Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים תודה על התגובות בהמשך לכך מישהו כאן מבין או מתעסק ב ecommerce? הבנתי שזאת דרך מעולה להכנסה פאסיבית או שזה הכול חרטא ורוב הכסף הולך למי שמעביר את הקורסים האלה 

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש כסף-מהיר-וקל-מהצד-בלי-ללמוד--או-להבין-כלום אז אין חיה כזאת, לא משנה איך קוראים לה.

השקעה פסיבית עצמאית היא דווקא לא מסובכת בכלל (אתה 99 אחוז מהזמן ממשיך בחייך ולא עושה כלום...) אבל ה-1 אחוז דורש הבנה. לא של "איפה" אלא של "מדוע".

יש אנשים שנהנים מהתהליך של ללמוד תחום חדש לעומק בלי שום קשר לכסף, אם אתה לא מאלה - תשקול שוב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 שעות, Tal7 כתב:

בקישור הראשון יש בעיניי את אחד המדריכים הכי פרקטיים שקראתי בעברית בכמה שנים האחרונות. 

עברתי בריפרוף, הוא אכן אחלה, אבל לטעמי צריך להעמיק קצת יותר. הספר שהמלצתי עליו, The Intelligent Asset Allocator, עושה בדיוק את זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי כל-כך מה לתרום למעט שאלות בסיסיות שאתה צריך לשאול את עצמך

1. האם אתה בעל עצבי ברזל או אחד שימשוך את הכספים שלו בהפסד הראשון

2. מהי אסטרטגיית ההשקעה שלך? האם לטווח קצר או לטווח ארוך (הכלים הם שונים)

3. האם אתה טיפוס של שגר ושכח או שעצם הפעולות גורמות לך ריגוש (אני למשל עוקב מידי יום ביומו, אפשר לומר שמבחור סולידי הפכתי לקצת מהמר)

איני מומחה ואולי יש עוד שאלות, אבל מניסיון אישי ולא מעט הפסדים, הבורסה בישראל בתקופה הזו אינה קלה ועברה לא מעט שינויים שליליים (יכול להיות שזו הזדמנות להכנס). הבורסה האמריקאית לעומתה אולי מתחילה להראות סימנים של האטה וזה יכול להיות קצת מסוכן כי הספקולנטים מדברים על ירידות חדות. 

אם הפוסט יתפתח, אולי אכתוב על החוויות האישיות שלי מהרגע שהתחלתי להשקיע קצת אחרי 2015 (אולי 2016).

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני באופן אישי יכול להמליץ על קבוצות הפייסבוק הבאות:

מאני טוקס 

נינג'ה פיננסית

יכול להגיד שבזמנו גם החלטתי שאני צריך להרחיב את אופקיי בתחום, הייתה לי אז קופת גמל להשקעה עם רוב חסכונותי.

אחרי שעשיתי קורס בתשלום שהוא שת"פ של שני בעלי הקבוצות האלה - התחלתי להבין קצת יותר מי נגד מי,ומשכתי את הקופה ופתחתי תיק מסחר עצמאי(בעיקר בשביל לחסוך דמי ניהול רצחניים שלא הבנתי מה משמעותם לפני זה..).

גם יצא לי לגלוש בציפור פיננסית, ועלילות זיק, אבל לדעתי התוכן בקבוצות הנ"ל מעט יותר איכותי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...