Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל להתחיל לעשות את הטיפולים התקופתיים לבדי (יש לי ידיים ופעם הייתי חשמלאי רכב).

הדבר שהכי מטריד אותי הוא איך להוכיח לקונה העתידי שאכן טיפלתי ברכב?

(קבלות מחנות יכולות להיות מזויפות)

אשמח לשמוע רעיונות

תודה ☺️

פורסם

תתעד בצורה מסודרת ואחידה. לדוגמא, טבלה מסודרת של מה נדרש לבצע בכל טיפול, וסימון בטבלה של כל מה שבוצע, יחד עם תאריך וקילומטרז'. תוסיף תמונות של מד קילומטרים מהאוטו ביום הטיפול. בסופו של דבר, הכל אפשר לזייף, וקונה יכול להחליט שכל עוד אין לך קבלות ממוסך (שגם אותן אפשר לזייף, לצורך העניין), הוא לא רוצה רכב שטיפלת בו לבד. אבל לדעתי, ככל שתתעד בצורה מסודרת יותר - כך זה יוכיח שהיה אכפת לך מהרכב ומהטיפול בו, ואם אין לקונה התנגדות קטגורית לטיפול עצמי - זה אמור להרגיע אותו.

פורסם
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

הדבר שהכי מטריד אותי הוא איך להוכיח לקונה העתידי שאכן טיפלתי ברכב?

אם זה אוטו לא מאוד חדש ויחסית זול, נגיד ששווה פחות מ 30 אלף שקל , מניסיון של כמה מכוניות כאלה שמכרתי - מחוץ לפורום תיעוד טיפולים לא מעניין את אף אחד.

בין אם עשית בעצמך ובין אם במוסך כללי או אפילו במוסך מורשה יבואן, כל זה לא מעניין. 

הגשתי לקונים ערמה של קבלות של טיפולים במוסך ושל חלקים שאני קניתי בעצמי והחלפתי. היו לי בטלפון תמונות של כל הטיפולים שעשיתי, כולל צילום לוח שעונים עם הקילומטרז' בכל טיפול. זאת אומרת ממש צילום מהלך העבודה והחלקים עם האריזות  - כל זה לא עניין אף אחד. 

מה שמעניין זה רק  שתוריד מחיר. וכמובן שבכללי האוטו יראה טוב ויתפקד תקין. 

לכן אם האוטו שלך יחסית ישן ולא יקר, אל תיתן לתיועד טיפולים יותר מידי משקל. אתה מטפל ברכב בשביל עצמוך ולא בשביל הקונה. 

אבל בכל זאת, אני עושה תיעוד.

1. חשבונית על קניית חלפים. מחנות בארץ או מהאינטרנט.

2. צילום של הרכב בזמן הטיפול, כך שבצילום יראו את מספר הרישוי.

3. צילום חלקים ישנים שיוצאים וחלקים חדשים שמורכבים.

4. צילום לוח שעונים עם ק"מ.

זה התיעוד. מי שירצה יסתכל.

רק שאני אומר שוב, מי שירצה להסתכל (אחוז קטן מאוד של הקונים) כנראה יעדיף רכב שטופל במוסך.

ולרוב פשוט לא איכפת ולא ירצו להסתכל. 

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

פורסם

אתה מוזמן להסתכל בשרשור שלי על המג'נטיס כדי להתרשם איך נראית טבלת טיפולים עצמאית

פורסם

הרישום המדוייק חשוב מאוד בשבילך, כדי שתדע מתי החלפת את מה (זמן וק"מ) ותידע מתי צריך לעשות שוב.

מעולם לא נתקלתי בקונה שהתעניין ברישום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לצערי מחוץ לעלום כאן של הפורום,

אנשים לא מבינים מה המשמעות של דו"ח סליקה, מה המשמעות של הסטורית טיפולים,

הם רואים רכב לוקחים למכון בדיקה,

והדבר היחיד שמענין אותם זה בכמה מחיר הסגירה של העסקה,

התעסקי עם כמה רכבים של חברים בחיים, לא ראיתי אף פעם קונה שמתענין,

ומצד שני שאני התענינתי מקונה על דו"ח סליקה והסטורית טיפולים, הוא הסתכל עלי כעמ"ם שנחת מאיזה גלקסיה שונה, הוא שואל אותי מה זה משנה, אף אחד לא ביקש ממני,

אנחנו כאן בפורום חיים בפלנטה אחרת😀

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...