Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, levy כתב:

אין שוב בועה, השוק משתנה ברובו יהיה סיני שמאוד קשה להתחרות מולם במחיר.

סיני חשמלי זה העתיד, יש כבר עשרות דגמים שהגיעו לישראל והישראלי נימצא בתהליך למידה.

שוק הפלאג אין וההיברידיות יצטמק,מדובר בתחנת מעבר לרכב החשמלי.

דעה שונה:

ביום שממשלת סין תחליט להפסיק את סיבסוד הרכבים, המצב ישתנה משמעותית.

האירופאים מתחילים להפנים את מה שהאמריקאים הבינו מזמן - הפלישה הסינית משפיעה באופן שלילי על ההגמונית היצרנים המקומיים בשוק הבית, מלבד רגישותם להעתקת IP, זכויות אדם וכו׳, ולכן עשויים לנקוט בצעדי מגן שיגבילו ייבוא מסין.

באם אכן כך יקרה, הצרכן הישראלי עשוי לצאת נשכר היות שמשאבי שיווק גדולים יותר יופנו לכאן עקב צימצום שווקים, והמחירים ילחצו עוד יותר למטה.

ואולם מספר הולך וגדל של ישראלים (לקוחות פרטיים, הליסינג מתנהג אחרת) מפנים שסין ׳לא בדיוק בצד שלנו׳, שירידת הערך ביד שנייה עלולה להיות כואבת ושמערכת הבטחון חוששת מריגול.

לכן בהחלט יתכן מצב שמכוניות סיניות מתקדמות טכנולוגית, תוזלנה אך באותה עת תאבדנה מהאטרקטיביות לה הן זוכות היום.

בעניין סוגי הנעה, להלן העדפותי האישיות בסדר יורד:

1. חשמלית ׳מלאה׳

2. היברידית

3. שריפה פנימית

4. פלאג-אין היברידית

יחידת הנעה כפולה די מורכבת עקב כפל מערכות בעוד החיסכון בדלק אינו מפצה מול מחיר רכישה נמוך יותר בהנתן מערכת הנעה יחידה, וירידת ערך מואצת בהשוואה לחלופות - אולי (שוב, מנקודת מבט של צרכן פרטי) למי שהנסועה השנתית שלו כפולה/משולשת מהממוצע.

יוצאת דופן מערכת הנעה היברידית: בד״כ מנוע הבעירה הפנימית חזק בהרבה בהשוואה להיברידית פלאג-אין מכיון שהמערכת החשמלית חלשה בהרבה, המבנה פשוט יותר והאמינות מצויינת (ראה ערך טויוטה וכו׳). 

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

הרכבים הסינים אכן מסובסדים בכבדות על ידי הממשל הסיני, ובעצם מרבית התעשיה הסינית נהנה מרבת סיבסוד כזו ואו אחרת כתלות בראיה האסטרטגית של הממשל הסיני ברצותו לפרק את המערב ואת התעשיה שלו.

השוק הישראלי אינו דוגמא לכלום כאשר יבואי רכב של מותגים מערבים לקחו לידם מותגים סינים וביצעו מניפולציות מחיר על מנת לדחוף את השוק מעלה במחירים.

באשר לענין ההנעה , נוסע כבר אוטוטו 4 שנים עם נירו פלאג אין, מלבד חיישן EGR אשר עבר לאחרונה ניקוי , הרכב כבר עבר את 135K ק"מ ללא בעיות כלל , הסוללה אחרי למעלה מ 1000 הטענות מספקת פחות או יותר את אותו הטווח 30-35 ק"מ בימים חמים עם מזגן , קרוב ל 40 בימים רגילים לחלוטין ללא מזגן.

הלכה למעשה למדתי במשך הזמן להעביר את מצב הנהיגה לאוטומטי , משמע הרכב מחליט על שימוש בכוח חשמלי כתלות בתנאי הנהיגה ובמצב הדרך , הנ"ל משתלם לחלוטין עם צריכת דלק ממוצעת של 24.8 קמ"ל לאורך עשרות אלפי הק"מ שבהם אני מודד את הצריכה באופן עיקבי.

החברה שאני עובד בה כעת מבצעת החלפת רכבים יזומה לאחר 3 שנים, אני עם הנירו בת 4 נאלץ כעת להחזיר את הרכב ובמקומה אני מצטייד בקונה מודל 24 אשר העדפתי על הטיגו 7 פלאג אין, מעדיף קוראנית בת 9 חודשים על סינית חדשה.

עריכה אחרונה על ידי 3n
  • אהבתי 2
פורסם

מבחינת מערכות ההבדל היחיד בין היבריד לפלאג אין זה מעגל הטעינה החיצונית שנוסף. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הסיניים מתקדמים ויעילים יותר בייצור רכבים חשמליים ורכבי פלאג ולכן מייצרים בזול יותר.

זה לא רק עניין של סבסוד של הממשל הסיני, אל תזלזלו בסינים ואל תביעו דעה עליהם שנובעת מדעות קדומות, הפער ביניהם ליצרנים מערביים רק יילך ויגדל.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם
לפני 18 דקות, Night Driver כתב:

מבחינת מערכות ההבדל היחיד בין היבריד לפלאג אין זה מעגל הטעינה החיצונית שנוסף. 

וגודל הסוללה , בנירו היבריד 1.32 בפלאג אין 8.9.

פורסם
לפני 1 דקה, 3n כתב:

וגודל הסוללה , בנירו היבריד 1.32 בפלאג אין 8.9.

נכון אבל זה לא שייך לאמינות המערכת עליה דיבר איש המים.

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

נכון אבל זה לא שייך לאמינות המערכת עליה דיבר איש המים.

שי, קרא קצת כאן https://insideevs.com/news/764309/phev-ev-problems-jd-power-2025/

וכאן https://www.caranddriver.com/features/a60731731/plug-in-hybrid-explainer/

ההבדל בין היברידית לפלאג-אין אינו מסתכם רק בתוספת מעגל טעינה ואיזון שונה בין הספקי מנוע בעירה פנימית מול חשמלי או בקיבולת הסוללות.

בהברידית, המערכת החשמלית משנית למנוע העיקרי ומשמשת בעיקר לעזר בתחילת נסיעה, חיסכון מסויים בדלק וכו׳.

בפלאג-אין המערכת החשמלית מהווה גורם ראשי בהנעה לאורך עשרות רבות של הק״מ הראשונים ומעבר לכך, ומטבע הדברים אמינותה חשובה בהרבה בהשוואה להיברידית.

בעוד רכב היברידי יסע ללא בעייה (בלקסוס לפחות) כשהמערכת החשמלית מושבתת (אבדן של כ-15% בהספק), השבתת מערכת חשמלית בפלאג-אין תתבטא ברכב ׳נכה׳ הסוחב על גבו משקל משלוש/מרובע של סוללה לא-פעילה, באמצעות מנוע חלש בהרבה.

זאת ועוד, באם אכן רוצים לחסוך בדלק, יש לחבר רכב הפלאג-אין לעמדת טעינה בדומה לחשמלי, אחרת איני רואה יתרון בהשוואה להיברידי וכן רואה חיסרון בהשוואה לרכב המונע באמצעות מנוע שריפה פנימית.

יש לי נסיון של שנים עם היברידיות ופלאג-אין מהיצרנים הנחשבים ׳נחשקים׳. זה כמובן לא הופך אותי למומחה בתחום ויתכן כמובן שהסינים הצליחו להוציא מוצרים נטולי בעיות כליל.

כרגע אני סבור שפלאג-אין הברידי מהווה פתרון ביניים עד להופעת סוללות בעלות צפיפות אנרגיה גבוהה במכוניות חשמליות טהורות וכסוג של ׳כדור הרגעה׳ לחרדת הטווח. 

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

שוב, אתה מדבר על נוחות שימוש במקרה של תקלה אבל הטענה שלי החא שבשתיהן יש מנוע חשמלי ומנוע בנזין, שתיהן יודעות לזוז על אחד המנועים, לשתיהן מערכת ניהול בין שני המנועים והטעינה ולכן לשתיהן יש מערכות זהות במהות ושונות בגדלים. הטענה שלי היא שהסיכוי לתקלה זהה כי כמות ומורכבות המערכות זהה פרט למעגל טעינה חיצוני לסוללה בפלאג אין.

לגבי שימוש ברור שבפלאג אין תרגיש יותר תקלה במערכת החשמלית מאשר בהיהרידי רגיל. יש רכבים שיותר ויש שפחות אבל ברור שיהיה הבדל.

פורסם
לפני שעתיים, 3n כתב:

את אותו הטווח 30-35 ק"מ בימים חמים עם מזגן , קרוב ל 40 בימים רגילים לחלוטין ללא מזגן

40 ק"מ ביום?????

זה רכב או אופניים חשמליות?

פורסם
לפני 10 דקות, - R - כתב:

הוא התכוון ל 300, 350 ו 400 בקיצור

לא. ממש לא. אין צורך 'לתקן'. 

הוא התכוון ובצדק לטווח חשמלי של  40 ק"מ לדגמי הפלאגאינים המוקדמים כמו נירו פלאג אין או אאוטלנדר פלאגאין. אפילו וולוו XC40 פלאג אין. 

הדגמים החדשים של הפלאג אין, ג'אקו 7, טיגו 7, טיגו 8, אריזו 8, סיל 5, סיל U DMI, וגם MG HS PHEV כבר עושים בין 80 ל 100 ק"מ על הסוללה בלבד, והלינק 08 שצריך לצאת מתישהו כבר מגיע לכ 200 ק"מ רק על הסוללה.  

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, discoTD5 כתב:

לא. ממש לא. אין צורך 'לתקן'. 

אם היה מדבובר בחשמלי אז כנרקאה מדובר בטעות. אבל כשמדובר בפלאגאין זה דווקא הגיוני

עריכה אחרונה על ידי - R -
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, bigzoltar כתב:

הסיניים מתקדמים ויעילים יותר בייצור רכבים חשמליים ורכבי פלאג ולכן מייצרים בזול יותר.

זה לא רק עניין של סבסוד של הממשל הסיני, אל תזלזלו בסינים ואל תביעו דעה עליהם שנובעת מדעות קדומות, הפער ביניהם ליצרנים מערביים רק יילך ויגדל.

מסכים לחלוטין, הסיבסוד זה לא הסיבה היחידה להצלחה במכירות הסיניות, זה עזר להם להקים תעשית רכב.

ואין קשר לאלה שאוהבים פוליטית את הסיניות או לא, רוב המוצרים מגיעים מסין והרכב עד היום זה תחום שהם לא כבשו אותו, ישראל נימצאת בתחילת המהפכה בתחום הרכב.

מנוע הבנזין יעלם, הריגולציה האירופאית תחסל אותו עם החמרה בזיהום, רכבים כמו מאזדה 2 הזללן דלק, טוסון וספורטאג' שכיכבו בעשיריה הריאשונה לא נימצאים שם כבר ולא יחזרו.

מאזדה,סוזוקי ניסאן,סובארו הזללן דלק יש להם ירידה חדה במכירות.

האירופאית היחידה בעשיריה הריאשונה היא סקודה אוקטביה שגם היא בקרוב לא תהיה שם.

בעשיריה הריאשונה נימצאים הסינים, טויוטה ויונדאי קונה בינתיים לאלה שעדיין 'חוששים' מסיניות.

כרגע יש עליה חדה מאוד במכירת רכב חשמלי בעולם וירידה בפלאג אין ובטח ירידה בבנזין.

החודש byd עקפה את טסלה במכירות באירופה למרות המיסוי שמטילים עליה, ברגע שהמפעל בהונגריה וטורקיה יהיו מוכנים הם יציפו את השוק האירופאי.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני 19 שעות, שחר 1 כתב:

זה פלאג אין. 40 קילומטר על הסוללה בלבד בפלאג אין זה מספר מאוד הגיוני.

אכן , מדובא על נירו פלאג אין מודל 21 , וכפי שכתבתי אני לא עושה שימוש במצב חשמלי מלא אלא באופציה שמחשב הרכב בוחר את ההנעה הרלוונטית במהלך הנסיעה , דבר המתבטא בצריכת דלק אשר קרובה ל 25 קמ"ל וזו בטעינה רק במקום העבודה , בעבר כשאר הרכב הוטען גם בעמדה ביתית הרכב עשה למעלה מ 30 קמ"ל בנסועה יומית של כ 105 ק"מ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...