Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה חשוב לדעתכם היסטוריית טיפולים לרכב ישן?

Aviv13467

פוסטים מומלצים

בת הזוג שלי רכשה בשנה שעברה קיה פיקנטו 2014 מנוע 1.2 עם 110 אלף קילומטר, כיום אחרי כמעט שנה היא עם 120 אלף קילומטר וצריכה לעשות טיפול תקופתי.

התמזל מזלה והיא הצליחה למצוא בחור ששמר את רוב החשבוניות מהשנים האחרונות וטיפל גם במוסך מורשה.

צלצלתי לכמה מוסכים לקבל הצעת מחיר לטיפול קטן, הרכב עבר בשנה שעברה טיפול גדול וציפיתי לסכום של 600-800 שקל כל היותר.. בסך הכל נזקקנו להחלפת שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר ופלאגים וקיבלתי הצעה שנשמעת לי קצת גבוהה, 1350 שקל כולל מע״מ

עכשיו מדובר על טיפול קטן באמת, גם הפלאגים לרכב שלה זה פלאגים ניקל שעולים פחות מ80 שקל לרביעייה. אני את הטיפול לרכב שלי עושה בעצמי כבר מספר שנים ומעצבן אותי שעל החלפת פלאגים שלוקחת 30 שניות לוקחים 500 שקל יותר (אם כי המחיר שנאמר לה בלי פלאגים הוא 850) - מדובר על מוסך מומלץ שראיתי מספר המלצות עליו באזה״ת שילת.

אני הייתי שמח לעזור לה לחסוך כסף ולעשות לה את הטיפול או לפחות חלק ממנו אבל יש לנו התלבטות, האם טיפול עצמאי מעתה ואילך יקשה עליה למכור את הרכב בעתיד? או שמא בגלל שגם ככה מדובר על רכב יחסית ישן שיימכר בטח בקילומטר גבוה הרבה יותר, אז לאף אחד לא יהיה אכפת? אני טוען שלאף אחד לא יהיה אכפת, כי כאשר היא חיפשה רכב, בתקופת תחילת המלחמה, כאשר השוק אמור להיות לא זוהר למוכרי המכוניות, נראה שאף אחד לא מיהר למכור לה, אף אחד לא היה מוכן להציג היסטוריית טיפולים בטענה שהיא לא קונה פרארי ושתעזוב אותו בשקט וגם רוב הרכבים האלו נמכרו לא הרבה אחרי. אז אם גם ממילא מדובר ברכב מאוד סחיר, מה הסיכוי שפעולה כזאת תפגע בה? כי כרגע אני מעריך שרק הטיפולים שיבוצעו באופן עצמאי בשנה-שנתיים הקרובות כבר יחסוך לה את הסכום שאולי היא ״תפסיד״

תודה לעוזרים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה יודע שתעשה את הטיפול טוב - למה שיקשה?

תעד את כל מהלך הטיפול בוידאו, כמו יוטיובר, ואם תצוץ שאלה לגבי הטיפול - שלח את התיעוד. אולי אפילו תעלה אותו בתור סרטון לימודי בהמשך. אם יתחשק לך.

שמור את קבלת החלפים שתרכוש. פלאגים וכו'. 

ודאי שקבלה ממוסך עושה יותר רושם מקבלה של פלאגים ותיעוד שלך מחליף. אבל אם לא הייתה לך התלבטות הייתם מכניסים כבר את הרכב למוסך.

עריכה אחרונה על ידי פאר האורה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, פאר האורה כתב:

אם אתה יודע שתעשה את הטיפול טוב - למה שיקשה?

תעד את כל מהלך הטיפול בוידאו, כמו יוטיובר, ואם תצוץ שאלה לגבי הטיפול - שלח את התיעוד. אולי אפילו תעלה אותו בתור סרטון לימודי בהמשך. אם יתחשק לך.

שמור את קבלת החלפים שתרכוש. פלאגים וכו'. 

ודאי שקבלה ממוסך עושה יותר רושם מקבלה של פלאגים ותיעוד שלך מחליף. אבל אם לא הייתה לך התלבטות הייתם מכניסים כבר את הרכב למוסך.

כי אני לוקח בחשבון ש-99.9% מהאנשים לא מבינים במכונאות רכב ומבחינתם כל טיפול שלא נעשה במוסך - כאילו לא בוצע.

אבל לא מדובר על רכב חדש בן 3-4 שנים, עד שיימכר אני בספק אם יהיה בן פחות מ14-15 שנים. ואם כשהיא ניסתה לקנות רכב היא לא נתקלה כמעט באף בן אדם שבכלל החזיק היסטוריית טיפולים, מה מונע ממנה להצטרף לסטטיסטיקה ולמכור גם את שלה ללא בעיות?

בוודאי שיש התלבטות, כשטיפול מסכן לרכב שלי, שיותר גדול משלה עולה 300-350 שקל עם החלפים הכי איכותיים יעלה לה 1350 שקל זה בזיון בעיניי, על גבי כמה שנים זה כמה אלפים טובים שלא לדבר על טיפולים רציניים יותר

אם אני אבין מחברי הפורום בעלי הנסיון שהדבר הוא שולי, חד משמעית זה יתן לנו פרספקטיבה טובה יותר במה לבחור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי מוזר המחיר שהציעו לה. אולי ללכת למוסך אחר?

אבל אם לא מוסך, גם לשמור קבלות של החלקים שקנית אתה נשמע כבעל ערך.

אולי בצירוף כמה תמונות בזמן העבודה, פלוס עיתון יומי שיראה את התאריך. :)

אני הייתי מעדיף עם היסטוריה.

לא מובנת לי הגישה של "זה רק 10-20 אלף ₪, אז מה אכפת לך". זה סכום בעל משמעות, וזה לא דורש הרבה מהמוכרים.

לא יודע אם הם מתעצלים לשמור תיעוד (או פשוט להפיק סיכום מהמוסך), או שיש להם משהו להסתיר.

עריכה אחרונה על ידי elera
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צלם את הקבלה וגם וכמה תמונות בעת הטיפול.

תנהל קובץ אקסל עם כל הטיפולים, תאריך, מחיר, חלקים, היכן נקנו ומי ביצע.

כשיבוא קונה פוטנציאלי יש לך קובץ ממנו אתה יודע באיזה תאריך ביצעת את הטיפול, אתה ניגש לטלפון ושולף תמונות של הקבלה ושל הטיפול.

• אהבתי 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 23 דקות, elera כתב:

(1) נשמע לי מוזר המחיר שהציעו לה. אולי ללכת למוסך אחר?

(2) לא מובנת לי הגישה של "זה רק 10-20 אלף ₪, אז מה אכפת לך". זה סכום בעל משמעות, וזה לא דורש הרבה מהמוכרים.

לא יודע אם הם מתעצלים לשמור תיעוד (או פשוט להפיק סיכום מהמוסך), או שיש להם משהו להסתיר.

(1) ייתכן, מחר נבדוק עוד מוסכים. אגב אם זה משנה משהו אנחנו מתקשרים למוסך ולא הולכים פיזית כדי לא לבזבז סתם זמן ולהתאכזב, באתי עם רשימה מפורטת של הרכיבים שאני רוצה להחליף ככה שקל יהיה למוסך לתמחר.

(2) אתה צודק לחלוטין, אני איתך בזה אך נראה שהמנטליות הישראלית לא, אם כי מחוויתי האישית שחיפשנו אחר הרכב כל מוכר פוטנציאלי התייחס אלינו כאילו הוא מסתיר משהו ואנחנו לא עושים לו טובה

לפני 20 דקות, Coro כתב:

צלם את הקבלה וגם וכמה תמונות בעת הטיפול.

תנהל קובץ אקסל עם כל הטיפולים, תאריך, מחיר, חלקים, היכן נקנו ומי ביצע.

כשיבוא קונה פוטנציאלי יש לך קובץ ממנו אתה יודע באיזה תאריך ביצעת את הטיפול, אתה ניגש לטלפון ושולף תמונות של הקבלה ושל הטיפול.

אופציה לגמרי, אני אישית ממילא אוהב לצלם את הטיפולים שאני עושה לרכב מתוך תחושת סיפוק ויש לי בפתקים בפלאפון תיעוד מפורש של כל מה שהוחלף.

אחכה לתשובות של עוד אנשים, הרי יש פה לא מעט חברי פורום כמוני שמבצעים בעצמם את הטיפולים לרכב, מעניין יהיה לשמוע את חוות דעתם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, Aviv13467 כתב:

שחיפשנו אחר הרכב כל מוכר פוטנציאלי התייחס אלינו כאילו הוא מסתיר משהו ואנחנו לא עושים לו טובה

מה שמוזר, יש גם סוחרי רכב, ואפילו סניפי חברות טרייד-אין וכאלה, שמתפלאים ומספרים סיפורים כשרוצים מידע. או שמתחמקים ממש, וזה כבר אומר דרשני.

הייתי מצפה מאנשים שזו העבודה שלהם להיות יותר מאורגנים וגלויים.

עריכה אחרונה על ידי elera
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישית ברגע שאני אשמע בטלפון שרכב מטופל בע״י הבעלים או חבר שלו ישר אני מדלג. אלא אם זה מישהו שאני מכיר.

• רעיון טוב! 3

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, yulianx כתב:

אישית ברגע שאני אשמע בטלפון שרכב מטופל בע״י הבעלים או חבר שלו ישר אני מדלג. אלא אם זה מישהו שאני מכיר.

הגיוני לחלוטין, אגב - האם יצא לך לרכוש רכבים באזור ה25-35 אלף? אם אין היסטוריית טיפולים מלאה, בפרט מהשנים האחרונות - היית מדלג לרכב הבא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינתי רכב שטופל על ידי הבעלים, כאילו לא טופל. גם אם יראה לי קבלות על שמן יותר איכותי וכדומה.

אם הבעלים יראה לי תעודה שהוא מכונאי מוסמך, בהתאם למצב אשקול את העניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, Aviv13467 כתב:

הגיוני לחלוטין, אגב - האם יצא לך לרכוש רכבים באזור ה25-35 אלף? אם אין היסטוריית טיפולים מלאה, בפרט מהשנים האחרונות - היית מדלג לרכב הבא?

לפני הקקטוס רכשתי קליאו באזור ה 30 אלף, כשהייתה בת 4 עם היסטוריה מלאה, קקטוס בת 4 עם היסטרואיה מלאה.

לספייס סטאר 2014 שיש לנו גם יש היסטוריה מלאה. אי אפשר לדעת אם זה יהיה חשוב למישהו.

אם קונים רכב זול אני לא מצפה שיהיה את כול ההיסטוריה אבל לפחות משהו מהשנים האחרונות שאראה שהרכב לא הוזנח.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, Aviv13467 כתב:

האם טיפול עצמאי מעתה ואילך יקשה עליה למכור את הרכב בעתיד?

מכרתי כמה מכוניות ישנות עם תיעוד טיפולים כזה או אחר. 

יש לי תובנות ברורות. זה לא מעניין את אף אחד חוץ מקומץ אנשים קטן שבאמת איכפת להם מהאוטו. 

לא יצא לי עוד לפגוש קונה כזה מחוץ לפורום.

מה שמעניין זה רכב שנראה טוב, נוסע טוב, מחיר טוב. 

ספר טיפולים אף אחד לא ביקש וגם כשהצעתי, לא רצו לראות. מדובר במכוניות בסדר גודל מחיר של 20.000 ש"ח. 

בלי שום קשר, את כל הטיפולים שאני עושה אני מצלם, הכל מתועד. עושה את זה בשבילי כי לי איכפת, לא בשביל הקונים. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום

יש עבודות שאני עושה בעצמי גם בבמוו שלי ומי שלא "קונה" את הגישה (שכוללת תיעוד, קבלות והסבר כן ללמה אני עשיתי ולא מוסך) מוזמן לעבור לרכב הבא ברשימה.

ההיסטוריה שלי שכוללת מספר דו ספרתי של רכבים שנמכרו, אומרת שאנשים מכבדים את זה.

לך אמור להיות קל יותר עם רכב לא צעיר וזול שכבר לא ממש מצופה ממנו להיות מטופל בקנאות של רכב בן כמה שנים.

• רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה היפותטית.

רכב בן עשר, תמיד טופל על ידי הבעלים. מתגלת תקלה במנוע, בתחקיר קצר הבעלים מגלה שיש תקלה ידועה שגורמת לעיתים לכשל. בבדיקה במוסך יבואן בודקים אם רכיב מסויים שייך לסדרה מסויימת, היה וכן המנוע מוחלף/משופץ על חשבון המוסך.

במקרה שתואר, המנוע יוחלף על חשבון המוסך יבואן, או שהם יתנערו מאחריות בתואנה שהרכב לא טופל על פי הנוהלים?

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...