Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא פרק חדש בסדרת התחקירים של דו''ח רולניק

בפרק הוא מציג את הרווחים העצומים ואת הריכוזיות בענף הרכב

תחקיר מרתיח ומטלטל

• אהבתי 2
  • תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן, רולניק מנסה להעלות שוב את הנושא, כדי ללחוץ (ואז אולי משהו יזוז), אבל כפי שכתבו זה לא חדש.

בפרק 2 של הסדרה "מגש הכסף", ירון זליכה מדבר על כך שהוא עמד ברשות וועדה שבדקה את הריכוזיות בענף הרכבים, ונתן המלצות לשר התחבורה דאז, ישראל כץ.

אבל לפי זליכה (לא מילה במילה): "אחרי שההמלצות עברו תחת הוועדות והתיקונים, החוק שעבר היה כל כך עקר מתוכן, שאפילו יבואני הרכב לא טרחו לשלוח את הלוביסטים שלהם לחברי הכנסת, כדי שימסמסו את החוק".

אגב, מי שלא ראה, הסדרה "מגש הכסף" מומלצת לצפייה (פרק 1 של גיא רולניק :) ).

• רעיון טוב! 2
פורסם

סתם מחזור של נושא שנלעס בלי סוף. בשורה התחתונה המדינה אשמה בהכל! נמאס לי לשמוע על עסק זה או אחר שעושק כך או כך, מי שצריך לטפל בזה זו המדינה, מי שיכולה להוזיל לכולם את עלות הרכבים, החלפים והטיפולים זו המדינה והיא לא עושה כלום בנושא כי היא המרוויח העיקרי מהתחום הזה. יש כמובן אשם נוסף וזה הצרכן הישראלי ותרבות הצריכה שלו ורק בסוף בסוף הייתי שם את בעלי העסקים שבסוף פועלים במסגרת שהמדינה והצרכן מאפשרים להם. 

• אהבתי 2
פורסם

מאוכזב מהנכתב ע"י  disco TD5 מעלה,

התכנית לא מיועד רק למביני עניין כמוך אלה לכלל הציבור.

לדעתי התכנית שיקפה את המציאות שבא כתבי הרכב
כמעט ולא מעיזים לכתוב דבר מה שלילי לגבי הרכב הנבחן על ידם.
אחר כך בפרסומי היבואנים כמובן מופיעים קטעים מחמיאים.

בתור אחד שכותב ומסקר את תחום הרכב והתחבורה,
הייתי ממליץ לך לצפות בתכנית לכל אורכה מאחר
וגם אתה ועוד כתבי רכב ותחבורה הייתם מיוצגים בה.

• אהבתי 6
פורסם

אשמח אם תכוון אותי איפה אני מוזכר. 

אני מוכן לשלם לרולניק כדי שיזכיר את car-pad בכתבה שלו בכאן 11. 

לפני 25 דקות, eyalkar כתב:

מאוכזב מהנכתב ע"י  disco TD5 מעלה

אגב, אין לך מה להיות מאוכזב, 

אני מחזיק בדעה עצמאית, שלי, שגיבשתי בעצמי, ושאינה ניתנת למכירה בכסף לאף אחד. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יואב, אינך מוזכר ספציפית.

כוונתי היא שהוזכרו כתבים העוסקים בסקירת רכבים חדשים
אשר פעילותם תלויה מאוד ברצון יבואי הרכב לספק להם רכבים
לצורך סקירה ואו לשלוח אותם להצגות בכורה לרכבים בחו"ל.

לעומת הכתבים הנ"ל,
ישנם בישראל הרבה אתרים הסוקרים רכבים שונים שאינם
מקבלים אותם מיבואני הרכב.
את הרכבים הם מקבלים מאזרחים המוכנים לספק להם
את רכבם הפרטי ואו הצמוד מהליסינג.

לדעתי סקירות/מבחני רכב אלו שאינם תלויים ביבואנים
מסוגלים לשקף חוות דעת אמינה יותר.

ממליץ לך בכל זאת לצפות בתכנית לכל אורכה
ואשמח שתתייחס בשרשור לנאמר בתכנית רק לאחר מכן. 

פורסם
לפני 13 דקות, eyalkar כתב:

יואב, אינך מוזכר ספציפית.

אוף. חבל. 

Screenshot_20240704_185720_Chrome.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

הכל נכון, אבל שוב, בסוף זה התפקיד של המדינה לטפל בכל זה ויש גם דברים שלא ניתן לטפל בהם או שהם לא פשוטים כפי שהם נראים. קח לדוגמה את נושא הרכב הסיני, אנחנו מכירים את הפרש המחירים הפסיכי בין מחירי הדגמים בשוק הסיני לעומת זה שלנו, הסיבה ששמענו בכתבה היא כי זה אותם יבואנים, אך בפועל זה המצב גם באירופה כך שלא מדובר במשהו מקומי. 

פורסם

@discoTD5 לא יודע מה איתך, אבל כשמכונית כמו טויוטה CHR (185K שח) או סיטרואן ברלינגו (החל מ 175K שח) או מאזדה 3 פרימיום (כ 175K ש"ח) עולות כמו שעולות, דווקא לא הייתי אומר שהוא מגזים שהמחיר הממוצע לרכב כאן נע באיזור ה 200K ש"ח. 
הרי כל חשמלית סינית בגודל בינוני מתחילה מאיזור ה 160-170K שח ונוסקת מעלה עם רמת הגימור\גודל הסוללה, ומכוניות משפחתיות גדולות\SUV's או "סתם" מובילי נוסעים של 7 מקומות - כבר מזמן מתחילים מ 200K ונוסקים מעלה.

טרול או לא, הוא צודק בהרבה מאוד דברים.
איפה הוא מפספס ?

כל נושא המיסוי של המדינה, נופל גם על היבואנים. בסוף זה יוצא רק מהכיס של הקליינט הסופי.

עשה טעות הדוקטור חרל"פ שלא דיבר על זה. המדינה מזיינת את כולם במיסים. כח אדם עולה המון כסף. להחזיק מלאי זה שילוב נדיר של שכירות או רכישת נדל"ן, כח אדם, ביטוח, ועוד. שום דבר מזה לא זול כאן.

אין לי בעיה עם ה 16% או יותר שהם מרוויחים, הבעיה היא שבגלל שהמיסוי במדינה הזו הוא כזה מטורף - בשביל להגיע לרמת רווח כזו אתה צריך להכפיל פי כמה וכמה את המחירים של כל דבר, וזאת הבעיה העיקרית. שילוב מצער של מיסוי גבוה מאוד, נדלן יקר, כח אדם יקר, הכל יקר.

איציק

• אהבתי 8

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 21 דקות, shlomi6280 כתב:

אני חייב להודות אני מאוד מאוכזב מהתגובה שלך, דווקא ממך לא ציפיתי כי אני יודע כמה אתה ענייני, ערכי והגון ובמקום להתייחס לבעיה אתה מבקר את העיתונאי,

כלומר, אני זכאי להחזיק בדעה משלי רק אם היא מתאימה לאג'נדה כלשהי?

רציני זה מה שאתם מצפים ממני?

אני מחזיק בדעה משלי אחרי שגיבשתי אותה, בהתאם למקסימום המידע שיש ברשותי, והוא מאוד נרחב, ולצערי את מרביתו אני לא יכול לשתף. 

אם רולניק רוצה את הקשב המקצועי שלי  - שיתחיל להיות מקצועי ולא פופוליסט.

שיתחיל להיות מקצועי וינתח דוחות של יבואן, רווחיות מענף מכירת רכב חדש, ולא יזרוק סיסמאות וימצא איזה בכיין מקצועי שהיה יכול לבד אן עם יח"צ להגיע לכל עיתונאי / בלוגר רכב בארץ בשיחת טלפון. אח"כ שינתח את הרווחיות מענף החלפים, או הטרייד או המימון או הליסינג.

אף אחד מעיתונאי הרכב או בלוגרי הרכב הוא לא קלארקסון ולא ביידן. לכולם סלולרי שניתן להגיע אליהם בחצי דקה. 

אני לא מפחד מאף יבואן רכב. אני מפחד לטעות. ולכן אני לומד כמה שיותר. ואז מגבש את הדעה האישית שלי, גם אם היא לא פופולרית. 

כשעיתונאי בכיר כמו רולניק מזייף נתונים - הוא או נוכל או חפיפניק או טיפש או שילוב. 

בשניה שהוא מעוות נתונים כדי שיתאימו לאג'נדה שלו הוא מבחינתי שווה ערך לאילנה דיין שבישלה קלטות של קצין צה"ל כדי שיתאים ל'תחקיר' שלה. מבחינתי היא מחוקה מאותו הרגע. לא טורח לראות אותה. אותו הדבר רולניק. 

מגיע לנו יותר. 

דוגמא מהימים האחרונים - נתוני מכירות רכב למחצית ראשונה של 2024.

אפשר לשבת עם אצבע בתחת ולהעתיק מספרים מהודעת היח"צ של איגוד יבואני הרכב, ואפשר יחד עם עם גורם מקצועי, שלא עושה שום קסם אלא מנתח את הנתונים של משרד הרישוי, ולקבל מסקנות שונות. ואז לפרסם נתונים יותר מדוייקים ויותר נכונים. 

לא, צר לי. רולניק פספס בגדול. 

כפי שרשמתי כבר, הוא הזכיר לי למה אני לא טורח לקרוא את הדה-מרקר. 

לגבי כפיר ובועז - שניהם קולגות, שניהם חברים. להציג אותם באור שהוא ניסה לצייר אותם - זה להיות בנזונה. הם עיתונאי רכב שעושים עבודה מעולה ומביאים לצופים שלהם חדשות רכב הכי עדכניות מכל העולם. כן, שולחים אותם לחו"ל בשביל זה. אפשר רק לקנא, אבל את התכנים שלהם, רק הם מביאים, והם גם מוערכים בחו"ל. 

אבל היי, אם נציג שיבואן מפסיד על רכב כזה או אחר, אבל מפצה את עצמו על דגם שונה - זה לא משרת את האג'נדה. 

כפי שרשמתי קודם - המטרה סומנה מראש. 

לפני 26 דקות, איציק נ. כתב:

אבל כשמכונית כמו טויוטה CHR (185K שח) או סיטרואן ברלינגו (החל מ 175K שח) או מאזדה 3 פרימיום (כ 175K ש"ח) עולות כמו שעולות, דווקא לא הייתי אומר שהוא מגזים שהמחיר הממוצע לרכב כאן נע באיזור ה 200K ש"ח. 
הרי כל חשמלית סינית בגודל בינוני מתחילה מאיזור ה 160-170K שח ונוסקת מעלה עם רמת הגימור\גודל הסוללה, ומכוניות משפחתיות גדולות\SUV's או "סתם" מובילי נוסעים של 7 מקומות - כבר מזמן מתחילים מ 200K ונוסקים מעלה.

אחי, אתה חכם, אני מכיר אותך אישית אז אני יודע.

רק מזכיר: ממוצע הוא מספר המחושב מתוך אוסף מספרים ומתאר את הערך שמתקבל מסכום המספרים לחלק בכמות המספרים. 

אם ה'ממוצע' של רולניק הוא נניח 195.0 אש"ח והוא עיגל ל 200.0 - ניחא. 

אבל הממוצע הזה מכיל פיקנטו, ו i10, וויאריס ויאריס קרוס, ואוקטביות, וקורולות, ואלנטרות, וארונה, ו Atto3 ודולפין שאני מניח שמכרו אלפים מכל דגם - ואז מעל ה 200 יש חלק מהאאוטלנדרים, טסלה מודל 3 שמכרו מאות בודדות או אלפים במקרה של הטסלה.

אין אף 'להיט' מכירות מעל 200.0 אש"ח. יש הרבה להיטי מכירות הרבה מתחת ל 200.0 אש"ח. 

ולכן - הממוצע אינו 200.0 אש"ח, וגם לא קרוב לזה. 

מניח שהוא בסביבות 170.0 - 175.0 אבל אין לי מידע מבוסס על זה. סתם ניחוש. 

אז לא, כשעיתונאי בכיר משחק עם המספרים כדי שיתאימו לו לאג'נדה - הוא מחוק מבחינתי. 

אגב, גם החציון שהוא הרבה יותר מעניין מהממוצע, יהיה נמוך משמעותית מה 200.0 של רולניק. 

אם מישהו כאן רואה בכתבה הזו איזו 'אמת צרופה' - זה מבחירה. זכותכם.

אני חושב אחרת. 

• אהבתי 3

לשעבר:

פורסם
לפני 12 דקות, discoTD5 כתב:

כלומר, אני זכאי להחזיק בדעה משלי רק אם היא מתאימה לאג'נדה כלשהי?

רציני זה מה שאתם מצפים ממני?
בכלל לא, אבל פולס, בחייאת, לכתוב תגובה כזאת מבלי להתייחס למחדלים שיש ומהריכוזיות? אני מאוד מעריך אותך (ואפילו פעם יצא לנו לנהל שיח פרונטלי כמה פעמים ולכן אני יודע כמה אתה מדבר לעניין) אבל הייתי מעריך אותך אפילו יותר אם היית אומר שאתה מנוע מלדבר מאשר לצאת בתגובות שכמעט כל תוכנן הן נגד רולניק. הוא בכלל לא הנושא פה. גם הוא הציג כמה נתונים לא נכונים, בין אם בזדון או בטעות, ישנה פה בעיה רצינית הרבה יותר שאליה כמעט בכלל לא התייחסת, לא נתת יחס לנתונים הנכונים שהוא מציג וזה מאוד מאכזב. שוב, הייתי מעריך את זה אם פשוט לא היית מגיב לנושא במקום לפרסם את התגובות האלו. הרי בסוף ידוע שכלמוביל נותנת חסות לפודקאסט ואולי זו הסיבה שלא אמרת כלום נגד כלמוביל שזה מאוד מובן אבל התגובה שלך היתה לא לעניין. 

אני מחזיק בדעה משלי אחרי שגיבשתי אותה, בהתאם למקסימום המידע שיש ברשותי, והוא מאוד נרחב, ולצערי את מרביתו אני לא יכול לשתף. 

אם רולניק רוצה את הקשב המקצועי שלי  - שיתחיל להיות מקצועי ולא פופוליסט.

שיתחיל להיות מקצועי וינתח דוחות של יבואן, רווחיות מענף מכירת רכב חדש, ולא יזרוק סיסמאות וימצא איזה בכיין מקצועי שהיה יכול לבד אן עם יח"צ להגיע לכל עיתונאי / בלוגר רכב בארץ בשיחת טלפון. אח"כ שינתח את הרווחיות מענף החלפים, או הטרייד או המימון או הליסינג.

אף אחד מעיתונאי הרכב או בלוגרי הרכב הוא לא קלארקסון ולא ביידן. לכולם סלולרי שניתן להגיע אליהם בחצי דקה. 

אני לא מפחד מאף יבואן רכב. אני מפחד לטעות. ולכן אני לומד כמה שיותר. ואז מגבש את הדעה האישית שלי, גם אם היא לא פופולרית. 

כשעיתונאי בכיר כמו רולניק מזייף נתונים - הוא או נוכל או חפיפניק או טיפש או שילוב. 

בשניה שהוא מעוות נתונים כדי שיתאימו לאג'נדה שלו הוא מבחינתי שווה ערך לאילנה דיין שבישלה קלטות של קצין צה"ל כדי שיתאים ל'תחקיר' שלה. מבחינתי היא מחוקה מאותו הרגע. לא טורח לראות אותה. אותו הדבר רולניק. 

מגיע לנו יותר. 

דוגמא מהימים האחרונים - נתוני מכירות רכב למחצית ראשונה של 2024.

אפשר לשבת עם אצבע בתחת ולהעתיק מספרים מהודעת היח"צ של איגוד יבואני הרכב, ואפשר יחד עם עם גורם מקצועי, שלא עושה שום קסם אלא מנתח את הנתונים של משרד הרישוי, ולקבל מסקנות שונות. ואז לפרסם נתונים יותר מדוייקים ויותר נכונים. 

לא, צר לי. רולניק פספס בגדול. 

כפי שרשמתי כבר, הוא הזכיר לי למה אני לא טורח לקרוא את הדה-מרקר. 

לגבי כפיר ובועז - שניהם קולגות, שניהם חברים. להציג אותם באור שהוא ניסה לצייר אותם - זה להיות בנזונה. הם עיתונאי רכב שעושים עבודה מעולה ומביאים לצופים שלהם חדשות רכב הכי עדכניות מכל העולם. כן, שולחים אותם לחו"ל בשביל זה. אפשר רק לקנא, אבל את התכנים שלהם, רק הם מביאים, והם גם מוערכים בחו"ל. 

חד משמעית איך שהוא הציג אותם, הרגיש לרגע כאילו אני בתשדיר של "כלבוטק" או של "המתחזים" וזה היה מאוד לא לעניין, אבל גם פה קשה שלא להתייחס לעובדה שעיתונאי רכב ביקורתיים ונשכניים שלא "מפלטרים" כמעט ואין לנו במדינה. לדעתי קינן כהן ותומר הדר הם מהטובים שיש כיום! 

אבל היי, אם נציג שיבואן מפסיד על רכב כזה או אחר, אבל מפצה את עצמו על דגם שונה - זה לא משרת את האג'נדה. 

פולס, לחרל"פ היתה ההזדמנות להדגיש עובדה כזאת שאני יודע שקיימת אבל במקום זאת הוא אמר המון דברים שלא מדויקים ו/או לא נכונים, לא התייחס באופן ענייני לנתונים, לריכוזיות, למחירים הדומים באופן פשוט הזוי בין המכוניות בשוק, לחסמים המטורפים שיש ליבואנים הקטנים וחוץ מלסנגר על עצמו (בצדק מבחינתו), ומדי פעם פעם לגמגם כשאין תשובות לתת, הוא לא עשה יותר מדי אבל ברור לי שאתה לא יכול להגיב בנושא. 

כפי שרשמתי קודם - המטרה סומנה מראש. 

• אהבתי 1

שלומי.

פורסם (נערך)

מעתיק את תגובתי מהשרשור המקביל ומוסיף בהמשך:

דעתי על הכתבה, כמי שגם מכיר קצת את המערכת מבפנים

כתבה די מגמתית, שמה אצבע מאשימה רק על היבואנים כשאנחנו נמצאים באחת המדינות הכי חזיריות בכל הנוגע למיסוי ורגולציה בענף הרכב.

בכל מקרה, הגבתי שם דרך הערוץ של הכנופיה והזמנתי את הקוראים ללמוד דרך הערוץ איך לחסוך בעלויות הרכב. מי שנכנס שיתן לייק לתגובה כדי שתופיע בראש.

מצחיק אותי שדווקא חרלפ בא לדבר, ובתור דוקטור לפילוסופיה כל מה שהוא אמר לא ממש היה חכם, בעיקר אמר משפטים שלא יצאו אמינים ולא ענה לשאלה באופן ישיר אלא הלך מסביב.

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

ממוצע הוא מספר המחושב מתוך אוסף מספרים ומתאר את הערך שמתקבל מסכום המספרים לחלק בכמות המספרים

התפלגות כלי הרכב בישראל אכן כוללת להיטי מכירות מתחת ל150 ו100 אלף שח גם, אבל כוללת גם דברים שעולים כמה מאות אלפים בודדים וגם מעל מיליון, אז ברור שאס קלאס שווה ל10 משפחתיות ממוצעות, כך שצריך הרבה כאלו כדי שזה יעשה הבדל גדול, אבל בסטטיסטיקה, כל הפריטים משפיעים על הממוצע, בין אם הם מתחתיו, מעליו, או אפילו שווים לו.

במקרה של כלי הרכב בישראל, להנחתי ההתפלגות של מחיריהם היא "התפלגות אסימטרית (חיובית)". כלומר רוב הפריטים בהתפלגות נמצאים בתחילת הטווח (רכבים "זולים" נניח 80 עד 140 אלף שח) ומעט מאוד נמצאים בסוף הטווח (רכבי יוקרה וספורט)

אמנם עבר קרוב לעשור מאז נגעתי בחומר הזה אבל לזכרוני, "השכיח" קרי i10 פיקנטו וטויוטות בינוניות, קטן מהחציון, שהוא הנקודה שגדולה מ50 אחוז מהפריטים וקטנה מ50 אחוז מהפריטים האחרים. ו

כלומר אם נניח שעולות 1000 מכוניות לכביש, המחיר החציוני הוא המחיר "במקום" ה500 בדירוג (בקירוב, לא להתקטנן).

ולבסוף החציון קטן מהממוצע, כך שיתכן מאןד שהממוצע הוא סביב ה190-200 אלף שח. לי זה דווקא עושה שכל.

אבל למה להתפלסף כל כך הרבה, יש לי (בתקווה) קצת יותר מ30 שנה לחיות אז בהזדמנות ראשונה שאעלה למחשב, מתוך סקרנות אבדוק איך הנתונים מתפלגים לפי קבוצות רישוי, זה הכי קרוב שיש לנו בנתונים שמשרד התחבורה מעניק.

לפני כשעה, discoTD5 כתב:

לגבי כפיר ובועז - שניהם קולגות, שניהם חברים. להציג אותם באור שהוא ניסה לצייר אות

מסכים איתך לחלוטין בכמה דברים:

א. רולניק מצייר עיגול מסביב לחץ, ומייצר כתבות מגמתיות. ובכך יצר לצופה שלא מכיר את האנשים המוצגים, מצג שווא לגבי אותם אנשים בגלל האווירה בכתבה

ב. כפיר ובועז שניהם מאוד מעניינים ובוודאי יחודיים בנוף הישראלי.

ג. בלי להכיר אישית מניח שהם גם אנשים חביבים.

ועכשיו אני אהיה פסיכולוג נודניק ואגיד שאפשר להחזיק בעמדה מורכבת שבה כל זה נכון, וגם, ישנה בעיה כשכתבי רכב נמצאים במה שנקרא "ניגוד אינטרסים" כי מצד אחד מקבלים עבודה, רכב או טיסה מטעם היצרן אן היבואן, ומצד שני ככתבים, הצופים מצפים מהם להגיד את האמת, (או שלא, יש מצב שיש אנשים שסתם נהנים מהתוכן as is)

הדבר הזה לא נכון רק לארץ וזו טענה שהועלתה פעמים רבות גם בערוצים שונים במדיה במדינות אחרות.

אני חושב שהיה מקום לתת במה גם לכתבים "מהאופוזיציה" כמו גיל מלמד מthe car שמצביע על כשלים תכנוניים בדגמים קיימים ותביעות יצוגיות, או תומר הדר שנמצא בקיצון השני וחייב להיןת הילד הרע שרק מלכלך. אבל מי שבאמת מתעניין ידע לסנן גם מכאן וגם משם ולקבל תמונה מלאה יותר.

חפרתי, זהו.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...