Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסתפקתי ואני עדיין מסתפק אם להעלות את זה ל'ייעוץ ברכישת רכב' או ל'טכני אחזקה וטיפולים'

אני מחפש, כמו כולם, רכב אמין וזול וחסכוני ונוח - בקיצור, כבר כתבתי, כמו כולם. אז לא מקשקש על משהו שעולה פעם ביום בערך.

מה שכן, יש לי שכן שמוכר יונדאי אקסנט 2008 עם נתונים טובים והכל.

אממה יש לו נקישות מהמנוע- ע"פ עדות המוכר, אני עוד לא הספקתי לשמוע, כנראה כשלוחצים על הגז, החליף ציריה ולא עזר.

ערכתי סיבוב במרחביו הוירטואליים של עמוס ויצאתי עם כמה סיכונים - סיכויים

1. מרימי שסתומים - נשמע הכי קלאסי, מה שלא הבנתי זה האם זה תקלה שאפשר לסוע איתה חופשי או שזה גומר את המנוע כמו בעיה 2 , כמו"כ האם צריך כלים מיוחדים או כוחות על כדי לפרק את המכסה שסתומים ולהחליף המרימים זכור לי שצריך איזה חולץ שם, וכן האם זה משהו שאפשר לאמת או לשלול עם סורק תקלות (יש לי איזה obb בבוידעם מאלי שבפעם האחרונה לא עבד, אולי שווה לנסות להחיות אותו)

2. בוצה במנוע - האם זה יכול לגרום לתקתוקים?

3. מיסבי גלגלים - מושג שנתקלתי בו בשיטוטי - הכוונה לכל מערכת המתלים משולשים וכו' או למשהו יותר ספציפי?

קיצר אשמח לכל עזרה וייעוץ עד כמה זה נבלה - בעל הרכב מוכן להוריד במחיר ככל שיידרש אבל לא לנצל, וגם אני לא רוצה לנצל אותו ולא רוצה לצאת מנוצל אז מה מחיר הוגן לכזה דבר - המוסכניק שלו לא יודע לאבחן וכנראה פחות יש דרך לדעת מה יש בדיוק זה יותר סיכון מול סיכוי.

מתנצל אם הניסוח לא ברור כ"כ😁

פורסם

לפני שתשער השערות תעשה סיבוב ותקשיב לרעש.

ברכב בן 15 עם בלאי לא קטן - יש הרבה רעשים.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

הבעיה הקלאסית של תקתוקים זה מיסבים. פשוט להוריד את הרצועה ולסובב ידנית אחד אחד עד שמוצאים את הבעיה. כל זה נתון בהנחה והרכב מטופל. כשהרכב לא מטופל בוצה במנוע או מנוע מנפח (תפתח את הפקק של השמן כשהמנוע עובד ותראה אם יוצא ממנו עשן) בהצלחה 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם
לפני 16 דקות, netanel1014 כתב:

הבעיה הקלאסית של תקתוקים זה מיסבים. פשוט להוריד את הרצועה ולסובב ידנית אחד אחד עד שמוצאים את הבעיה. כל זה נתון בהנחה והרכב מטופל. כשהרכב לא מטופל בוצה במנוע או מנוע מנפח (תפתח את הפקק של השמן כשהמנוע עובד ותראה אם יוצא ממנו עשן) בהצלחה 

ממש סליחה על הבורות אבל מיסבים לרצועה של מה? ומה צריך להחליף?

תודה🙏

פורסם

1. רעש מרימי שסתומים הידרוולים זו אכן הסיבה הנפוצה. נגרם בגלל הזנחה בטיפולים ושימוש בשמן מנוע לא איכותי. המרימים נסתמים ולא מספיקים לקזז את המרווחים, הרעש ששומעים  זה רעש דפיקות של פיקות הקאמשאפט במרימים. הנזק מנסיעה במצב הזה הוא לא מיידי. גורם עם הזמן לבלאי של הקאמשאפט, של כל מערכת התזמון, ירידה בהספק, עליה בצריכה הדלק.

האם הרעש מופיע רק במנוע קר?

2. כן בהחלט בוצה במנוע גורמת לסתמית מעברי שמן ולחוסר אספק לחץ שמן למרימים הידרוולים ולסתמית המעברים שלהם. 

דבר יותר חמור, בוצה יכולה לגרום לרעש ממיסבי מנוע. זה רעש שבניגוד לרעש מרימים מתגבר עם עומס. מנוע עם רעש מסיבי מנוע לא יחזיק הרבה ולא לקנות כזה אוטו בשום אופן. 

3. מיסבי גלגלים לא מייצרים רעש של דפיקות ובכל מקרה אנחנו מאזינים לרעשים במצב עמידה אז הגלגלים לא מסתובבים ומיסבי גלגלים לא במשחק. גם לא ציריות. 

4. רעש מיסביבם של אביזרי מנוע (כמו אלטרנטור, מדחס, משאבת הגה כוח) לרוב לא נשמע כמו תקתוקים אבל יכול להיות. אבחון כמו שנכתב - להוריד רצעות אביזרים ולהריץ את המנוע לכמה שניות בלי רצועות, לשמוע אם יש רעש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...