Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רמת הטיפול "לפי הספר" במוסכים מורשים לא יבואן

FoxLight

פוסטים מומלצים

האם שהולכים בדרך כלל למוסכים מורשים לא יבואן הם יודעים להגיד מה הטיפול בדיוק לפי טיפול הק"מ "לפי הספר"? או שהם יעשו טיפול פשוט של שמן, מסננים וזהו?
למשל רצועת טיימינג, יש אנשים שמטפלים ברכב שלהם במוסכים אבל עדין תשמע שהלך להם רצועת טיימינג(לא יודע אם בגלל שהם התקמצנו, או המוסף לא טיפל או המוסף פשוט היה ראש קטן ועשה טיפול פשוט[זה משה שאני דואג])
למשל אלו טיפולים להונדה סיוויק טורבו, האם מוסכיי לא יבואן ידעו בדיוק הזה מה צריך ומתי להחליף? (מינוס אטמים שאומנם מפורסמים בטיפול אבל מניסיון הוחלפו לא מוחלפים בטיפו אלא רק אחרי בלאי שראו בטיפול אחר, אחרי שהייתה משם נזילה). או מסנן דלק, הם ידעו מתי צריך להחליף(או שפה זה אובר קיל בכלל ולא צריך להחליף?)

מה הניסיון שלכם עם מוסכים מורשים לא יבואן?

Screenshot 2025-01-08 002111.jpg

Screenshot 2025-01-08 001932.jpg

Screenshot 2025-01-08 001844.jpg

Screenshot 2025-01-08 001804.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, tinoki כתב:

ע”פ רוב המוסכים מעודכנים תלוי במקצועיותם. תוכל לקבל כאן המלצות.

אני אשמח להמלצות, מוסך שיודע לטפל בהונדות טורבו באזור השרון, נתניה, חדרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממליץ לך: בין אם אתה הולך למוסך מורשה יבואן או מוסך אחר. שתתעדכן בהוראות היצרן בעצמך, בנוסף לנהל רישום מדויק על כל עבודה שנעשתה בעבר. ותידע מה צריך לעשות.

ככה אתה הולך למוסך ואומר לו: תחליף שמן, נוזל בלמים, מסנן א ומסנן ב, פלאגים צריך טיימינג לא צריך.

נכון, הרבה יותר קל לא להשקיע מאמץ ולהגיד "תעשה לי טיפול", אבל אז אתה עלול לשלם יותר מדי על דברים מיותרים, או להפך לפספס תחזוקה חשובה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 8

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרב אפשר לקבל את מפרט הטיפולים במייל לשירות לקוחות של היבואן או שקיים בספר הרכב.

מצטרף למה שעמוס רשם, עובדת שלי מטפלת במוסך ליד הבית שאינו של היבואן כל שנה מחליפים לה שמן של DELKOL שלא בתקן, פילטרים סינים והכי מצחיק פלאגים כל טיפול אבל את השמן ברקס כבר הרבה שנים לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באחד המוסכים לא החליפו שמן גיר בספייס סטאר בזמן כי לא ידעו.

במוסך אחר מישהו הגיע עם 308 עם מפלס שמן נמוך הביאו לו שמן רגיל כי לא ידעו על התקן הנדרש.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בודק אצל היבואן מה הטיפול הנדרש ומטפל בחלקים מקוריים אצל מוסך מורשה.

אין סיבה להחליף פילטר דלק בהונדה לפני שהתקרבת לשבעים וחמש אלף קילומטרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

החלפת שמן גיר ומסנן אוויר כל 30K ק"מ. מה יהיה? חזרנו שנים אחורה? בטויוטה פחות מחמירים בנושא.

פות"ש, כפי שאמרו, תכיר את תחזוקת הרכב שלך, ואל תצפה שמוסכניק יידע את שגרת הטיפולים של כל רכב.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שענו כבר, את הרכב אתה מנהל ולא המוסכניק.

אתה צריך לבחור מוסך אמין לפי המלצות שתקבל, ולרשום לעצמך יומן טיפולים עתידי לפי המלצות יצרן.

ברגע שאתה הולך למוסך שמתמחה בדגם שלך וקיבלת המלצות על האמינות שלו - תוכל לסמוך עליו גם בנושא של זמני טיפולים, נניח יצרן כתב לעשות טיפול X אחרי 60 אלק"מ, אתה יכול לסמוך על המוסכניק אם הוא יגיד לך שאפשר לעשות את זה אחרי 80 אלק"מ או שחלק מהדברים מיותרים וכדו', אבל הרישום והמעקב + הזמנת הטיפול הרלוונטי - עליך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק כל מה שאמרו פה, התעדכן בתכולת כל טיפול ונהל רישום ומעקב אצלך. ברכב הקודם שלי החלפתי טיימינג אחרי 5 שנים לפני שהגיע לק"מ הנדרש, לא בטוח שכל מנהל מוסך יחשוב על זה. נוזל בלמים ורפידות הייתי מחליף יזום. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

אני ממליץ לך: בין אם אתה הולך למוסך מורשה יבואן או מוסך אחר. שתתעדכן בהוראות היצרן בעצמך, בנוסף לנהל רישום מדויק על כל עבודה שנעשתה בעבר. ותידע מה צריך לעשות.

ככה אתה הולך למוסך ואומר לו: תחליף שמן, נוזל בלמים, מסנן א ומסנן ב, פלאגים צריך טיימינג לא צריך.

נכון, הרבה יותר קל לא להשקיע מאמץ ולהגיד "תעשה לי טיפול", אבל אז אתה עלול לשלם יותר מדי על דברים מיותרים, או להפך לפספס תחזוקה חשובה.

בדיוק כמו שעמוס אומר.
1) בספר הבעלים של הרכב יש לוח טיפולים (לפי זמן ונסועה) שאומר מה הוראות היצרן (יש יצרנםי שאצלם זו חוברת נפרדת). אם אין לך ספר בעלים, דבר ראשון תוריד אותו מהאינטרנט. בד״כ יהיה באתר היצרן.
2) לגבי טיפולים ותיקונים יותר מורכבים, אפשר להשיג את ספר התחזוקה המלא של הדגם. הוא לא תמיד חינמי, אבל בד״כ לא יקר. אני דואג שיהיה לי עותק, כי אז אם המוסך אומר לי ״כשמחליפים רכיב X צריך להחליף גם Y", אני יודע אם זה הגיוני (פעם הייתי עושה הכל לבד; כבר מזמן שלא, כי אין לי מקום מתאים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, mcaspi כתב:

החלפת שמן גיר ומסנן אוויר כל 30K ק"מ. מה יהיה? חזרנו שנים אחורה? בטויוטה פחות מחמירים בנושא.

שמן גיר נשמע קצת מוגזם, אבל זה CVT, אז לך תדע - נשמע סביר שיהיה תכוף יותר מתיבה רגילה.

מסנן אוויר - מנסיון אישי עדיף להחליף. הוא מתמלא אבק ולכלוך די מהר בארץ, אז גם ברכבים בהם כתוב לבדוק/לנקות כל טיפול, ולהחליף כל 2-3 טיפולים - בפועל החלפה תיתן ביצועים טובים יותר (והחסכון בדלק יפצה על העלות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר קרה לי פעם שניגשתי למוסך לטיפול והנציג אמר שלפי הוראת יצרן צריך לעשות עוד משהו. לא זוכר מזה היה אמרתי לו שאני מוותר כי המוכר עשה את זה לפני הזמן. נתן לי פרצוף להתחיל להפחיד. אמרתי לו תודה שלום ונסעתי משם. וגם קרה לי הפוך שמוסך יבואן אמר לי שאפשר לחכות לטיפול הבא. הכל תלוי במוסך ובמצב הרכב כמובן. אבל הכי חשוב לדעת מה אמורים לעשות ברכב שלך ולא לוותר מעבר לזה שזה כסף זה גם בטיחות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול גם לפני פניה למוסך לצורך טיפול, לפתוח פה נושא, לציין כמה שנים ק"מ פירוט דגם מלא, ולקבל עצות לבוא חכם יותר מוסך. יכול לחזור לעדכן לאחר מכן באותו נושא לאחר הטיפול, או לפתוח נושא חדש. כך גם תבוא מוכן לפני ותדע מה אמורים וצריכים לעשות, וגם אם תחזור לעדכן אחרי, תוכל לקבל חוות דעת אם אכן עשו לך כמו שצריך. בדיוק כמו שעשית פה עם נושא הזה שפתחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...