Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הושק וויה קורג' בישראל במחיר של 195 אלף ש"ח והוא מצטרף לסדרה 7 של הונגגצ'י שהושקו גם במחיר שדי דומים למתחרים בקטגוריה.

שני המותגים החלו כמותגי "פרימיום" עם דגמים בצד היקר של הסקאלה וגם מגבלה ל-400 יחידות בשנה.

נראה שהבועה הזאת מתפוצצת והדגמים הישנים יחטפו חתיכת ירידת ערך - כבר הפרי מוצע ב-0 ק"מ בהנחה גדולה.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מותג פרימיום אמיתי לא צריך להכריז על עצמו כפרימיום... צריך מסורת, איכות ותדמית חוץ מהצהרת אנשי היח"צ שהמותג החדש הוא פרימיום.

• אהבתי 9
פורסם

מותג פרמיום לא נבנה ביום וגם לא בשנה.

הדוגמה הכי טובה למותג שבנה את עצמו בסבלנות הוא אאודי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

ללא קשר פרימיום לא פרימיום הוויה קורג' נראה אטרקטיבי מאד ובמחיר מצויין.

יש זחילה של מחירים למטה למרות שהמיסוי עלה עקב ירידה במחירי הייצור, תחרות וכו'

בסוף ינחתו כאן יום אחד בהיר פצצות בדמות רכבים עם סוללות מצב מוצק שיהפכו את השוק על פניו, רכבים עם סוללות קטנות ולכן זולות יותר ומחירי רכבים זולים יותר עקב כך ועם טווחי נסיעה גדולים וטעינות של מספר דקות ספורות.

ואז מי שקנה רגע לפני רכב חשמלי מהטכנולוגיה הישנה יחטוף שטוזה של החיים שלו.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

לא מבין את הקביעה הזאת, המחירים של הרכבים הסינים זולים משמעותית מרכבי טסלה ורכבים חשמליים אירופאים וקוראיניים.

האם המחירים של טסלה ורכבים חשמליים אירופאים וקוראיניים כן שווים את המחירים שלהם בארץ?

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, borsood כתב:

מותג פרמיום לא נבנה ביום וגם לא בשנה.

הדוגמה הכי טובה למותג שבנה את עצמו בסבלנות הוא אאודי.

אבל מתחילים ממשהו. גם לקסוס התחילה בסוף שנות השמונים. מה שכן, מן הסתם עזר לה שמאחורי המותג החדש עומדת יצרנית מוכרת (ולא אנונימית כמו כל הסיניות) ותיקה, אמינה ומוערכת עם כסף רב.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לפני שעה, thebaron כתב:

שמאחורי המותג החדש עומדת יצרנית מוכרת (ולא אנונימית כמו כל הסיניות) ותיקה, אמינה ומוערכת עם כסף רב.

מאחורי חלק מהמותגים הסיניים יש תאגידי ענק, חלקם בבעלות הממשל הסיני.
MG למשל מיוצרת על ידי SAIC שייצרה כ 4 מיליון רכבים ב 2024, דומה למספרים של BYD, וג'ילי (כולל זיקר, לינק אנד קו והבעלים של וולבו) לא הרחק מאחור עם 3.3 מיליון.

מיותר לציין שרוב הרכבים האלה מיועדים לשוק המקומי בסין, ורק אחוז קטן מאוד נמכר במדינות מערביות - אז האיכות, עמידה בתקני בטיחות וכו' יהיו בהתאם.

זה לא אומר כלום לגבי פרימיום, אבל זה רחוק מאוד מהתדמית של יצרן אנונימי שמחר ייעלם ולך תמצא חלפים. אז לפחות תיאורטית, אין סיבה שיצרן סיני גדול לא יוכל לטפח מותג במשך שנים שבאמת יהפוך לפרימיום, בסופו של דבר.

פורסם

לי האמת יש תחושה שהגיעו לפה דגמים כמו קיה EV9 ואיוניק 5N רק בזכות אותם מותגים סיניים.

הייבואנים של יונדאי וקיה תמיד נמנעו מלשווק דגמים יקרים וכנראה הם הבינו שאם ישראלי שם 400 אלף על מותג סיני לא כזה מוכר, אז הוא ישים גם על קוראנית.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 3 שעות, bigzoltar כתב:

לא מבין את הקביעה הזאת, המחירים של הרכבים הסינים זולים משמעותית מרכבי טסלה ורכבים חשמליים אירופאים וקוראיניים.

והם עדיין לא שווים את המחיר שלהם...

לפני 3 שעות, bigzoltar כתב:

האם המחירים של טסלה ורכבים חשמליים אירופאים וקוראיניים כן שווים את המחירים שלהם בארץ?

גם לא. אבל לפחות הן לא תוצרת סין. 

נקודות אפשריות לאי רצון לרכוש סיני:

-איכות ירודה, טענות שנשמעות מצד הרבה מאד מאד אנשים ברחבי העולם. 

-אפשרות של רוגעלך (רוגלות ושות'), גם משרדי הממשלה לא מסכימים לקחת רכבים סיניים בגלל אפשרות זו. 

-מחירי החלפים דומים עד זהים לרכבים עם מוניטין טוב יותר, למה שארצה סיני ולא משהו יותר מוכר אם עלויות התחזוקה זהות? *ממילא סיכוי סביר פלוס שהחלפים יהיו תוצרת סין גם כן לרכבים היותר מוכרים...

אני זוכר שלפני כמה שנים טובות, היה מבחן דרכים ל"סנונית ראשונה"- טנדר (צ'רי אאל"ט) שהגיע מסין לשיווק בארץ. 

אפילו הדלת לא נסגרה טוב. 

נכון, התעשייה השתפרה פלאים מאז, אבל עדיין- אני לא אוהב כלי עבודה סיניים, גם כאלו מהסוג היותר איכותי, כי הם לא טובים מספיק- למה שארצה משהו עם השד יודע כמה חלקים נעים, מערכות אלקטרוניקה מורכבות וקריטיות לתפקוד (שהאלקטרוניקה זה הרבה! מאד! מהתקלות בכל הרכבים, לא רק החשמליים) ועוד שלל עיזים שמיוצר בסין?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, thebaron כתב:

אבל מתחילים ממשהו. גם לקסוס התחילה בסוף שנות השמונים. 

לא נבנה מאפס. העובדה שלקסוס הוא מותג פרמיום של טויוטה. הייתה ידועה תמיד.

ובכל זאת מותגי בת אחרים כמו אקורה לא הובאו לארץ. וגם ג׳נסיס של יונדאי לא נהיה הצלחה מסחררת.

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

זה לא אומר כלום לגבי פרימיום, אבל זה רחוק מאוד מהתדמית של יצרן אנונימי שמחר ייעלם ולך תמצא חלפים. אז לפחות תיאורטית, אין סיבה שיצרן סיני גדול לא יוכל לטפח מותג במשך שנים שבאמת יהפוך לפרימיום, בסופו של דבר.

זה לא אומר כלום תספר את זה למי שקנה רכב סיני בחברה שפשטה את הרגל (AIWAYS?) גם מאחוריה עמדו חברות "חזקות" ועכשיו לך תחפש...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני כשעה, borsood כתב:

זה לא אומר כלום תספר את זה למי שקנה רכב סיני בחברה שפשטה את הרגל (AIWAYS?) גם מאחוריה עמדו חברות "חזקות" ועכשיו לך תחפש...

זה אומר המון, הדוגמה שלך לא רלוונטית לטענה שלי - מדובר ביצרן מאוד קטן (עשרות אלפי רכבים שיוצרו סך הכל) וצעיר מאוד (פחות מעשור) והסיכון בהתאם.
זה ממש לא קרוב ל"לחם והחמאה" של תעשיית הרכב הסינית שהיא עצומה בגודלה (הכי גדולה בעולם, למעשה), ולא נראה שהולכת להיעלם בזמן הקרוב.

נכון לעכשיו (לפי ויקיפדיה לפחות) רק 20% מאותה תעשיה מייצאת ווהמיקוד הולך לשוק המקומי שיש לו סטנדרטים אחרים מהשוק המערבי, וזה אולי מסביר למה רוב הרכבים הסיניים שנמכרים כאן נעים בין "עממי ממוצע" ל"זבל אורגני", בטח יחסית למחיר. אבל אין לזה שום קשר לכמה יצרניות סיניות קטנות שמהוות פחות מאחוז מתעשיה של 30 מיליון רכבים בשנה.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

*במונחים סיניים, עשור זה כבר יצרן וותיק ועם מוניטין. 

רק אומר. 

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

MG למשל מיוצרת על ידי SAIC שייצרה כ 4 מיליון רכבים ב 2024, דומה למספרים של BYD, וג'ילי (כולל זיקר, לינק אנד קו והבעלים של וולבו) לא הרחק מאחור עם 3.3 מיליון.

ברור לך שמצב בו קיימים למעלה מ-100 מותגים סיניים לא יכול להמשך לעד.

אפילו בארה״ב קיימים רק 3 גופים מסורתיים (לא סופר כרגע את טסלה, ריביאן, לוסיד וכו׳) כמו פורד, GM וסטלנטיס. כמובן שחלק מהקבוצות בלעו מותגים אחרים אך חלק מאותם מותגים כבר לא קיימים.

ניתן להניח שבתוך כ-10 שנים יהיו בסין כ-5 תאגידי רכב שיבלעו מותגים אחרים וימחקו כמה מהם.

השאלה אם אתה כלקוח פרטי מוכן לקחת את הסיכון שהמותג שתקנה יעלם או לא.

ניתן להפחית סיכון ע״י רכישת מי מהגדולות למשל (בי ווי די וכו׳) אך אישית הייתי נמנע מרכישת מותג שהוא חברת בת של אחרת.

ככלל, אעדיף שלא לרכוש תוצרת סין - בעיקר מסיבות ׳אידיאולוגיות׳ (הימצאותה בציר הנגדי לשלנו, זכויות אדם, משטר סמכותני ועוד), אבל שכל אחד יעשה את החשבון שלו.

• אהבתי 3
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...