Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אז ככה כרגע יש לי רכב פלוקספוגן טיגואן אולספיייס [7 מקומות] שקניתי בתחילת השנה ואני רוצה להחליפו לBYD TANG

הנתונים להלן, על הפלוקספוגן אני מקבל 160K מהטרייד אין

על הBYD אני צריך לשלם 284K [מחיר מעולה שהצלחתי להשיג]

הקילומטראז' השנתי הוא 18K בעיקר בתוך העיר כך שצריכת הדלק היא 1-9

על הרכב הקיים אני לא משלם כלום אבל אם אני יתקדם לBYD אני ייקח הלוואה על הסכום כשאני יכול לשלם עד 3K בחודש כך שאני יצטרך בלון

ההלואה היא בריבית פריים,

כך או כך אני ימכור את האוטו בעוד 3 שניםכך שלהשערתי הפלוקספוגן תימכר בכ 100K עם 80K ק"מ

ובהערכה גסה ה- BYD יימכר בכ- 200K [ כי גם היום המחיר שלו הרבה יותר יקר]

בחשבון קל שעשיתי יוצא שעל הרכב הנוכחי אני הולך להוציא ב3 השנים הקרובות כ-50 אלף שקל [דלק/ אגרת רישוי/טיפולים]

ובחשמלי זה כסף קטן שלא מורגש, אגרת רישוי 500 חשמל עוד 200 / 300 בחודש לחשבון החשמל קיצר לא נחשב

השאלה מה אתם אומרים מבחינה כלכלית זה נכון? כי ההלוואה שאני לוקח היא בעצם השקעה ברכב, כי כשאני ימכור אותו הוא יהיה שווה כמאה אלף שקל יותר בוודאי, ובנוסף החמישים אלף שקל של הוצאות הרכב הבנזין. אז אולי זה שווה כלכלי?!

מה אתם אומרים אני מפספס משהו?

או שהחשבון לא נכון ולא מדוייק?

פורסם

אתה מפספס משהו.

אתה לקוח סיכון גדול כדי לחסוך (אולי) כסף קטן. את רוב הכסף שתחסוך תשלם בתור ריבית לבנק.

ירידת הערך של הרכב היא נעלם גדול. 

לקחת אשראי של 120K בשביל כלום ושום דבר בתקופה כזאת של אי וודאות - כנראה שיש לך ביצים גדולות. אני לא הייתי נכנס להרפתקה הזאת.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בוא נעשה חשבון:

טיגואן משומש - כיום שווה 160.0 אש"ח, בעוד שלוש שנים בהנחה של ירידת ערך של 8% בשנה, יהיה שווה 120,000 ש"ח. ירידת ערך של 40.0 אש"ח

טאנג - חדש עולה 284.0 אתה לוקח בחשבון משומש ב 200.0 אש"ח. יש לי טיעונים למה השווי יהיה יותר וגם למה השווי יהיה פחות. ניקח את הנחת הבסיס שלך של ירידת ערך בגובה 84000 ש"ח.

הוצאות דלק / חשמל

טיגואן ב 18,000 ק"מ בשנה לפי 1:9 יצרוך בשלוש שנים בנזין בסכום של 42000 ש"ח (18,000 לחלק ל 9 הם 2000 ליטר בשנה, כפול 7 שח לליטר, זה 14,000 ש"ח לשנה, ובשלוש שנים 42000 ש"ח)

טאנג לפי 18 קוט"ש ל 100 ק"מ, ולפי 62 אג' לקוט"ש - עלות של כ 6000 ש"ח לשלוש שנים. 

רישוי - טיגואן נניח 6000 ש"ח לשלוש שנים, וטאנג 1650 ש"ח

נניח שהביטוחים שווים. 

בשלוש שנים הטיגואן עלה לך 88000 ש"ח והטאנג עלה לך 91650 ש"ח. 

אתה יכול לשחק כמובן עם כל אחת מהנחות היסוד כאן, אבל מובהקות לזה שזה כלכלי למכור רכב ב 160.0 אש"ח, ולקנות רכב אחר ב 284.0 אש"ח רק כדי לחסוך בחשמל - אין כאן. 

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני לא בטוח שהBYD תימכר ב200k אחרי 3 שנים,

דוגמא שבדקתי,

טסלה מודל 3 פירפומנס שעלתה סביב ה275k לפני שנתיים (עדיין לא 3) ומבקשים עליהם 190 ויושבות כבר תקופה בלוח,

כך שהBYD הזאת, סביר להניח שלא תימכר ביותר מ185 (בהערכה כמובן) אחרי 3 שנים.

לדעתי אין פה מה לחסוך,

תישאר עם הטיגואן.

פורסם

המעבר לחשמלי הוא חכם אבל לא יהיה שום חיסכון, את הכסף שתחסוך בדלק תשלם בהלוואה... למרות שבאותה הוצאה חודשית אתה תנהג על אוטו הרבה יותר חדש ומתקדם.
לדעתי שווה!!
אבל וזה אבל גדול:
אין מצב שתמכור בעוד 3 שנים ב200 אלף, מדברים שב 2025 יהיו כבר רכבים שעושים אלף קילומטר על הטענה אחת, כמו כל מכשיר טכנולוגי- הם מזדקנים ומהר!

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

וזה בלי לחשב את הריביות על ההלוואה ואת עלות ההתקנה של עמדת טעינה.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אם הנושא חיסכון - אז אין כאן חיסכון,

אם הנושא שאתה רוצה לעבור לרכב חדש, להתחדש - אז כן את תתחדש בעלות קצת יותר גבוהה,

מצד שני אנשים לא לקחו בחשבון כאן שרכב בין גיל 3-6 יכול לעבור תקלות שאין עליהם אחריות- ולרכב חדש יש אחריות, מה שברור שחיסכון בכסף לא יהיה ודאי א משמעותי, אבל להנות עם רכב חדש כל אחד רוצה. 

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 18 דקות, WE988244 כתב:

אבל להנות עם רכב חדש כל אחד רוצה

כן ולא.

מאז 1984 אני "נאלץ" להתחדש כל 3.5 שנים ברכב באדיבות הסכם הניידות של ביטוח לאומי. אם אני לא מחליף אחרי 3.5 שנים אני מפסיד כסף כי העזרה של ביטוח לאומי היא בסכום קבוע, וערך הרכב ממשיך לרדת.

במרץ 2024 אני "חוגג" 40 שנה לרכב הראשון בו נהגתי (היה אחד לפניו שההורים שלי הסיעו אותי)  ובסה"כ רכשתי 10 מכוניות חדשות בתחילת 2024 אני אמור לרכוש את המכונית ה-11, ולא עושה את בשמחה רבה כי בסה"כ מאד מרוצה מהרכב הקיים. למרות הכל, ולמרות בלבול המוח (והעלות כי זה לא מכסה הכל) כנראה ששוב אתחדש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בסופו של יום יש גם את עניין הפינוק שמעניין אותי

כך שאם העלות תהיה לא משמעותית כנראה באמת אני יעדיף להתחדש

פורסם

כשאתה מעריך בכמה תמכור אתה צריך לקחת בחשבון את זה ששוק החשמליות יד שנייה עוד מאוד לא מפותח וקשה לחזות קדימה.
1. זו טכנולוגיה צעירה שתעשה קפיצה גדולה בשנים הקרובות (כמו שנאמר כאן הטווחים למשל יגדלו משמעותית) ויכול להיות שתיתקע עם רכב שנתפס ישן.

2. היום הרוב המוחץ של החשמליות בארץ הוא סיניות, שזה סוג של כבשת הרש. באירופה לא רואים כמעט MG ו- BYD וכולי כי מחירי הרכב שם שפויים ואפשר לרכוש מותגים אמינים יותר. תבין, BYD בהגדרה מתמקדת בעיקר בסין וכמעט לא משווקת לעולם, רק אצלנו היבואנים מביאים אותה בכוח ומוכרים ביוקר. אני מקווה מאוד שבעד כמה שנים נראה בארץ יותר דגמים של חשמליות לא-סיניות במחירים שפויים, ואז מחירן של הסיניות ימנח לדעתי.

3. הכי חשוב- אני לא בטוח שירידת ערך של חשמלית לאורך זמן שווה ערך לירידת ערך של בנזין. אחרי 10 שנים הולכת בטריה שהיום עולה 50,000 שקל להחליף במקרה הטוב. אני לא הייתי קונה אוטו יד שנייה כשאני יודע שיש לי סטופר על עוד 7 שנים להחליף בטריה, ובוודאי שאף אחד לא יקנה ממני יד שלישית כשיש לו שנה-שנתיים עד אז.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

לא עושה את בשמחה רבה כי בסה"כ מאד מרוצה מהרכב הקיים

פעם חשבתי שלהחליף רכב כל שנתיים-שלוש זה האידאל, ואז פגשתי את ה 106 שלי, שאיתה הייתי עשור ולא הרגשתי שום צורך להחליף, ועכשיו הסניק איתי כבר 7 שנים וגם אותה אני לא רואה סיבה להחליף. כמו באהבה, כשזה טוב אין סיבה למהר להחליף 😄

• אהבתי 2
פורסם
לפני 5 שעות, discoTD5 כתב:

בוא נעשה חשבון:

טיגואן משומש - כיום שווה 160.0 אש"ח, בעוד שלוש שנים בהנחה של ירידת ערך של 8% בשנה, יהיה שווה 120,000 ש"ח. ירידת ערך של 40.0 אש"ח

טאנג - חדש עולה 284.0 אתה לוקח בחשבון משומש ב 200.0 אש"ח. יש לי טיעונים למה השווי יהיה יותר וגם למה השווי יהיה פחות. ניקח את הנחת הבסיס שלך של ירידת ערך בגובה 84000 ש"ח.

הוצאות דלק / חשמל

טיגואן ב 18,000 ק"מ בשנה לפי 1:9 יצרוך בשלוש שנים בנזין בסכום של 42000 ש"ח (18,000 לחלק ל 9 הם 2000 ליטר בשנה, כפול 7 שח לליטר, זה 14,000 ש"ח לשנה, ובשלוש שנים 42000 ש"ח)

טאנג לפי 18 קוט"ש ל 100 ק"מ, ולפי 62 אג' לקוט"ש - עלות של כ 6000 ש"ח לשלוש שנים. 

נניח שהביטוחים שווים. 

אתה יכול לשחק כמובן עם כל אחת מהנחות היסוד כאן, אבל מובהקות לזה שזה כלכלי למכור רכב ב 160.0 אש"ח, ולקנות רכב אחר ב 284.0 אש"ח רק כדי לחסוך בחשמל - אין כאן. 

ועוד לא הכנסת בחשבון את הריבית על ההלוואה 20K+ -   .... כמו שכבר ציינו

בכל מקרה חוץ מהנעלם שאי אפשר לדעת מה תהיה ירידת הערך, כי אין מספיק היסטוריה, ובהינתן שמדברים על סוללות בטכנולוגיה חדשה יותר שיתנו הרבה יותר טווח בפחות עלות... גם כל העניין של ההטבה ברישוי והחסכון של החשמל, מוטלים בסימן שאלה גדול, כי ככול שהחשמליות נעשות פופולריות יותר המדינה מאבדת הכנסה ממס על בנזין...  וכבר לפני המלחמה שהמצב הכלכלי לא היה גרוע כ"כ, היו דיבורים באוצר על מס נסועה לרכבים חשמליים, ותסמוך על היצירתיות של החברה באוצר שימציאו לך מס כלשהו על הרכבים החשמליים... וגם ההנחה על אגרת רישוי לא בטוח שתישאר...

קיצור, כלכלי זה לא!

אם אתה בכל מקרה חייב להתחדש... אז כן זה יש פה את הפקטור של ההנאה מרכב חדש (תענוג לא זול...) וגם את האחריות שאתה מקבל...  בסוף אתה צריך לעשות את השיקול שלך האם שווה לך התענוג והערך המוסף של רכב חדש, במחיר שתשלם עליו...

בהצלחה!

פורסם

נראה כמו רכישה ריסקית במיוחד בשוק של היום.

לרכוש חשמלית במחיר של כמעט 300 אלף שח זה לא פחות מהימור.

אנו לא יודעים עדיין מה יהיה השוק של החשמליות בעתיד במיוחד בשוק של החשמליות הסיניות.

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

בוא נעשה חשבון:

הוצאות דלק / חשמל

נניח שהביטוחים שווים. 

DISCOTD עשה חישוב מוערך מדהים שממחיש עד כמה העסקה לא אטרקטיבית ולא כדאית.

פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

החשבון הזה לא ברור לי בכלל

כי הטיגואן עלה 200K ותוך שנה ירד ל160K [בטרייד אין] ככה שלהשערתי עוד שלוש שנים יהיה שווה רק 100K

או שאני טועה וחשבון ירדית הערך הוא שונה?

פורסם

מכירת רכב כזה לטרייד-אין היא שחיטה כשרה. אני מעריך בזהירות שיהיה אפשר למצוא רוכש לרכב ב-175K (קשה לחשב באפליקציה מחירון לרכב 2023 משומש)

כנראה שהכסף זול לך ואתה בוחר בדרך היקרה למכור אותו. ערך הטרייד-אין הוא ממש לא ערך השוק, וירידת הערך בפועל בשנה הראשונה ביחוד ברכב ברמות המחיר המדוברות היא גבוהה למדי.

עוד סיבה למה לא כדאי לבצע את העיסקה בעיתוי הנוכחי.

אם הסיבה לחפזון היא עליית המס על החשמליות - במקרה של ה-TANG עליית המס המקסימלית תהיה 15000 ש"ח כי המיסים שלו מעל תקרת הפטור, ותחושתי היא שהעליה במחיר (אם בכלל תהיה כזאת) תהיה נמוכה יותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...