Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה חשוב לדעתכם היסטוריית טיפולים לרכב ישן?

Aviv13467

פוסטים מומלצים

אישית? לי אין בעיה לרכוש מאדם שמטפל לבד, מספר שאלות ואתה מבין די מהר אם זה טיפול לבד רק כדי לחסוך עם החלקים הכי זולים או טיפול לבד כדי להעניק לרכב את הטיפול הטוב ביותר. אבל עבור מרבית האנשים זה כנראה פחות גם כי הם פשוט לא מבינים בתחום, כמה אנשים שלא מטפלים לבד מכירים יצרני פילטרים איכותיים? מבינים בשמנים, יצרנים של חלקי מתלה וכו'?

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

במוסך יבואן יעשו ככל העולה בידיהם כדי לחמוק ממתן אחריות.

מה שהבאת זה מקרה קל וגם החוק לצידם - אתה צריך לפחות לטפל במוסך מורשה משרד תחבורה.

סמוך עליהם שאם טיפלת במוסך מורשה שלא מהרשת, הם יעשו בדיקות מעבדה לשמן ועוד תחקירים.

לפני 3 דקות, Ron Poh כתב:

שאלה היפותטית.

רכב בן עשר, תמיד טופל על ידי הבעלים. מתגלת תקלה במנוע, בתחקיר קצר הבעלים מגלה שיש תקלה ידועה שגורמת לעיתים לכשל. בבדיקה במוסך יבואן בודקים אם רכיב מסויים שייך לסדרה מסויימת, היה וכן המנוע מוחלף/משופץ על חשבון המוסך.

במקרה שתואר, המנוע יוחלף על חשבון המוסך יבואן, או שהם יתנערו מאחריות בתואנה שהרכב לא טופל על פי הנוהלים?

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Ron Poh כתב:

שאלה היפותטית.

רכב בן עשר, תמיד טופל על ידי הבעלים. מתגלת תקלה במנוע, בתחקיר קצר הבעלים מגלה שיש תקלה ידועה שגורמת לעיתים לכשל. בבדיקה במוסך יבואן בודקים אם רכיב מסויים שייך לסדרה מסויימת, היה וכן המנוע מוחלף/משופץ על חשבון המוסך.

במקרה שתואר, המנוע יוחלף על חשבון המוסך יבואן, או שהם יתנערו מאחריות בתואנה שהרכב לא טופל על פי הנוהלים?

אם זה ריקול אז זה לא משנה היכן ואיך טיפלת ברכב, הבעיה מתחילה כאשר יצרן לדוגמה מאריך אחריות למוצר מסוים לאחר איזו פשרה בבית משפט, בשל כשל שיכול כן או לא להופיע, ואז הם כן יכולים לחפש אותך בציציות. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לקנות את החלפים המקוריים לבד, כמובן עם חשבונית ופירוט החלפים.

ואת העבודה לעשות במוסך שאתה סומך עליו שיפרט בחשבונית שסופקו חלפים מקוריים ע"י הלקוח.

ככה גם אתה יכול לקנות שמן איכותי יותר ממה ששמים לך במוסך.

• רעיון טוב! 1

"If you can't explain it to a six year old, you don't understand it yourself."

- Albert Einstein

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, Shmelov כתב:

אתה יכול לקנות את החלפים המקוריים לבד, כמובן עם חשבונית ופירוט החלפים.

ואת העבודה לעשות במוסך שאתה סומך עליו שיפרט בחשבונית שסופקו חלפים מקוריים ע"י הלקוח.

ככה גם אתה יכול לקנות שמן איכותי יותר ממה ששמים לך במוסך.

אולי אני טועה אבל מוסכים לא אוהבים את זה ובמוסך אחד שטיפלתי אצלו לפני שנים עוד לפני שהתחלתי לעשות בעצמי טיפולים טען שהוא לא עושה דברים כאלו כי הם לא רוצים לקחת אחריות שהחלק לא מתאים/תקול וכו'..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק אצרף ציטוט שלי מסיכום של רכב שהיה בבעלותי, אחרי שהוא נמכר: 

ציטוט

הערה כללית לגבי שוק היד 2 בתור מוכר- אם אתה בתור מוכר מטפל ברכב כמו שצריך , משקיע בחלקים מקוריים/מוסך מורשה בשביל שבעתיד זה יתן לך יתרון במכירה, אל תעשה את זה.

מתוך כול האנשים שלא סיננתי בטלפון(והיו הרבה שסיננתי) ובאו לראות את הרכב, בדיוק 0 התעניינו בשגרת הטיפולים הכמעט מלאה שהרכב עבר, למרות שהצעתי להם לראות את הטיפולים. הם היו הרבה יותר עסוקים בלנסות להוריד מחיר על מצבר בן שנתיים או על זה שהטיפול הבא עוד 5 אלף קילומטר. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מאז שהאלפא 159 שלי אצלי, טיפלתי בה רק בעצמי. והיה מה לעשות במהלך הזמן:

מיכל עיבוי שהתפוצץ, שמן מנוע מס' פעמים, טיפול מקיף במיכל הווישרים+החלפת המשאבה, צביעת התושבת שלו נגד חלודה, החלפת כל הצלחות, רפידות+ החלפה מלאה של נוזל הבלמים,

צביעה מחדש של הקאליפרים שכללה פירוק מלא של הכל, שיפוץ צמת חשמל של תא המטען (הכבלים שבתוך הגומיה נוטים להישבר) שכללה הלחמה מחדש של כל הכבלים,

החלפתי את משאבת הדלק בחדשה, כל מיני קוסמטיקה בתוך הרכב, צביעה מחדש של חלקים ותיקון פלסטיקים שונים, בטוח שהיה עוד. הכל בעצמי.

יש לי קבלות של כל החלקים שקניתי, כולל על המיסים ששילמתי כי הרוב הוזמן מחו"ל. כל דבר שעשיתי מתועד בתמונות של רוב התהליך, גם אם סתם שייפתי פלסטיק שחור וצבעתי מחדש.

העבודות שממתינות לביצוע:

טיפול שמן ופילטרים+ החלפת שמן גיר, החלפת כל בולמי הזעזועים יחד על כל התושבות, הגומיות ומגיני האבק, החלפת אטם מכסה שסתומים בגלל חשד לנזילת שמן,

החלפת הפלאגים, אולי גם משולשים עליונים. כל החלקים כבר ממתינים לזמן וכוח. 

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
חידוד הדברים
  • אהבתי 3

מתכלה מתחת לכיסוי:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

המחליפה: Alfa 159 TB

עם חלונות חשמל ונעילה מרכזית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלנו בבית באופן קבוע מוחזקים 2 רכבים

אחד עיקרי יקר יותר בדרך כלל רכב שנקנה בגיל 3 ומשמש אותנו לכשנה וחצי. בסכומים שמדובר עליהם היום (כ100K) לא אתפשר על היסטוריית טיפולים.

הרכב השני הוא רכב עבודה בית זול, שלא עושה 6000 ק"מ בשנה. בדרך כלל עד 25K זה רכב שגם מוחלף הרבה יותר (בגללי, אוהב לגוון, ממצא מהר) במחירים האלה קשה עד בלתי אפשרי למצוא רכב עם היסטוריה מסודרת,  דווקא במכוניות צרפתיות/ איטלקיות ניתן למצוא יותר בקלות. אולי בגלל חרדה מתיקונים.

אני מזמן הפסקתי להתרגש מהיסטוריית טיפולים ברכב ישן.

תמיד בודק שיש שמן, שהמים הם לא מהברז, והתחנה הראשונה אחרי העברת בעלות זה המכונאי שלי, אומר לו להרים את הרכב על הליפט וכל מה שצריך להחליף שיחליף.

כמובן שזה תלוי בקונה אם אחשוב שהרכב מוזנח או לא טופל, והסיבה שאין ספר תחשיד אותי, לא אקנה

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

ברכב ישן וזול זה לא מעניין אותי. בדרך כלל אפשר לראות לבד אם הרכב מטופל, לפעמים יש בבגאז' גלון שמן עם השארית מהטיפול אז אפשר לראות באיזה שמן השתמשו, אפשר תמיד לראות את הפילטר שמן אם הוא מקורי או זבל, להסתכל על מצב הרצועות וכו', סימני בוצה על הפקק מילוי שמן.

שיחה עם הבעלים על מועדי טיפולים ומתי עשו טיימינג לאחרונה תראה לך אם מדובר במישהו שאכפת לו והוא מודע למצב הרכב או לא.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעניות דעתי, כשאני בא לרכוש רכב ישן (בן 10 שנים ומעלה), חשוב לי יותר לראות את היסטוריית הטיפולים מאשר לקחת את הרכב למכון בדיקה.

כשהבן שלי קנה סיריון 2006, לא לקחתי למכון. כן וידאתי שיש היסטוריית טיפולים מסודרת שקיבלתי מבעל הרכב לאורך הזמן שהרכב היה ברשותו (כ-5 שנים).

לא מזמן, עזרתי לבתי לרכוש רכב  - ספייסטאר 2015 - היה לבעלים את כל ההיסטוריה של הרכב, כולל מהבעלים הקודמים. אחת השאלות הראשונות שלי בקניה היתה האם יש היסטוריית טיפולים מתועדת ומסודרת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, elera כתב:

בלי מכון, אבל עם או בלי בדיקה במוסך?

על רכב של 7000 ש"ח - זה היה גם בלי בדיקה במוסך.

אמינות של בעל הרכב,  היסטוריית טיפולים וטסט שנעשה לא מזמן, זה היה העיקר מבחינתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כרגע בחיפוש אחר רכב (תקציב הרבה יותר גדול ממה שאתה מתאר) ומבחינתי זה סבבה לגמרי אם טופל לבד, אבל בתנאי שיש תיעוד לחלפים. אני חושב שזה הכרחי, ואני לא סומך על מילה טובה. 

בפנדה הנוכחית אני מקפיד לטפל לבד, שומר קבלות, מצלם ומנהל אקסל. מי שידלג על הרכב בגלל השגרה הזו הוא קצת הזוי מבחינתי. בכל העולם לטפל לבד זה ממש לא יוצא דופן, ובפרט ברכבים ישנים (הרכבים שאמריקאים מעלים על בוקים בגראז' שווים "קצת" יותר מהעגלות ביד 2). חוויתי/ראיתי/שמעתי סיפורים ממוסכי היבואן כאן בארץ - אני סומך על עצמי ברוב העבודות השוטפות על הרכב לא פחות ממה שהייתי סומך על מוסך כזה או אחר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (present)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לקנות חלפים בעצמך ולטפל במוסך במחיר יותר הגיוני.

המוסכים עושים רווח מופקע מהחלפים.

כך גם תוזיל את העלות וגם תקבל חלפים איכותיים יותר וגם יהיה תיעוד לטיפול.

לפי החוק המוסך חייב לקבל אותך גם אם אתה מביא חלפים בעצמך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...