Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן מיקום שקע מקרר

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 9.4.2025 בשעה 13:39, natco כתב:

אכן. זה לא בתקינה/חוק החשמל.

מקובל ("מלמדים בביה"ס") שהשקע יהיה ממוקם מעל המקרר. "כדי שאפשר יהיה לנתק את המקרר בלי לשלוף אותו החוצה" .

מעצב.ת המטבחים של חברת המטבחים היא זו שקובעת את הגובה בכל דירה כשהיא מתכננת את המטבח הספציפי. אם הלכתם על המטבח הסטנדרט מהקבלן ללא כל שדרוגים, כנראה שזה היה הדיפולט שלה. 

כשעושים מקרר אינטגרלי, נותנים לזה יתר תשומת לב, כי הכל אמור להיות סגור ומוסתר באופן מושלם.

מאחר וכולם כמעט ממקמים את השקע הזה בין 160-180, ועד היום לא שמעתי תלונות, אולי תחפשו את האשם אצל יצרן המקרר שלכם שקמצן על כבל? :D

בשנים האחרונות אני נתקל בתוכניות חשמל שבהן מיקום שקע המקרר הוא באיזור 2 מטר ולעיתים 2.20 (מאחורי הארון שנמצא מעל המקרר, שהוא גם ככה מורחק מהקיר). המטרה היא להסתיר את השקע ולאפשר לדחוף את המקרר עד הקיר (דבר שהוא ברוב המקרים אסור - כי צריך מרחק בין המקרר לקיר).

הבעיה: לא בכל המקררים יש כבל מספיק ארוך (מה שגורם לבעיה של חיבור המקרר לחשמל טרם דחיפתו פנימה לנישה)

במקרים של מקרר אינטגרלי זה יותר משמעותי לכן אני זורם עם ההחלטה של מיקום השקע *מעל* גובה המקרר (לרוב גם יש הנחיות יצרן).

במקרים של מקרר רגיל זה פחות משמעותי בהנחה ואתה מקשיב להוראות היצרן ומשאיר כמה ס"מ לאיוורור מאחורי המקרר (הרבה מקררים היום הם בעלי מערכת איוורור מאולץ שברוב המקרים דוחף את האויר בחלק האחורי של המקרר - לחלק האחורי של המקרר.... מעטים מתוכננים לזרוק את האויר החם חזרה לחזית).

במידה ויש ארון מזווה ליד המקרר (לא שכיח אבל קיים), יש הנוטים למקם את השקע מאחורי ארון המזווה ומשאירים מרווח אחורי להעברת הכבל לחלקו האחורי של המזווה. בדרך זו ממקמים את השקע בגובה נורמלי (לרוב בין 120 ל 150) ומרוויחים גישה יותר נוחה וקלה לשקע-תקע במידה ויש צורך בניתוק המקרר מהחשמל והוצאתו (משאירים פתח בחלק האחורי של הארון **או** מרחיקים את הארון מהקיר במטרה להרוויח מראה "קו אפס" של דלתות המקרר ויתר המטבח).

איציק

• אהבתי 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתה לי את הבעיה הזו עם המקרר הקודם (זבל מתוצרת אלקטרולוקס שנפח את נשמתו אחרי קצת יותר משנתיים). פשוט החלפתי את הכבל של המקרר בארוך יותר. 

זה מצריך קצת ידע (שיש לי אותו) וניסיון (שיש לי גם אותו) אבל יותר קל לביצוע מחציבות בקיר כדי להזיז את מיקום השקע (שגם בזה יש לי ניסיון). 

בכל אופן, זה פתרון עדיף על כבל מאריך, שאני באופן אישי לא אוהב. 

על אף האמור לעיל, מבחינה עקרונית, מקרר הוא צרכן אנרגיה קטן ואין כמעט סכנה בשימוש בכבל מאריך. כן הייתי ממליץ לאבטח את התקע של המקרר בתוך השקע של הכבל המאריך, ודואג שהשקע-תקע יהיה מעל גובה הרצפה, למקרה שיגיעו מים לאזור, מה שיכול לקרות במטבחים. 

פורסם
בתאריך 12.4.2025 בשעה 13:46, ALX כתב:

ודואג שהשקע-תקע יהיה מעל גובה הרצפה, למקרה שיגיעו מים לאזור, מה שיכול לקרות במטבחים. 

במקרים כאלו אני מכין בעצמי כבל מאריך באורך הנדרש גם אם זה רק חצי מטר, עם סופיות חוט לפי תקן.

כל עוד זה בוצע נכון אין עם זה שום בעיה גם לאורך זמן.

בתאריך 12.4.2025 בשעה 07:31, איציק נ. כתב:

במקרים של מקרר רגיל זה פחות משמעותי בהנחה ואתה מקשיב להוראות היצרן ומשאיר כמה ס"מ לאיוורור מאחורי המקרר 

בכמה מקררים שראיתי יש ספייסירים בחלקם האחורי שלא מאפשרים להצמיד את המקרר לקיר, אתה חייב להשאיר את המרווח הזה. 

זה לא קיים בכל הדגמים?

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

זה לא קיים בכל הדגמים?

ב 99% לא קיים.

אתה חייב להשאיר כמה ס"מ טובים של מרווח אויר, לא 1 ס"מ.

• מעניין 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מדבר על כאלו, נותנים משהו כמו 3-4 ס"מ מרווח.

מעניין למה לא שמים בכל המקררים...

IMG_20250413_205230.thumb.jpg.69f859e9e150d6db3c963a7f551c8747.jpg

פורסם
בתאריך 12.4.2025 בשעה 13:46, ALX כתב:

הייתה לי את הבעיה הזו עם המקרר הקודם (זבל מתוצרת אלקטרולוקס שנפח את נשמתו אחרי קצת יותר משנתיים). פשוט החלפתי את הכבל של המקרר בארוך יותר. 

זה מצריך קצת ידע (שיש לי אותו) וניסיון (שיש לי גם אותו) אבל יותר קל לביצוע מחציבות בקיר כדי להזיז את מיקום השקע (שגם בזה יש לי ניסיון). 

בכל אופן, זה פתרון עדיף על כבל מאריך, שאני באופן אישי לא אוהב. 

על אף האמור לעיל, מבחינה עקרונית, מקרר הוא צרכן אנרגיה קטן ואין כמעט סכנה בשימוש בכבל מאריך. כן הייתי ממליץ לאבטח את התקע של המקרר בתוך השקע של הכבל המאריך, ודואג שהשקע-תקע יהיה מעל גובה הרצפה, למקרה שיגיעו מים לאזור, מה שיכול לקרות במטבחים. 

החלפת הכבל זה כנראה מה שאעשה אחרי החג אם זה לא יהיה מסובך.

אם כן, אאבטח את הכבל מאריך היטב ובגובה. חציבות והזזות שקע לא יהיו.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 41 דקות, borsood כתב:

חציבות והזזות שקע לא יהיו.

לא חייבים לחצוב כדי להזיז שקע.

אני לא אוהב כבלים מאריכים שהחיבור אליהם תלוי באוויר או זרוק סתם ככה.

הדירה הנוכחית שלי ישנה ומעוטת שקעים בקיר.

אני קונה רבי-שקע כאלה שאפשר להבריג לקיר ולסגור מלפנים, מחבר כבל ותקע,

ומתקין למעשה בכל מקום בבית. רק על שולחן העבודה שלי יש מעל 20 שקעים...

Unt23itled.jpg

Unti233tled.jpg

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

לא חייבים לחצוב כדי להזיז שקע.

אני לא אוהב כבלים מאריכים שהחיבור אליהם תלוי באוויר או זרוק סתם ככה.

הדירה הנוכחית שלי ישנה ומעוטת שקעים בקיר.

אני קונה רבי-שקע כאלה שאפשר להבריג לקיר ולסגור מלפנים, מחבר כבל ותקע,

ומתקין למעשה בכל מקום בבית. רק על שולחן העבודה שלי יש מעל 20 שקעים...

Unt23itled.jpg

Unti233tled.jpg

בשביל הצורך שלך זה מצויין (וכל הכבוד על העבודה!).

בשביל מקרר אני ממליץ על כבל יצוק, לא כזה שמכינים בבית.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

החלפת כבל זו פעולה מיותרת במקרה הזה. כבל מאריך איכותי יפתור את הבעיה במינימום מאמץ. לצריכת הזרם של מקרר *אין* שום בעייה בשימוש במאריך.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
  • תוכן חדש...