Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, Night Driver כתב:

אתגרי אמינות מתבטאים בעלות תיקון ועלות תיקון מורידה מהכביש לפי שווי הרכב.

החזקתי רנו וצרפתיות אחרות תקופות ארוכות והשד ממש לא נורא.  

זה לא רק שווי הרכב.

הסיכוי שתניע רכב מטופל בן 12 ותגלה תקלה משמעותית גדול יותר ברכבים האירופים מאשר באסייתים. וזה לא רק בגלל המחירון.

גם ביפנים אפשר לגלות גיר רקוב או מנוע שפוך. אבל פחות

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק עכשיו נתקל בשרשור.

הזכיר לי שרשור שפתחתי לפני 4 שנים (האמת בדיוק, ביולי 2020) בדיוק על אותו נושא

המסקנה שלי בסוף הייתה שיש פה הרבה יותר גורמים שמתערבים מאשר 'אמינות' וזה כנראה רק מעיד על שרידות.

אסביר - יש חשיבות למחירון הרכב, כך שהוא פקטור משמעותי בהחלטה האם למכור את הרכב לברזל או לתקן תקלה קצת יקרה יותר מתחזוקה שוטפת. בנוסף יש חשיבות לנסועה, יש דגמים מסוימים שלכתחילה לא נוסעים הרבה לעומת משפחתיות רגילות שנוסעות הרבה.

מה שמעניין יותר הוא להשוות את הנתונים מלפני 4 שנים לנתונים ש @discoTD5 הציג היום, וזה מאוד מעניין לראות את קצב הדעיכה המהיר מרגע שרכב כבר בן 20.

פורסם

מחיר המחירון לצערינו גם משפיע כאשר יש תאונה קלה של פגוש פנסים, אם ערך הרכב נמוך הביטוח מהר מאוד ישבית את הרכב.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 17 דקות, razi_pazi כתב:

זה לא רק שווי הרכב.

הסיכוי שתניע רכב מטופל בן 12 ותגלה תקלה משמעותית גדול יותר ברכבים האירופים מאשר באסייתים. וזה לא רק בגלל המחירון.

גם ביפנים אפשר לגלות גיר רקוב או מנוע שפוך. אבל פחות

אל תשכח גם שככל שיריגת הערך גדולה יותר כך גם המעבר לאחזקת שבר מהירה יותר. סוג של ביצה ותרנגולת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

רק עכשיו נתקל בשרשור.

הזכיר לי שרשור שפתחתי לפני 4 שנים (האמת בדיוק, ביולי 2020) בדיוק על אותו נושא

המסקנה שלי בסוף הייתה שיש פה הרבה יותר גורמים שמתערבים מאשר 'אמינות' וזה כנראה רק מעיד על שרידות.

אסביר - יש חשיבות למחירון הרכב, כך שהוא פקטור משמעותי בהחלטה האם למכור את הרכב לברזל או לתקן תקלה קצת יקרה יותר מתחזוקה שוטפת. בנוסף יש חשיבות לנסועה, יש דגמים מסוימים שלכתחילה לא נוסעים הרבה לעומת משפחתיות רגילות שנוסעות הרבה.

מה שמעניין יותר הוא להשוות את הנתונים מלפני 4 שנים לנתונים ש @discoTD5 הציג היום, וזה מאוד מעניין לראות את קצב הדעיכה המהיר מרגע שרכב כבר בן 20.

לאן נעלמו הרכבים האמריקאים?

לפני כשעה, amosbmw כתב:

מחיר המחירון לצערינו גם משפיע כאשר יש תאונה קלה של פגוש פנסים, אם ערך הרכב נמוך הביטוח מהר מאוד ישבית את הרכב.

כשהערך נמוך עד כדי כך לרוב אין מקיף, וההחלטה אם להשבית בידיים של בעל הרכב.

פורסם

הרבה פעמים זה ביטוח של נהג צד ג' שפגע, שמשבית את הרכב ובמקרה כזה לא משנה איזה פוליסה יש לבעל הרכב.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היו. הפוקוס החליפה את האסקורט הכושלת. הייתה גם מונדיאו.

עמוס

פורסם

האסקורט הייתה יחסית פופולרית בשנות ה -70 וה -80.  הפוקוס הייתה הרבה יותר פופולרית  - בעיקר בזכות חברות הליסינג

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

היו. הפוקוס החליפה את האסקורט הכושלת. הייתה גם מונדיאו.

האסקורט, לפחות בדורות הראשונים, היתה נפוצה מאוד. במקרה גם למדתי לנהוג על אסקורט דור ראשון, צהובה. ולא לשכוח, היא הורכבה בנצרת עילית. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, מחליף רכבים כתב:

ושאר דגמי פורד, טרנזיט, פיאסטה ועוד גם לא היו בישראל?

ההיתייחסות שלי הייתה בהקשר למזדה. 

כשמסתכלים 25 שנים אחורה ומזדה שרדה אבל לא רואים מכוניות של פורד, בדגש על פוקוס שחלקה מכלולים עם המזדה 3 , ככל הנראה שאחוזי השרידות שלה נמוכים מכדי להיכנס לטבלא.

אבל אפשר שאני בכלל לא בכיוון, כי מזדות בנות 25 הן אולי יותר מדגמי הלנטיס שקדמה ל 3 .

מונדאו דור ראשון ושני  כמעט לא היו כאן. את המונדאו הראשונה שלי, כרכב חברה, קיבלתי ב 2002 וזו כבר הייתה mk3. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 9.7.2024 בשעה 19:59, zaf כתב:

פוקוס דור ראשון הגיעה ארצה ב1998. אני לא חושב שעלו ממנה הרבה באותו הזמן.

אם אני זוכר נכון היתה תקופה שפוקוס דור 1 היתה המכונית עם הכי נמכרת/מלכת המסירות. 

היתה חזקה בליסינג.

אני חושב שעדיין רואים לא מעט מהן על הכביש, יחסית לוותק.

ואני רואה כאן הרבה המלצות על הרכב הזה למי שמחפש רכב ישן ואמין.

לי היתה אחת ידנית. סופר אמינה. יופי של רכב

לא אתפלא אם יש היום על כביש יותר ממנה מאשר מדור 3 עם הגיר הרקוב.... אבל זו סתם השערה.

יש כאן את הפעילים שישלפו את הנתונים

פורסם (נערך)
לפני שעה, razi_pazi כתב:

לא אתפלא אם יש היום על כביש יותר ממנה מאשר מדור 3 עם הגיר הרקוב.... אבל זו סתם השערה.

יש כאן את הפעילים שישלפו את הנתונים

ממעבר זריז על הנתונים באתר משרד התחבורה - יש הרבה יותר פוקוס דור 3 על הכביש מאשר דור 1.

מה שמעניין יותר, זה היחס בין דור 3 לדור 2, ושם זה לא נראה חד משמעי. צריך עבודה קצת יותר רצינית לשלוף ולסכום, כדי להגיע לתשובה חד משמעית.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הגיוני, דור 1 היה בארץ ב 1998-2004 , הרכב שלי היה מודל 2003, נמכר ב 2008 עם קרוב ל 200 אלף קילומטר. אני לא בטוח שעבר את ה 300 תחת הבעלויות הבאות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 דקות, שחר 1 כתב:

ממעבר זריז על הנתונים באתר משרד התחבורה - יש הרבה יותר פוקוס דור 3 על הכביש מאשר דור 1.

מה שמעניין יותר, זה היחס בין דור 3 לדור 2, ושם זה לא נראה חד משמעי. צריך עבודה קצת יותר רצינית לשלוף ולסכום, כדי להגיע לתשובה חד משמעי.

מסתבר שההשערה שלי שגויה....

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...