Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידית הילוכים קשה להעברה מ P

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם שואל בשביל חבר שיש לו טיוטה קרולה קרוס 2024 וכמה פעמים שנהגתי על הרכב הזה וגם לו זה קורה שאני בא להעביר את הידית הילוכים מ P להילוך נסיעה הידית קשה להעברה ואחרי שהיא משתחררת הכל ניהה תקין מישהו יודע מה יכול להיות הבעיה או שיש תקלה בגיר של הרכב? הרכב חדש מהחברה פחות מחודש אשמח לשמוע מה אתם חושבים?

פורסם
Just now, Deutz912 כתב:

ניסית ללחוץ על ברקס ואז להעביר ?

כן כמובן אחרי שאני לוחץ על הברקס ועל כפתור השחרור זה עדיין תקוע כזה ושמתי לב שזה קורה לי בעיקר שאני חונה בעליה.

פורסם
לפני 6 דקות, shlomi_david כתב:

זה קורה כשהרכב מדרדר טיפה לאחר הכנסה של הידית ל P

צריך קודם להרים בלם יד ואז להעביר ל P

כן אבל שאני שם על P הבלם יד עולה באופן אוטומטי אז איך הו מתדרדר עוד? הרי אני לוחץ ברקס שם על P ואז עולה הבלם יד ואז אני משחרר את הברקס ואז הרכב לא זז אני לא שם P משחרר את הרגל מהברקס ואז מרים בלם יד אני כל הזמן אם על הברקס עד שבלם יד לא מורם

• פיתרון
פורסם

תנסה את זה בחניות בשיפוע:

1. עצירה. 

2. גיר לניוטרל. 

3. לוחץ על כפתור בלם יד או שהוא נדרך לבד.

4. שחחר את הרגל מהברקס. 

5. גיר לפארקינג.

6. כיבוי האוטו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

4. שחחר את הרגל מהברקס. 

5. גיר לפארקינג.

אני לא יכול לשחרר ברקס ואז להעביר לפארקינג כי התיבת הילוכים נעולה יש לה הגנה שחייב ללחוץ על הברקס בשביל להעביר הילוכים אם אני לוחץ על הברקס שם ניוטרל מרים בלם יד ואז משחרר את הרגל מהברקס ואז לוחץ שוב ברקס ואז מעביר לפארקינג זה גם טוב?

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.11.2024 בשעה 05:52, ישי רכבים כתב:

אם אני לוחץ על הברקס שם ניוטרל מרים בלם יד ואז משחרר את הרגל מהברקס ואז לוחץ שוב ברקס ואז מעביר לפארקינג זה גם טוב?

אכן כן. 

כל הנקודה היא לשחרר את העומס על ההילוך P, ע"י שימוש בבלם יד- שיופעל לפני ההילוך P. 

כבר קיבעתי לעצמי את ההרגל הזה- להרים בלם יד, להוריד רגל מהברקס, ורק אז להעביר ל-P.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

אכן כן. 

כל הנקודה היא לשחרר את העומס על ההילוך P, ע"י שימוש בבלם יד- שיופעל לפני ההילוך P. 

כבר קיבעתי לעצמי את ההרגל הזה- להרים בלם יד, להוריד רגל מהברקס, ורק אז להעביר ל-P.

תודה רבה לכולם על העזרה 👍

פורסם

שאתה מסיים נסיעה תלחץ על הברקס, תעביר לפארקינג, תחכה שתסיים לשמוע את הרעש של האמברקס חשמלי (ואם אתה לא שומע אז חכה 3 שניות אחרי העברה) ורק אז תשחרר את הברקס

ככה העומס של הבלימה על הבלמים ולא על הגיר

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Shab00 כתב:

שאתה מסיים נסיעה תלחץ על הברקס, תעביר לפארקינג, תחכה שתסיים לשמוע את הרעש של האמברקס חשמלי (ואם אתה לא שומע אז חכה 3 שניות אחרי העברה) ורק אז תשחרר את הברקס

ככה העומס של הבלימה על הבלמים ולא על הגיר

עד עכשיו שהוא השתמש ככה שהעומס ניהה על התיבת הילוכים זה עושה בלאי לגיר?

זה שוחק משהו בגיר בפנים זה שמזיזים את הידית בקצת כוח? וגם וזה שהרכב נשען על הגיר זה עושה בלאי לשן של הפארקינג?

עריכה אחרונה על ידי ישי רכבים
פורסם

בגדול, כן. 

בקטן יותר, תלוי שימוש. 

המחשבה- כמה שפחות עומס על הגיר, עדיף. 

במשך שנים רבות, ברכב הקודם שלי, לא התייחסתי לנקודה הזו - הייתי פשוט שם P ואז מרים בלם יד. לא קרה כלום. מצד שני, נסועה נמוכה. מצד שלישי, חיפה= חניה גם בעליות. אם אפשר לפתח הרגל (ואפשר!) בריא יותר, זו העדיפות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...