Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קרובת משפחה הכניסה את רכבה למוסך מורשה יבואן לטיפול שנתי והעברת טסט. 

הרכב מודל 2018, יד ראשונה,  ונסע אצלה רק 21,000 ק"מ. היא הנהגת היחידה ברכב מאז עלה לכביש. הרכב מטופל כל שנה באותו מרכז שירות כאשר המרווח בין טיפולים הינו לכל היותר 3-4 אלפי ק"מ כל שנה. 

במרכז השירות ביצעו  טיפול שוטף ועדכנו טלפונית שיש צורך להחליף בלמים קדמיים - רפידות וצלחות כי "הבלמים כמעט גמורים". הרכב אכן עבר טיפול רגיל והחלפת סט רפידות קדמיות וסט צלחות בלם קדמיות. (רק עלות בלמים ועבודה כולל מע"מ 1,650 ש"ח  !) 

לאחר 100 ק"מ ושלושה שבועות מהטיפול ביקשה בעלת הרכב ממני להעיף מבט ברכב. 

בדקתי מפלס שמן ונוזל קירור. השמן, שאמור להיות מוחלף בטיפול שחוייב,  נראה במפלס מלא אבל כהה מאוד. ציפיתי לראות שמן שקוף או זהוב אבל לא. יש לציין כי רק לפני 2500 ק"מ הוחלף השמן הקודם. גוון השמן נראה לי הגיוני לרכב שנסע כמה אלפי קלומטרים. 

בנוסף,  במבט בגלגלים הקדמיים נראה לי שכלל לא בטוח שזה סט חדש של בלמים. אינני מומחה גדול אבל החלודה והחריטות בדיסק מעוררים בי ספק. צד אחד נראה שונה מהשני באופן משמעותי. 

מצרף צילומים להתרשמות. 

האם אני פרנואיד והכל בסדר או יש דברים בגו ? 

אם נראה שיש חשש אמיתי אמליץ לה לגשת למוסך אחר מהימן שאני מכיר לבדיקה מקצועית וחוות דעת מומחה. 

אודה לחוות דעת מביני העיניין ומקווה שחששותי יופגו. 

20231230_141613.jpg

20231230_141658.jpg

20231230_141728.jpg

20231230_141754.jpg

20231230_142014.jpg

20231230_142322.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

לגבי הצלחות בלם לענ"ד אתה צודק.

גם לא כל כך סביר שאחרי 21k ק"מ הבלמים יהיו 'כמעט גמורים' אם הנהיגה היא סטנדרטית, בטח לא הצלחות.

לגבי השמן, הוא לא אמור להיות מאוד כהה אחרי 100 ק"מ אבל אם הוא אמור להיראות כמו חדש או כן להיות כהה ברמה מסויימת אני לא יודע.

פורסם

לגבי הבלמים קשה להסיק.

לגבי השמן - אני מטפל בקורולה שעושה 3000 קמ בשנה, השמן עדיין זהוב אחרי שנה. תסיק לבד

• אהבתי 1
פורסם

באיזה רכב מדובר ובאיזה סוג מנוע?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• פיתרון
פורסם

בוקר טוב,

קשה לראות את מצב הרפידות אבל לפי הצבע על הצד החיצוני של הרפידות הן חדשות.

החלודה על הצלחות ניראת טריה וסוג כזה של חלודה יופיע על כל צלחת לאחר גשם בחורף.

החריצים על הצלחות נראים תקינים.

אם הבלימה של הרכב תקינה או שיש בעיה?

לא עקצו אתכם לדעתי.

פורסם

על פניו, הכל נראה בסדר.

לגבי רפידות - צילמת בזווית שמאוד קשה לראות אותן, כך שלא ניתן לראות את מצבן (עובי הרפידה).

למרות הקילומטראז' היחסית נמוך, יתכן שהנהגת "מכסחת" את הברקסים, ולכן היה צורך בהחלפת רפידות וצלחות.  מבלי לראות מצב רפידות ישנות - הכל בגדר ניחוש בלבד.

חלודה על דיסק - בגדר הנורמלי. אל תשכח שאנחנו כעת בתקופה בה יורד גשם מדי פעם. ואם לא יורד גשם, אז יש לחות די גבוהה.

בכל זאת, אם יש לכם פקפוקים לגבי המוסך, אז תמיד ניתן לעבור לטפל במוסך אחר.

פורסם

לגבי הדיסקים, אי אפשר לראות בתמונות - צריך להרגיש עם האצבע אם יש מדרגה. אם קיימת מדרגה מורגשת - סביר שלא שהוחלפו. אחרי 100 ק'"מ בד"כ עדיין רואים גם את דוגמת פני השטח המקורית של הדיסק.

הייתי לוקח דגימת שמן עכשיו, למקרה שפות"ש ירצה להתקדם עם הבדיקה. במקרה כזה, ניתן לשלוח למעבדת שמנים יחד עם דגימת שמן חדש מאותו סוג, ואני מניח שניתן לקבל חוות דעת הנדסית אם השמן עבר 100 ק"מ או 3000 ק"מ.

חזיר דיזל

פורסם

תודה לכל המגיבים !

להלן עדכון - סוף טוב הכל טוב. 

לקחתי את הרכב למוסכניק מבוגר ומקצועי שאני מכיר וביקשתי שיבדוק את מצב הבלמים. הוא בדק ואמר שהבלמים אכן חדשים. 

לגבי השמן אמר שככל הנראה הוחלף והגוון הכהה יכול לנבוע מאי ריקון יסודי וממושך של השמן הישן.  בכל מקרה רואים היטב חיצונית שהוחלף פילטר השמן כך שככל הנראה גם השמן הוחלף. 

ושוב תודה לכל המסייעים. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...