Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין 2 מכוניות - פיג'ו 208 ל Citroen C3

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לצערי האוטו החביב והזקן שלי הוחלט כטוטאל לוס לאחר מכה מקדימה שלא עשתה נזק מוגזם אבל בגלל הערך הנמוך של האוטו מורד מהכביש.
הקודם היה גם צרפתי, C3 2011, ולמרות כל ההרגשה הרעה לרכבים האלה לי לא היה בעיות מיוחדות במיוחד בהתחשב במחיר, שנה, אך שהוא התחיל וכו'. שרדתי איתו כ7 שנים.

אני מתלבט כרגע בין 2 אופציות:

פיג'ו 208 2018, Active Pro. יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ. על פניו נראת שמורה ולכן גם המחיר שממש דומה למחירון. 
סיטרואן C3 2019, מודל Shine PK. יד שניה עם 100 אלף ק"מ. כרגע נמכרת ע"י אלדן. 4 אלף יותר מהפיג'ו.

שניהם אוטומט.

אשמח לייעוץ. אני נוטה ל C3, פשוט כי אהבתי את הרכב הישן שלי מאותו סוג רק גרסה ישנה בהרבה.

פורסם

כדאי להתרחק משני הדגמים הנ"ל ובמיוחד עם שרתו בצי רכב. לשתיהן מנוע 1.2 עם מספר כשלים תכנוניים ולא סתם מחיר המחירון שלהן זול. בצע חיפוש בפורום על המנוע, יש המון מידע. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אכן הבעיה היא הרצועה שיכולה להתפורר ולגרום לנזק כמו סתימת משאבת השמן ולצריכת שמן.

המחירים אכן זולים ומעבר לזה הרכבים טובים עם גיר יפני, נוחים מאוד ודי זריזים.

אם בכול זאת אתה הולך,

חשוב לוודא היסטורית טיפולים, לבדוק את הרצועה ( אתה יכול לבתע בדיקה ראקונית ע״י פתיחת פקק שמן ולראות אותה) ולבדוק בהיסטוריה ביבואן אם הרכב לא נכנס אליהם להחלפת הרצועה עקב תקלה, שכן זה יכול להיות מאוחר מידי.

מעבר לזה, מומלץ להחליף שמן (יעודי) כול 10 אלף, ורצועה כול 4 שנים או 60 אלף.

שים לב ששיפוץ מנוע עולה בערך 11 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אוקיי. אני מניח שבאלדן אני יוכל לדרוש הסטוריית טיפולים של הרכב ולוודא כי היו טיפולים שוטפים והחלפת רצועה.
לגבי הפרטי, אני אנסה.

אני מנסה לא להוציא יותר מידי על האוטו, אני לא אוהב מכוניות יקרות. גם שנתנו לי רכב חלופי מאזדה 3 2021 ל5 ימים פחדתי מאוד. אני עובד וחי במקום שבו מהר מאוד הרכב יתמלא שריטות ומכות מכל הדלתות והרוורסים שעושים על הרכב, מדבר מניסיון.
הפיג'ו מתומחר ב 30 אלף, שזה ממש על המחירון, עולה 3 אלף פחות. מתורץ ע"י היד ראשונה, ק"מ נמוך ובאמת נראה מאוד מטופחת ושמורה.
הסיטרואן 34 אלף. אני מניח שיש תוספת כי מדובר במתווך (אלדן), וכל המשתמע מכך.

פורסם

שעה לפניך הועלה פוסט על c3 2022 שדורש החלפת מנוע. 

לדעתי היה לך מזל עם הרכב הקודם וזה לא אומר ששוב יתמזל מזלך. 

לכן, אם לא מדובר בעסקה מאוד אטרקטיבית, קרי, רכב במצב טוב במחיר נמוך מהמחירון, שווה לשקול לרדת בשנתון ולקחת משהו אחר. 

פורסם
לפני 5 שעות, Blakey85 כתב:

היי,

לצערי האוטו החביב והזקן שלי הוחלט כטוטאל לוס לאחר מכה מקדימה שלא עשתה נזק מוגזם אבל בגלל הערך הנמוך של האוטו מורד מהכביש.
הקודם היה גם צרפתי, C3 2011, ולמרות כל ההרגשה הרעה לרכבים האלה לי לא היה בעיות מיוחדות במיוחד בהתחשב במחיר, שנה, אך שהוא התחיל וכו'. שרדתי איתו כ7 שנים.

אני מתלבט כרגע בין 2 אופציות:

פיג'ו 208 2018, Active Pro. יד ראשונה עם 70 אלף ק"מ. על פניו נראת שמורה ולכן גם המחיר שממש דומה למחירון. 
סיטרואן C3 2019, מודל Shine PK. יד שניה עם 100 אלף ק"מ. כרגע נמכרת ע"י אלדן. 4 אלף יותר מהפיג'ו.

שניהם אוטומט.

אשמח לייעוץ. אני נוטה ל C3, פשוט כי אהבתי את הרכב הישן שלי מאותו סוג רק גרסה ישנה בהרבה.

כמו שאמרו לך כאן. מנוע סופר בעייתי.

היתה לך צרפתיה אמינה ויש כאלו. זה עלול ליצור רושם שגם המועמדות הללו הן מועמדות ראויות. הן לא.

אלו רכבים לרכישה רק במחיר רצפה שמגלם מה השוק חושב עליהן (ולא במגרשים) ואז עוד פחות. זה רכב לקנות רק עם יש כסף בצד לקטסטרופה שכנראה תגיע.

פורסם
לפני 5 שעות, Blakey85 כתב:

אוקיי. אני מניח שבאלדן אני יוכל לדרוש הסטוריית טיפולים של הרכב ולוודא כי היו טיפולים שוטפים והחלפת רצועה.
לגבי הפרטי, אני אנסה.

אני מנסה לא להוציא יותר מידי על האוטו, אני לא אוהב מכוניות יקרות. גם שנתנו לי רכב חלופי מאזדה 3 2021 ל5 ימים פחדתי מאוד. אני עובד וחי במקום שבו מהר מאוד הרכב יתמלא שריטות ומכות מכל הדלתות והרוורסים שעושים על הרכב, מדבר מניסיון.
הפיג'ו מתומחר ב 30 אלף, שזה ממש על המחירון, עולה 3 אלף פחות. מתורץ ע"י היד ראשונה, ק"מ נמוך ובאמת נראה מאוד מטופחת ושמורה.
הסיטרואן 34 אלף. אני מניח שיש תוספת כי מדובר במתווך (אלדן), וכל המשתמע מכך.

מעל מחירון לא הייתי משלם, אלו רכבים עם תדמית בעייתית שאנשים מתחילים להיות מודעים אליה.

כול היתרון בהם זה המחיר, שמפצה על שיפוץ אם יהיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הC3 יותר נוחה בהרבה מה208. 

מבחינת מושבים, כיול מתלים. 

ה208 יותר קשיחה, זה משתלם מעט למי שאוהב להנות מחדוות נהיגה. 

בנוסף גרסת השיין פק מאובזרת משמעותית מהאקטיב הדי בסיסית ב208. 

ההגה הקטן ב208 דורש הסתגלות. 

הc3 גם מודרנית יותר, הושקה ב2017 בעוד הפיגו אי שם ב2012.

הלכתי פעמיים על הC3 (והייתה לי 208 מהעבודה) 

• רעיון טוב! 1
פורסם

נשמע כאילו הייתי נוטה ל C3, שהיא כביכול ברשומה 10 מתחת למחירון.
אבל צודקים (וגם בדקתי בג'יפיטי), מנועים עם שם גרוע מאוד. לא חושב שבא לי לקחת את הסיכון.

תודה לעונים. אחכה ואחפש משהו אחר.

פורסם

מה התקציב המקסימלי?

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, yulianx כתב:

מה התקציב המקסימלי?

הבעיה שלי זה לא שאין לי כסף לקנות מכונית, גם לדוגמא ב 80 ו 100 אלף אבל אני לא יודע איפה ובאיזה מדינה אני יהיה עוד שלוש שנים ככה ומרגיש לי להפסיד לשלם הרבה על מכונית שאני לא יחזיק להרבה זמן. וגם, כמו שאמרתי, העניין של הפגיעות פח מצד ג' שהצטבר לי הרבה עם הזמן. נתנו לי מאזדה 3 2021 להשכרה עד שיבינו מה עושים עם האוטו, וממש רעד לי הוואבוס להשאיר בעבודה בבית חולים במרכז כי אני יודע איזה ג'ונגל של חנייה שם כל יום ויומו. גם הרמי לוי שלנו.

בעיקרון אשמח לא לעבור את ה 30, 35.

עריכה אחרונה על ידי Blakey85
פורסם

אם ככה אפשר לחפש בתקציב יחסית נמוך, ואז לא תהיה ירידת ערך גדולה.

חפש סוזוקי סוויפט/ יונדאי i20 או קיה ריו/ מזדה 2 דינמיק באזור ה30 אלף.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Blakey85 כתב:

הבעיה שלי זה לא שאין לי כסף לקנות מכונית, גם לדוגמא ב 80 ו 100 אלף אבל אני לא יודע איפה ובאיזה מדינה אני יהיה עוד שלוש שנים ככה ומרגיש לי להפסיד לשלם הרבה על מכונית שאני לא יחזיק להרבה זמן. וגם, כמו שאמרתי, העניין של הפגיעות פח מצד ג' שהצטבר לי הרבה עם הזמן. נתנו לי מאזדה 3 2021 להשכרה עד שיבינו מה עושים עם האוטו, וממש רעד לי הוואבוס להשאיר בעבודה בבית חולים במרכז כי אני יודע איזה ג'ונגל של חנייה שם כל יום ויומו. גם הרמי לוי שלנו.

בעיקרון אשמח לא לעבור את ה 30, 35.

אני מבין ומסכים עם הרציונל הבסיסי שלקח אותך למחשבה על צמד המועמדות. אתה לא פוחד ממוניטין רע של הרכב ומעדיף להוציא פחות ולהנות מירידת הערך שבאה עם המוניטין הרע.

העניין הוא שלפעמים הערך הנמוך והמוניטין המפוקפק מוצדק.

הרכבים האלו הגיוניים במחיר המתאים ואז אפשר לספוג את הצרות. אולי יש כאלו בשוק, אפילו כאלו שטופלו טוב.

בכל מקרה בתקציב שלך יש כל מיני חלופות

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...