Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אודה להמלצה על צמיגים איכותיים ל-Subaru XV, מידת צמיג 255/55R18 98H.

רוב הנסיעות תהיינה על כבישים, עם ירידות מזדמנות לשטח קל.

אגב, כמה אמורים לעלות 4 צמיגים כאלו (כולל התקנה ומע"מ)?

בנוסף, אודה להמלצה על מקום בו ניתן לקנות ולהתקין את הצמיגים, באזור ת"א/רמת גן/פתח תקווה.

תודה מראש וסופ”ש נעים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יש מצב שטעות בידך ומדובר במידה 225/55R18?

וודא על הדרך כי ברשיון הרכב עצמו רשום 98H ולא 98V במקרה.

מחירים בסקר שוק בצמיגיות (חפש המלצות שונות בפורום) או באתרים כמו: אוטוטייר, טיירקלאב, טיירדיל, טיירפלוס,  iTire, tires4u וכו'.

דע כי לעיתים קרובות יש פער בין המוצג לבין המלאי במציאות.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

יש מצב שטעות בידך ומדובר במידה 225/55R18?

וודא על הדרך כי ברשיון הרכב עצמו רשום 98H ולא 98V במקרה.

אתה צודק כמובן. נפלה טעות בפוסט שלי - הגודל הוא: 225/55R18, ואכן רשום 98H.

תודה על התגובה ועל רשימת האתרים!

נשאר רק להחליט איזה צמיג מתאים לצרכים שלי :)

נ.ב. Admin יותר ממוזמן לתקן את הטעות בכותרת, כדי לא להטעות אנשים..

תודה!

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם (נערך)

רוב הצמיגים שזמינים במידה הם צמיגי כביש נטו, שיספיקו בעקרון לשטח קל (באם הכוונה בעיקר לכבישים לא סלולים "רגילים").

מעטות האפשרויות שהן עם אחוזי שטח כלשהם ב"נשמה" שלהן.

אילו צמיגים מותקנים כעת והאם יש לך חוות דעת לגביהם?

אחרי שקצת תבדוק ותרכז לך כמה אפשרויות ריאליות וזמינות, מוזמן לחזור לפורום להתייעץ ספציפית.

אל תמהר להימשך אחרי אמירות שיווקיות במהותן  בצמיגיות השונות.

באזורים שכתבת אפשר לבדוק אצל צמיגי שואף בר"ג ואנטון חנניה ביפו, ובפ"ת היפר צמיג, צמיגי המושבה, צמיגי מטלון.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

רוב הצמיגים שזמינים במידה הם צמיגי כביש נטו, שיספיקו בעקרון לשטח קל (באם הכוונה בעיקר לכבישים לא סלולים "רגילים").

מעטים האפשרויות שהם עם אחוזי שטח כלשהם ב"נשמה" שלהם.

אחרי שקצת תבדוק ותרכז לך כמה אפשרויות ריאליות וזמינות, מוזמן לחזור לפורום להתייעץ ספציפית.

אל תמהר להימשך אחרי אמירות שיווקיות במהותן  בצמיגיות השונות.

באזורים שכתבת אפשר לבדוק אצל צמיגי שואף בר"ג ואנטון חנניה ביפו, ובפ"ת היפר צמיג, צמיגי המושבה, צמיגי מטלון.

המון תודה!

אעשה שיעורי בית ואחזור להתייעץ.

תודה וסופ"ש נעים.

פורסם

אתה מרוצה מהציג הנוכחי שלך? סובארו לרוב מתקינה ברכבים העדכניים שלה צמיגי AS (אול-סיזן - לכל מזג אוויר) עם סוג של התאמה לשטח קל כמו כמו צמיגי Falken Ziex ZE001 AS (שאפשר למצוא בארץ) או יוקוהומה Geolander. אלו צמיגים בסדר אבל במדינה החמה שלנו ולמי שעיקר הנסיעה שלו היא על הכביש, לצמיגים אלו יש חסרונות רבים של רעש, ביצועי בלימה (בעיקר ברטוב), נוחות, אחיזה וצריכת דלק, בהשוואה לצמיגי כביש קיץ שהם הצמיגים המומלצים בישראל. 

פשרה טובה היא צמיגים כמו Goodyear EfficientGrip 2 SUV. הם לא יקרים כמו מותגים אחרים, קצת יותר מותאמים לנהיגת שטח קלה ועם הרבה פחות פשרות בכביש. שים לב שמוכרים גם Goodyear Eagle Sport 2 SUV שהם משהו שונה ומיועד לשווקים מתפתחים יותר.  

בהצלחה. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yairw כתב:

בטייר דיל ב676 לצמיג

+ 80 ש"ח התקנה לצמיג...הם האתר היחיד שעושה את זה אגב (למעט דילים ל-4 צמיגים שמפורסמים שם, שכוללים את מחיר ההתקנה).

וכמובן מלאי לא מחייב.

בכל מקרה יש עוד מספר צמיגים לא מבוטל מסביבו מבחינת מחיר שם שיכולים להתאים.

עדין מדובר בצמיג כביש נטו, כמו גם הגודייר שהוזכר לעיל.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

Tom_22, רפי ליןmadmaxx, yairw, ו-פריג', תודה רבה לכולכם על ההתייחסות!

התחלתי לעשות שיעורי בית. כמו ש-Tom_22 ציין, בינתיים למדתי שבמידת צמיג 225/55R18 אין אפשרות אמיתית לצמיגים המתאימים לשטח. הבנתי שאפשר לשפר מעט את היצע הצמיגים באמצעות ירידה לגודל 255/60R17 (באופן חוקי), אך בשלב זה אפשרות זו אינה עומדת על הפרק מבחינתי.

לשאלתכם האם אני מרוצה מהצמיגים הנוכחיים - כרגע יש על הרכב Falken 225/55 R18 98H M+S בני 3 שנים (אם אני מבין נכון, מדובר בדגם-Ziex ZE001 A/S, אותו הזכיר madmaxx). אני קניתי את הרכב (כמשומש) לא מזמן, ומעבר לזה שהצמיגים נראים קצת יבשים, להבנתי הם עדיין לא מספיק שחוקים בשביל שזה ישפיע באופן בולט על הביצועים. אך בכל זאת, משהו בהתנהגות הכביש פשוט מרגיש לא הכי מהודק..

אציין שעוד לא ירדתי איתם לשטח. 

לעניין בחירת הצמיגים, העיקרון שהנחה אותי הוא: התנהגות כביש חשובה יותר מהתנהגות בשטח, ובלבד שהצמיגים מתאימים לשטח קל (אני רוצה להרגיש בנוח לרדת מהכביש ללא חשש שכל בור קטן או שפשוף בדופן יגרמו לפנצ’ר).

בינתיים הרשימה שלי כוללת את הצמיגים הבאים:

• Yokohama Geolandar A/T G015 98 H XL
  • Goodyear EfficientGrip 2 SUV 225/55 R18 102 V XL 
  • Michelin Primacy 4+ 102 V XL

מהתגובה של madmaxx אני מבין שדווקא Goodyear EfficientGrip 2 SUV 225/55 R18 102 V XL עדיפים לצרכים שלי, במיוחד בשים לב לאקלים הישראלי (כי על סמך החיפוש הקצר שעשיתי, חשבתי שדווקא Yokohama Geolandar אמורים להיות בעדיפות ראשונה מבחינתי).

אגב, האם Goodyear EfficientGrip 2 SUV אמורים להיות טובים מה- Falken המותקנים אצלי בפער מספיק מורגש? 

רשמתי את המקומות עליהם המלצתם, ואחרי שאסגר על הצמיגים המתאימים לצרכים שלי, אבדוק זמינות ואעשה השוואת מחירים (כנראה אצל צמיגי שואף וצמיגי אנטון חנניה).

כל עצה או הערה תתקבל בברכה :-)

שוב, תודה לכולם! 

עריכה אחרונה על ידי בימבה91
פורסם
בתאריך 25.7.2025 בשעה 21:51, בימבה91 כתב:

רוב הנסיעות תהיינה על כבישים, עם ירידות מזדמנות לשטח קל.

+

לפני כשעה, בימבה91 כתב:

התנהגות כביש חשובה יותר מהתנהגות בשטח

לדעתי מוריד מהשיקול את היוקוהמה המדובר או דומים לו. זה צמיג AT - בכביש הוא יהיה רועש יותר, אוחז פחות, נוח פחות, יעלה צריכת דלק וכד'.

במבחן פה למשל, ראה ביצועיו בהשוואה לצמיג ה-Summer Reference (למרות שאיכשהו יצא שהוא שקט יותר פה).

לגבי צמיגי הכביש האחרים, אם ההתלבטות היא בין המישלין לגודייר, כנראה שהייתי בוחר בגודייר משיקולי עלות.

אבל כאמור מדובר בצמיגי כביש שזו ההתמחות שלהם, ואני לא בטוח לפי מה @madmaxx מבסס את אמירתו ספציפית לגבי הגודייר.

יחד עם זאת, מסתבר שכן עשו איזה מבחן או שניים שכללו גם ביצועים של כאלו ב"שטח קל" - מבחן 1, מבחן 2, מבחן 3. לא בכולם הגודייר מופיע, לא בכולם ההשוואה היא לצמיגים רלוונטים, המידה לא אותו הדבר וצריך להבין מה בדיוק נבדק ואיך.

אם הצמיגים הנוכחיים מספקים אותך ואינם שחוקים דיים, אז יש זמן כנראה עד החורף לכשיגיע להחליט על מה ללכת. אולי אפילו לסכם עם צמיגיה כזו או אחרת לגבי ייבוא ספציפי (אם כי אז זה בעייתי אם הולך צמיג, בעיקר עם הנעה 4X4).

בכל מקרה, לא חושב שיזיק לעשות סבב טלפונים לאותן צמיגיות ולברר מה הם יכולים להשיג (שעונה על הדרישות שלך) ובאיזה מחיר.

זה גם יעזור להחליט וזה לא שאתה מתחייב מולם למשהו בשלב הזה.

• אהבתי 1
פורסם

@Tom_22  "קצת יותר מותאמים לנהיגת שטח קלה" הדגש הוא על קצת וקלה :-) 

כפי שתום כתב, אם יותר חשוב לך כביש, אז ממש אין מה לחפש בצמיג כמו היוקו ואתה יכול להסתפק בצמיגים עם הסיומת SUV, אלו צמיגי כביש לכל דבר ועניין עם התאמה קלה לרכבים שנוסעים בשטח קל. לעומת מה שיש לך כרגע, צמיג כמו EfficientGrip 2 SUV הוא שיפור משמעותי בתכונות הצמיג על הכביש. 

אישית אני לא מכיר את צמיגי Falken ZIEX ZE001, אך בכל מקום בו קראיתי ביקורת על הצמיג, גם באתרי צמיגים אמריקאים שם דגמי סובארו מאוד נפוצים, הביקורות לא משהו בכלל כך שסביר להניח שגם אם תבחר בצמיג שסובארו הייתה מתקינה ברכב, כמו דגמי Dueler של ברידג'סטון, אתה תרגיש שדרוג ותשמור על צמיג עם איזה ייעוד שטח. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, madmaxx כתב:

"קצת יותר מותאמים לנהיגת שטח קלה" הדגש הוא על קצת וקלה

זה היה מובן לי. התהייה שלי היא יותר כלפי האמירה הספציפית על הגודייר אפישנטגריפ SUV.

האם מתוך נסיון אישי לעומת מתמודדים אחרים או רק בגלל הצימוד של הכיתוב SUV אליהם?

אם האחרון, זה לא בהכרח נכון. עדות לכך גם במבחנים שצירפתי. ובסה"כ כל צמיג יסע על שביל חצץ לצורך הענין, גם ברכב ללא הנעה כפולה.

ובכל מקרה יש גם אפשרויות אפילו זולות יותר בסה"כ שניתן לשקול (קלבר, סאווה וכד').

פורסם

אכן, לא הרבה יותר מצמיג כביש רגיל. בדגמי ה- SUV של גודייר הם התקינו סולייה שאמורה להיות יותר עמידה יותר אבל בכל הקשור לאחיזה בשטח לעומת צמיג רגיל, אין כל הבדל של ממש. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...