Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו XC60: הייתם לוקחים T4 Momentum או T8 Inscription?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ננעלתי על הXC60. ראיתי כבר כמה דגמים.

בלטו לי הכי הרבה:

T4 Momentum (שזה 190 כ"ס) ב90% ממחיר המחירון שלו (16 אלף פחות), וT8 Inscription ב79% ממחיר המחירון שלו (50 אלף שקל פחות מהמחירון!), ככה שהפער ביניהם (ושניהם 2020, עם קילומטראז' 30-40) עומד על 60 אלף שקל - 160 אל מול 220.

אני נוסע לרוב נסיעות קצרות בתוך העיר, ואני הולך להחזיק את הרכב כ3-5 שנים.

האם החסכון בדלק לטובת הT8 מצדיק את האקסטרה כסף? האם שאר הפיצ'רים (ככל שאני מבין: פתיחת בגאז' בהושטת רגל, חניה אוטומטית, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת מתלי אוויר, דיפוני עץ בתא הנוסעים, ידית הילוכים מקריסטל, מפתח מצופה עור, מערכת לניטור אוויר ברכב, חימום להגה, מושבים מאווררים, חישוקי 19") מצדיקים? או שבכלל עצם זה שמדובר ב10% אקסטרה פחות במחירון מצדיק (כך שבזמן המכירה העתידית תצאו פחות מופסדים על התקופה) ?

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא לפני שאני עושה צעד על אחת מהן,

תודה רבה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה בבית כ-50 קמ ראשונים יהיו על חשמל (עם סוללה טעונה מלא)בנהיגה רגועה בעלות זולה מאוד

לאחר מכן כמו רכב היברידי

יש הבדל עצום בין שני הדגמים T8 חזק כפליים מ T4 ומפואר ממנו  יש בו מספר מודים לנהיגה 

4X4 לכביש , 4X4 לשטח קל עם הגבהת המרכב

כוח , חיסכון , היברידי ,מותאם אישי ,טעינה עצמית של הסוללה גובה המרכב משתנה לפי אופי הנהיגה

מנסיון שלי אתה תהנה ממנו מאוד

• רעיון טוב! 1
פורסם

ה-T8 הוא רכב מיוחד ברמה גבוהה מאוד והרבה יותר מאובזר מה-T4 עקב הקלות מיסוי שהיו בזמנו לרכבי פלאג אין.

שים לב למושב הנהג שעבורי הוא לא היה נוח.

פורסם

מה תצרוכת הדלק שלו בהשוואה לT4?

האם אני צריך להגדיר אותו על חשמל בלבד כשאני נוסע בעיר, או שהוא יעשה את זה לבד? העיר שלי פצפונת (4 קילומטר רבוע, ורוב הנסיעות שם).

פורסם

היה ברשותי XC60 T8 2021 יותר משנה

בא נתחיל ככה לי החזיק הבטריה אחרי טעינה מלאה בשקע ביתי 35-40 ק"מ מקסימום, וזה בתנאי שלא נתתי לחיצה חזקה, (והרכב הזה מגרה ללחות אם כ"כ הרבה כח) ואחרי נסיעות ארוכות שהבטריה נגמרה סופית היה לי צריכת דלק של 1/8 ומטה.
האבזור בלי השוואה שווה הרבה ואפשר ממש לקרוא לזה שני דגמים, מבחינת אמינות בזמנו במוסך מורשה אמרו לי שלא חשמלי הרבה יותר אמינה לטווח הארוך, אבל כתבת שאתה רוצה לכמה שנים ולכאורה יהיה הרבה יותר ביקוש לדגם הבכיר.
עוד נקודה שאני לא יודע ותברר, בT8 אין גלגל רזרבי, ויש שירות חינם לשלוש שנים הראשונות של הרכב שמגיע גרר בחינם ומחליף לך לרזרבי, (אם הגבלה לכמה ימים) והצמיג הזה די נדיר ומאוד יקר, אני לא יודע איך זה ברמות גימור הנמוכות.
אבל מה שברור שזה רכב מפנק כמה רמות מעל המתחרים שלו אם זה בכח/נוחות/שקט/בטיחות/אבזור, אבל אתה בטח כבר יודע את זה.
אתה יכול לבחור מצבי נהיגה שיטעין את הבטריה כמה שהוא יכול כדי שבתוך העיר יהיה רק על חשמל, הברירת מחדל שלו זה הברידי.

פורסם

אשמח לפרטים בנוגע לאמינות באופן כללי לדגם xc 60 t8 והאם ידועות מחלות ספציפיות או רגישויות מסוימות 

תודה

Mondeo titanium 2011 240 hp

nissan x-trail 7 seats 2018

פורסם

באחת שאני מכיר (2018) התפוצץ הממיר הקטליטי.

במוסך רצו כ-9000 שקל על חדש, בסוף ביצענו הלחמה בכמה מאות שקלים.

פורסם

סתם שאלה,

איך הXC60 T5 / T8 מבחינת אמינות ותחזוקה ביחס ללנד רובר דיסקאברי ספורט 240 כ"ס בנזין?

קפצה לי מציאה של החיים דרך מישהו, 25% פחות מהמחירון שלה.

פורסם

אל תתרגש, כולן נמכרות (+/- משמעותית) מתחת למחירון.

הדיסקו ספורט,  שידרוג של הפרילנדר, הוא אוסף של פשרות. ניסיון של LR להתחרות בשוק הפרימיום(-מינוס) לטובת מי ששטח לא מענין אותם, רק שבארץ התימחור כחדשות היה לא תחרותי ונמכרו מעט. 

אבל אתה מבקש נתונים אובייקטיביים, יתכן שיש השוואות, חפש באתרי חו"ל זה אותו סגמנט. שים לב שבחול ה-V בדרך כלל יקרה יותר.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 30.12.2023 בשעה 22:37, K.I.T.T כתב:

ננעלתי על הXC60. ראיתי כבר כמה דגמים.

בלטו לי הכי הרבה:

T4 Momentum (שזה 190 כ"ס) ב90% ממחיר המחירון שלו (16 אלף פחות), וT8 Inscription ב79% ממחיר המחירון שלו (50 אלף שקל פחות מהמחירון!), ככה שהפער ביניהם (ושניהם 2020, עם קילומטראז' 30-40) עומד על 60 אלף שקל - 160 אל מול 220.

אני נוסע לרוב נסיעות קצרות בתוך העיר, ואני הולך להחזיק את הרכב כ3-5 שנים.

האם החסכון בדלק לטובת הT8 מצדיק את האקסטרה כסף? האם שאר הפיצ'רים (ככל שאני מבין: פתיחת בגאז' בהושטת רגל, חניה אוטומטית, בקרת שיוט אדפטיבית, מערכת מתלי אוויר, דיפוני עץ בתא הנוסעים, ידית הילוכים מקריסטל, מפתח מצופה עור, מערכת לניטור אוויר ברכב, חימום להגה, מושבים מאווררים, חישוקי 19") מצדיקים? או שבכלל עצם זה שמדובר ב10% אקסטרה פחות במחירון מצדיק (כך שבזמן המכירה העתידית תצאו פחות מופסדים על התקופה) ?

הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנושא לפני שאני עושה צעד על אחת מהן,

תודה רבה

גם אני מאוד אוהב את הרכב הזה אבל לא מצליח להבין את צורת החשיבה שלך...

אתה עושה לרוב נסיעות קצרות בעיר אבל שואל כמה פעמים על החיסכון בדלק. אתה לא מבין שגם אם הדלק הוא חינם, הפער שאמרת הוא 60 אלף בין הדגמים, אז עם הקצת נסיעות שלך, אתה צריך הרבה יותר מ-3-5 שנים שאתה מתכוון להחזיק את האוטו כדי לגשר עליו? יש לרכב הזה פחת מטורף, עוד 4-5 שנים אם תמצא פראייר ותקבל עליו יותר מ-100 אלף זה יהיה נס חנוכה. וזה לפני שמדברים על תקלות שחלקן מגיעות ל-5 ספרות. בוא נגיד בצורה עדינה שהוא לא בין האמינים שיש.

אחרי זה אתה שואל אם האקסטרה פיצ'רים מצדיקים תוספת. מצדיקים למי? זה אינדיבידואלי לחלוטין. יש אנשים שיהיו מוכנים להוסיף על זה 20 אלף ויש כאלו שלא יבינו על מה ולמה. למשל, גם אם 100 אנשים יגידו לי שהם מעדיפים חבילה הכוללת: סאן רוף ומערכות בטיחות מקוריות, במקום חבילה הכוללת: ריפודי עור וג'אנטים 20", אני אקח את החבילה השניה. זה העדפה אישית.

יש לך מלא מגרשים שכבר מעל שנה לא מצליחים למכור XC60 2020 והרכבים מעלים אבק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 23 שעות, Shmelov כתב:

גם אני מאוד אוהב את הרכב הזה אבל לא מצליח להבין את צורת החשיבה שלך...

אתה עושה לרוב נסיעות קצרות בעיר אבל שואל כמה פעמים על החיסכון בדלק. אתה לא מבין שגם אם הדלק הוא חינם, הפער שאמרת הוא 60 אלף בין הדגמים, אז עם הקצת נסיעות שלך, אתה צריך הרבה יותר מ-3-5 שנים שאתה מתכוון להחזיק את האוטו כדי לגשר עליו? יש לרכב הזה פחת מטורף, עוד 4-5 שנים אם תמצא פראייר ותקבל עליו יותר מ-100 אלף זה יהיה נס חנוכה. וזה לפני שמדברים על תקלות שחלקן מגיעות ל-5 ספרות. בוא נגיד בצורה עדינה שהוא לא בין האמינים שיש.

אחרי זה אתה שואל אם האקסטרה פיצ'רים מצדיקים תוספת. מצדיקים למי? זה אינדיבידואלי לחלוטין. יש אנשים שיהיו מוכנים להוסיף על זה 20 אלף ויש כאלו שלא יבינו על מה ולמה. למשל, גם אם 100 אנשים יגידו לי שהם מעדיפים חבילה הכוללת: סאן רוף ומערכות בטיחות מקוריות, במקום חבילה הכוללת: ריפודי עור וג'אנטים 20", אני אקח את החבילה השניה. זה העדפה אישית.

יש לך מלא מגרשים שכבר מעל שנה לא מצליחים למכור XC60 2020 והרכבים מעלים אבק.

סלח לי, זה לא אישי אבל אתה מדבר פשוט שטויות. איזה תקלות של 5 ספרות יש למנועי בנזין של וולוו מעל 2015 ? החזקת פעם אחת שאתה יודע מה העלויות והתקלות של הרכב ? 

זה נחשב אחד מרכבי היוקרה הכי אמינים שיש בשוק גם אחרי כמה שנים , המנוע 2000 טורבו הוא מנוע שאנשים בחול ובארץ מגיעים איתו למאות אלפי קמ כמעט רק על טיפולים ובמיוחד הגיר שהוא יפני 8 הילוכים של אייסין אמין ביותר 

מלבד זאת הדוגמה על המגרשים לא רלוונטית כי אתה לא מכיר את הרכבים במגרשים האלה ולרוב רכבים כאלה מגיעים למגרש אחרי תאונות וכדומה ומתומחרים גבוה מדי ואז יושבים שם, אין שום סיבה שבעל וולוו ילך למגרש מפוקפק למכור את הרכב שלו סתם ואין שום הצבעה על זה שזה רכב בלי שוק בכלל בפרטי כמו שאתה מתאר . הדבר היחיד שנכון בוולוו הוא ירידת הערך כשהאוטו חדש אחרי כמה שנים ראשונות שהוא יוצא מהחברה אבל לא מעבר לכך ובטח ובטח שלא מתחת ל100 אלף כל כל מהר. 

פורסם

יודע מה, תלך למגרשים של מאיר עצמה. הם לא מפוקפקים נכון?

רכבים של אנשים שמחליפים כל 3 שנים לחדש. וולוו בוולוו.

במקרה אני בדקתי אצל אנשים פרטיים לפני שנתיים בערך, שכן שלי רצה S60 פולסטאר או XC60 T8 אז הלכתי איתו.

רוב הרכבים שהוא רצה ובדקנו את ההיסטוריה שלהם היו עם הסטוריה של תקלות, רק 1-2 יצאו נקיים.

אם זה 3-4 תיקונים קטנים בכמה אלפי שקלים או תיקון 1 של 5 ספרות (עם קידומת 2 לפני "ההנחה").

קודם כל וולוו זה לא רכב יוקרה. בין האמינים שיש בשוק? תבדוק לכמה החליפו סופר-צ'ארג'ר ויותר מפעם אחת...

רכבים עם גג 50,000 ק"מ, לא משהו ישן. אתה מבין שאני לא צריך להחזיק ברכב הזה כדי לבדוק על האמינות שלו. בשביל זה יש פורומים בחו"ל ובארץ, אנשי מקצוע, היסטוריית טיפולים וכו'...

• מעניין 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Shmelov כתב:

יודע מה, תלך למגרשים של מאיר עצמה. הם לא מפוקפקים נכון?

רכבים של אנשים שמחליפים כל 3 שנים לחדש. וולוו בוולוו.

במקרה אני בדקתי אצל אנשים פרטיים לפני שנתיים בערך, שכן שלי רצה S60 פולסטאר או XC60 T8 אז הלכתי איתו.

רוב הרכבים שהוא רצה ובדקנו את ההיסטוריה שלהם היו עם הסטוריה של תקלות, רק 1-2 יצאו נקיים.

אם זה 3-4 תיקונים קטנים בכמה אלפי שקלים או תיקון 1 של 5 ספרות (עם קידומת 2 לפני "ההנחה").

קודם כל וולוו זה לא רכב יוקרה. בין האמינים שיש בשוק? תבדוק לכמה החליפו סופר-צ'ארג'ר ויותר מפעם אחת...

רכבים עם גג 50,000 ק"מ, לא משהו ישן. אתה מבין שאני לא צריך להחזיק ברכב הזה כדי לבדוק על האמינות שלו. בשביל זה יש פורומים בחו"ל ובארץ, אנשי מקצוע, היסטוריית טיפולים וכו'...

את האמינות של המגרש של מאיר אתה קבעת , אני לא אמרתי עליו שום דבר לטובה. מגרש זה מגרש ואתה רק מצדיק את הטענה שלי שברכבי מגרשים יש בעיות שבגללם הם הגיעו למגרש ולא נמכרו בפרטי (לרוב) 

ואתה גם לא מפרט איזה חלקים מצאת ולא כלום, תשובה של ישראלי ממוצע - הלכתי עם אח של שכן וראיתי כמה רכבים עם בעיות אז החלטתי שהדגמים של וולוו לא טובים . והנה אתה גם מוכיח שראית כמה רכבים עם תיקונים קטנים (יישור קו שיש בכל רכב יד 2 כולל טויוטה ולקסוס) ושאחד מהם הוא כביכול תיקון 5 ספרות נשמע לי מחורטט לגמרי ולא מבוסס מספיק.

וולוו הוא מותג יוקרה לכל דבר, הוא מותג יוקרה סולידית ולא צעקנית ומותג שנותן הרבה מאוד ערך מול המתחרות ויש לו גם קהל ספציפי , זה שאתה מוציא אותו משוק היוקרה זה מראה שאתה לא מכיר אותו ומזלזל בו לחינם

וכן , בין האמינים בשוק , תבדוק את עצמך שוב, בכל רחבי האינטרנט , בפורומים , בקבוצות הישראליות , מנועי 1969 סמ״ק תוצרת וולוו מעל 2016 הם מנועים אמינים מאוד לרבות מגרש הטורבו שמיוצר על ידי חברה אמריקאית ידועה, במקרה אנחנו מחזיקים אחת כזו במשפחה ואני מכיר אישית גם הרבה שהגיעו עם המנוע והגיר האלה למעל 150 אלף קמ מטיפול לטיפול בצורה הרבה יותר טובה מרכבי יוקרה אחרים ואפילו רכבים עממיים כמו טויוטה שאנשים מחשיבים חפים מתקלות .

מה שאני מבין מכל התגובה הזו היא שהדעה שלך על וולוו מבוססת על ניסיון דל בביקור במגרש לפני כמה שנים ושמועות שקראת איפשהו , לא מעבר לכך. לכן , כפי שאמרתי זה לא אישי אבל אם אתה לא מכיר מספיק את המותג ואת סוגי המנועים אני לא חושב שזה בסדר להפחיד אנשים סתם, ואני בכלל לא חסיד של מותגי רכב מסוימים , אם באמת היו בעיות לרכב הזה כמו במנועי פיורטק של פיגו או בגירים של יונדאי טוסון או כמו כל מותג אחר אז לא הייתי ממליץ עליו ולא קונה אותו. 

לסיכום , שפותח האשכול יחליט מה הוא עושה עם המידע הזה , אני יודע שהדגם הזה טוב 

הדברים שצריך לשים אליהם לב מבחינת תחזוקה מניסיוני זה

שעלות טיפולים שגרתיים גבוהה מהממוצע במוסכי יבואן , וירידת ערך בשנים הראשונות על הכביש היא גבוהה

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

חחחח על איזה יישור קו אתה מדבר? תקלות של אלפי שקלים כשהאוטו עומד כמה ימים במוסך בזמן שהוא עדיין באחריות עם ק"מ נמוך זה לא יישור קו, זה אמינות לא טובה. אני לא ביקרתי במגרשים, הלכתי לאנשים פרטיים והוצאנו איתם יחד היסטוריה. אני מדבר על מנוע B4204T43 על שלל גרסאותיו. טורבו + סופר-צ'רג'ר + פלאג-אין הייבריד. כשמתוך כמעט 10 רכבים שאתה בא לראות רק 1-2 יוצאים ללא תקלות (מזכיר שוב, רכבים כמעט חדשים) זה מדד מצוין מבחינתי. ולא "יש במשפחה לסבתא שלי כזאת" ולהכיר "אישית" אנשים עם רכב כזה שאם יש בו תקלות לא בהכרח ירוצו לספר לכל החבר'ה. תקלות לא רק במנוע, זה היה מזמן אז לא יודע במדויק להצביע על מה. אני זוכר את הסופר-צ'רג'רים שהחליפו במלא רכבים כי הייתי בשוק. אתה יכול לבחור שלא להאמין לי אבל המוניטין והוותק שלי בפורום אומרים משהו. למה כשהלכתי לראות לקסוסים ואינפיניטי היו בהם 0 תקלות בכל רכב שבדקנו? למה כשבדקתי 5-6 אלפא די חדשות כשרציתי לקנות הייתה לכולן הסטוריית תקלות עשירה מאוד? שוב, רכבים כמעט חדשים. תיכנס לפורומים בחו"ל ותשלח לי לכאן 3-4 מקורות שאומרים על פולסטאר ועל XC60 T8 שהם בין האמינים. אני רוצה להשכיל. לא תגובה או שתיים, שרשורים שלמים באתרים שונים שמדברים על זה.

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...