Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה להתחיל ללמוד את נושא עולם השקעות מבלי לרכוש קורסים של כל מיני שרלטנים האם זה אמיתי האם אפשר להרוויח מהשקעה חכמה בשוק ההון ?

פורסם

וגם חתול פיננסי.

בגדול - תמיד אפשר גם להפסיד, אז להיות מוכן לזה. להשקיע רק לטווח ארוך.

מדדים (s&p500 מאד פופולרי, גם מדד עולמי, נאסדק וכו') זאת אופציה נוחה. קנייה של מניות של חברות בודדות היא הימור די גדול וכדאי לדעת מה אתה עושה.

פורסם
לפני 7 שעות, avargel כתב:

תתחיל מהסולידית

אצל הסולידית יש המון עקרונות מצוינים אבל וואלה היא לפעמים מסבכת את החיים עם ציניות מוגזמת. היא לא מסבירה את הפעולות תאכלס שזה מה שצריך.

עדיף להיכנס לקבוצות כמו "ציפור פיננסית", "כדור שלג" (מתייחס בעיקר למניות דיבידנד, אבל גם יש שם מה לקרוא בפשטות) וחתול פיננסי שציינו פה.

פורסם

מה המטרה? אם להרוויח ממסחר אז עזוב. אם להשקיע את כספי החסכונות בצורה חכמה, ממליץ מאוד על הספר

The Intelligent asset allocator

מתאים למתחילים, מתחיל ממש ב- 0

פורסם

למתחילים מאד יש גם את ״השקעות לעצלנים״.

זה גם בעברית וגם לא יקר. עותק דיגטלי לקריאה בטלפון עולה 32 שקל.

https://www.e-vrit.co.il/Product/21677/השקעות_לעצלנים?format=0&gad_source=1&gbraid=0AAAAAC_Jrw4FYD4H3GtDF01vR3AdqFRdW&gclid=Cj0KCQjwwae1BhC_ARIsAK4JfryE6TpdWiqrAmIcU9h_0ktUaakKjI2ocd0yUtV0uKMTGCGuI4yL7tkaAoKXEALw_wcB

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

עזוב אותך מכל אלו

ערוץ היוטיוב של מיכה סטוקס - פליליסט האקדמיה. בחינם ומסביר מעולה.

בסרטונים הרגילים יש לו לפעמים ציניות שצריך להתרגל אליה כדי להבין אותה.

אני נמצא בציפור פיננסית ועונה לא מעט על שאלות, זה מקום טוב לשאול שאלות פרטניות, זה לא מקום ללמוד ממנו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, phpclub כתב:

עזוב אותך מכל אלו

ערוץ היוטיוב של מיכה סטוקס - פליליסט האקדמיה. בחינם ומסביר מעולה.

בסרטונים הרגילים יש לו לפעמים ציניות שצריך להתרגל אליה כדי להבין אותה.

אני נמצא בציפור פיננסית ועונה לא מעט על שאלות, זה מקום טוב לשאול שאלות פרטניות, זה לא מקום ללמוד ממנו.

בתור מישהו שהתחיל ללמוד את התחום רק לא מזמן, איך אתה מרשה לעצמך להגיד "עזוב את כל אלו"? מילא להמליץ על משהו שלדעתך מוצלח, שגם דורש דיסקליימר מסויים לגבי רמת הידע שלך והיכולת שלך לשפוט חומר לימוד, אבל לבטל המלצות של אנשים עם הרבה יותר ניסיון וידע משלך?

• אהבתי 3
פורסם
לפני 29 דקות, phpclub כתב:

אני נמצא בציפור פיננסית ועונה לא מעט על שאלות

לא רוצה לפגוע בך, אבל לאור הכתיבה שלך פה בתקופה האחרונה בנושא השקעות, אני לא מבין על סמך מה אתה עונה לשאלות וזה מראה את הסכנה שיש בפורומים כאלו. כולל הפורום הזה. 

לצורך העניין גם אני אישית לא מרגיש שיש לי מספיק ידע ונסיון כדי לענות לשאלות פרטניות של אנשים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, BarryG כתב:

בתור מישהו שהתחיל ללמוד את התחום רק לא מזמן, איך אתה מרשה לעצמך להגיד "עזוב את כל אלו"? מילא להמליץ על משהו שלדעתך מוצלח, שגם דורש דיסקליימר מסויים לגבי רמת הידע שלך והיכולת שלך לשפוט חומר לימוד, אבל לבטל המלצות של אנשים עם הרבה יותר ניסיון וידע משלך?

וואלה, צודק.

אם הייתי יכול הייתי ערוך את ההודעה המקורית.

ברמה האישית, שאפו על התגובה, שהיא מעמידה אותי במקום מצד אחד (ואני חסר מילים), אך לא מתלהמת ותוקפת מצד שני (סגנון שאנחנו רואים כאן לא מעט).

לפני 3 דקות, פינדר כתב:

לא רוצה לפגוע בך, אבל לאור הכתיבה שלך פה בתקופה האחרונה בנושא השקעות, אני לא מבין על סמך מה אתה עונה לשאלות וזה מראה את הסכנה שיש בפורומים כאלו. כולל הפורום הזה. 

לצורך העניין גם אני אישית לא מרגיש שיש לי מספיק ידע ונסיון כדי לענות לשאלות פרטניות של אנשים.

אני עונה על סמך הידע שלי (עד כמה מוגבל שיהיה), בדברים שאני מבין בהם, לא בדברים שאני לא מבין או לא מכיר.

בדר"כ תשובות לאנשים עם 0 ידע לדוגמא שרוצים למשוך פיצויים.

בהחלט יש סכנה בפורמים, זה לא ידוע לכולם ? גם יש כאן בפורום הסברים על החלפת ברקסים, זה גם מסוכן, לא ?

מקבלים הרבה דעות מנוגדות וזה בסדר, בסופו של דבר מי ששאל את השאלה צריך לקבל את ההחלטה עבור עצמו.

מצד שני, יש גם סכנה בבעלי מקצוע (ויש לי אינספור דוגמאות אישיות שאין לי כוח לכתוב), כי גם אלו עושים קומבינות ונותנים תשובות לא נכונות לא מעט פעמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, phpclub כתב:

זה לא נכון.

תמיד המילים "חשבון מסחר עצמאי", "דיבידנד", "מדדים" היו נשמעות לי סינית. אצל הסולידית שמעתי את המילים האלה וחשבתי "איך לעזאזל אני נכנס לזה?"

בציפור פיננסית יש כמה מדריכים בנעוץ שקריאה שלהם כבר עושה לך סדר בראש לגבי חשבונות עצמאיים והיתרונות שלהם.

עוד קצת קריאה על הבדלים בין קרנות איריות, ישראליות ואמריקאיות ואתה על הגל.

פורסם

אם הכוונה שלך היא להשקיע לטווח ארוך (ובהערכה גסה אני מתכוון לכל מה שהוא לא מסחר יומי) אתה יכול להתחיל כאן (עלילות זיק), או כאן (בלוג של רונן מרגוליס, יש גם קבוצת פייסבוק ׳קהילת המשקיעים הפאסיביים של ישראל׳).
בקבוצת פייסבוק שצירפתי, מעבר לפוסטים והדיונים - יש טאב Guides עם המון מדריכים מחולקים לפי נושאים, שווה קריאה. בקישור הראשון יש בעיניי את אחד המדריכים הכי פרקטיים שקראתי בעברית בכמה שנים האחרונות. 

פורסם (נערך)

יש עכשיו אחלה פרק של הפודקאסט

"בזמן שעבדתם" 

שווה צפיה והקשבה. 

עריכה אחרונה על ידי Markm4
  • תוכן חדש...