Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בניין שעובר תמ"א 38 - חיזוק, לאחרונה התגלה שאין הארקה והקבלן סוף סוף תיקן את הסכנה המטורפת.

עכשיו יש הארקה, איך בדיוק זה מחובר בת'כלס? ממה שאני מכיר מבתים פרטיים מדובר על חתיכת מתכת שטוחה שמחוברת לאדמה ומוחזקת על ידי בורג בקיר של הבניין וללוחית הזו מחובר הכבל ארקה מהלוח חשמל. האם זה המקרה גם בבניין רב קומות? יש דרך לבדוק עצמאית את עניין הארקה מבלי להכניס אצבעות רטובות לתוך שקעים?

אם אני אעלה לפה תמונות של הארקה שכנראה אבקש מהקבלן שישלח לי סרטון או תמונות,האם ניתן יהיה להגיד אם בוצעה עבודה טובה או טעונה שיפור או שאני אצטרך להגיע פיזית לבניין ולראות בעצמי את העבודה?

ואיך אני יכול לבדוק?

תודה מראש לעונים (:

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

בדיקה ראשונית ובסיסית.

זה בדיקה עם מד מתח בשקע

נרצה לראות שהמתח בין בפאזה לאפס שווה למתח בין הפאזה להארקה.

ושאין יותר מ0-2 וולט הפרש מתח בין האפס לבין הארקה. (אמור להיות 0)

זה עדיין לא אומר כלום על טיב הארקה, אבל זה אומר שיש הארקה.

אבל אני לא חשמלאי.

לכן קח את המלצותי בערבון מוגבל.

אם לא בטוחים. צריך לקרוא לחשמלאי שיבדוק

עריכה אחרונה על ידי om2
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

אני גר במגדל 18 קומות. 

אני לא זוכר לגבי האם ההארקה מחוברת לשעוני המים בכל קומה, אני כן זוכר שיש הארקה מחוברת לצנרת הגז בישול.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, ברווז כתב:

אני גר במגדל 18 קומות. 

אני לא זוכר לגבי האם ההארקה מחוברת לשעוני המים בכל קומה, אני כן זוכר שיש הארקה מחוברת לצנרת הגז בישול.

למיטב זכרוני החיבור לצנרת גז \ מים כבר אינו תקני. זו גם אגב הסיבה שתמיד בתמ"א מגיע השלב של "אופס אין הארקה", כי איזה אינסטלטור חכמולוג הזיז את הברזים.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 36 דקות, ברווז כתב:

אני גר במגדל 18 קומות. 

"ההארקה" שמחוברת לצנרת הגז אינה הארקה אלא השוואת פוטנציאלים של אלמנטים מתכתיים (כמו למשל תעלות מיזוג מפח, מעקות וכד') זו בטח לא ההארקה של הבניין. יותר מכך, סביר להניח שההארקה בבניין בן 18 קומות היא בשיטת האיפוס (TNC-S) ולא באמצעות חיבור לצנרת המים המתכתית (חיבור לצנרת גז אף פעם לא היה מקובל כהארקה!, לפחות לא בארץ)

• אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם (נערך)

לפי מה שאני יודע. בתים שהתחילו לבנות משנת 1979. אמורה להיות להם הארקת יסוד. תומרת מחברים כבל לאחד הברזילים שיוצקים.

בבתים קומות אני חושב שזה אותו דבר. בבית שגרתי בו. בית קומות.  אוכלס ב 1998. הייתה הארקה. לא רק משעוני המיים.

בשיפוץ בדקתי אם בדקן. אפילו  שביטלו תצינורות ברזל. הייתה הארקה.  והגיע מאזור השעונים. של החשמל. כבל עבה של ארקה.

היה גם בתוך הבית. שיצאה מקיר יצוק כבל הארקה. והתחבר לאחד מהצינורות מים. 

מוסיף תמונה. מהדירה הנוכחית. גם אוכלס ב 1998. מצד ימין יוצא מהיציקה ברזל. ואלו חוטים לארקה.

הבית אם צינורות ברזל.

20240122_161611.thumb.jpg.ba394f8ea26cd1933d040c48764813f4.jpg

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • אהבתי 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ככה נראית הארקה שמתבצעת עוד בשלב שלפני היציקה. המוט הארוך ביותר שצבוע בקצת אדום.

מגיע מישהו מחברה חיצונית שמרתך מס' מוטות כאלה לפי תוכנית הבניין, אחרי זה הם בולטים מהיציקה.

image.thumb.jpeg.bb244e8a526e871b5d6cb3b7351d25f2.jpeg

• אהבתי 5

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
בתאריך 21.1.2024 בשעה 23:30, DareDevil כתב:

יש דרך לבדוק עצמאית את עניין הארקה מבלי להכניס אצבעות רטובות לתוך שקעים?

תזמין חשמלאי המצוייד ב LT (LOOP TESTER).
זה מכשיר המודד את התנגדות לולאת התקלה.
עצמאית לא כדאי לבדוק.

• אהבתי 1
פורסם

בהחלט תגובות מעניינות, החכמתי קצת. 

אנסה לזכור לבדוק את הנושא אצלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, Pavlik כתב:

ככה נראית הארקה שמתבצעת עוד בשלב שלפני היציקה. המוט הארוך ביותר שצבוע בקצת אדום.

מגיע מישהו מחברה חיצונית שמרתך מס' מוטות כאלה לפי תוכנית הבניין, אחרי זה הם בולטים מהיציקה.

קירות דיפון זה לחלשים, הא? 

😛

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 17 שעות, natco כתב:

קירות דיפון זה לחלשים, הא? 

😛

זה תלוי בסוג הקרקע ובהמלצה של יועץ הקרקע.

לדוגמא אצלי קרקע סלעית אז לא דרש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

להארקה יש כמה שיטות, כולן עובדות.
השיטה המקובלת ב 30+ שנה האחרונות, בבניינים, היא הארקת יסוד.

בגדול, משתמשים ביסודות הברזל\פלדה של הבניין כמוליך ההארקה לכל המבנה.

טרם היציקה  מחברים בין האלמנטים מפלדה שהם למעשה יסודות הבניין, ומשם זה ממשיך הלאה (דרך אותם חיבורים שרואים בנקודות מסויימות בבניין כפסי הארקה וכו').

על אותו עיקרון היתה עובדת ההארקה בשנים קודם לכן - וזה על ידי חיבור לצנרת המים (כנהוג בעבר, היא היתה מברזל ולכן מוליכה). עצם החיבור של הצנרת הביתית כהארקה היתה בעצם מחברת מוליך ארוך מאוד מתחת לאדמה - וזה מה שהיה עובד בעבר.

יש אינסוף מידע בגוגל אז אפשר להרחיב עוד הרבה.

בדיקה יסודית להארקה עושים עם מכשיר LT, כמו שכבר הזכיר @teyal.
גם אם יש לך הארקה מצויינת חייבים לוודא שהשקעים מוארקים גם כן (ואין שום נתק "פתאומי" בדרך) וממסר הפחת תקין (מגיב תמיד ללחיצה על כפתור ה TEST).
יש מכשירים שיודעים לבדוק גם את ממסר הפחת ע"י העמסת זרם זליגה של 30mA ובדיקה אם הפחת "קופץ"\מגיב.

איציק

• אהבתי 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 24.1.2024 בשעה 21:52, איציק נ. כתב:

יש מכשירים שיודעים לבדוק גם את ממסר הפחת ע"י העמסת זרם זליגה של 30mA ובדיקה אם הפחת "קופץ"\מגיב.

יש לי מכשיר כזה, נגד 6.8K Ohm

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 24.1.2024 בשעה 06:47, redroze כתב:

זה תלוי בסוג הקרקע ובהמלצה של יועץ הקרקע.

לדוגמא אצלי קרקע סלעית אז לא דרש.

אני לא יועץ קרקע.

אני רק מסתובב באתרים ב-25 שנה האחרונות. חצי מהחתך פה בתמונה זו שכבת מילוי בכלל.

הנה, פה יועץ הקרקע כן דרש.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...