Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני הולך להחליף מערכת ברכב, הרמקולים ברכב ממש דפוקים ואחד מהם קרוע לגמרי, אני רוצה להחליף גם רמקולים. 

במערכת שאני יתקין כתוב לי עליה שהיא מיועדת לרמקולים 50W *4,  השאלה האם צריך דווקא עד רמקולים עד 50W ופחות, [כמה וואט רמקולים פשוטים שמגיעים עם רכב פרייבט רגיל]  או אפשר לשים גם לדוגמא רמקול 70W והוא רק לא יעבוד בתפוקה הכי גדולה שלו.  

תודה גדולה! 

פורסם

אז ככה, בגדול אין שום מכשיר בעולם שיכול לספק 50 וואט לרמקול... המקסימום של חברות ברמה כמו אלפיין הספק של 18 וואט ואולי 20. רוב המערכות מוציאות 12-15 וואט. אז גם אם תביא רמקול חזק יותר לא תרגיש הבדל כמיט בווליום, אלא שכנראה תרגיש הבדל באיכות (קצת), כי ברמקול הונכחי שלך הוא עובד בהספק שיא של 20 וואט, אז שאתה מגביה הרבה הוא נחנק, וזה לא יקרה ברמקול חזק יותר ונציל יותר (DB גבוה). 

לגבי השאלה השניה אני חושב אבל לא בטוח בזה שהמכשיר שלך לא יכול להישרף, גם עם רמקול חזק. כי הוא מכוון מראש ליכולות שלו ולא יתן יותר עוצמה ממה שיכול להוציא... ככה הסברא נותנת... יש מישהו בפורום אודיו שמוכר מכשיר אלפיין משומש במחיר זול לך על זה, רק אלפיין פיוניר ברמות הזולות ואפ' הגבוהות יותר, מכשירים זבל.... אם תרצה אני ימכור לך את שלי במחיר מצחיק סדרה 5 .... על הפנים... רק אלפיין אפ' משומש ישן ולא מכשיר אחר וכל שכן לא חברות סינייות, שגם אם תתקין עליהן ציוד באלפי שנים לא תראה חלילה ברכה בסאונד טוב... שמע לי בזה יש לי המון נסיון (כוזב) מהתקנות פשוטות על מכשירים לא איכותיים בכמה וכמה רכבים... בהצלחה.. אשמח לעזור לך מה שאני יכול בייעוץ...

כשכתוב 50 וואט זה לא וואט אר אם אס זה סתם אימרה של וואט P.M.P.O שלא תיפול בחישוב הזה...

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התגובה. 

בגדול על חלק מהשאלות שלי יש לי תשובות, הבנתי שהרמקולים צריכים להיות דווקא מעל המגבר שהמגבר לא ישרוף את הרמקול,  מה שלא לגמרי יצא לי ברור זה האם כל רמקול יעבוד גם מה שכתוב עליהם 300W (זה תמיד RMS?? או שיש עוד מדידה?)  על מגבר שכתוב עליו... 50W (ופחות..) וגם אם כן האם בכלל יהיה הבדל באיכות בין רמקול 300W ל100W אם המגבר גם ככה הרבה יותר חלש. 

בגדול זה לא ממש בשבילי, זה לחבר שאני מתקין לו את המערכת, כרגע הרמקולים גמורים לגמרי ולכן הוא רוצה להחליף גם אותם. לפי מה שהבנתי הוא לא רוצה משהו מטורף אלא משהו שיעבוד בצורה סבירה+  בלי סאבוופר ומגברים מיותרים. 

אשמח להרחבה על הנצילות שכתבת, BD ? 

שוב תודה 

פורסם

את שניכם לשלוח ל-FAQ 🤔

ולחפש באופן כללי מידע.

לפני 21 דקות, ROI37 כתב:

בגדול אין שום מכשיר בעולם שיכול לספק 50 וואט לרמקול

יש מכשירים (פיוניר, סוני ואולי עוד כמה) עם מגבר פנימי מחוזק עם 40-45W RMS לערוץ (נדמה לי שכן ראיתי גם 50W מתישהו, אבל לא מוצא כעת).

הם עדין עם נתונים לא בשמיים מבחינות אחרות כמו אחוזי עיוות, היענות תדרים וכיוצב' (לא ממש מפורסם בפירוט).

זה יכול להיות פתרון אם מחליפים יחידת ראש ולא מעוניינים להיכנס להתקנת מגבר אבל כן מחפשים קצת יותר כוח.

לפני 37 דקות, ROI37 כתב:

אז גם אם תביא רמקול חזק יותר לא תרגיש הבדל כמיט בווליום, אלא שכנראה תרגיש הבדל באיכות (קצת), כי ברמקול הונכחי שלך הוא עובד בהספק שיא של 20 וואט, אז שאתה מגביה הרבה הוא נחנק, וזה לא יקרה ברמקול חזק יותר ונציל יותר (DB גבוה). 

לפני 39 דקות, ROI37 כתב:

אני חושב אבל לא בטוח בזה שהמכשיר שלך לא יכול להישרף, גם עם רמקול חזק. כי הוא מכוון מראש ליכולות שלו ולא יתן יותר עוצמה ממה שיכול להוציא

קצת סלט.

ערך ההספק שמוצהר על רמקולים, ולצורך הענין רק זה המפורסם כנומינלי/RMS הוא החשוב (עזוב את נתוני ה-Max השיווקים בעיקרם), הוא מדד לעמידות טרמית (חום) של הסליל בו. לא כמה עוצמה הוא מוציא.

כל עוד האות נקי, אין בעיה לעבוד עם הספק הגברה נמוך יותר. כל עוד האות נקי, אפשר לעבוד (בזהירות ובחוכמה) גם עם הספק הגברה גבוה יותר בהתחשב בכך שאנחנו מנגנים מוזיקה ולא אות סינוס טהור מתמשך. הרמקול "יחנק" בגלל ההגברה ואות מעוות שיוצא ממנה אם היא חוצה את היכולת שלה (או אם הכנסת אליה אות מעוות במקור).

רמקול בעל התנגדות נמוכה (למשל 2 אוהם), בהחלט יכול לגרום לנזק למכשיר שלא נבנה עבור זה (רוב יחידות הראש בנויות לעבוד מול 4 אוהם).

ענין הנצילות/רגישות, מופיע לעיתים בצורת dB (דציבל) פר 1W (וואט) במרחק 1 מטר או כ-dB ל-2.83V (שווה ערך ל-2W). כך שחשוב להשוות תפוחים לתפוחים.

כל הכפלה של ההספק (1W>2W>4W>8W וכן הלאה) שניתן לרמקול תיתן עליה של 3dB.

שינוי של 3dB נתפס ע"פ רוב כשינוי קל בעוצמה, 6dB כשינוי משמעותי וכ-10dB כהכפלה של העוצמה (תלוי קצת בתדרים).

והייתי אומר ששום דבר מכל הנ"ל לא ממש משפיע על האיכות באופן ישיר (אבל כן קשור לעוד גורמים שעשויים כמכלול להשפיע).

------------------------

פותה"ש - לא חושב שאתה צריך להסתבך יותר מדי עם כל הנ"ל, אלא אם בא לך ללמוד בשביל עצמך.

יש מספיק שרשורים, גם לאחרונה, עם מספר המלצות לרמקולים לשימוש במערכות ללא מגבר חיצוני.

אם אתה משום מה לא מוצא, או שיוחלט בכל זאת להתקין מגבר חיצוני, ציין תקציב לענין ויהיה מי שימליץ.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 49 דקות, Tom_22 כתב:

את שניכם לשלוח ל-FAQ 🤔

תודה, וסליחה.. 

לפני 50 דקות, Tom_22 כתב:

לא חושב שאתה צריך להסתבך יותר מדי עם כל הנ"ל, אלא אם בא לך ללמוד בשביל עצמך.

יש מספיק שרשורים, גם לאחרונה, עם מספר המלצות לרמקולים לשימוש במערכות ללא מגבר חיצוני.

אם אתה משום מה לא מוצא, או שיוחלט בכל זאת להתקין מגבר חיצוני, ציין תקציב לענין ויהיה מי שימליץ.

כרגע באמת לא בטוח שאני יכנס לכל זה אבל אני כן יתחיל קצת לעשות לעצמי קצת סדר דרך הקישורים הנ"ל גם בשביל ידע.

פורסם

אין צורך להתנצל.

פשוט יש המון מידע שכבר נכתב כאן בפורום וקיים עשרות מונים גם באנגלית ברשת.

אין בעיה כמובן להסביר דברים מסויימים אם עדין לא מובן או צריך ייעוץ בנושאים אחרים או שיתוף בהתלבטויות לגבי ציוד או התקנה וכד'. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 4.1.2024 בשעה 02:15, Tom_22 כתב:

יש מכשירים (פיוניר, סוני ואולי עוד כמה) עם מגבר פנימי מחוזק עם 40-45W RMS לערוץ (נדמה לי שכן ראיתי גם 50W מתישהו, אבל לא מוצא כעת).

שחל תמונה של מכשיר עם 45 וואט לערוץ.... לא PMPO שכתוב 45/40 וואט RMS... אם אתה מוצא טני רץ ברכיים לחזה עם תחתונים למכולת... 

• תוכן חדש...