Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, harhanegev כתב:

השתדרג הבחור, אני זוכר אותו לפני כמה שנים שהוא היה מסתובב בתחנה המרכזית ומספר שהוא צריך כסף לאוטובוס לירושלים ומי שהיה אומר לו "בוא ניגש לאוטובוס לירושלים ואני משלם עליך" הוא היה מגמגם משהו ובורח. היה גם שלב ביניים שהוא היה עולה על האוטובוס לבאר שבע רגע לפני היציאה לדרך ומשנורר מהנוסעים שכבר יושבים במקום את ה"כסף לאוטובוס לירושלים".

https://www.facebook.com/share/v/JdVt2cYHfYYeoaGP/?mibextid=jmPrMh

• מצחיק 1
פורסם
לפני 5 שעות, בנס כתב:

חשמלי מצויין, לא לכל אחד

זו בדיוק הבעיה. מבחינתי חשמלי הוא עוד צורת הנעה. יש בנזין, סולר, (גז) ועכשיו גם חשמל. כל אחד צריך לבחור מה שמתאים לצורת הנסיעה וההטענה שלו.

הבעיה שאנשי מכירות, אידיאולוגים נגד "זיהום" וסתם משוגעים לדבר דוחפים את זה בשיא הכח (כן, גם כאן בפורום יש כאלו) כאילו זה מתאים לכל אחד. ואז מגיעות האכזבות.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 21 שעות, outlander כתב:

וזה רבותיי הנתון שלא ישתנה לעולם. בניגוד מוחלט לתידלוק המהיר ברכבי בנזין שמצריך המתנה של 2 דקות לטנק מלא, ברכב חשמלי זה נצח, לשבת ולבהות בקירות באמצע יום עמוס כשאין לך זמן לכלום.

למה לא ישתנה לעולם? משתנה בימים אלו....

ובעיקר אתה מתעלם מכך שמי שיש לו טעינה בבית מבלה בסופו של דבר בזכות החשמל הרבה פחות זמן ליד הרכב בעת מילוי/הטענה. כי עבורו זה כמעט תמיד קורה בחניה בבית

עניין נוסף שמביעים חשש ממנו זה תור בעמדת טעינה. זה חשש הגיוני אבל אני לא זוכר שמעולם ראיתי תופעה כזו.

ודבר נוסף שצריך לזכור הןא שבארץ יש תמחור, רגולציה (לפחות כעת) מאוד פרו חשמל.

הבנזין כאן לא זול. החשמל יחסית כן. 

רכבים חשמליים נמכרים עם מס מופחת.

האגרה השנתית עדיין מוזלת?

והמרחקים בארץ צנועים והמדינה צפופה.

בקיצור הגיוני מאוד שבארץ מידת שביעות הרצון מחשמל תהיה גובהה יחסית למדינות אחרות.

אני לא מכיר אישית מישהו שעבר חזרה מחשמל לבעירה פנימית.

בפורום נתקלתי בזה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

בתכלס, אנחנו בתחילת העידן החשמלי וכן, יש עוד המון מה לשפר בתחום הטעינה במיוחד עבור מי שאין לו את האפשרות לטעינה ביתית. אישית אני נגד תקיעה של עמדת טעינה בכל חור (מדרכות וכו') וחושב שהפתרון צריך להיות בפיזור רחב של תחנות טעינה מהירות בדומה לתחנות דלק, הטכנולוגיה בתחום הולכת ומשתפרת עם הזמן ובדור הבא של הסוללות זה כבר יהיה רק עוד 5-10 דקות לעומת תדלוק של רכב מנוע בעירה פנימית. 

פורסם

כמו הרבה סקרים כלליים מהסגנון הזה, הנתונים די חסרי תועלת, או שצריך לקחת אותם בעירבון מאוד מוגבל ועם הרבה קונטקסט.

מה שכן, וזה נתון מעניין בהנחה והוא נכון - ל-24 אחוז מהקונים אין עמדת טעינה ביתית?!

מי שוקל אפילו רכב חשמלי בלי עמדת ביתית?

בקיצור, לרבע מהנשאלים יש, איך לומר את זה בעדינות, בעיה קשה בהפעלת שיקול דעת...

זה כאילו שאני אקנה סילברדו ואז איילל על מחסור בחניה - בסדר הזה. 🤦‍♂️

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמו כל מוצר טכנולוגי השיקול בקנית רכב חשמלי צריך להביא בחשבון יתרונות מול חסרונות ביחס לרכב\דיזל או בנזין והתאמה לסגנון חיים

יש לא מעט דילברייקרים

זמן טעינה

חוסר חניה \עמדת טעינה פרטית

אופי השימוש ברכב

עלות הרכב ביחס לבמזין\דיזל

עלות תחזוקת סוללה(אם מתכוונים להחזיק לזמן ארוך)

פורסם
לפני 15 שעות, harhanegev כתב:

השתדרג הבחור, אני זוכר אותו לפני כמה שנים שהוא היה מסתובב בתחנה המרכזית ומספר שהוא צריך כסף לאוטובוס לירושלים ומי שהיה אומר לו "בוא ניגש לאוטובוס לירושלים ואני משלם עליך" הוא היה מגמגם משהו ובורח. היה גם שלב ביניים שהוא היה עולה על האוטובוס לבאר שבע רגע לפני היציאה לדרך ומשנורר מהנוסעים שכבר יושבים במקום את ה"כסף לאוטובוס לירושלים".

גם לי זה היה מוזר ולא קניתי את הסיפור שלו, החלטתי בכל זאת לעזור לו על הספק אבל לא לצאת פראייר לגמרי, הוא ביקש 50 ש"ח, ביררתי איפה הוא גר (לטענתו..) ועשיתי לו חשבון שדלק ב-25 ש"ח אמור להספיק לו, נתתי לו 25 ש"ח בשביל המצפון והמשכתי הלאה.

פורסם

בסדר, בן אדם אחד זה מדגם מאוד מייצג.

אז תשאל אותי ואני אגיד לך שאני מאוד מרוצה, מאז שהתקנתי עמדה בבית אני מטעין רק בבית ולא מבלה בסופר צ'ארג'רים או בעמדות ציבוריות באופן כללי.

לאופי הנסיעות שלי הרכב תפור, אני נוסע מבאר שבע למרכז וחזרה בעלות שרכב דלקי יכול לחלום עליה (כ-20₪ הלוך חזור).

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש לי חבר שקנה טסלה, היה מאד מרוצה מהמכונית עד שמישהו נכנס לו בדלת והיה צריך לנסוע עם רכב מעוך במשך שנה עד שהגיעו החלקים למוסך. היום הוא אומר שאם היה יודע שזה המצב עם השירות שלהם כנראה שלא היה קונה.

כך שזה לא תמיד שייך לרכב עצמו אלא גם לשירות מהיבואן וזה משתנה ממדינה למדינה.

כתבות כאלה שוות לתחת כי אין בהן שום מידע חדש. יקר לי/הטווח לא מתאים לי/אין לי איפה להטעין בבית זה דברים ידועים מראש לכל אחד.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

להבנתי המצב השתפר מבחינת זמינות חלפים.

גם מבחינת טסלה המצב השתפר מבחינת פריסת מוסכים, כבר יש 3 מוסכים בארץ. מניח שבעתיד יפתח משהו באיזור דרום גם.

• מצחיק 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 4 שעות, nit_zan כתב:

כמו כל מוצר טכנולוגי השיקול בקנית רכב חשמלי צריך להביא בחשבון יתרונות מול חסרונות ביחס לרכב\דיזל או בנזין והתאמה לסגנון חיים

יש לא מעט דילברייקרים

זמן טעינה

חוסר חניה \עמדת טעינה פרטית

אופי השימוש ברכב

עלות הרכב ביחס לבמזין\דיזל

עלות תחזוקת סוללה(אם מתכוונים להחזיק לזמן ארוך)

במחילה , כמי שנוסע על רכבים חשמליים כבר שנתיים וחצי , הרשימה שלך נראית לי קצת קנטרנית.
1- זמן טעינה לא קיים למי שיש לו עמדת טעינה,  נכנסים הביתה והרכב נטען כשאני בבית. בכל השנתיים וחצי בהן היה לי ג'ילי מהעבודה שנה וחצי ועכשיו BYD ATTO 3 פרטית שנה , יצא לי להטעין בעמדות ציבוריות פעמיים , פשוט אין בכך צורך. וגם כשהיה לא חסר עמדות לכל כיוון.
לגבי מי שאין לו אתייחס בסעיף הבא.
2- חוסר חניה . עמדת טעינה פרטית -  הסעיף הזה הופך לטעמי אדם למועמד לא ריאלי לרכישת רכב חשמלי , זה לא פרמטר בעיני , בדיוק כמו שציין ההוא שהגיב קודם על אדם שיקנה סילברדו כשאין לו היכן להחנות אותה , מי שאין לו איפה להעמיד עמדת טעינה החיים שלו לא מתאימים לרכב חשמלי על פי רוב, זה לא שאנשים לא עושים את זה , אבל הם יודעים מראש את הבעיה שהיא מהותית ברמה מוגזמת, אין להם שום סיבה להתלונן, רכב חשמלי לפחות נכון להיום צריך ללכת עם אפשרות הטענה ריאלית.
בהקבלה מי שקונה רכב וגר בתל אביב במקום שבו יש לו 10% סיכוי למצוא חניה , אז לא היה צריך לרכוש רכב , זה לא סעיף בעייתי בעיני, זה סעיף קנטרני.
3- אופי השימוש ברכב - חבל שלא הרחבת, לא ברורה הבעיה כאן. מי שצריך לנסוע מרחקים שעולים על הטווח של הרכב, יכול להסתדר על ידי תכנון של הנסיעה או לא לרכוש , גם זו בעיני טענה קנטרנית , לא רואה עוד תסריט שמסביר למה התכוונת כאן.
4- עלות הרכב ביחס לבנזין/דיזל - רכב חשמלי עולה יותר? אני לא בטוח , אני חושב שפחות - רמת האיבזור של רכבים חשמליים עולה בהמון על רכבי בנזין מקבילים , מה שנכון שעושים עלינו קופה בטיפולים (גם ברכב בנזין זה קורה), זמינות חלפים רעה  ובאופן כללי לתחושתי יבואנים לא מקצועיים, מקסימים ומשקיענים בכל תהליך הרכישה וליוויו ואחר כך אתה לבד, גם לזה יש פתרונות , כמו למשל מוסכים לא יבואן אבן מורשים שמנצלים  את ואקום התמורה שנוצר כאן ובונים לעצמם נישה של שירות יותר טוב במחיר יותר זול , ולא שהם צריכים להתאמץ , זה קורה כי זה מתבקש וקל . זה בסך הכל שוק חדש שמתאים את עצמו.
5- עלות תחזוקת סוללה , השוק עדין בחיתוליו, בהחלט יכול להיות שבעוד 5 שנים אנחנו נדבר על מחירי סוללות שייתרו את הדיון הזה ויגרמו לבנזיניות להיעלם מהעולם יותר מהר ממה שחשבנו , זה לא הימור , זו הסבירות הכי הגיונית , השאלה היחידה כאן היא אם תפעל כאן איזו רגולציה שתדאג להנגיש את עלויות הסוללה לעלותן בפועל כפי שתהיה אז, כי אין לי ספק שלהוזיל את החומרים ואת התהליך ולייעל את הסוללות בצורה מטורפת זה תהליך שרץ במהירות אדירה כפי שמחקרים מראים.
כך שהנקודה הזו קיימת היום בעיקר כי התחום חדש. 
יש דרכים להתמודד כמו לבחור רכבים שיש להם סוללות שאמורות להחזיק יותר , כמו אלה של BYD , יש אחריות והארכת אחריות כמו שנהוג בשוק ההיברידיות.
התחום הזה יתפתח עם הביקוש , זה כבר לא עולם הימור של בטר פלייס , הטכנולוגיה כבר כאן.

לא ציינת את פער העלות החודשית העצום בין תדלוק לטעינת רכב , פער מטורף לחלוטין , נכון שנכון להיום החל מ26 יתחיל מס נסועה ואחד כמוני שנוסע לעבודה בלבד מינימום 130-140 קילומטר יומי יסבול מזה , אבל עדין אחסוך הרבה יותר מאשר עלות דלק .
אגרת רישוי עדין - 500 שקל לעומת יותר מ2000 ברכב בנזין רגיל.
ביצועי הרכב ללא בסיס להשוואה לבנזין מקבילה.
העומס על הבלמים ושחיקתם מופחתים עקב הבדלי הטכנולוגיה.
מי שנוסע בעיר בכלל יחסוך יותר בגלל שנוסע במהירות נמוכה יותר.

לא חושב שיש בסיס להשוואה.

בסופו של דבר הטענות העיקריות נגד חשמלית קשורות יותר לתנאי המגורים הסובייקטיביים של המועמד לרכישה ואם יש לו איפה לשים עמדה או לא , זה השיקול הכי קריטי כאן.
תכנון נסיעה בגלל טווח זה שטויות.

• אהבתי 7
פורסם

פספסת את הדיל ברייקרים הכי גדולים,שהם בגדר נעלמים, למי שמחזיק את הרכב לטווח ארוך: 

1. תחזוקת רכב( בלי קשר לסוללה) ,ביחוד סיני, לאחר שהאחריות הכללית נגמרת. 

2. ירידת ערך- בהמשך לסעיף 1, ההתנהלות היצרנים והשוק, תקבע מה יהיה הערך של הרכבים הללו, 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 21 שעות, gollu כתב:

כותרת עם מעט תוכן. 

העיקר בתמונה.

או בסיכום : ככל שהמדינה יותר גדולה וקשה להסתדר בדרך ארוכה, כך פחות מרוצים מרכב חשמלי. 

הנתון לא רלוונטי לישראל כלל וכלל

IMG_2396.jpeg

עוד יותר: הממוצע העולמי מצביע על כרבע מהנשאלים, לא כשליש. גם הכותרת מונפצת

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם רוצים להתקשקש על זה, אז 29% לא רחוק משליש בערך כמו ש-29% לא רחוק מרבע.

אז בסדר שיהיה כשליש (היה יותר נכון להגיד כ-30% אם כבר ממש מתעקשים).

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...