Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 55 דקות, waterman כתב:

אישית הייתי נמנע מרכישת מותג שהוא חברת בת של אחרת.

זה לא קצת מצמצם את האפשרויות?...

These 14 Companies Control the Entire Auto Industry

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעה, waterman כתב:

ניתן להניח שבתוך כ-10 שנים יהיו בסין כ-5 תאגידי רכב שיבלעו מותגים אחרים וימחקו כמה מהם.

מותג =! יצרן

למעשה, רוב תעשיית הרכב הסינית היא כמה יצרנים ענקיים בבעלות ממשלתית ('big four') ויחד עם עוד כמה יצרנים גדולים אחרים הם מהווים את רוב השוק. המותגים והסמלים שלהם יכולים להיות כל שם שמישהו ימציא מחר ובייצוא גם להשתנות ממדינה למדינה בהתאם להעדפות השוק.

זה שמישהו בארץ בוחר לקנות זבל מיצרן סיני קטן ועוד במחיר הזוי, זו כבר בעיה שלו. לא חסרים רכבים שמגיעים מיצרנים גדולים, גם מסין...

פורסם

"תמונה להמחשה".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

אומר כלום תספר את זה למי שקנה רכב סיני בחברה שפשטה את הרגל (AIWAYS?) גם מאחוריה עמדו חברות "חזקות" ועכשיו לך תחפש

פשטו רגל? האתר שלהם קיים ונראה עסקים כרגיל.

לפני 6 שעות, thebaron כתב:

אבל מתחילים ממשהו. גם לקסוס התחילה בסוף שנות השמונים. מה שכן, מן הסתם עזר לה שמאחורי המותג החדש עומדת יצרנית מוכרת (ולא אנונימית כמו כל הסיניות) ותיקה, אמינה ומוערכת עם כסף רב.

לקסוס התחילו בלמכור מתחרה למרצדס, שמציעה טיפה יותר ממרצדס ובמחיר נמוך יותר בארה"ב. הסינים עושים דבר דומה?

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, SlowRide כתב:

לקסוס התחילו בלמכור מתחרה למרצדס, שמציעה טיפה יותר ממרצדס ובמחיר נמוך יותר בארה"ב. הסינים עושים דבר דומה?

אם הם יעשו את זה לאורך עשורים ויבנו מותג עם איכות ושירות דומים - למה לא?

אבל מותג לא בונים ביום אחד ולא משנה כמה סוכן מכירות יגיד לך שמשהו שאתמול לא היה קיים הוא בעצם פרימיום, זה לא יהפוך את זה לנכון.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, nadavd4 כתב:

מותג =! יצרן

למעשה, רוב תעשיית הרכב הסינית היא כמה יצרנים ענקיים בבעלות ממשלתית ('big four') ויחד עם עוד כמה יצרנים גדולים אחרים הם מהווים את רוב השוק. המותגים והסמלים שלהם יכולים להיות כל שם שמישהו ימציא מחר ובייצוא גם להשתנות ממדינה למדינה בהתאם להעדפות השוק.

זה שמישהו בארץ בוחר לקנות זבל מיצרן סיני קטן ועוד במחיר הזוי, זו כבר בעיה שלו. לא חסרים רכבים שמגיעים מיצרנים גדולים, גם מסין...

תודה  על ההסבר נדב, בטוחני שהבנת אותי מייד…

בארה״ב בלבד נעלמו מותגים (לעיתים נרכשו ע״י יצרן גדול ושימרו את השם) כגון אולדסמוביל, פונטיאק, פליימות׳, מרקיורי ואחרים.

ניתן למצא דוגמאות במדינות אחרות כדוגמת דייהו בקוריאה הדרומית וכו׳.

חברות בבעלות ממשלתית סובלות לעיתים קרובות מחוסר יעילות עקב הגנת השילטון, סובסידיות וכו׳.

המשטר בסין יכול באבחת חרב לערוף מותג ו/או לאלץ איחוד עם אחר / מתחת לאחר.

מכאן אני לפחות, שוקל רכישת רכב שהנהלתו דוגלת בשקיפות (לדוגמא, דו״חות לבורסה - ואני יודע שבי ווי די נסחרת) ושלהערכתי יציע ריקולים עתידיים ישחלקי החילוף ימשיכו להיות מוצעים למשך שנים, בין היתר עקב אי-ריבוי דגמים.

קיים מספיק היצע קוריאני, אירופאי ואפילו יפני (אתעלם בכוונה מטסלה) האמור לתת מענה לרוב צרכיו של הנהג הממוצע ומעבר, כל עוד גדג׳טים פחות מעניינים אותו.

אך שוב, יש מקום לכולם ושכל אחד יעשה כראות עיניו.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
בתאריך 22.7.2025 בשעה 14:48, borsood כתב:

מותג פרמיום לא נבנה ביום וגם לא בשנה.

הדוגמה הכי טובה למותג שבנה את עצמו בסבלנות הוא אאודי.

והמנכ״ל החדש של אאודי החליט לצאת במבצע התאבדות המוני של המותג.. רק אומר. אם העלית את הדוגמה - מאות ואלפי אנשים בגרמניה (שוק הבית) פשוט לא הולכים וקונים את הרכבים החדשים שלהם, 21% ירידה במכירות (שלא קיימת במותגים האחרים).

פורסם

הבועה רחוק מלהתפוצץ, כל יום מגיע רכב בשם של פוקימון אחר ויש תחרות מי מתמחר יותר גבוה..

ועם ישראל משלם..

החלוץ הראשון שעוד איכשהוא תומחר הגיונית זה הצ'רי 4 היבריד, ב 133K

אני אישית הייתי מעדיף מאזדה 3 משומשת בסכום הזה, או יפני היברדי משומש.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אין שוב בועה, השוק משתנה ברובו יהיה סיני שמאוד קשה להתחרות מולם במחיר.

סיני חשמלי זה העתיד, יש כבר עשרות דגמים שהגיעו לישראל והישראלי נימצא בתהליך למידה.

שוק הפלאג אין וההיברידיות יצטמק,מדובר בתחנת מעבר לרכב החשמלי.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 7 שעות, levy כתב:

סיני חשמלי זה העתיד, יש כבר עשרות דגמים שהגיעו לישראל והישראלי נימצא בתהליך למידה.

לא בטוח. באותו המיסוי הם ממש לא אטרקטאיביים ורואים את זה בירידה החדה ברגע שהמיסוי קצת השתנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, levy כתב:

אין שוב בועה, השוק משתנה ברובו יהיה סיני שמאוד קשה להתחרות מולם במחיר.

כתבת את זה בשנת 2021? 

כי מאז מרבית היצרנים החזירו לחיים את הפיתוח של מנועי הבנזין וההיברידיות רק עולות במכירות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...