Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בהכרח, כניסת הכלים מתווה שינוי מהותי בשוק התעסוקה לאו דווקא בהייטק.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, Aviv13467 כתב:

נראה לי אפשר לשנות את שם הנושא כדי לאפשר את המשך הדיון אבל גם שיהיה רלוונטי לכל מי שנכנס לשרשור - מנהלים לטיפולכם.

הייטקיסטים, האם אתם מרגישים פחות בטחון לגבי העתיד התעסוקתי שלכם?

נראה לי שלא

אם כבר יש ה מ ו ן מקצועות שיושפעו - בעיקר כאלו שבהן יש הרבה בקשות פשוטות ותקופת הכשרה קצרה וקל להבין אם התוצר נכון או לא.

תיוג מידע , שירות לקוחות לדוגמא אלו 2 דברים שמצטמצמים עם מודלים איכותיים דיי מהר (הראשון - ערכנו אצלינו כבר כמה בדיקות של תיגוג מידע / חלוקה לקטגוריות וראינו פנימית שזו שמבוססת על מודלים גדולים עבדה באותה איכות / יותר טוב מהרבה אנשים בזול…)

ויש עוד המון תחומים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 11 שעות, Aviv13467 כתב:

נראה לי אפשר לשנות את שם הנושא כדי לאפשר את המשך הדיון אבל גם שיהיה רלוונטי לכל מי שנכנס לשרשור - מנהלים לטיפולכם.

ממש לא.

אני לא רואה תחום תעסוקתי שזה לא ישפיע עליו. יש תחומים שההשפעה בהם ניכרת מאוד כבר עכשיו - שירות לקוחות, הייטק, רפואה, עיצוב, אמנות ויש תחומים שההשפעה בהם תגיע בהמשך.

שילוב של AI ורובוטיקה גם יפגע בתחומים שאנשים חושבים שהם חסינים כרגע.

פורסם
בתאריך 11.5.2025 בשעה 19:17, zaf כתב:

לא בהכרח, כניסת הכלים מתווה שינוי מהותי בשוק התעסוקה לאו דווקא בהייטק.

לפני 21 שעות, Liviur כתב:

נראה לי שלא

אם כבר יש ה מ ו ן מקצועות שיושפעו - בעיקר כאלו שבהן יש הרבה בקשות פשוטות ותקופת הכשרה קצרה וקל להבין אם התוצר נכון או לא.

תיוג מידע , שירות לקוחות לדוגמא אלו 2 דברים שמצטמצמים עם מודלים איכותיים דיי מהר (הראשון - ערכנו אצלינו כבר כמה בדיקות של תיגוג מידע / חלוקה לקטגוריות וראינו פנימית שזו שמבוססת על מודלים גדולים עבדה באותה איכות / יותר טוב מהרבה אנשים בזול…)

ויש עוד המון תחומים.

לפני 14 שעות, גור אדם כתב:

ממש לא.

אני לא רואה תחום תעסוקתי שזה לא ישפיע עליו. יש תחומים שההשפעה בהם ניכרת מאוד כבר עכשיו - שירות לקוחות, הייטק, רפואה, עיצוב, אמנות ויש תחומים שההשפעה בהם תגיע בהמשך.

שילוב של AI ורובוטיקה גם יפגע בתחומים שאנשים חושבים שהם חסינים כרגע.

אני לגמרי בעד שהשיח ישאר כללי לכל המשרות בשוק שנפגעו/יפגעו מAI, נראה שהדיון בכמה עמודים האחרונים היה בעיקר בתחום המחשבים (לא שאני מתנגד מהיותי מגיע מתחום זה)

חד משמעית זה יפגע בכולם, עוד שיקול מלבד הAI הוא גידול האוכלוסיה והיצע המשרות, לא יודע לגבות באופן רשמי, אולי חבר פורום אחר יוכל, אבל נחשפתי באינטרנט לנתונים מדאיגים לגבי היצע המשרות שנשאר זהה או דועך עם השנים, לפחות בתחום ההייטק בישראל. תחליטו לבד אם זה תוצאה של מלחמה/פוליטיקה/ירידה בהשקעות/ביקוש

אין מה לעשות, החיים כאן יקרים, כולם רוצים לעסוק במקצוע שיתן להם פרנסה טובה. כלומר כולם הולכים ולומדים פחות או יותר אותם מקצועות.

דעתי האישית היא שזה שקלול של הכל, אבל הביקוש הוא מה שמדאיג ואינו עתיד להשתנות. מרגיש שהכל היום נהיה יותר תחרותי, פעם ידעת לעשות משהו - התקבלת

היום על כל משרה יש עשרות אם לא מאות (לפעמים אלפים) של מועמדים ואני לא צופה שזה עתיד להשתפר בעתיד. עסקים רבים מחליטים לרשום את העסק במדינה אחרת, כלומר פחות הזדמנויות תעסוקה.

פורסם (נערך)

ומה אתם אומרים שיהיה בעולם הבדיקות תוכנה/חומרה עם כל המהפכה הזו של הAI?

אני מדבר גם על בדיקות ידניות וגם על מפתחי אוטומציה.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני שעתיים, Aviv13467 כתב:

אולי חבר פורום אחר יוכל, אבל נחשפתי באינטרנט לנתונים מדאיגים לגבי היצע המשרות שנשאר זהה או דועך עם השנים, לפחות בתחום ההייטק בישראל. תחליטו לבד אם זה תוצאה של מלחמה/פוליטיקה/ירידה בהשקעות/ביקוש

מסתכל עולמית - לא רואה טרנד כזה.

כלומר כולם הולכים ולומדים פחות או יותר אותם מקצועות.

התנאי קבלה לתואר וכמות העובדים בהייטק מספרים סיפור אחר. יש לך / פה reality distortion field בנושא. ממש לא כולם בהייטק.

היום על כל משרה יש עשרות אם לא מאות (לפעמים אלפים) של מועמדים ואני לא צופה שזה עתיד להשתפר בעתיד. עסקים רבים מחליטים לרשום את העסק במדינה אחרת, כלומר פחות הזדמנויות תעסוקה.

זה בא והולך בגלים. איך היה ב2021 ? (לפחות בארה״ב היה טירוף העסקות ותחרות על עובדים שהקפיצה את השוק במשכורות משמעותית , ועכשיו הפוך.)

לפני שעה, Jeka88 כתב:

בדיקות ידניות בירידה כבר הרבה זמן. (ויש חברות שלמות שאין להן QA ידני כבר שנים או צוותים קטנים לפעמים אפילו לא מועסקים ישירות. עבדתי בתחום - לדעתי מי ששם צריך לדאוג בכלליות - עוד לפני AI)

אוטומציה - אולי תהיה ירידה כלשהיא - אבל זה דומה לפיתוח פרופר - מי שידע להשתמש בכלים כמו שצריך יתקדם ויהיה סופרסטאר

ומי שלא

לפני 17 שעות, Liviur כתב:

שיקרא את זה למה.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

אני רואה full stack testers שפורחים וה AI עושה להם רק טוב. כאלה שמכירים מצוין את צד ה business, יודעים לבדוק ידנית כשצריך אבל ינצלו כל הזדמנות לאטמט ו AI מציע כאן קיצורי דרך מדהימים ומכפילי כח, למשל דימוי של משתמשת טיפוסית שמקליק באתר בלי שצריך לתת לה יותר מדי הדרכה והכל רץ במקביל. 

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Jeka88 כתב:

יש להם ותהיה עוד הרבה מאוד עבודה. 
מצרף משהו מתוך מצגת שראיתי. (זכויות יוצרים לחברה המפתחת אמצעי בדיקה) 
image.thumb.png.647314d9c2c4260d63214cec0b015f6f.png

אל דאגה , המשימות רק גדלות.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

קצת חוויות מהכובע של מישהו חסר נסיון, שמנסה להיעזר בגיפיטי.

אני לא מקצוען בפייתון. לימדתי את עצמי קצת פייתון, כדי לכתוב כמה סקריפטים בעבודה. לא דברים מסובכים מדי. אין לי מושג בכל ההיסטוריה של הגרסאות ושל אפשרויות ההתקנה (brew, pyenv) ובכלל לא הייתי מודע לקיומם עד השבוע.

סקריפט אחד שפותח gui בסיסי, פיתחתי בלפטופ הקודם, בpycharm על ווינדוס. רציתי לשדרג קצת את הסקריפט, היום כשיש לי מאק. רק שהסקריפט לא רץ כמו שהוא רץ על ווינדוס ועל לינוקס ותחת פייצ׳ארם במאק הgui שמשתמש בtkinter לא מוצג כראוי. חיפוש קטן בגוגל וגילתי שמומלץ לעבור לפייתון יותר חדש (3.11.4). אמרתי יופי, משימה מושלמת לגיפיטי. קיבלתי ממנו הוראות, ביצעתי, לא עובד. סיפרתי לו וקיבלתי עוד הצעות. עד שהגיע לשלב שהוא פשוט חוזר על עצמו, עם הצעות לדברים שכבר ניסיתי.

הרמתי ידיים בינתיים, כי אין לי זמן וסבלנות להיכנס לזה לעומק ולא מדובר במשהו דחוף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני רואה פה מגמה חיובית, כי לפחות בתחום שירות הלקוחות סביר להניח שהבינה המלאכותית תייתר את הבינוניים/חלשים ותבליט את המצטיינים. כשמדובר בלקוחות B2B ובסכומי כסף משמעותיים על הכף, לגורם האנושי עדיין יהיה יתרון משמעותי שעליו ניתן יהיה לגבות פרמיה בהתאם.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

אמרתי יופי, משימה מושלמת לגיפיטי.

פה התחילה הטעות שלך - במיוחד אם זה במודל החינמי.

לפני שעתיים, פינדר כתב:

הרמתי ידיים בינתיים, כי אין לי זמן וסבלנות להיכנס לזה לעומק ולא מדובר במשהו דחוף.

:)

יש לזה עדיין עקומת למידה וזו בדיוק הנקודה - אם אתה סתם מאכיל אותו בפרומפטים בלי להבין - זה לא עוזר הרבה. זה בדיוק מה שדיברתי עליו בלדעת להעריך את התוצרים. יכול להיות שהיית במרחק קטן מזה שהכל ירוץ כמו שצריך ויכול להיות שלא קרוב.

בכ״א - עדיין - הטיפ שלי - תוריד Cursor. אתה משתמש בכלי הלא נכון.

לפני 12 דקות, Derish כתב:

אני רואה פה מגמה חיובית, כי לפחות בתחום שירות הלקוחות סביר להניח שהבינה המלאכותית תייתר את הבינוניים/חלשים ותבליט את המצטיינים.

או שגם במקביל תשפר את ההתנהלות ואת היכולת לתת שירות יותר טוב של הבינוניים.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, Liviur כתב:

בכ״א - עדיין - הטיפ שלי - תוריד Cursor.

*אתה יודע שאתה זקן כש:

אתה שומע מישהו מדבר על להוריד CURSOR ונזכר בסמן המגניב לעכבר שהורדת כחלק מערכה שלמה הכוללת גם אייקונים לתיקיות, צלילים וכדומה.

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

חחחח אם הזכרונות הראשונים שלך ממחשב ביתי כוללים עכבר, אז אתה צעיר ידידי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מישהו אמר שאלו הזכרונות הראשונים?...

הזכרונות הראשונים שיש לי ממחשב ביתי זה "press play on tape". ולא הייתה לי tape אלא רק פלופי (לא 1.44, הגדול יותר- לא זוכר את הגודל, 3 ומשהו?).

אבל אז לא היה אינטרנט בכלל בשביל להוריד cursor...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...