Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מביקורי בארצות הברית ומשיחות עם חברים שהיגרו לשם, נחשפתי לתופעה מעניינת: התדמית של רכבי Kia ו-Hyundai בארה"ב שונה לחלוטין מתדמיתם בישראל.

בארה"ב, היחס לרכבים אלה שלילי באופן מובהק, בדומה ליחס הישראלים כלפי רכבים צרפתיים. אפשר לשמוע שם טענות דומות לאלו שנשמעות בישראל על פז'ו וסיטרואן:
* "בעיות חשמל בלתי פוסקות"
* "המנועים לא שורדים מעבר ל-60 אלף מייל"
* "הרכב פשוט מתפרק"

מה שמפתיע הוא שבישראל המצב הפוך לחלוטין: Kia ו-Hyundai נחשבות למותגים אמינים ומבוקשים, והן זוכות להערכה רבה מצד הצרכנים.

השאלה המתבקשת היא: כיצד נוצר פער תדמיתי כה גדול בין שתי המדינות? איך ייתכן שאותן חברות רכב נתפסות באופן כה שונה בכל שוק?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מההתרשמות שלי כשהייתי שם טויוטה לא נחשב מהרכבים הזולים גם שם יש להם שוק חזק 

קיה ויונדאי רואים יחסית מלא לא יצא לי לשמוע מה אנשים אומרים אבל לא עושה רושם של רכב שמיחסים אליו כמו לזבל 

פורסם

בהנחה שהעדות שלך מייצגת את הדעה הרווחת ב USA .

כידוע USA זה מקום גדול עם 50 מדינות לפי הספירה האחרונה.

אבל נצא מנקודת הנחה שדיברת עם מספיק אנשים וקיבלת את הדעה הממוצעת בארה"ב.

יונדאי עשתה את נסיונות היצוא הראשונים שלה למייטב זיכרוני ארה"ב בשנות ה70' של המאה הקןדמת, היא עדיין לא הייתה מה שהיא היום, והתוצאות היו בהתאם.

קיה להבדיל הייתה שם הרבה בציי רכב וחברות השכרה בדרגות איבזור נמוכות ביותר.

בקיצור שתייהן התחילו מלמטה.

ליונדאי יש בעיה בחלק מהמנועים וזה קיבל פירסום שלילי,  זה לא יחודי ליונדאי, כיום הרבה חברות סובלות מבעיות סדרתיות וריקולים.

לדוגמא, בארצות-הברית יש מגזין רב השפעה בשם קונסיומר-ריפורט, אם הוא יוצא בפירסום שרכב זה וזה יצא כך וכך, אז החברה המסויימת סובלת מזה, כי הציבור שם מעניש.

אצלנו יש מגזין אינטרנט בשם דה-קאר, הוא גם משתדל לתת עבודה, אבל אין לו מעמד כמו לקונסיומר-ריפורט. (ואין לו גם ציבור שמעניש)

לקונצרן יונדאי יש רכבים כמו של מותג ג'נסיס  ויונדאי איוניק5 .

אני די בטוח שהם קיבלו כבוד ממי שמתעניין באמת בתחום האוטמובילים בUSA , כי זה מראה שזו חברה רצינית ביותר.

פורסם
לפני 3 שעות, Alkash כתב:

בישראל המצב הפוך לחלוטין: Kia ו-Hyundai נחשבות למותגים אמינים ומבוקשים, והן זוכות להערכה רבה מצד הצרכנים.

אני לא מכיר את מצב השוק של הקוריאניות בארה"ב, אבל אני חושב שהכיוון לפתרון הוא פשוט הפוך - הישראלים מעריכים הרבה יותר מדי את הקוריאניות מבחינת אמינות.

גם כשהן ממש לא אמינות (גירים רובוטיים בעיתיים, מנועים שצוברים בוצה, רכבים שנשרפים בפתאומיות וכו'), עדיין יש להן את השם הזה בישראל.

• אהבתי 6

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעה, Fraysa כתב:

שמח וגאה להיות חלק מהאחוז הבודד שמבין שזה אשפה ומשקיע קצת בדברים שהוא רוכש (אגב, אני בן אדם רגיל ולא מיליונר).

זה סיפור נחמד, אבל כניראה אתה מהאחוז הבודד שסופר פדנט על דברים מסויימים, ובגלל זה אתה רוכש מה שאתה רוכש. רוב המוחלט של האנשים לא ככה. 

אם היה אפשר לעשות BLIND TEST ברכבים, היית מגלה שרוב האנשים לא יהיה בכלל מושג על מה נוהגים. פולקסווגן, קיה, מיצובישי הכול ב-95 אחוז אותו דבר. וזה לא מפתיע. כולם מעתיקים מכולם. רוב הרכבים גם ניראים די אותו דבר. הדבר היחיד שמשנה זה הסיפורים, המיתוסים ומה שמסביב. "זו אמינות יפנית" , "זו איכות גרמנית", "זה זבל סיני שמתפרק".

וגם האירופאים שאתה כול כך מהלל אותם בתפיסת האיכות שלהם, אם לא היו מטילים מכסים על רכבים סיניים, עוד כמה שנים תעשיית הרכב המקומית וה"איכותית" שלהם הייתה נכחדת. 

ולגופו של נושא, אני דווקא קיבלתי רושם אחר מיונדאי וקיה בארה"ב, רושם של פשוט התעלמות, וזה באופן כללי גם הרושם שקיבלתי על רכבים אירופאים העממיים שיש שם. פשוט לא מתייחסים אליהם. 

יש את טויוטה והונדה, בעיקר טויוטה שסוגדים להם כמו בארץ, והמחירי משומשות שלהם פשוט הזיה. או התוצרת המקומית שמתייחסים אליה בתור משהו זול. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 שעות, Alkash כתב:

היחס לרכבים אלה שלילי באופן מובהק, בדומה ליחס הישראלים כלפי רכבים צרפתיים.

נו זה קל, היצרנים הצרפתיים לא מוכרים שם אז הקוריאנים תפסו את מקום שק החבטות. 

הקבלה - ברוסיה הצרפתיים נחשבים סבבה כי שק הבטחות זה לאדה והסיניים בנזין היותר ישנים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

פות״ש כמו הרבה ישראלים נראה שאם דיברת עם כמה חברים מקראון הייטס או גילרוי אז אתה בטוח שכל זה נכון לכל ארה״ב ממיין לאריזונה להוואי.

אני לא רואה שלמישהו מווילקין מינסוטה שהמוסך הקרוב נמצא 100 מייל מהחווה שלו יתנייד בקיה או יונדאי. הוא בטח יבחר בטנדר פורד הכי פשוט שיוכל לתחזק לבד.

בקליפורניה תוכל למצוא לא מעט רכבי יונדאי וגם כמה קיות, לא מעט הונדות - בעיקר אקורות. טויוטה כבר לא הרבה יותר נפוצה מיונדאי.

למעט אאודי תוצרת אירופאית בכלל כמעט ולא נראית, אבל אין לי סטטיסטיקות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Buki כתב:

נו זה קל, היצרנים הצרפתיים לא מוכרים שם אז הקוריאנים תפסו את מקום שק החבטות. 

הקבלה - ברוסיה הצרפתיים נחשבים סבבה כי שק הבטחות זה לאדה והסיניים בנזין היותר ישנים.

אני לא יודע על מה אתה מדבר.

מביקורים רבים ברוסיה ראיתי שממש שונאים שם רכבים צרפתיים.

אפילו מאוד לא נדיר באיזור מוסקבה למצוא מוסך רכב כללי שיש לו שלט בכנסיה שכתוב בו "לא מטפלים ברנו, פג'ו וסטירואן."

עריכה אחרונה על ידי Alkash
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מניח שגם בארץ תמצא כמה אנשים שלא אוהבים יונדאי. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה נחמד מאד לכתוב כותרת מפוצצת בלי לחשוב מה עומד מאחריה.

בא נסתכל לעובדות: אין כמעט אף דגם של יונדאי/קיה שנמכר באותה תצורה בארה"ב ובארץ.

יונדאי/קיה בארה"ב הרוב המוחלט של הדגמים משווק עם מנועים אחרים שלחלקם יש מוניטין מפוקפק כמעט כמו מנוע ה-1.4 טורבו של אופל/שברולט או ה1.2 של רנו/ניסאן.

אם יש לכם חשבון פייסבוק סביר שנתקלתם ב"פרסומת"  הבאה:

image.thumb.jpeg.44692bafe114ac7afcc52717d419401c.jpeg

הנ"ל רכש רכב בתקינה אמריקאית עם מפרט אמריקאי בייבוא מקביל - וקבל את כל ה3ינור. המנוע של היונדאי שלו לא משווק בישראל ואין אף יונדאי המיובאת באופן סדיר לארץ עם המנוע הזה.

גם מנועי ה-2.4 המשווקים בארה"ב ברוב דגמי יונדאי/קיה הם מנועים שונים מהמנועים הנמכרים כאן גם אם הנפח שלהם דומה או זהה.

שורה תחתונה אני לא אומר שדגמי יונדאי/קיה הם כליל השלמות, אבל יש מעט מאד מכנה משותף בין הדגמים הנמכרים כאן, לדגמים הנמכרים שם.

• אהבתי 7
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...