Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין ברכב מסוים שמוצע למכירה במחיר שנראה ממש אטרקטיבי על ידי סוחר רכב.

במהלך שיחה איתוהתברר שהרכב עבר תאונה בעברו והוכרז כ"אובדן להלכה". הנזק שדווח לי ותוקן הוא החלפה של שתי דלתות (צד אחד). 

אשמח מאוד לשמוע מניסיונכם, מהידע שלכם ולקבל עצה לגבי הנקודות הבאות:

1. מהם הסיכונים המרכזיים בקניית רכב שעבר "אובדן להלכה"?

• האם יש חשש אמיתי לבעיות בטיחות שלא נראות לעין (למרות שהרכב עבר בדיקה ותיקון)?
    • האם צפויות בעיות מול חברות הביטוח בעתיד (בחידוש פוליסה, קביעת ערך, או חלילה בתביעה נוספת)?
  2. עד כמה קשה למכור רכב כזה בעתיד?

• האם זה מצמצם משמעותית את קהל הקונים הפוטנציאלי?
  3. איך מתמחרים רכב כזה לקראת מכירה עתידית?

• בכמה אחוזים מתחת למחיר המחירון?
    • האם ההנחה הגדולה שאני מקבל עכשיו ברכישה צפויה להישמר (באחוזים) גם במכירה עתידית?

כל תובנה, ניסיון אישי (לטוב או לרע) עם רכבים כאלה, או המלצה - יתקבלו בברכה גדולה.

תודה רבה מראש לעוזרים!

פורסם

תלוי בנזק למעשה. צריך דו"ח שמאי כדי לדעת. כשמדובר בנזק שנגרם לרכב בשנתיים הראשונות לפעמים נקבע אובדן להלכה על נזקים די מנוריים שעלות תיקונם גבוהה.

אם לא מדובר ברכב נדיר הייתי מוותר. גם אם הנזק שולי - קשה מאד למכור ולתמחר נזק כזה. רוב חברות לא יבטחו רכב שעבר אובדן להלכה בביטוח מקיף.

כל שאלות ששאלת תלויות בזנק למעשה.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תלוי באיזה רכב מדובר ובנזק שנגרם. אין דין רכב בן 12 כדין רכב בן שנה, שכן הנזק שיביא את הרכב הישן לדרגת אובדן להלכה קטן בהרבה מהנזק שיביא את הרכב החדש לאותו מצב.

בלי פרטי העסקה המוצעת ותיעוד הנזק והתיקון יהיה קשה לענות על השאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אובדן להלכה זה 45% ממחיר הרכב. זה נזק לא קטן.

2 דלתות מאותו צד נשמע כאילו רכב נכנס בו מהצד בצורה רצינית.

אי אפשר לדעת מה איכות התיקון, הכל קומבינות בתחום הזה בארץ.

זה יכול להשפיע על הקורות, שלדה, הגיאומטריה של המתלים/היגוי,

על הבטיחות, בלאי ואפילו על צריכת הדלק.

אני הייתי נמנע.

לפני 18 דקות, שמוליק2025 כתב:

מדובר על טויוטה ראב 4 2023

עכשיו שרשמת את זה על אחת כמה וכמה. תיקון של 45% ומעלה ממחיר של כזה רכב זה 100,000 ש"ח.

אללה יסטר. הרכב הזה נכנסה בו משאית נראה לי.

אתה צריך להבין, בסכום הזה ולפי החלפת הדלתות אין שום סיכוי שהשלדה והקורות לא ניזוקו קשות.

זה אומר יישור מקצועי, חיתוכים, ריתוכים, מילוי, צביעה, החלפת כל הצד הפנימי והחיצוני של הרכב שם,

ולא יודע מה רמת ההשקעה והמקצועיות של זה בארץ, אם זה כמו שאר המוסכים הרכב הזה טוב בתור בייגלה.

וגם אם תיקנו אותו בסופר מקצועיות, הוא לעולם לא יחזור למה שהיה. לשיקולך אם רוצה כזה דבר.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
פורסם

קונים יירתעו, פראיירים תמיד תמצא. כעת אתה הפראייר התורן, בהנחה שההנחה אינה משקפת את ירידת הערך.

• מצחיק 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מה זה מחיר אטרקטיבי?

מחירון ראלי של הרכב הזה הוא 50-60% מהמחירון הרגיל. וגם זה בגלל שזה טיוטה והוא נמכר מעל למחיר השוק.

ואם יש פגיעה בטיחותית (ונשמע כך) אפילו מחיר נמוך יותר.

• אהבתי 1

.

פורסם

שמעתי סיפור מחבר על מישהו שהוא עבד איתו שלאבא שלו יש מגרש שמגיעים אליו רכבים שהם אובדן להלכה מחברות הביטוח.
הגיע אליהם פעם לנדקרוזר של אדם מוכר למשטרה שניסו לחסל אותו. ירו על הרכב כמה כדורים, אבל מכנית הוא היה כמו חדש, כנ"ל מבנית.
הם קנו את הרכב מהביטוח, תיקנו מה שתיקנו וקיבלו לנדקרוזר במחיר שחיטה.

למה אני מספר את הסיפור הזה? אם אין לך מידע ממקור ראשון על הרכב שכח מזה.
גם אם יש לך אחד כזה לא בטוח שהמחיר משתלם גם אם זה נראה ככה.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

ברכב הקודם שלי הוחלפו 2 דלתות מפירוק בעקבות תאונת צד קלה. ירידת ערך 0.75% לכל דלת. סה"כ 1.5%.

גם אם יש שמאי שממש מחמיר לא רואה איך מנזק ל2 דלתות מגיעים לאובדן להלכה גם אם זה דלתות של מרצדס.

יש כאן משהו יותר עמוק שלא מסופר לך... בלי דוח שמאי ודוח תיקונים הבטחות של סוחר בטלפון זה כנראה סיפור עם לא מעט אי דיוקים.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 2

פורסם
לפני 10 שעות, שמוליק2025 כתב:

הנזק שדווח לי ותוקן הוא החלפה של שתי דלתות (צד אחד). 

לפני 9 שעות, שמוליק2025 כתב:

מדובר על טויוטה ראב 4 2023

לפני כשעה, TZR84 כתב:

ברכב הקודם שלי הוחלפו 2 דלתות מפירוק בעקבות תאונת צד קלה

עפ"י חוק ברכב שגילו עד שנתיים חובה להרכיב חלקים מקוריים וחדשים.

לאמא שלי היתה תאונה עם הראב 4 שלה כשהרכב היה שלושה חודשים על הכביש והוחלפו שתי הדלתות מצד ימין הנזק היה 57000 ש"ח כשליש מערך הרכב, וזה כלל PDR לעמוד.

אצל פות"ש זה כנראה חמור יותר (כנראה פגיעה בעמוד) אני חוזר על המלצתי לחפש רכב אחר.

• אהבתי 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...