Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי
בשעה טובה הבן השני מתחתן (הראשון זה היה בקורונה ושם היו חוקים אחרים),
מצאו אולם (חדש יפתח רק בעוד שלושה חודשים),
כמה מקובל (וראלי) לקבל הנחה ממחיר מנה (סדר גודל של 450+ מוזמנים)?
האולם מחייב להשתמש בשרותי התאורה וההגברה שהוא מקים (עלות נוספת של 5900 ש"ח) שם גם יש אפשרות למשחק במחיר?

תודה

פורסם

אולם שטרם נפתח, שאין עליו המלצות, נסיון... זה מאוד בעייתי
צריך לעשות בדיקה אל מול אולמות אחרים באיזור, לגבי תאריך זהה או דומה 
אולם חדש, בלי המלצות... 25-30% פחות לכל הפחות

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

יש פה הרבה משתנים שלא נתת. 

קודם כל אזור. אולם במרכז או אולם בצומת כנות זה לא אותו דבר. הפערים יכולים להגיע למאות אלפי שקלים. סתם לדוגמה אצלנו בסקר שוק ההבדל בין אולמות בדרום (צומת בילו ברחובות או כנות) ובמרכז נעו סבבי ה-100 שקלים למנה ולעתים אף כפול מכך ככל שמדרימים. 

שנית, מיצוב. יש כאלו שמנסים למצב את עצמם פרימיום ומראש פונים לאוכלוסיות מסוימות ויש כאלו שלא.

בעיניי, אין מנוס מלקבל המלצות מאנשים שאתם מכירים אישית (המלצות באינטרנט זה שקרי מאוד כי כולם תמיד מרוצים ולכולם תמיד אמרו האורחים שהיה מדהים). חלק מהמקומות עם הציונים הגבוהים ביותר ברשת הייתי בהם כאורח והיה די מעפן. אז לשאול בני משפחה, חברים, אנשים יותר צעירים כמו חבריו של הבן שלך מה לדעתם היה נחמד או לא באירוע. 

שלישית זה להחליט מה החתן והכלה רוצות. רק עיצוב חופה (ועל אחת כמה וכמה אולם) יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים בקלות, ואם רוצים משהו מיוחד אז גם מאות אלפי שקלים. אפשר לעשות חתונה די זולה בשפלה או בדרום נניח, שתהיה סבירה לכל הדעות, אף אחד לא יזכור אותה לטובה או לרעה (כמו רוב החתונות) ולצאת בנזק לא גדול או אפילו רווח. קודם צריך להחליט מה חשוב.

אחרי שסידרתם והחלטתם פחות או יותר מה רוצים כולם ומה מקובל, ואחרי שעשיתם סקר שוק טלפוני (מבקשים הערכה כללית למחיר והרוב נותנים ואומרים שאפשר לדבר) תוכלו לשקול מה מקובל ומה לא וללכת לפגישה שם. בעיניי היחס מעיד הרבה ולמילים יש משמעות. בדיעבד אני הלכתי ליחסית יותר אולמות מרוב האנשים (משהו כמו 7) וזה הסתבר כנכון. אנחנו מאוד התחברנו למקום שרצינו להתחתן בו ואחרי שאמרנו להם שיש מקום שהוא גם סבבה ונתן מחיר הרבה יותר זול ועדיין הלב שלי לא שלם עם ההחלטה הם כן באו לקראתנו (וגם היחס תוך כדי ואחרי החתונה היו מאוד נעימים ומתחשבים). הם לא היו ההצעה הכי זולה בסביבה אבל היו מאוד שקופים ובסוף היה סבבה (אני חושב). 

לגבי הנחות, WELL, במקום מסוים הורידו לנו ישר 60 שקלים מעלות מנה כי הבעלים היה חבר של בן משפחה. במקום אחר היה הרבה ביקוש סביב התאריך שלנו ולא זזו יותר מדי אולי 10-20 שקלים למנה. במקום ברוב המקומות מורידים בין 20-40 שקלים למנה. זה הכל היה לפני שנתיים בערך. היום אני משער שאפילו יותר יקר. אין מה לעשות זו תעשייה נצלנית ורובם המוחלט של בעלי העסקים פונים לשוק הזה בדיוק משום שכשאומרים את המילה חתונה מופיעים דולרים בעיניים. להתכונן נפשית ולעשות סקר שוק. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מנסיוננו (היינו סהכ בשלושה אולמות) בעלי אולמות בונקרים,תבקש להוריד 10אגורות מהמנה יתחילו להתפתל בכסא.

מה שכן אפשר לעשות זה להוסיף סלטים (בהתאם למקום בשולחן,אצלנו לדוגמה היתה פלטה עגולה מסתובבת שככה כל סועד יכול לסובב ולקחת כל סלט שירצה בלי לקום)

אפשר להתמקח על הבופה (מנות פתיחה,מושקע ומשביע או פלצני ובקושי תופס מקום בבטן)

מנות עיקריות לעצב (רק בשנים האחרונות הכרנו את הדואט אנטריקוט\סינטה או פרגית או סטייק ושאר שילובים וקומבינות)

קיצר,אם אין מזל בקטע של להוריד במחיר אז לפחות שמה שתשלם ייתן כמה שיותר תמורה

לגבי השירותי הגברה - עדיף לשלם לאולם כנראה מאשר להביא מישהו חיצוני שלא תכיר\תתבסס רק על המלצות,ככה סוג של יש אבא ואמא (בערך)

בהצלחה ומזל טוב 

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

גובה ההנחה תלוי בגודל הניפוח בהתחלה.

תשווה מחירי נטו ולא אחוזי הנחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

1. אני אישית לא הייתי סוגר אירוע באולם שעוד לא נפתח.

זה ריזיקה גדולה מדי.

יש מספיק דברים שיכולים להתפקשש (לדוג' לא מקבל רישיון עסק / הגדלת חיבור חשמל/ מתגלה עיכוב בהתקנת תאורה וכו')

ואם כן. רק אם זה במחיר רצפה ויש לי מספיק זמן אחרי שהוא יפתח כדי לבטל/לשנות

2. כל אולם כל אולם

לפני שאתה סוגר תגיע כאורח סמוי. 

אתה לא חייב לשבת לתפוס מנה. אבל בהחלט להסתכל על אופן הגשת האוכל / ניקיון שירותים / יחס מלצרים וכו'

3. אולמות מראש מאוד בונקרים במחיר הסגירה.

חלקם מוכנים להיות גמישים במעמד התשלום אם משלמים הכל במזומן באותו היום/למחרת האירוע.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 3 שעות, om2 כתב:

כל אולם כל אולם

אתה לא חייב לשבת לתפוס מנה. אבל בהחלט להסתכל על אופן הגשת האוכל / ניקיון שירותים / יחס מלצרים וכו'

+++++

נראה לי הטיפ הכי טוב.

לפני 15 שעות, llaavvii כתב:

חדש יפתח רק בעוד שלושה חודשים

לא הייתי עושה את זה בחיים.

רק מהחלחלה שתהיה לי מצוות לא מיומן או צוות שעדיין לא סגור הרמטית איך לעבוד.

אם זה לא מחירי זנות כי צריך "להתגלח" על מישהו לא הייתי מתקרב בכלל.. גם אם אומרים שהבעלים עבד באולם אירועים אחר שנסגר שהיה שלו.

צוות לא מיומן ישאיר לך צלחות ריקות על השולחן כשעוד שנייה צריך להוציא מנה שנייה או שלישית 

אותי זה חירפן בתור מלצר שחלק מהמלצרים היו מתחפפים ברגע שעשו את הטיפ שלהם.

ואז אני צריך ללכת לנקות את החרא שלהם.

גם הווליום שלך מאוד גדול אז יכול להיווצר מצב שהשולחנות בוודאות לא יהיו מסודרים כמו שצריך.

למרות שנראה לי שצריך לקרוא למומחה שלנו באירועים @Transporter

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, om2 כתב:

יש מספיק דברים שיכולים להתפקשש (לדוג' לא מקבל רישיון עסק / הגדלת חיבור חשמל/ מתגלה עיכוב בהתקנת תאורה וכו')

יש לא מעט אולמות שעובדים ללא רישיון עסק. עד שיום אחד הם נסגרים ומשאירים את הלקוחות שלהם באויר.

לפני 19 שעות, llaavvii כתב:

מצאו אולם (חדש יפתח רק בעוד שלושה חודשים),

יפתח עוד 3 חודשים ?   גם יכול להיות עוד 3 שנים (קצת הגזמתי, אך מקווה שהכוונה ברורה).

אם הוא מתחייב שהאולם יפתח עוד 3 חודשים, לכל הפחות, שיראה לך שיש לו רישיון עסק.

אין רישיון עסק ?  לך תדע מתי באמת יפתח. הבטחות לא עולות כסף. יכול להיות עוד הרבה זמן. או שהוא לא עומד בדרישות חשמל/ כיבוי אש וכו' (ולכן עדיין לא קיבל רישיון עסק) או שהוא יפתח בלי רישיון עסק (ואז לך תדע מה יקרה.  ומי ישא באחריות במידה ויקרה אסון ?? בלי רישיון עסק, אף חברת ביטוח לא תבטח אותו)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 3 שעות, guya72 כתב:

בלי רישיון עסק, אף חברת ביטוח לא תבטח אותו

מדוע אתה סבור כן?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אין לי המלצות או תובנות, אבל רק רוצה להאיר את זה:

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

...להחליט מה החתן והכלה רוצות.

יפה!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, om2 כתב:

2. כל אולם כל אולם

לא מחייב אורח סמוי, כל אולם איכותי יגיד לך לבוא מתי שאתה רוצה לראות אירוע. 

לפני 19 דקות, גור אדם כתב:

לגבי הנחות - מניסיוני, הרבה פעמים יותר קל לבעל עסק לתת דברים אקסטרה מאשר לתת הנחה על מנה.

כמו בשוק הרכב וכמו בשוק הדירות - יביאו לך הכל מסביב רק לא להוריד מחיר כדי שיוכלו להגיד שגובים מחיר X.

פות"ש, שמע, בסוף חתונה זה ערב אחד, לא יזכרו את זה יותר מדי וגם החתן והכלה נשארים עם קצת תמונות/חובות או חסכונות, בהתאם למתנות. אין מה להשתולל.

ועדיין, לא הייתי רוצה להגיע למצב שבו שבוע לפני החתונה אני בבעיה. מצטרף להמלצה להימנע מאולם שלא נפתח ושאין עליו ביקורת אמיתית.

אין מחיר שנהוג להוריד, זה הכל משא ומתן בהתאם לנתונים, תאריך פחות מבוקש יעזור להנחה גדולה, תאריך מבוקש באוגוסט אתה יכול גם לשכוח מהנחה וגם תיזהר שלא יקנוס אותך עוד עשירייה על זה שביקשת.

• תוכן חדש...