Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צמיגים לסובארו XV 

מה שקובע זה האוטודטה

מניח שמותר לך צמיגי כביש  בקוד 98V וצמיגי שטח ב98H 

כנראה על הצמיגים חייב להיות כתוב M+S  ( בוץ ושלג) 

כללית  צמיג שמוגדר  כV לא יתאים לשטח כי פרופיל שטח בא על חשבון המהירות בכביש   ( באותו קוד  עומס ) 

לגבי בחירת צמיגים

מי שקונה סובארו בדרךכל רוצה קצת שטח קל

אפשר לחלק לכמה קטגוריות

1.בוץ וחול ושלג 

2.דרדרות

3 סלעים 'אבנים

צמיגי שטח יש 2 מטרות 1 עמידות 2 אחיזה .

לסובארו מרווח גחון גבוה ו 4*4 קבוע אבל אין הילוך כח ולכן  בקטע קשה הוא צריך תאוצה 

הוא לא גיפ ובבוץ וחול עמוק הוא ישקע   (עדיף  להוריד אויר לפני ולנפח אחרי) אבל הוא יעבור  גם במקום שפרייבט היה שוקע ולכן צריך להעריך טוב את המכשול ( למדוד עם מקל  אם צריך)

לגבי דרדרות וסלעים הוא יכול לעבור הרבה אבל זה יתנקם  בתחזוקה. 

מיגון לדעתי נועד להגן מטעויות  או אבן  שניתזת אבל  זה לא הופך אותו לגיפ

ולכן בחירת הצמיגים תלויה בשטח שאתה נוסע 

צמיגי שטח סביר שיחליקו פחות בבוץ ויקרעו קצת פחות בסלעים  השאלה אם אתה מגיע למצבים האלו.

יודעי דבר טוענים שעדיף להחליף לצמיג  17/60  החתך הנמוך של 55 מועד יותר להיקרע בסלעים 

וטיפ נוסף לארגן גלגל  חלופי בגודל מלא   ולקחת כשיורדים לשטח

לחזור מעין עקב על הגלגל הקטן לא מומלץ   

עריכה אחרונה על ידי avri6
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, avri6 כתב:

1. מה שקובע זה האוטודטה

2. מניח שמותר לך צמיגי כביש  בקוד 98V וצמיגי שטח ב98H 

3. כנראה על הצמיגים חייב להיות כתוב M+S  ( בוץ ושלג) 

4. כללית  צמיג שמוגדר  כV לא יתאים לשטח כי פרופיל שטח בא על חשבון המהירות בכביש   ( באותו קוד  עומס )

1. מה שקובע בפועל זה רשיון הרכב/הוראת רישום. אוטודאטה שהיא תוכנת בסיס מידע אחת מאלו בה מתשמשים במכוני הרישוי, אכן  יכולה לספק  גושפנקה להחלפת המידות והקודים הנדרשים. יתכן גם והיצרן המליץ המלצות שונות בספר הרכב.

2. פותה"ש אישר כי ברשיון הרכב כתוב 98H, משמע הוא יכול להתקין כל צמיג (x4), ללא תלות בסוגו, בעל קודים זהים או גבוהים יותר.

3. לא מכיר שום חובה כזו שמופיעה ברשיון או אפילו בהנחיות יצרן. לעיתים היצרן מפרט לגבי מידות שמתאימות לצמיגי חורף (במדינות הרלוונטיות שכוללות רישום כזה). אגב, הסימון הזה סוג של מוחלף ע"י סימון 3PMSF שנדרש/ידרש חוקית במספר מדינות במצבים שבהם יש שלג בפועל.

4. אולי נפוץ יותר שכך הוא הדבר, אבל לא אבסולוטית. למעשה גם הצמיג שפותה"ש התענין לגביו, Falken WildPeak A/T Trail מגיע עם קוד מהירות V.  עוד דוגמה, General GRABBER AT3 שמגיע עם קודים 102V.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

1. מה שקובע בפועל זה רשיון הרכב/הוראת רישום. אוטודאטה שהיא תוכנת בסיס מידע אחת מאלו בה מתשמשים במכוני הרישוי, אכן  יכולה לספק  גושפנקה להחלפת המידות והקודים הנדרשים. יתכן גם והיצרן המליץ המלצות שונות בספר הרכב.

2. פותה"ש אישר כי ברשיון הרכב כתוב 98H, משמע הוא יכול להתקין כל צמיג (x4), ללא תלות בסוגו, בעל קודים זהים או גבוהים יותר.

3. לא מכיר שום חובה כזו שמופיעה ברשיון או אפילו בהנחיות יצרן. לעיתים היצרן מפרט לגבי מידות שמתאימות לצמיגי חורף (במדינות הרלוונטיות שכוללות רישום כזה). אגב, הסימון הזה סוג של מוחלף ע"י סימון 3PMSF שנדרש/ידרש חוקית במספר מדינות במצבים שבהם יש שלג בפועל.

4. אולי נפוץ יותר שכך הוא הדבר, אבל לא אבסולוטית. למעשה גם הצמיג שפותה"ש התענין לגביו, Falken WildPeak A/T Trail מגיע עם קוד מהירות V.  עוד דוגמה, General GRABBER AT3 שמגיע עם קודים 102V.

מכל מלמדי השכלתי . 

1. צודק   מה שהתכוונתי זה הוראות הרישום במכוני הרישוי זה מופיע  באוטו דטה

2  מחזיק פורסטר והבוחן הראשי במכון רישוי הוציא לי  תדפיס  ואמר מפורשות  שאם אני מוריד מV ל H חייב להיות כתוב M+S  , אז יש נחיה כזו  

(הרושם שלי היה שבהתחלה היה מותר רק V ויבואן סובארו קיבל אישור לH רק אם זה צמיג שטח ולכן יש את ההגדרה המשונה הזו )

הנחתי שזה אותו דבר ב XV ולכן כתבתי "כנראה" אבל יכול להיות שהנחיות בXV  שונות וגם יכול להיות הבדל  משנתון לשנתון או ממודל למודל 

4 לא התנסחתי טוב  אבל העובדה היא שרוב צמיגי השטח  בקוד עומס  98 לXV  או 99 לפורסטר הם בH ואילו לכביש הם V יש חריגים . גם הדגשתי באותו קוד עומס  ברור שצמיג  עם קוד עומס גבוה יותר  יהיו גם קודי מהירות אחרים

5. שאלה אני מבין שקוד מהירות אין בעיה לעלות ועקרונית מותר גם קוד עומס גבוה יותר  השאלה אם זה מומלץ לרכב? 

עריכה אחרונה על ידי avri6
פורסם

@avri6 המספור שלך קצת התבלבל. 2 זה נקודה 3 שלי ו-4 זה 4 שלי 😉 אז במענה לכלל אלו, שפחות רלוונטי עבור פותה"ש שכאמור ציין את הנדרש ברשיון (98H) וגם בדקתי בספר רכב שזמין ברשת ועוד מקורות מידע לכך:

הסיפור עם הפורסטר מוכר לי. לא זוכר כבר אם היתה מסקנה למה לדור מסוים רשמו 98V (מידה אחרת אגב מפותה"ש) כשההשערה שלי בנידון היתה לזכרוני כי ככה הגיע הרכב לארץ וככה נרשם. בחו"ל לשנתונים שאני מתייחס אליהם (לדעתי רק דור SH, אבל אולי גם אחר. לא זוכר ולא בדקתי הכל עכשיו שוב) נרשם בכלל 96H (כשבכלל אין או כמעט ואין צמיגים עם קוד 96 אלא מתחילים ב-98). דאז, נדמה לי שהיבואן הפיק מכתב מהמחלקה הטכנית שאישרה את הקוד הנמוך יותר לטובת הנוסעים בשטח, ואולי בשלב מאוחר יותר זה גם נכנס "למערכת" (ראה קישור למטה, שכולל גם 98H ללא M+S).

אולי נשמע שהייתי נחרץ, אבל אני לא. פשוט לדעתי הענווה (והלא מקצועית) מדובר אולי בפרשנות מבית שמאי ולא הלל של הבוחן, כך שעצם הקוד הנמוך יותר מחייב שימוש בצמיגי M+S ולא שצמיגי M+S מאפשרים שימוש בצמיג עם קוד נמוך יותר ולכן בהתאם מאפשרים קוד נמוך יותר גם לצמיגים שאינם כאלו (בהתחשב גם שלפחות במקרה הזה, גם המהירות המירבית של הרכב אינה מעבר לקוד H). זה מגיע לדעתי גם מענין של מקומות בהם צמיגים כאלו אכן נדרשים/רלוונטים ויש גם הקפדה יתרה יותר על מגבלות מהירות בין אם בגלל קוד המהירות או מצב מזג האוויר בפועל. אבל בישראל? חרבו דרבו...

בכל אופן, בהחלט יתכן שאני טועה בפרשנות שלי. אולי @kompy יתן דעתו בנושא.

אצל יצרנים מסויימים יש פירוט שכולל מספר אפשרויות שאני מניח תלויות גם בחוקים המקומיים/שווקים וזמינות צמיגים או מכסות כל אפשרות קיימת. כך למשל אצל ב.מ.וו:

image.thumb.png.16b151490713c4c82afe16753967f331.pngimage.png.66328aaeb4d32eacf63081b40a26558b.png

אגב בהודעה כאן למשל (תמונה מתוך תוכנה נוספת שעובדים איתה במכונים, קארדאטא) ניתן לראות את המידה 215/65R16 גם עם קוד 98H וגם V וגם Q (הזוי) עם M+S.

אגב, יש  המון צמיגי סינים, עם מדרס קייצי אבל עם הכיתוב M+S. אתה חושב שהם באמת כאלו? 😅

לגבי השאלה שלך, אין כאן בדיוק ענין של המלצה. יש יתרונות וחסרונות בשינוי כזה. לא משהו שאי אפשר למצוא בחיפוש בגוגל/GPT. 

פורסם

אם בקארדאטה מופיע ליד מידת הצמיג גם M+S, אזי חייבים להרכיב את סוג הצמיג הזה.

אגב, ברישום השינוי במכון לא ניתן להקליד את סימן ה(+) ובמקומו יהיה סימן ה(/).

בחלק מהמכונים מתעלמים מהדרישה ל-M+S ומאשרים רק את המידה.

• מעניין 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 11 שעות, Tom_22 כתב:

לא זוכר כבר אם היתה מסקנה למה לדור מסוים רשמו 98V

את השטויות האלו עשו גם עם האאוטבק. רכשתי לאבא שלי לפני כשנה דגם 2016 XS שמגיע עם מידה 225/60R18 וקוד עומס/מהירות 100V למה? כי כך כנראה הגיע הרכב לארץ למרות שבכל העולם  קוד המהירות המקובל למידה הזו הוא H כך שיש יותר אפשרויות לצמיגים. פעם היה קל למצוא את הוראת הרישום כדי לדעת אם אפשר לשנות אבל היום זה בלתי אפשרי כך שאין לי מושג אם אני יכול גם קוד מהירות H.  

פורסם

כפי שעלה גם כאן, כדי לבדוק אם ניתן, גש לכל מכון רישוי לבירור מה מופיע אצלהם במערכת (קארדאטא/אוטודאטה). 

אם במערכת גם לא מופיע המבוקש, אז פנה לקבלת אישור דרך המחלקה הטכנית של סובארו. מניח שמכירים שם את הענין גם בהקשר של האאוטבק.

וכן, מה שעשו לאתר הוראות הרישום זה בזיון. 

פורסם
לפני 4 שעות, madmaxx כתב:

את השטויות האלו עשו גם עם האאוטבק. רכשתי לאבא שלי לפני כשנה דגם 2016 XS שמגיע עם מידה 225/60R18 וקוד עומס/מהירות 100V למה? כי כך כנראה הגיע הרכב לארץ למרות שבכל העולם  קוד המהירות המקובל למידה הזו הוא H כך שיש יותר אפשרויות לצמיגים. פעם היה קל למצוא את הוראת הרישום כדי לדעת אם אפשר לשנות אבל היום זה בלתי אפשרי כך שאין לי מושג אם אני יכול גם קוד מהירות H.  

לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

וכן, מה שעשו לאתר הוראות הרישום זה בזיון. 

פורסם פה שניתן לבצע חיפוש של הוראות רישום ש״נעלמו״ דרך ארכיב.אורג.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כן, אפשר  למצוא חלק דרך הארכיב.

ולא הכרתי את הלינק הנ"ל, אבל נראה שצריך לדעת מה הוראת הרישום בדיוק (יודע שמופיע ברשיון), ואם זכור לי כשהמאגר היה פעיל במקור, לא תמיד היתה קורלציה בין הרשום ברשיון למה שהיה זמין ברשת, ו/או שהיו עדכונים אחרים ו/או שנדרש לחפש שנתון אחר. זה עדין יותר מכלום ;) 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...