Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, Fraysa כתב:

בגרמניה, נגיד, זה בדיוק ההפך.

לא, ממש לא.
סה״כ אני מסכים לחלוטין עם שאר ההודעה, עם הטענה הזו (ומה שנטען לפניה), פחות...

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בנסיעה האחרונה שלי לארה"ב לפני שנתיים נתקלתי די הרבה בכבישים בקיה פורטה ואופטימה מהדורות האחרונים וביונדאי סונטה בכמה וכמה וריאציות מה-10 שנים האחרונות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 16 שעות, Fraysa כתב:

לדעתי זה נובע מהעובדה שצנע וקמצנות מושרשים פה חזק, ותמיד מחפשים את הזול ולא את האיכותי. אני רואה את זה על המשפחה שלי. בגרמניה, נגיד, זה בדיוק ההפך.

מעניין.

הרושם שלי שבשנים האחרונות זה דווקא הפוך. 

המטרה להראות שיש לך יותר ולכן קונים ג'יפים ומכוניות חדשות כל 3 שנים.

לצערי גם לא תמיד יקר זה איכותי. למשל סדרה 1 או cl הקודמת, אבל זה כבר עניין אחר. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה איפשהו באמצע. מצד אחד אנשים אוהבים שופוני ויחליפו ג'יפונים ורכבים חדשים כל 3 שנים ומצד שני זה תמיד יהיו מותגים לא יקרים ויוקרתיים במיוחד כמו יונדאי ושות'.

זה כמו אלה שגרים בדירת 60 מ"ר בשיכון אבל יש להם מסך 85 אינץ' ממותג סיני עלום שם על הקיר בסלון ואם התריסים פתוחים ואתה יכול לשבת בספסל ברחוב ולראות טלויזיה מהדירה שלהם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 18 שעות, borsood כתב:

פות״ש כמו הרבה ישראלים נראה שאם דיברת עם כמה חברים מקראון הייטס או גילרוי אז אתה בטוח שכל זה נכון לכל ארה״ב ממיין לאריזונה להוואי.

אני לא רואה שלמישהו מווילקין מינסוטה שהמוסך הקרוב נמצא 100 מייל מהחווה שלו יתנייד בקיה או יונדאי. הוא בטח יבחר בטנדר פורד הכי פשוט שיוכל לתחזק לבד.

בקליפורניה תוכל למצוא לא מעט רכבי יונדאי וגם כמה קיות, לא מעט הונדות - בעיקר אקורות. טויוטה כבר לא הרבה יותר נפוצה מיונדאי.

למעט אאודי תוצרת אירופאית בכלל כמעט ולא נראית, אבל אין לי סטטיסטיקות.

לא יודע עם מי הוא דיבר ומאיפה הם, אבל לקיה\היונדאי יש סטיגמה של רכב לא משהו בכל ארה"ב בגדול, ואני לא מדבר מפוזיציה אנקדוטלית. זה חוצה מדינות, וזה כך שנים רבות.

אפשר למצוא על כך מידע בכל פורום, החל מבדיחות של מה אנשי מכירות של הרכבים הנ"ל צריכים לעשות כדי למכור ועד רשימות אסוצואציות של מותגי רכב בהם תמיד קיה והיונדאי ידורגו בצורה לא מחמיאה כזו או אחרת.

יש להם קונוטציה של מעמד הביניים מינוס (Lower middle class) בניגוד לטויוטה והונדה למשל שנחשבות יותר למעמד הביניים ושומרות על הערך שלהן.

זה לא מחייב שוב דבר ואולי לא מעיד על דבר כלשהו במציאות (במיוחד היום), אבל סטיגמה היא סטיגמה וזה לא מאוד קל להיפרד ממנה.

יש גם את כל עניין הגניבות (בגלל שהם זנחו הגנה בסיסית ביותר) שנעשו לסוג של טרנד.

לדעתי הם צימצמו הרבה בחמש שנים האחרונות, וממשיכים לצמצם פערים בקצב מהיר.

• אהבתי 1
פורסם

כן יש להם סטיגמה של מכוניות גרועות, מנועים שלא מחזיקים מעמד מיילים רבים

הcar wizard מציין את זה במספר סרטונים שלו. לדוגמא כאן דקה 3:00. 

• רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 23.10.2024 בשעה 15:23, zvit כתב:

זה נחמד מאד לכתוב כותרת מפוצצת בלי לחשוב מה עומד מאחריה.

בא נסתכל לעובדות: אין כמעט אף דגם של יונדאי/קיה שנמכר באותה תצורה בארה"ב ובארץ.

יונדאי/קיה בארה"ב הרוב המוחלט של הדגמים משווק עם מנועים אחרים שלחלקם יש מוניטין מפוקפק כמעט כמו מנוע ה-1.4 טורבו של אופל/שברולט או ה1.2 של רנו/ניסאן.

אם יש לכם חשבון פייסבוק סביר שנתקלתם ב"פרסומת"  הבאה:

image.thumb.jpeg.44692bafe114ac7afcc52717d419401c.jpeg

הנ"ל רכש רכב בתקינה אמריקאית עם מפרט אמריקאי בייבוא מקביל - וקבל את כל ה3ינור. המנוע של היונדאי שלו לא משווק בישראל ואין אף יונדאי המיובאת באופן סדיר לארץ עם המנוע הזה.

גם מנועי ה-2.4 המשווקים בארה"ב ברוב דגמי יונדאי/קיה הם מנועים שונים מהמנועים הנמכרים כאן גם אם הנפח שלהם דומה או זהה.

שורה תחתונה אני לא אומר שדגמי יונדאי/קיה הם כליל השלמות, אבל יש מעט מאד מכנה משותף בין הדגמים הנמכרים כאן, לדגמים הנמכרים שם.

לא נכון בכלל.

אני ארשום בתור בעלים של יונדאי בעבר פרטית ושל ליסינג בהווה.

יש המון מקרים שיש תקלות כרוניות ביונדאי. התקלות זהות ברכבים ברובם ובישראל. בישראל מחוץ לאחריות שלחו אותך לשתות מים בעזה, או לשלם הרבה כסף.

מזמין אותך לבדוק את הnhtsa. 

כי יש איזה סוג של קשר שתיקה כשמדובר ביונדאי מניח שגם בקיה. ביונדאי קיה זה בסדר שמתקלקל. אתה חריג. האוטו בסדר. לרכב אחר לא היו מוותרים.

למשל נושא ההגה כח. זכה להרחבת אחריות מסיבית בארהב. בארץ? ריב עם היבואן , שילמתי 550 שח למוסך יבואן ויצאתי עם הגה לא מכוון, החזירו אותו בהפרש של שן שזה כמה מעלות. טענו שעשו נסיעת מבחן.

אותו רכב מת ב130 קמש  ב130 אלף וכמעט לקח איתו עוד אנשים בדרך. חודש אחרי טיפול. בעיית קומפרזיה במנוע. טענו שהמנוע במצב בכללל לא טוב ושהמוסך היה צריך להסתכל על בעיית בוצה.

רכבי יונדאי סנטה פה, שכל חודש מישהו פה פותח שרשור על מנןע מטופל שמת ואז נעלם. טופל? שילם 0? 20 אלף? עשה קומסינה ומכר? לא ידוע.

וגם בארהב יש המון תקלות ברכבים אחרים. נניח פורד וצילינדר מס3 במנןע אקובוסט.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)

מעבר לבעיות במנועים (מנועי תטא וגמא), יש גם "בעיה" עכשווית שהתגלתה פרצת מחשב בדילרים של קיה בארה"ב. ניתן לנצל את הפרצה הנ"ל בכדי לקבל גישה מרחוק למערכות הרכב.

וכנראה שזאת לא פעם ראשונה. פשוט, אצלם בעיה רודפת בעיה.

https://thecar.co.il/פרצת-האבטחה-של-קיה-וסכנת-הסייבר/

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)
בתאריך 23.10.2024 בשעה 08:26, davemustaine87 כתב:

זה סיפור נחמד, אבל כניראה אתה מהאחוז הבודד שסופר פדנט על דברים מסויימים, ובגלל זה אתה רוכש מה שאתה רוכש. רוב המוחלט של האנשים לא ככה. 

אכן, אני מנסה להשקיע בכל דבר שחשוב לי אישית בחיים - ורכבים זה אחד מהדברים הללו, כמובן בו בזמן אני מנסה לאזן את זה עם שאר הדברים בחיים שלי (אם כי הרבה יגידו שלרכוש BMW M235 בגילי זו טעות - אני חולק עליהם).

אם היה אפשר לעשות BLIND TEST ברכבים, היית מגלה שרוב האנשים לא יהיה בכלל מושג על מה נוהגים. פולקסווגן, קיה, מיצובישי הכול ב-95 אחוז אותו דבר. וזה לא מפתיע. כולם מעתיקים מכולם. רוב הרכבים גם ניראים די אותו דבר. הדבר היחיד שמשנה זה הסיפורים, המיתוסים ומה שמסביב. "זו אמינות יפנית" , "זו איכות גרמנית", "זה זבל סיני שמתפרק".

לגבי החלק הזה, אני מסכים. ג׳רמי קלרקסון אמר פעם: 

ציטוט

"It’s what non-car people don’t get. They see all cars as just a ton and a half, two tons of wires, glass, metal, and rubber, and that’s all they see. People like you or I know we have an unshakable belief that cars are living entities… You can develop a relationship with a car and that’s what non-car people don’t get… When something has foibles and won’t handle properly, that gives it a particularly human quality because it makes mistakes, and that’s how you can build a relationship with a car that other people won’t get."

... וזה נכון. האנשים הקרובים אליי, שמכירים שיש לי את השריטה הזו, לא מבינים על כל המהומה. הייתי עוצר לצלם רכב מסוים - בת הזוג אכלה סרט ולא הבינה מה קורה. כשרכשתי את ה-BMW, היא אמרה ״נחמד״ וזה סתם כדי לא לבאס לי את הקנייה; היא באמת לא ראתה משהו שונה. הייתה אפילו פעם אחת שבאתי לאסוף אותה עם רכב אחר, היא נכנסה לרכב ולא אמרה מילה. אני כולי דופק לה ״מה... לא תשאלי למה באתי עם הרכב הזה?״ והיא בתגובה: ״לא שמתי לב בכלל״. כן, כי ממש קשה לשים לב בין BMW M235 לסיאט ארונה. נו שוין.

אגב, רק אתמול שמעתי במקרה (overhear, איך אומרים בעברית?) שיחה של זוג שהיו לידי במסעדה. הם פגשו זוג אחר, והזוג האחר בדיוק חזר מסיבוב סוכניות, אז האישה אומרת לבעל: ״נו, תשאל את יעקב! הוא מבין ברכבים!״, ואז הם חיכו לחוות הדעת של יעקב של איזה רכב לקנות. יעקב, בתגובה, אמר ״רק יפני, נכון? לא גרמני וכאלה״. ואני, מהצד, מכניס עמוק יותר את המפתח של ה-M235 לכיס ומגלגל עיניים.

ברור שלבן אדם הרגיל מן המניין לא יהיה אכפת אם זה קיה או טויוטה או פולקסווגן. א-ב-ל, אתה בפורום חובבי רכב. ובלי קשר לחובב רכב או לא,כל בן אדם עם קורטוב של הבנה קימית מסוימת ישים לב להבדל אדיר אם הוא יסע בקיה ריה או בסקודה אוקטביה - אתה פשוט מרגיש את זה בכל פסיק ברכב. המפקד שלי במילואים, שנסע המון שנים על פיג׳ו 5008 לאחרונה התחדש בפאסאט. הוא, בעצמו, מבלי שאגיד מילה, בא אליי ואמר לי ״תקשיב, אתה צדקת כל השנים. זו פשוט חוויה שונה. אני אשכרה נהנה לנהוג ברכב וזו כבר לא משימה״.

הכי הרבה הרגשתי את זה בטיול האחרון שלי לגרמניה, שכלל חצייה לכמה מדינות סמוכות. שכרתי מ-SIXT בפרנקפורט (הסניף הכי טוב בעולם) Audi A5 הנעה כפולה עם 245 כ״ס. אחרי שבוע, הגעתי למסקנה שאם יש לך רכב מהיר ונוח - אתה יכול להמשיך לנסוע לעד. אני לא רוצה אפילו לתאר מה היה קורה אם הייתי צריך לעבור את הטיול הזה עם משהו אחר.

וגם האירופאים שאתה כול כך מהלל אותם בתפיסת האיכות שלהם, אם לא היו מטילים מכסים על רכבים סיניים, עוד כמה שנים תעשיית הרכב המקומית וה"איכותית" שלהם הייתה נכחדת. 

ישבתי ברכבים גרמנים ישנים וגם חדשים. אני מסכים שהכיוון אליו כמעט כל יצרני הרכב הולכים הוא כיוון שאני פחות אוהב, אבל האיכות עדיין מורגשת. תלוי באילו דגמים, כמובן, אבל יש דברים שלא משתנים.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני כשעה, Fraysa כתב:

ברור שלבן אדם הרגיל מן המניין לא יהיה אכפת אם זה קיה או טויוטה או פולקסווגן. א-ב-ל, אתה בפורום חובבי רכב. ובלי קשר לחובב רכב או לא,כל בן אדם עם קורטוב של הבנה קימית מסוימת ישים לב להבדל אדיר אם הוא יסע בקיה ריה או בסקודה אוקטביה - אתה פשוט מרגיש את זה בכל פסיק ברכב.

בעניין הזה אני אחלוק עלייך כי זה מאוד תלוי אופי של בנאדם. יש אנשים שליטוף דשבורדים, גינונים של איכות תפירה , ושאר דברים מהסוג הזה פחות מדברים אליהם.  הם פשוט לא רואים אותם. 

זה עושה אותם לפחות חובבי רכב? לדעתי לא. 

ובקשר לדוגמא שהבאת, לא נהגתי בקיה ריו ולא נהגתי מספיק באוקטביה בשביל לחוות דיעה, אבל בטיול האחרון בחול כן נהגתי על גולף דור 7 דיזל למעלה מ-1000 קילומטרים, כאשר הרכב שלי הפרטי הוא קיה פורטה 1.6 בנזין. 

איזה רכב טוב יותר? לגמרי הגולף. האם הוא טוב יותר ברמה שאני אגיד "וואו, זה פשוט עולם אחר?" לא. ממש לא. אפילו לא קרוב. 

• אהבתי 4
פורסם
לפני 15 שעות, davemustaine87 כתב:

בטיול האחרון בחול כן נהגתי על גולף דור 7 דיזל למעלה מ-1000 קילומטרים, כאשר הרכב שלי הפרטי הוא קיה פורטה 1.6 בנזין. 

איזה רכב טוב יותר? לגמרי הגולף. האם הוא טוב יותר ברמה שאני אגיד "וואו, זה פשוט עולם אחר?" לא. ממש לא. אפילו לא קרוב. 

בול.

כנ"ל סקודה אוקטביה מול קיה נירו.

נהנתי יותר באוקטביה, אין ספק. אבל לא הרגשתי שמדובר על הבדל של "עולם אחר".

פורסם

ואני סוף סוף מרגיש צורך להתוודות: באפריל 2023 נהגתי עשרה ימים והרבה קילומטרים באופל קורסה ידנית מהשכרה באיטליה. לא מצאתי בה אפילו יתרון אחד על הטויוטה יאריס קרוס שלי. רציתי להרגיש שהקורסה נוחה יותר באופן משמעותי, אבל זה לא קרה.

בתאריך 25.10.2024 בשעה 12:54, CertifiedYouTubeMechanic00 כתב:

למעשה, כמעט כל רכב 2024 היום כולל הונדה וטויוטה, מהונדסים להתפגר קצת אחרי תום האחריות של היצרן

אז למה מוסכי היבואן של טויוטה מציעים כל הזמן הרחבת אחריות לכל הטויוטות בהן הם מטפלים? אולי כדי לדחות את ההתפגרות...

https://www.toyota.co.il/owners/maintenance/service-extension

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

שאלה לפות"ש - איך הגעת למסקנה שבכותרת הפוסט? 

אני שואל כי היו מקרים...אבל הנתונים הסטטיסטיים די הפוכים למה שרשמת. 

בשנת 2023 נתוני המסירה היו:

1. טויוטה 1.93 מיליון כלי רכב

2. פורד 1.89 מיליון

3. שברולט 1.7 מיליון

4. הונדה 1.16 מיליון

5. ניסאן 834 אלף

6. יונדאי 801 אלף

7. קיה 782 אלף

8. ג'יפ 643 אלף

9. סובארו 632 אלף

10 ג'י אם סי 564 אלף.

קח את יונדאי וקיה יחד ואתה במקום הרביעי אחרי טויוטה, פורד ושברולט.

שני המותגים גם מציגים גידול מכובד במכירות לעומת 2022.

אז האמירה שבארה"ב לא כל כך אוהבים יונדאי וקיה נטולת בסיס עובדתי.

נתונים:

https://www.carpro.com/blog/national-auto-sales-numbers-for-all-automakers-in-2023

• אהבתי 2
  • מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 42 דקות, discoTD5 כתב:

אז האמירה שבארה"ב כל כל כך אוהבים יונדאי וקיה נטולת בסיס עובדתי.

אני לא חושב שיש קשר ישיר דווקא בין טבלת המכירות לבין תדמית האמינות בשוק יד 2. 

אם מחברים את פיז'ו וסיטרואן ב 2023 הם במקום השישי או השביעי בטבלת המסירות לפני מאזדה, מיצובישי ועוד כמה מותגים עם תדמית טובה הרבה יותר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...