Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחזוקה זה חלק קטן מתוך כול המערך שנקרא "החזקת רכב" בישראל. 

בהנתן מס נסועה, מי יבחר לקנות מיוזמתו רכב חשמלי, עם ירידת ערך לא ברורה, עם התעסקות בכול עניין הטווח, התקנת עמדה טעינה, בשביל לחסוך 200 שקל על דלק בחודש? 

יקנו רק אלו שיש להם כבר עמדת טעינה וניסיון עם רכב חשמלי, או כאלה שממש ממש רוצים רכב חשמלי מסיבות אחרות. 

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, davemustaine87 כתב:

תחזוקה זה חלק קטן מתוך כול המערך שנקרא "החזקת רכב" בישראל. 

בהנתן מס נסועה, מי יבחר לקנות מיוזמתו רכב חשמלי, עם ירידת ערך לא ברורה, עם התעסקות בכול עניין הטווח, התקנת עמדה טעינה, בשביל לחסוך 200 שקל על דלק בחודש? 

יקנו רק אלו שיש להם כבר עמדת טעינה וניסיון עם רכב חשמלי, או כאלה שממש ממש רוצים רכב חשמלי מסיבות אחרות. 

תלוי כמה אתה נוסע? אני חסכתי על דלק כבר 35000 שקל, זה לא מעט

עלות התקנת עמדה טעינה תלויה במיקום החניה הפרטית והתוואי אבל לאורך זמן זה מחזיר את עצמו מול הוצאות הדלק.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

לפי תכנון של מס נסועה, אז עלות מס נסועה + עלות חשמל בטעינה ביתית אמורים להביא הוצאה שמקבילה לרכב שעושה 1 ל-27 בערך. 

אם אתה נוהג 30 אלף בשנה, מדובר על חיסכון של 230 שקל בחודש. 

פורסם

אין כמו חישוב תיאורטי של מי שלא מחזיק ברכב חשמלי, ומספר למי שכן מחזיק ברכב כזה, למה זה לא כדאי לו, בתנאים כאלה ואחרים. 

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה מפסיד כסף עם רכב חשמלי לנסועה ממוצעת. עלות הביטוח גבוהה יותר לרכב חשמלי, הפחת של רכב חשמלי הוא מהיר יותר. בסוף היום, לרוב לאנשים, רכב חשמלי יעלה יותר. זה לפני שדיברנו על המגבלות של רכב חשמלי שצריך למלא את הבטרייה באמצע הדרך.

• רעיון גרוע 1
פורסם

בטוח? ניסית? 

כל המכוניות החשמליות הן אותו הדבר או שיש טובות יותר או טובות פחות? 

צריך למלא את הבטרייה באמצע הדרך? ורכב עם מנוע בנזין לא צריך לתדלק? או שזה תלוי באיזה רכב ולאן נוסעים? 

אתה מוזמן להיות יותר ספציפי, הרבה יותר ספציפי. או לא לכתוב סיסמאות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מחיר ביטוח זה קל למצא ברשת  ולראות שמחירי רכב חשמלי יקר יותר מרכב דלקי באותו מחיר, בשל שני סיבות עיקריות, מחירי חלפים כל תאונה קטנה יכולה להסתיים בנזק גדול  ,והסיבה השנייה היא מכת הגניבות של חלק מהמותגים. זה נכון שגם טויוטה ראב 4 יקרה מאוד. והסיבה השנייה היא פחת גבוה יותר .  לכן רשמתי, שלרוב האנשים, שנוהגים  כ-20000 קמ בשנה, אוטו חשמלי לא יחסוך להם כסף. יכול להיות, שהם ייהנו יותר ברכב חשמלי, בגלל הכוח, השקט, התחכום, אבל בכיס, הם לא ירגישו חיסכון.

מספיק לראות כמה כסף הפסיד לקוח שרכש קיה EV6 GT LINE לפני שנתיים, ב 300,000 ש"ח. היום היא נמכרת ב 220000 ש"ח, זאת אומרת, מי שקנה לפני שנתיים, יכול למכור את הרכב היום ב 150000 ש"ח. הוא הפסיד 5000 ש"ח בחודש רק על פחת. גם מי שקנה נירו חשמלי הפסיד המון. אבל שם זה רכב לשוק המוסדי. 

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, guy.a כתב:

אתה מפסיד כסף עם רכב חשמלי לנסועה ממוצעת. עלות הביטוח גבוהה יותר לרכב חשמלי, הפחת של רכב חשמלי הוא מהיר יותר. בסוף היום, לרוב לאנשים, רכב חשמלי יעלה יותר. זה לפני שדיברנו על המגבלות של רכב חשמלי שצריך למלא את הבטרייה באמצע הדרך.

אתה כניראה לא מעודכן, מחירי הביטוח לאטו 3 ירדו ואני חידשתי לאחרונה זה דומה מאוד לבנזין.

דרך אגב היצרן הכניס קודן לאטו 3 ויש ירידה דראסטית בגניבות, גונבים דגמים אחרים, סמוך על חברות הביטוח הן יודעות הכל.

אני לא מוכר את הרכב בשנים הקרובות אז הפחת לא מעניין אותי

לפני 38 דקות, guy.a כתב:

לגבי הטווח, בו תישאל בסביבתך כמה אנשים מגיעים ל 400 קמ ביום כולל נהגי מוניות ותבין שאתה טועה בגדול.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, PinkDolphin כתב:

רוב האנשים שאין להם חניה פרטית בארץ גם אין להם רכב. ודאי בערים. אפילו בהרבה מושבים כבר אין מקום להחנות את כל הרכבים בצד הרחוב, כשלרבים מהתושבים יש 2 מכוניות (ואין תחבורה ציבורית סבירה). סביב 2020, קבוצה גדולה של סמנכ״לי כספים בחברת הייטק וחברות גדולות נפגשו להיערך לכניסה הצפויה של חשמליות ארצה (לבדוק איפה הרכבים ייטענו, האם החברות יצטרכו לסבסד את הטעינה הביתית, עד כמה יצטרכו לדאוג לטעינה במשרדים וכו׳). אחד מהם הוא קרוב משפחה שלי, לכן שמעתי על המסקנות.
אחת המסקנות שלהם היתה ש-85%-90% מהאוכלוסיה שיש לה רכב תוכל להתקין עמדות לטעינה בלילה.

לא ברור לי על סמך איזה נתונים הגיעו למסקנה הזאת.  אני גר במרכז כפר סבא. יש בסביבתי לא מעט בניינים ישנים שאין להם חניה כלל או שיש להם חניה רק לחלק מהדירות ובכל זאת נראה (לפי כמות המכוניות החונות ברחוב) שלרוב הדיירים יש מכוניות.
יש גם בנינים כמו זה שאני גר בו שיש חניה לכל דירה אבל התשתית בעייתית ואני בספק גדול מאוד אם אפילו חצי מהדיירים יוכלו להקים עמדות טעינה.
 אני מניח שהמצב דומה ברוב מרכזי הערים הגדולות - במקומות בהם יש בניינים ישנים.  

עריכה אחרונה על ידי motior
  • אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

אין כמו חישוב תיאורטי של מי שלא מחזיק ברכב חשמלי, ומספר למי שכן מחזיק ברכב כזה, למה זה לא כדאי לו, בתנאים כאלה ואחרים. 

שמע, אין לי איך להתמודד עם טיעון מנצח של "אין לך רכב חשמלי, משמע כול מה שאתה אומר לא רלוונטי, סה טו"

אני מריץ מספרים וזה מה שאני מקבל. 

כמובן תמיד יכול להיות שאני טועה, ואשמח לשמוע את הסיבות. 

פורסם

בשביל לסבר את האוזן על ה"אסון" של להטעין באמצע הדרך: 

אתמול נסעתי ליום תפילה בצפון. 

בית שמש > מירון > טבריה > בית שמש 

"הסבל" הגדול שלי בלהטעין באמצע הדרך הסתכם ב - 23 דק' טעינה בביג כרמיאל, 

לאחמ"כ בערב עוד 20 דקות בביג פוריה. 

סבל? ממש לא. (נחמד יותר לעצור בביג מאשר בדור אלון על כביש 6...)

בשנתיים + שהרכב אצלי האם נהניתי יותר מהרכב הקודם שהיה לי? (שקט, כח, אבזור טפו טפו וכו') ברור שכן. 

האם יש רכב דלקי שיכול לתת לי את התמורה שהרכב הזה נותן לי באותו מחיר? אני חושב שלא.

חשוב לציין - מהירות נסיעה כל הדרך - תואמת סביבה, לא חשבתי פעמיים לפני שלחצתי על הגז האם תיגמר לי הסוללה, נהיגה הכי חופשית והכי לא "חרדתית" לגבי טווח. 

אז גם לאחר נסיעה חריגה לצפון, אני עדיין חושב שרכב חשמלי הוא הדבר הנכון. 

הוויכוח פה מזכיר לי ששמעתי שכשהמציאו את הרכבות אנשים חיפשו את הסוסים בתא הקטר... 

העולם מתקדם, צריך לעכל את זה.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, לב טוב כתב:

בשביל לסבר את האוזן על ה"אסון" של להטעין באמצע הדרך: 

אתמול נסעתי ליום תפילה בצפון. 

בית שמש > מירון > טבריה > בית שמש 

"הסבל" הגדול שלי בלהטעין באמצע הדרך הסתכם ב - 23 דק' טעינה בביג כרמיאל, 

לאחמ"כ בערב עוד 20 דקות בביג פוריה. 

סבל? ממש לא. (נחמד יותר לעצור בביג מאשר בדור אלון על כביש 6...)

בשנתיים + שהרכב אצלי האם נהניתי יותר מהרכב הקודם שהיה לי? (שקט, כח, אבזור טפו טפו וכו') ברור שכן. 

האם יש רכב דלקי שיכול לתת לי את התמורה שהרכב הזה נותן לי באותו מחיר? אני חושב שלא.

חשוב לציין - מהירות נסיעה כל הדרך - תואמת סביבה, לא חשבתי פעמיים לפני שלחצתי על הגז האם תיגמר לי הסוללה, נהיגה הכי חופשית והכי לא "חרדתית" לגבי טווח. 

אז גם לאחר נסיעה חריגה לצפון, אני עדיין חושב שרכב חשמלי הוא הדבר הנכון. 

הוויכוח פה מזכיר לי ששמעתי שכשהמציאו את הרכבות אנשים חיפשו את הסוסים בתא הקטר... 

העולם מתקדם, צריך לעכל את זה.

מסכים איתך עם כל מילה.

רכב בנזין כבר לא ארכוש יותר לעולם ובטח לא היברידי שזה רכב עם 2 מנועים ומסובך.

שקיבלתי את הרכב החשמלי לפני למעלה משנתיים ושוחחנו בפורום חשבו שאני חייזר ועוד רכב סיני זה גרוע, כל אותם אנשים שמותחים ביקורת ישבו בעתיד בכיסא של רכב סיני כמו גדולים ואלה שימשיכו עם רכב בנזין הם יהיו החייזרים.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

לא הבנתי מעולם ועדיין לא מבין למה כולם חייבים לעבור לחשמלי או לחילופין שהחשמלי ימות. אפשר לחיות עם שתי שיטות הנעה (או 3 או 4 או 5 אם סופרים באופן שונה בנזין, דיזל, היברידי והיברידי פלאג-אין) ושכל אחד יבחר מה שמתאים לו.
הסיבה היחידה המשמעותית לכך שכולם יעברו לחשמלי היא התקנות של הרבה מדינות (בעיקר באירופה), אבל לא נראה לי שהן ריאליות ואני מאמין שנראה בהן שינויים

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הבעיה להטעין על הדרך, זה לא באמצע שבוע ב 8 בערב, בטיול בצפון, הבעיה היא להטעין בדרך לאילת, שיש עוד כמה רכבים בתור. סה"כ טענתי שרכב חשמלילא חוסך כסף. בניקוי פחת וביטוח הוא יקר מאוטו דילקי 

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, motior כתב:

לא הבנתי מעולם ועדיין לא מבין למה כולם חייבים לעבור לחשמלי או לחילופין שהחשמלי ימות. אפשר לחיות עם שתי שיטות הנעה (או 3 או 4 או 5 אם סופרים באופן שונה בנזין, דיזל, היברידי והיברידי פלאג-אין) ושכל אחד יבחר מה שמתאים לו.
הסיבה היחידה המשמעותית לכך שכולם יעברו לחשמלי היא התקנות של הרבה מדינות (בעיקר באירופה), אבל לא נראה לי שהן ריאליות ואני מאמין שנראה בהן שינויים

הריגולציה האירופאית הולכת ומחמירה עם השנים,תמיד מנסים בריגולציה להחמיר יותר אבל הם מתמתנים, לאורך השנים רוצים להגיע למצב שיצא 0 זיהום מהאגזוז.

יכול להיות שתהיה דחיה קלה אבל לא יהיו הקלות.

להיפך יתכן ויפעילו לחץ על ישראל להתחיל להעניש את בעלי רכבי הבנזין, האוצר שקל את זה.

לפני 5 דקות, guy.a כתב:

הבעיה להטעין על הדרך, זה לא באמצע שבוע ב 8 בערב, בטיול בצפון, הבעיה היא להטעין בדרך לאילת, שיש עוד כמה רכבים בתור. סה"כ טענתי שרכב חשמלילא חוסך כסף. בניקוי פחת וביטוח הוא יקר מאוטו דילקי 

אני מעולם לא עמדתי בתור.

גם אם אתה רואה שכל העמדות תפוסות אתה ממשיך לאיזור אחר.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...