנראה מצמצמים אותן במהירות משביעת רצון.

השלישי מדאיג אותי יותר, כי הוא הומניסט. זה לא טוב לפרנסה.

אגב, כל השלושה דואגים לחסכונות, מהרגע שהחלו להתפרנס, בלי להתכלב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לשאלת פות"ש, קניתי במחיר למשתכן ואני משכיר. התחושה שלך נכונה. בבנין בו קניתי חלק נכבד מהדירות מושכרות. המשכירים לא משקיעים אפילו זמן להתייחס להודעות בקבוצה המשותפת לבעלי הדירות בנוגע למנהלות. 

לדוג', יש נזקים בבנין. מנעול דלת שבור, לובי מלוכלך כי העבירו משהו וטינפו, שער חניה עקום. היתה הצבעה להתקין מצלמות בעלות של 800 שח לדירה שיכסו הכל.

800 שח זה משמעותית פחות ממה שעולה לתקן את המנעול ואת השער שאיזה דגנרט שבר. 3 מתוך 10 דירות היו בעד. 

וכן. כנראה שהמשכנתא קשה מאוד לאנשים כי במחיר למשתכן היתה אפשרות למינוף גבוה ואנשים עשו את זה. 

ודרך אגב, הדירה באיזור עם ביקוש משוגע. פרסמתי מודעה ביד 2 עם שעה להראות אותה. היא הושכרה בסוף אותו היום.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
בתאריך 22.10.2025 בשעה 23:37, davemustaine87 כתב:

אני לא בעל דירה ולא מתכנן להיות(נכון לעכשיו) 

אבל יש לי עבר בהשכרות, ותמיד הדירות ששכרנו היו ממשקיעים שזהו אפיק ההכנסה שלהם, ומחזיקים בדירות הללו שנים רבות, כנ"ל לגבי השכנים שלי שהם גרו בדירות בבעלותם. אינטואיטיבית עבורי, אם הייתי קונה דירה, זה היה לטווח ארוך כי אני ממש שונא לעבור דירה, וזוהי ממש טרחה ועצבים בשבילי. 

עכשיו כשעברתי לשכונה שהיא כולה חדשה, עם המון יחידות דיור שנבנו ב-5-7 שנים האחרונות, אני מגלה סוג חדש של בעלי דירות, משכירים קמצנים שלא מוכנים להשקיע שקל , וגם כאלה שהם גרים בדירות בפועל שמהיחס שלהם והחוסר אכפתיות, קשה לי להאמין שהם לא פה לטווח קצר. 

סתם מעניין אותי הפערים הללו. האם חלק לא קטן מבעלי הדירות הם באמת קונים- מוכרים כול 3 שנים? או שזה פשוט משהו אופייני בבעיקר בשכונות מגדלים שחלקם  מחיר למשתכן ונגזרותיה?

את הדירה הראשונה קניתי בלי לתכנן יותר מדי.

בדירה השניה כבר הייתי בטוח שאני קונה את הדירה שבה נזדקן, השקענו המון בשיפוץ ואז אחרי 4 שנים החלטנו לעבור ממנה כי לא אהבנו אותה.

את הדירה השלישית עוד לא קיבלתי כי הקבלן מאחר במ-ל-א זמן, אז בנתיים אני גר בשכירות (את השניה מחרתי במחירי בועה).

בשכונה שלי יש לא מעט דירות להשכרה, הסוג שאתה מתאר קיים גם כאן (יש להם דירה ששווה 3 מיליון, אבל 1,500 לרשתות ומצלמות הם לא מוכנים לשים). באזור שלי אני יכול לאפיין את זה לדירות של מחיר למשתכן - זה נטו בשביל להרוויח כסף וכל השאר פשוט לא מזיז להם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קניתי דירה לפני 8 שנים במחשבה שמפה עוברים רק לבית אבות או לעולם הבא.

מפה לשם אשתי החליטה שבשנה הבאה צריך לעבור, אז בתקופה האחרונה אני אוסף קרטונים מהרחוב.

איך אומרים, אדם מתכנן תכניות ואשתו צוחקת.

• מצחיק 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 27.10.2025 בשעה 17:30, פינדר כתב:

המחיר המבוקש 1.8 מליון שקל. בערך 120 משכורות ממוצעות, כעשר שנות עבודה. כשההורים שלי קנו את אותו מוצר בדיוק (פלוס חצי חדר נוסף), שאז היה חדש ומבוקש, זה היה סביב 4 שנות עבודה

לדעתי המשפט הזה אומר הכל על יוקר המחיה כאן 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 27 דקות, Jack457 כתב:

לדעתי המשפט הזה אומר הכל על יוקר המחיה כאן 

לא נכון להסתכל על זה רקככהץמה משכורות כשאתה מתעלם מכמה עולה קיום בסיסי וכמה כסף פנוי נשאר לך אחריו.

צריך לקחת בחשבון את השינויים שחלו בשכונות. סבא שלי בשנות החמישים קנה בית קרקע באפקה ליד הפיל כי לא היתה לו יכולת לקנות בדרום תל אביב. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהגוס, הבאתי לך דוגמה לשכונה שהיתה מבוקשת בשנות ה80 והיום לא. ועדיין המחיר עלה יחסית לכושר ההשתכרות.

אתה מביא דוגמה הפוכה של איזור שהיה לא מבוקש והיום כן.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...