Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, falou כתב:

וזה היה?

היום הוא אורה מודיעים. אז היה מודיעים.

בית ספר של 2 כיתות בשכבה וללא מגמות מובנות (בחרת איזה מקצועות לתגבר או לבחור מעבר למקצועות החובה).

כמו שהמנהל אמר בכנס מחזור שהיה לנו. התלמידים הטובים לא באו ואת הגרועים לא קיבלו אז נשארו עם אלה שלא מתאימים למשבצות הסטנדרטיות ואלה תמיד מוצאים את מקומם והיכולות שלהם בסוף באים לידי ביטוי.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חינוך הילדים הוא אחת מההחלטות הכי חשובות שמחליטים בין בני הזוג.. תוודאו שאתם מיושרים על הדרך שאתם רוצים לתת לילדים שלכם.

תתרשמו אישית ממנהלי בתי הספר, עד כמה האישיות החנוכית שלהם מתאימה לרצונות שלכם? הצוות החינוכי תמיד מיישר קו עם ההנהלה: מנהל מצויין - בית ספר מצויין. מנהל חרא - בית ספר חרא. וצריך לסנן הרבה בולשיט

חיים חברתיים -- החברים הטובים יגיעו, ואם ההורים יעקמו את האף אז תזכרו שהתפוח לא נופל רחוק מהעץ...

אקדמית: ביסודי ובחטיבה מה שלא תלמדו את הילדים שלכם הם לא ילמדו בבתי הספר, גם ב"טובים".

יש אמרה מקובלת אצל מורים: "לא נורא, בשנה הבאה הוא יהיה בעיה של מישהו אחר"...

בהצלחה!

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 12 שעות, borsood כתב:

תתרשמו אישית ממנהלי בתי הספר, עד כמה האישיות החנוכית שלהם מתאימה לרצונות שלכם

איך אתה עושה את זה? 

במילים אחרות, מה שווה ההתרשמות השטחית? 

מה אם מנהל מתחלף? 

לגבי זה שההנהלה קובעת את אופי המוסד, במקום עבודה בו ההנהלה לא מסוגלת לסנן את העובדים... זה ממש לא נכון. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני בעד בית הספר עם החברים שלהם.

לפי איך שאתה מתאר הפער בין בתי הספר קטן, אז בשביל מה כל זה? יכול רק להזיק.

לא אתה ולא אף אחד לא יודעים מה יהיה עוד כמה שנים.

יש לי חברים מבוססים ששלחו את ילדיהם לבתי ספר פרטיים מאוד יקרים ורחוקים ממקום מגוריהם. לאט לאט הם מבינים שזה לא מושלם כמו שחשבו. הרי הם עצמם, למדו כאן בשכונה בבית ספר רגיל והצליחו בגדול. הכל בסדר.

אספר לך סיפור וחוויה אישית שלי:

סיימתי את החטיבה עם ממוצע של כמעט 100 עגול בתעודה.

אמרתי לעצמי בואנה אני שפיץ עולם, לא חבל לבזבז את הפוטנציאל?

עברתי (ביוזמתי בלבד) לתיכון הנדסאים בצפון ת"א (בשטח של האוניברסיטה) שנחשב בזמנו לתיכון עם רמת האוכלוסיה והלימודים בין הגבוהים בארץ. אמרו אז שהוא מס' 1. ילדים מכל הארץ נסעו לשם. הייתי נוסע לשם עם 2 ולפעמים עם 3 אוטובוסים לכיוון! עשינו פסיכומטרי בכיתה יוד והרוב הוציאו סביב 700. המורים בקושי הסבירו את החומר, הרוב היינו לומדים לבד, כמו באקדמיה. הציונים ירדו מתחת ל-80, הנסיעות היו קשות והכי קשה היה שכל מי שלמד איתי בכיתה גר במקום אחר בארץ, אז חיי החברה ספגו מכה קשה. עזוב את זה שכולנו היינו חוזרים הביתה ב-5 בערב במקום ב-1-2 בצהריים וזה אחרי ישיבה בשכונה על הברזלים...

ואז אמרתי לעצמי רגע! זאת הרי אותה בגרות! מה אני צריך את החרא הזה?

חזרתי לתיכון בשכונה שלי, שהייתי אמור לעבור אליו מלכתחילה אחרי החטיבה (מתחם אחד 6 שנתי) עם כל החברים שלי. עולם אחר. הרגשתי, במיוחד במתמטיקה, שמגישים לי את כל החומר על מגש של כסף, היה לי כיף, היה לי קל. ובסופו של דבר ציוני הבגרות שלי היו גבוהים משל רוב החברים מהתיכון בת"א. וזה מה שקובע.

גם מי שסיים בת"א אמר שפעלתי נכון ואם היה אפשר להחזיר את הזמן אחורה היה עושה כמוני.

זהו פרקתי, אפשר לחזור לעבודה... 😅

עריכה אחרונה על ידי Shmelov
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 44 דקות, Shmelov כתב:

אני בעד בית הספר עם החברים שלהם.

+++ 

בבית ספר יסודי נראה לי שזה אחד הפקטורים הכי חשובים, השיוך לאזור והחברים הקרובים (אלא אם מדובר באזור פח עם אוכלוסיה פח ובית ספר פח).

לי יש בת 10 ובן 6 וחצי, כיתה ד' וא'. כשהגדולה סיימה גן, עלתה איזו רבע מחשבה שתלך ללמוד בכפר הירוק (אנחנו מהרצליה) ודי מהר המחשבה עברה, מתוך השיקול החברתי/ לוגיסטי. 

בינתיים לא מצטערים על ההחלטה הזאת, גם איתה וגם איתו. 

בהקשר לתגובה שמעליי, אבי גדל ברמת גן (באזור של Night Driver) ולמד בתיכון אורט סינגלובסקי בתל אביב, ליד דרך הטייסים...

יום יום רכיבה על אופניים (אז זה עוד היה בטוח יחסית) הלוך ושוב, לימודים עד 15-16 אחה"צ ואחר כך ים של ש.ב ומשימות. 

כעבור 4 שנים, כשדוד שלי סיים כיתה ח' והתלבט לאיזה תיכון ללכת, אבי אמר לו ולהורים "תשכחו מזה. שיילך כמו בן אדם ברגל לאוהל שם, יחזור בשעות נורמליות הביתה ויהיו לו גם חיים אחרי בית הספר..."

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 דקות, שביט כתב:

+++ 

בבית ספר יסודי נראה לי שזה אחד הפקטורים הכי חשובים, השיוך לאזור והחברים הקרובים (אלא אם מדובר באזור פח עם אוכלוסיה פח ובית ספר פח).

לי יש בת 10 ובן 6 וחצי, כיתה ד' וא'. כשהגדולה סיימה גן, עלתה איזו רבע מחשבה שתלך ללמוד בכפר הירוק (אנחנו מהרצליה) ודי מהר המחשבה עברה, מתוך השיקול החברתי/ לוגיסטי. 

בינתיים לא מצטערים על ההחלטה הזאת, גם איתה וגם איתו. 

בהקשר לתגובה שמעליי, אבי גדל ברמת גן (באזור של Night Driver) ולמד בתיכון אורט סינגלובסקי בתל אביב, ליד דרך הטייסים...

יום יום רכיבה על אופניים (אז זה עוד היה בטוח יחסית) הלוך ושוב, לימודים עד 15-16 אחה"צ ואחר כך ים של ש.ב ומשימות. 

כעבור 4 שנים, כשדוד שלי סיים כיתה ח' והתלבט לאיזה תיכון ללכת, אבי אמר לו ולהורים "תשכחו מזה. שיילך כמו בן אדם ברגל לאוהל שם, יחזור בשעות נורמליות הביתה ויהיו לו גם חיים אחרי בית הספר..."

כשהתחלתי את התיכון הוא היה ברחוב חירות וגרתי 5 דקות ברגל ממנו. אחר כך עברנו ליד כופר היישוב והייתי מגיע באופניים.

כשהתחלתי יב' הוא עבר לבית ספר אורה אבל אני עברתי לראשון. המזל שבתקופה ההיא זה היה 25 דקות בבוקר בשני אוטובוסים או רבע שעה עם אוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני הסעתי את 2 הגדולים שלי (שהיום כבר בוגרים) לבית ספר יסודי בשכונה ליד כל יום. זה סיוט.

לאחר מכן עברתי דירה ושני הקטנים שלי הולכים לאותו בית ספר כמו של הגדולים, ברגל, 2 דקות הליכה.

זה כל כך הרבה יותר טוב לאיכות החיים של ההורים וגם של הילדים, רואים איך מהר הם מתחברים לחברים בשכונה והם מתפחים יותר מוקדם להיות עצמאיים, לעשות פעילויות עם חברים מהכיתה.

גם ההורים הופכים להיות עצמאיים ויכולים לחזור הביתה מתי שבא להם ולא מתי שנגמרים הלימודים.

לדעתי הקרבה הפיזית ומסלול ההגעה לבית הספר הם החשובים ביותר, במיוחד בגיל יסודי. ההבדלים בין מורים ספציפיים אולי יותר חשובים להצלחה מבית הספר עצמו. אנחנו רואים הבדל משנת לימוד לשנת לימוד לפי המחנכות. אז לפחות שיהיו חיי חברה טובים, זאת התועלת העיקרית בבית ספר בכל מקרה.

בגיל תיכון כבר אין ברירה וצריך בדרך כלל לנסוע לבית הספר המתאים, אבל הילדים בשלב הזה כבר יכולים לעשות את זה לבד.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

יש לך תאומים, לא? אז תשלח אחד לקרוב ואחד לרחוק. A/B testing. 

😉

הזדמנות נהדרת לעשות מחקר. ואולי אפשרות לעשות כמה שקלים...

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...