Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

E-Class Coupe 2011 קפיצות בזמן האצה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , 

ברשותי מרצדס E250 שנת 2011 דגם מנוע M271 נפח 1796 סמ"ק . 

לא מזמן ובזמן נסיעה נדלקה נורת תקלה בלוח השעונים והרכב התחיל לזייף . 

כיביתי את המנוע , ביצעתי איפוס לתקלה . המנוע חזר לתפקד כרגיל  . יום לאחר מכן חיברתי את הרכב לסקאנר . קיבלתי תקלה בהיסטוריה missfire בצילינדר מספר 4 . 

החלפתי מצתים למקוריים ובנוסף החלפתי בין סלילי ההצתה (כוילים) בין 3 ל 4 , על מנת לראות אם התקלה חוזרת או עוברת .

התקלה לא חזרה ולא חוזרת אך כעת אני נתקל בתקלה נוספת . לפעמים ורק לפעמים בזמן האצה חזקה יש קפיצות (לא מצליח להבין מאיפה זה מגיע ) זה לא מרגיש כמו זיוף , אבל כן מרגיש כאילו מיספייר , )ממש בזמן האצה מרגיש מכות , טאק טאק טאק . 

חיברתי שוב לסקאנר , ללא תקלות הקשורות לעניין ולא דולקות שום נורות תקלה בלוח השעונים . 

החשש שלי הוא ממשהו מכיוון הגיר או מכיוון הדפרנציאל בסרן האחורית . 

יש לציין , שמן גיר הוחלף + מסנן לפני כ 500 ק"מ (התקלה הייתה עוד לפני, הקפיצות) , שמן הידראולי בתיבת ההעברה (הדיפרנציאל) לא הוחלף מעולם . הרכב נסע 133,000 ק"מ .(הבנתי גם שלא כדאי להחליף) רק במידה ויש תקלה . 

השאלה שלי היא , האם מישהו נתקל בתקלה דומה בדגם ? האם מישהו שמע , מכיר , יודע ?

יש מצב שזו תקלת חשמל גם ? כויל מזייף ? למרות שלא מדליק שום נורה ? איך אני יכול לבדוק את העניין הזה בוודאות ? 

ודרך אגב , החלפתי גם אטם מכסה שסתומים ככה שאין שמן לא על המצתים ולא על החיווט . למי שמכיר את הדגם . 

תודה לעוזרים/ לעונים . 

בברכת יום טוב 

MiKe_ThE_sPiKe_

פורסם

קצת קשה לאבחן בצורה הזו, אך בשלב זה הייתי מחבר את הסורק לרכב במצב Live Data, עדיף עם עוד נוסע ברכב, חוזר על מקרים בהם התופעה מתרחשת ואז מסתכל על נתונים כמו לחץ דלק, תזמון הצתה וכו' כדי לראות מה קורה באותו הרגע. 

• רעיון טוב! 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 2.9.2025 בשעה 13:25, madmaxx כתב:

קצת קשה לאבחן בצורה הזו, אך בשלב זה הייתי מחבר את הסורק לרכב במצב Live Data, עדיף עם עוד נוסע ברכב, חוזר על מקרים בהם התופעה מתרחשת ואז מסתכל על נתונים כמו לחץ דלק, תזמון הצתה וכו' כדי לראות מה קורה באותו הרגע. 

עדכון , לאחר שנדלקה לי נורת מנוע שוב פעם , התחברתי לסורק ואכן הכויל בצילינדר 3 היה התקלה , הוחלף ומאז הרכב תקין 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

MiKe_ThE_sPiKe_

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...