Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי כולם, 

מזה כמעט 20 שנה בפורום זו פעם ראשונה שאני בכלל נכנס לפורום אודיו..

מזה כ10 שנים ועד היום בבעלותי פורד פוקוס 2013 טיטניום עם מערכת Sony שעושה עבודה מדהימה. 

בקרוב כנראה רוכש יונדאי אלנטרה היברידית 2023 ואני די בטוח שברמת הסאונד תהיה ירידה חדה ממה שאני מורגל אליו.. זה נושא שחשוב לי מאוד אבל אני לא רוצה לשלול את הרכב הזה רק בגלל האיכות הירודה של המערכת.

מבלי להכנס כרגע לשיח סופר מקצועי של דגמים ומה עדיף עם מה, מה לנסיונכם הדרך הבסיסית ביותר לעלות ברמה למשהו שלפחות ישתווה לחוויה הנוכחית שלי? 

בנוסף, מהניסיון שלכם, האם התקנה של מגבר וכו' ברכב היברידי, אלנטרה ספציפית, לא עלולה לפגוע במשהו?

האם התקנות כאלו מחייבות תמיד פירוק HU?

תודה לעונים! 

פורסם

זה תת פורום שנוטה לעבוד לאט יותר ביחס לאחרים (אפילו שאני מגיב כרגע תוך כמה דקות), היה סבלני ;) 

מציע קודם לקבל את הרכב, להתנסות עם המערכת שיש בו במשך כמה ימים ואז להבין מה חסר לך ומה היית מעונין לשדרג. החוויה שלך היא בעיקר כזו, סובייקטיבית לחלוטין.

באותה נשימה, להחליט מה התקציב לענין (שאני מניח יכלול גם עלות התקנה אצל מתקין ולא תבצע זאת לבד?).

לפי הנ"ל, יהיה אפשר להתקדם.

אין בעיה עקרונית עם ענין ההייבריד. כמו בכל התקנה, חשוב שהיא תעשה ע"י בעל מקצוע שמבין מה הוא עושה וימנע מנזק לרכב ומערכותיו.

לגבי פירוק המערכת, תלוי מה תעשה. אם תוסיף מגבר, יצטרכו לגשת לחיווט של המערכת בצורה כלשהי.

אני לא יודע אם חלק מרמות הגימור בארץ כוללות מערכת משודרגת מבית Bose, ואז אולי יש מגבר מקורי שיושב במקום אחר נגיש.

בכל מקרה, הרכב להבנתי בתקינה אמריקאית (ראה ענין המראות בנושא), וככזה, ניתן למצוא מידע גם באתרים באנגלית/אמריקאיים (ואולי מוצרים ייעודיים/תואמים באתרים רלוונטיים כמו Crutchfield ו-Sonicelectronix).

פורסם (נערך)

תודה אלוף, תגובה זריזה וממצה.

למרות שאני כנראה רוכש את הדגם המאובזר ביותר Luxury, אני לא חושב שהגיעו לארץ אלנטרות עם מערכות Bose המשודרגות עם 8 רמקולים ומגבר, אם זה היה המצב הלוואי..

אני נוטה לעשות הכל לבד בכל אספקט בחיי, אבל בנושא הזה הייתי מעדיף להיעזר במתקין מנוסה.

אכן גם אני מאוד מרוצה שהרכב הוא בתקינה אמריקאית כי כל כך קל למצוא חומר ומדריכים עליו בפורומים, אני קורא בפורומים אמריקאים כמה ימים כדי ללמוד על הנושא וראיתי פרויקט של מישהו אבל התמונות של הדש המפורק עשו לי בחילות.. קצת מלחיץ.

אמתין לקבל את הרכב ואבין יותר במה מדובר, מניח שלא תהיה ברירה ואצטרך לפחות מגבר+2 קדמיים טובים+סאב קטן או 2 אחוריים (כיום אין לי סאב אבל הבאס ברכב ברמה מורגשת פלוס).

האם יש פה מתקינים מומלצים מקצוענים בתחום שגם ידעו לעשות עבודה נקייה ולא יפגמו בפלסטיקה תוך כדי?

בהנחה שאני אצטרך את הנ''ל, מה +/- רמת עלויות?

עריכה אחרונה על ידי omricn
פורסם

האמת, שגם אם היה מדובר במערכת של Bose, אבסורדית זה לא היה אומר בהכרח שהיא יותר איכותית או תואמת לטעמך.

אבל זה בהחלט יכול היה להשפיע על ההתקנה.

אישית ומנסיוני הייתי נותן רק ליוסי אלפיין מסדנת ECA לבצע עבודה כזו.

אבל יש עוד מתקינים, שחלקם פעילים פה ברמה כזו או אחרת, ונראה שמכירים את העבודה.

חיפוש קל אמור להניב לך כמה שמות.

סט קומפוננט, סאבוופר ומגבר 4 ערוצים נורמליים יחסית יהיה אפשר למצוא כנראה מסביב ה-1500 ש"ח (לציוד חדש ולא יד2), לא כולל התקנה. אני לא מעודכן במחירי התקנה וכמובן כל עסק מתמחר את עצמו מעט אחרת, וגם הציוד ההיקפי עבור ההתקנה יכול להשתנות.

גם לגבי הציוד וגם לגבי ההתקנה, השמיים הם בערך הגבול מבחינת עלויות.

בהתאם לתקציבך, אפשר לחשוב אולי על פרויקט אינטגרציה שיכלול מעבד סאונד (DSP) ושימוש גם בטלפון שלך או נגן חיצוני אחר (וניתוב בין זה לבין המערכת המקורית, לפי הצורך) עבור תוצאת סאונד איכותית יותר (עם כיוון נכון). אתה יכול לראות פרויקט כזה של "הבוס" שלנו @lanosforce שאני מתייג אותו לצורך עתידי אולי ;) 

פורסם

תודה! אני מכוון למשהו כמה שיותר פשוט כדי לקבל חווית שמע טובה+, לא יותר מזה, לא מתכוון להגזים בנושא הזה. אבדוק לגבי יוסי אלפיין, שוב תודה!

פורסם

אכן - מצטרף להמלצה להמתין לרכב שיגיע, אל תרתום עגלה לפני סוסיה. 

במידה ולא תהיה מרוצה, כן, ההמלצה שלי גם כן - בייחוד וכתבת שאתה לא מעוניין להשקיע הרבה ושאתה מעוניין בשמע סביר בלבד - ללכת על פתרון של אינטגרציה ובמקרה הזה כן הייתי נדבק למותגים המערביים בשוק מכמה סיבות: 

1. ברוב הרכבים היום אם אתה מנתק רמקולים מקוריים - הHU המקורי ינתק את היציאות שלו ולא יוציא שמע - ברוב האינטגרטורים המערביים כבר בכניסות הHI LEVEL שלהם מוטמע מדמה התנגדות של רמקולים בעבור מערכות מקוריות. לא צריך לקנות יחידה חיצונית בשביל זה ברובם. 

2. ברוב המותגים המערביים - המוצרים ידעו לקחת את אות הכניסה של המערכת שלך - לאחות אותה, לתקן אותה וליישר אותה לאות כניסה מלאה.

3. לחלק ניכר מהמותגים המערביים - יש יכולות לבצע כיול אוטומטי (צריך מיקרופון USB ולעבור על ההדרכות של היצרן) ובעצם לאפשר לך להגדיר את הסאונד לטעמך. 

4. לחלקם יש קיטים מוכנים מראש להתחבר לרמקולים המקוריים של הרכב וסטאפים מוכנים מראש ובעצם אתה קונה חבילת פלאג אנד פליי - אם יש ליונדאי שהזמנת - לא יודע. 

יותר מאוחר אם תרצה גם להוסיף נגן חיצוני בכניסה דיגיטילית ולהוסיף שאר שיפורים - הקרקע כבר תהיה מוכנה עבורך. 

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...